Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Μουρίνιο επιστρέφει στην Τσέλσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun
  • [02] Πρώτη ήττα στη βουλή για την κυβέρνηση Μόντι
  • [03] Το "φωτεινό" παράδειγμα του Πανθρακικού

  • [01] Ο Μουρίνιο επιστρέφει στην Τσέλσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun

    Ο Ζοσέ Μουρίνιο θα αναλάβει ξανά την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι!

    Αυτό αποκαλύπτει με σημερινό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα «The Sun», επικαλούμενη πληροφορίες από το περιβάλλον του διάσημου Πορτογάλου τεχνικού.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές ο Πορτογάλος είναι σε κόντρα με αρκετούς παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης και στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από το ισπανικό πρωτάθλημα, με προορισμό το Λονδίνο και τον πάγκο της Τσέλσι.

    Ο Μουρίνιο, που στη θητεία του στους «μπλε» κατάφερε να κατακτήσει έξι τίτλους μέσα σε τρία χρόνια, έχει μόνο όρο για τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, Ρομάν Αμπράμοβιτς, την «εν λευκώ» διαχείριση της ομάδας, χωρίς να παρεμβαίνει ο Ρώσος μεγιστάνας στο έργο του.

    [02] Πρώτη ήττα στη βουλή για την κυβέρνηση Μόντι

    Με 264 ψήφους υπέρ και 221 κατά η βουλή της Ρώμης ενέκρινε τροπολογία της Λέγκας του Βορρά --με τις ψήφους της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς-- που εισάγει την λεγόμενη "αστική ευθύνη των δικαστικών". Κάθε πολίτης που νομίζει ότι ζημιώθηκε από απόφαση ή συμπεριφορά δικαστικού η οποία μπορεί να παραβίασε το Δίκαιο, θα έχει δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από το ιταλικό δημόσιο και από τον συγκεκριμένο δικαστικό.

    Είναι η πρώτη φορά, από την σύσταση της κυβέρνησης Μόντι, που το κόμμα του Μπερλουσκόνι Οίκος της Ελευθερίας, συντάσσεται ξανά με την Λέγκα η οποία, ως γνωστόν, δεν στηρίζει το κυβερνητικό σχήμα του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού.

    Ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι δήλωσε ότι "πρόκειται για πολύ σοβαρό γεγονός. . . για μια παλιά γνωστή μέθοδο. Ο Οίκος της Ελευθερίας είχε ανακοινώσει ότι θα ψήφιζε κατά του μέτρου και έπραξε το ακριβώς αντίθετο".

    Η ανατροπή των αρχικών προβλέψεων οφείλεται πιθανώς και στο ότι τελικά επελέγη η μέθοδος της μυστικής ψηφοφορίας.

    Η Ένωση Ιταλών Δικαστικών, διαμέσου του γραμματέα της Τζουσέπε Κασίνι προσθέτει ότι "πρόκειται σαφώς για μια προσπάθεια εκφοβισμού των εισαγγελέων και δικαστών. Ένα νομοθετικό τερατούργημα που θα πρέπει οπωσδήποτε να απαλειφθεί από την γερουσία".

    Η Ιταλίδα υπουργός δικαιοσύνης Πάολα Σεβερίνο σχολίασε ότι "το κοινοβούλιο είναι σίγουρα κυρίαρχο, αλλά προσβλέπουμε σε κάποια μελλοντική τροποποίηση διότι μεμονωμένες παρεμβάσεις στο ζήτημα μπορούν να ζημιώσουν την αρμονία του γενικότερου πλαισίου".

    Όπως τονίζουν σχολιαστές, η αναγνώριση της ευθύνης των δικαστικών για τυχόν λάθη τους αποτελεί πάγια θέση και αίτημα της ιταλικής κεντροδεξιάς. Το ότι όμως η τροπολογία ψηφίστηκε από την Λέγκα και το κόμμα του Μπερλουσκόνι την στιγμή που οι πολιτικές τους πορείες έμοιαζαν απομακρύνονται μπορεί να δημιουργήσει ουσιαστικά προβλήματα για την κυβέρνηση Μόντι, η οποία, για να συνεχίσει την δράση της, χρειάζεται την διαρκή κοινοβουλευτική στήριξη του κόμματος του Μπερλουσκόνι.

