Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στη Β. Ελλάδα
  • [02] Μακελειό με 260 νεκρούς στη Συρία
  • [03] Εξήντα προσαγωγές από τον σύνδεσμο του ΠΑΟ στη Λ. Αλεξάνδρας
  • [04] Επεισόδια στην πρεσβεία της Συρίας, στο Παλαιό Ψυχικό
  • [05] Η Gazprom δεν μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημα της Ευρώπης για επιπλέον φυσικό αέριο, λόγω του ψύχους
  • [06] Οι ΗΠΑ επαναλαμβάνουν την δέσμευσή τους στην Ευρώπη, αλλά περιμένουν περισσότερα από τους συμμάχους

  • [01] Απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στη Β. Ελλάδα

    Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι αυτοκινητιστές επιλέξουν να κινηθούν σήμερα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αφού σε πολλά σημεία είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

    Μπορεί ήδη να σημειώνεται άνοδος της θερμοκρασίας, ωστόσο το οδικό δίκτυο σε πολλά σημεία παραμένει ακόμα επικίνδυνο για τους αυτοκίνητες. Στο πλαίσιο αυτό, με αντιολισθητικές αλυσίδες θα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι όσοι επιλέξουν να κινηθούν προς περιοχές των νομών Κιλκίς, Πιερίας, Πέλλας, Γρεβενών, Καστοριάς Φλώρινας και Κοζάνης.

    Στον νομό Κιλκίς η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι επιβεβλημένη στα τμήματα της επαρχιακής οδού Φανού-Σκρά και της επαρχιακής οδού Καστανέρις, Γρίβας και Λιβαδιών. Στη Πιερία, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη για εκείνους που θα επιλέξουν να κατευθυνθούν στο χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής Ελατοχωρίου. Στην Πέλλα αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητο να έχουν όσοι αυτοκινητιστές κινηθούν στο επαρχιακό δίκτυο, πλην των δήμων της περιοχής Γιαννιτσών.

    Στα Γρεβενά, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Γρεβενά - Βασιλίτσα από το 22ο χλμ έως και το 45ο χλμ, Γρεβενά - Σαμαρίνα από το 22ο χλμ έως και το 54ο χλμ και Γρεβενά -Περιβόλι, από το 21ο χλμ μέχρι και το 43ο χλμ.

    Στην Κοζάνη, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το επαρχιακό δίκτυο. Τα δίκτυα της εθνικής και της Εγνατίας Οδού παραμένουν καθαρά από χιόνι. Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στο επαρχιακό δίκτυο Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Βιτσίου από το 10ο χλμ έως και το 28ο χλμ και στο Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου από το 20ο χλμ έως και το 50ο χλμ. Επίσης, στα τμήματα της επαρχιακής οδού Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βιτσίου, από το 18ο χλμ έως και το 30ο χλμ, αλλά και σε τμήμα της εθνικής οδού Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βίγλας, από το 6ο χλμ έως και το 30ο χλμ.

    Στη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από -5 έως 12 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 17 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 10 έως 16 βαθμούς, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά μέχρι και τους 19 βαθμούς Κελσίου.

    [02] Μακελειό με 260 νεκρούς στη Συρία

    Τους 260 έφτασαν οι νεκροί στην πόλη Χόμς στην πιο αιματηρή σύγκρουση που σημειώθηκε στηΣυρία, από τηνέναρξη της επανάστασης κατά του καθεστώτος Ασαντ.

    Συριακές δυνάμεις σφυροκόπησαν την πόλη σήμερα τα ξημερώματα και λίγο πριν την επικύρωση από τον ΟΗΕ του σχεδίου του Αραβικού Συνδέσμου, που καλεί τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να εγκαταλείψει την εξουσία.

    Το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο ζητεί από τη Ρωσία να αλλάξει τη στάση της απέναντι στις σφαγές του συριακού καθεστώτος, να καταδικάσει το καθεστώς Ασαντ, να το καταστήσει υπεύθυνο για τις σφαγές και να επιτρέψει στους Σύρους να εκλέξουν δημοκρατικά ένα καθεστώς που θα τους δώσει ελευθερία και αξιοπρέπεια.

    [03] Εξήντα προσαγωγές από τον σύνδεσμο του ΠΑΟ στη Λ. Αλεξάνδρας

    Αιφνιδιαστικό έλεγχο στον σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟ, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, πραγματοποίησε τη νύχτα η Αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, στο πλαίσιο της δράσης με εφόδους στους συνδέσμους και προληπτικές προσαγωγές για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό, με αιματηρές μάχες μεταξύ οπαδών.

