Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νίκη-"θρίλερ" μέσα στην Πόλη
  • [02] Επίσκεψη Μάθιου Νίμιτς σε Ελλάδα και πΓΔΜ
  • [03] Επεισόδια στον αγώνα ΑΕΚ - Γαλατάσαραϊ για τις «8» του CEV Cup γυναικών
  • [04] Μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων της Εμπορικής
  • [05] Ήττα και αποκλεισμός για την ΑΕΚ

  • [01] Νίκη-"θρίλερ" μέσα στην Πόλη

    Το σημαντικότερο βήμα στην προσπάθεια πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας έκανε απόψε ο Ολυμπιακός, περνώντας νικηφόρα από την Κωνσταντινούπολη, 67-65, επί της Αναντολού Εφές, για την 4η αγωνιστική της φάσης των «16».

    Οι «ερυθρόλευκοι» θα ταξιδέψουν στη Μόσχα για ό,τι καλύτερο απέναντι στο φαβορί για την πρώτη θέση, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στις 22 Φεβρουαρίου, αλλά ουσιαστικά το κρίσιμο ματς είναι αυτό στο ΣΕΦ με τη Γαλατασαράι που ακολουθεί στην 6η και τελευταία αγωνιστική.

    Τα δεκάλεπτα: 9-16, 32-37, 42-48, 65-67

    [02] Επίσκεψη Μάθιου Νίμιτς σε Ελλάδα και πΓΔΜ

    Ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στις συνομιλίες ανάμεσα σε Ελλάδα και πΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, θα επισκεφθεί τις δυο χώρες, μέσα στο πλαίσιο των προσπαθειών του για εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ, ο κ. Νίμιτς,θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους των δυο χωρών, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στα Σκόπια και την Τετάρτη 22 του μηνός στην Αθήνα.

    [03] Επεισόδια στον αγώνα ΑΕΚ - Γαλατάσαραϊ για τις «8» του CEV Cup γυναικών

    Είκοσι πέντε προσαγωγές, τρεις τραυματίες αστυνομικοί, ένας οπαδός της ΑΕΚ μαχαιρωμένος και εκτεταμένες φθορές, είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν πριν από τον ευρωπαϊκό αγώνα βόλεϊ γυναικών μεταξύ της ΑΕΚ και της τουρκικής Γαλατάσεραϊ, στο κλειστό γυμναστήριο της Γλυφάδας.

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν περίπου 150 άτομα επιχείρησαν να μπουν στο γυμναστήριο χωρίς εισιτήρια. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν και προσπάθησαν να τους απομακρύνουν με αποτέλεσμα να γίνει συμπλοκή.

    Ταυτόχρονα, άλλοι οπαδοί της ΑΕΚ, που βρίσκονταν ήδη μέσα στο γυμναστήριο, βγήκαν έξω και επιτέθηκαν από πίσω στις αστυνομικές δυνάμεις, μετατρέποντας την περιοχή σε πεδίο μάχης.

    Οι νεαροί έσπασαν καθίσματα, τις πόρτες και τα τζάμια του γυμναστηρίου, καθώς και ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ, ενώ από πέτρες τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

    Στο σημείο έσπευσαν διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών και μετά από σκληρές συγκρούσεις κατάφεραν να απομακρύνουν τους οπαδούς, ενώ προσήγαγαν στην Ασφάλεια 25 άτομα. Από τους προσαχθέντες οι 23 είναι οπαδοί της ΑΕΚ και δύο του Παναθηναϊκού, που ερευνάται πως βρέθηκαν εκεί.

    Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη τα επεισόδια, σε μικρή απόσταση από το κλειστό γυμναστήριο, βρέθηκε τραυματισμένος από μαχαίρι στον γλουτό ένας 30χρονος οπαδός της ΑΕΚ, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς», προκειμένου να του παρασχεθούν οι απαραίτητες ιατρικές φροντίδες και κατά πάσα πιθανότητα θα αποχωρήσει για το σπίτι του.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο 30χρονος πήγαινε μαζί με τον αδελφό του στο γήπεδο, όταν δέχτηκαν επίθεση από ομάδα νεαρών που εκτιμάται ότι είναι οπαδοί άλλης ομάδας και είχαν στήσει ενέδρα στο σημείο για να επιτεθούν σε οπαδούς της ΑΕΚ.

    Λόγω των επεισοδίων ο αγώνας καθυστέρησε πολλή ώρα να αρχίσει.

    [04] Μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων της Εμπορικής

    Την κατάργηση του επιχειρησιακού επιδόματος που λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι της Εμπορικής Τράπεζας ανακοίνωσε σήμερα η διοίκησή της, στο πλαίσιο των ενεργειών της για την μείωση του λειτουργικού και μισθολογικού κόστους της τράπεζας. Κάτι που η διοίκηση είχε ήδη προαναγγελθεί στο πλαίσιο του διαλόγου με τους εργαζομένους για την νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία δεν κατέληξε σε συμφωνία.

    Η κατάργηση αυτή θα οδηγήσει, σύμφωνα με πληροφορίες από πλευράς της τράπεζας, σε μειώσεις μισθών τουλάχιστον κατά 11,7% - όσο ήταν και το σχετικό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους - ενώ ένας ορισμένος αριθμός υπαλλήλων θα υποστεί περαιτέρω μειώσεις, λόγω της κατάργησης ορισμένων άλλων επιδομάτων που θα επίδραση στις ετήσιες απολαβές τους.

    Από πλευράς του Συλλόγου των εργαζομένων επισημαίνεται ότι οι μειώσεις σε ετήσια βάση θα φθάσουν το 18% περίπου, καθώς επιδόματα που επίσης καταργούνται αφορούν το σύνολο των εργαζομένων της τράπεζας.

    Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων στην εμπορική τράπεζα αποφάσισε την προκήρυξη απεργίας την Παρασκευή και τη Δευτέρα με προοπτική, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στην Εμπορική Γιώργος Κωσνταντινόπουλος, να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες κινητοποιήσεις.

    [05] Ήττα και αποκλεισμός για την ΑΕΚ

    Η πορεία της ΑΕΚ στο CEV Cup ολοκληρώθηκε στην προημιτελική φάση. Η Ένωση, που σήμερα στερήθηκε τις υπηρεσίες της Παπαγεωργίου (τραυματίστηκε) ηττήθηκε και στον δεύτερο αγώνα από τη Γαλατασαράι με 3-0 σετ (25-10, 25-9, 20-25), αυτή τη φορά στη Γλυφάδα και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

    Να σημειωθεί ότι ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση, λόγω επεισοδίων ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική και οι δύο ομάδες να αποχωρήσουν στα αποδυτήρια. Τελικώς δεν έγινε εκκένωση του γηπέδου, μετά τη σαφή προειδοποίηση της Αστυνομίας ότι σε περίπτωση επανάληψης των επεισοδίων θα γινόταν οριστική διακοπή του αγώνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 February 2012 - 21:28:54 UTC