    [03] Το "φωτεινό" παράδειγμα του Πανθρακικού

    Έναν χρόνο πριν από τη συμπλήρωση μισού αιώνα ζωής, ο Πανθρακικός με έδρα την όμορφη και ακριτική πόλη της Κομοτηνής, λειτουργεί και αγωνίζεται με διπλό στόχο: την οργανωτική και διοικητική του αυτοτέλεια και την αγωνιστική του αναβάθμιση, με στόχο την επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, τη Σούπερ Λιγκ.

    Στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και αφού δεν κατάφερε να σταθεροποιηθεί στη Σούπερ Λιγκ, ο Πανθρακικός πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, ευελπιστώντας πως στο τέλος της τρέχουσας περιόδου θα επανέρθει στη μεγάλη κατηγορία.

    Το γήπεδο που χρησιμοποιεί είναι το Δημοτικό Στάδιο, το οποίο και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Η χωρητικότητα του είναι 6198 θεατές και συνολικά έχει 7 θύρες για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων. Αξίζει να σημειωθεί πως στο στάδιο υπάρχει ξεχωριστή είσοδος (θύρα 3) για τις ανάγκες των ΑΜΕΑ.

    Πέραν του Δημοτικού Σταδίου, ο Πανθρακικός διαθέτει και ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, που βρίσκεται μόλις 4 χλμ. έξω από την πόλη, στον παλιό ανατολικό δρόμο προς την Αλεξανδρούπολη, στο χωριό Κικίδιο, που εξυπηρετεί τις ανάγκες της επαγγελματικής ομάδας, αλλά και όλων των τμημάτων υποδομής του συλλόγου.

    Ένα προπονητικό κέντρο, το οποίο αποτελεί πρότυπο- αθλητικό, πολιτισμικό- κέντρο πολλαπλών χρήσεων. Για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αλλά και τους νεαρούς που φιλοδοξούν στο μέλλον να φορέσουν τη φανέλα του Πανθρακικού στις επίσημες διοργανώσεις, παρέχονται όλες εκείνες οι ανέσεις για να εργαστούν σε ένα ήρεμο περιβάλλον, που έχει ως στόχο την βελτίωση των αθλητικών τους επιδόσεων.

    Διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος είναι ο βετεράνος διεθνής αμυντικός του Πανθρακικού, με πλούσια καριέρα στον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, την Ξάνθη αλλά και την εθνική ομάδα, Χάρης Μπανιώτης.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μπανιώτης αναφέρθηκε στην πορεία που έχει χαράξει ο Πανθρακικός στην παρούσα οικονομική συγκυρία, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Τώρα, στην εποχή της οικονομικής κρίσης, πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και άλλες είναι στα όρια της επιβίωσης. Εμείς έχουμε πάρει τα μέτρα μας έγκαιρα με χαμηλότερα συμβόλαια που μας βοηθούν να μείνουμε όρθιοι".

    Όπως, μάλιστα, λέει, "είναι χαρακτηριστικό πως δεχόμαστε το ενδιαφέρον ποδοσφαιριστών που ήθελαν να ενταχθούν στον Πανθρακικό γιατί είμαστε ακόμα ομάδα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πληρώνει τις υποχρεώσεις της. Οι παίκτες είναι επαγγελματίες, έχουν οι περισσότεροι τις οικογένειες τους στην Κομοτηνή και δεν νοείται να μην υπάρχουν τακτοποιημένες δόσεις συμβολαίων. Γι αυτό προσπαθεί η διοίκηση αλλά και για το αγωνιστικό κομμάτι".

    Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την αγωνιστική παρουσία της ομάδας, ο κ. Μπανιώτης επισημαίνει: "Μπορώ να πω ότι πηγαίνουμε καλά και έχουμε στόχο την επιστροφή μας στη Σούπερ Λιγκ. Αναγκαστικά, έχουμε περιορίσει τις δαπανηρές λύσεις και περιοριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Καλή δουλειά γίνεται και στα τμήματα υποδομής, όπου νέα παιδιά προωθούνται και φιλοδοξούν να κάνουν καριέρα στο ποδόσφαιρο μέσω του Πανθρακικού. Έχουμε γενικά δικές μας δυνατότητες και σ' αυτές θέλουμε να στηριχτούμε, να ορθοποδήσουμε και να πάμε καλύτερα. Στόχος είναι, όπως είπα, να διατηρήσουμε την συνοχή και οικονομική μας αυτοτέλεια, να είμαστε δηλαδή ένα νοικοκυρεμένο και αυτάρκες σωματείο και να μπορέσουμε να πετύχουμε και πάλι την άνοδο μας και επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 February 2012 - 15:28:55 UTC