    Οι αστυνομικοί προσήγαγαν από τον σύνδεσμο 60 φιλάθλους, αλλά επειδή δεν προέκυψε κάτι που να στοιχειοθετεί αδίκημα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

    [04] Επεισόδια στην πρεσβεία της Συρίας, στο Παλαιό Ψυχικό

    Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στις 2.30 τα ξημερώματα στην πρεσβεία της Συρίας, στη λεωφόρο Δ. Διαμαντίδου, στο Παλαιό Ψυχικό.

    Περίπου 50 Σύροι, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις τελευταίες σφαγές αμάχων στη χώρα τους, συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία και εισέβαλαν στον περίβολο, όπου με πέτρες και ξύλα προξένησαν φθορές σε σκοπιά, μια μοτοσικλέτα και σε δύο τζάμια στον 1ο όροφο του κτιρίου.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και προσήγαγαν 13 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής.

    [05] Η Gazprom δεν μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημα της Ευρώπης για επιπλέον φυσικό αέριο, λόγω του ψύχους

    Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom δεν μπορεί να εξασφαλίσει τις επιπλέον ποσότητες φυσικού αερίου που ζητεί η δυτική Ευρώπη, εξαιτίας του κύματος ψύχους, ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του ομίλου Αλεξάντερ Κρουγκλόφ.

    "Η Gazprom δεν μπορεί προς το παρόν να ικανοποιήσει το αίτημα των εταίρων μας στη δυτική Ευρώπη για παροχή επιπλέον ποσοτήτων αερίου", τόνισε.

    [06] Οι ΗΠΑ επαναλαμβάνουν την δέσμευσή τους στην Ευρώπη, αλλά περιμένουν περισσότερα από τους συμμάχους

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να "ενισχύσουν την διατλαντική συνεργασία" σε θέματα ασφάλειας, αλλά περιμένουν από την Ευρώπη να επενδύσει περισσότερα στην άμυνα, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα στην Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο.

    "Όλοι μας πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ασφάλεια ώστε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις μελλοντικές προκλήσεις", τόνισε ο Πανέτα σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

    Η νέα αμερικανική αμυντική στρατηγική δίνει προτεραιότητα στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, όμως ο Πανέτα επισήμανε την "διαρκή στρατηγική σημασία" που έχει η Ευρώπη για την Ουάσινγκτον. Η Ευρώπη παραμένει "συνεργάτης επιλογής" για τις κοινές στρατιωτικές και διπλωματικές ενέργειες, πρόσθεσε.

    Η αμερικανική δέσμευση στην αντιπυραυλική ασπίδα και η συμμετοχή της Ουάσινγκτον στην χρηματοδότηση της αγοράς πέντε μη επανδρωμένων Global Hawk για το σύστημα αεροπορικής επιτήρησης του ΝΑΤΟ, το αποδεικνύουν, σύμφωνα με τον Πανέτα.

    Ακόμα και όταν περίπου 7.000 αμερικανοί στρατιώτες θα αποχωρήσουν από την Γηραιά Ήπειρο, μια άλλη ταξιαρχία, με βάση τις ΗΠΑ, θα αναπτύσσεται κατά διαστήματα στη Γερμανία για να εκπαιδεύεται με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις.

    Η ταξιαρχία αυτή θα συμμετάσχει στην Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (NRF) του ΝΑΤΟ που συστάθηκε το 2002 και αποτελείται από 13.000 άντρες. "Οι ΗΠΑ έχουν στηρίξει την NRF, αλλά μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος αυτής λόγω των πολέμων στο Αφγανιστάν και το Ιράν", είπε ο Πανέτα και κάλεσε και τους άλλους συμμάχους να στείλουν στρατεύματα στη δύναμη αυτή.

    Τα μέτρα αυτά αποτελούν μια "ψήφο εμπιστοσύνης" της Ουάσινγκτον στο μέλλον της Ατλαντικής Συμμαχίας, υπογράμμισε ο Πανέτα, ζητώντας από την Ευρώπη να κάνει το ίδιο.

    Η συνεργασία στο ΝΑΤΟ "δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για περαιτέρω μείωση των αμυντικών προϋπολογισμών στην Ευρώπη", κατέληξε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 February 2012 - 11:29:01 UTC