Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ο Ντίκενς και το Λονδίνο"
  • [02] Συνέντευξη Τύπου του Γ. Καρατζαφέρη αύριο το μεσημέρι

  • [01] "Ο Ντίκενς και το Λονδίνο"

    Η έκθεση "Ο Ντίκενς και το Λονδίνο", που διοργανώνεται στο Μουσείο του Λονδίνου για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Βρετανού συγγραφέα, κρύβει πολλές εκπλήξεις. Αντικείμενα της εποχής, φωτογραφίες, πίνακες και κοστούμια από τις συλλογές του Μουσείου "συνομιλούν" με αποσπάσματα από τα κείμενα του ίδιου του Ντίκενς, προσωπικά του αντικείμενα και χειρόγραφα από πασίγνωστα έργα του.

    Η έκθεση για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Κάρολου Ντίκενς, που συμπληρώνονται τον Φεβρουάριο του 2012, έχει και "ελληνικό χρώμα", καθώς τρία από τα μέλη της ομάδας σχεδιασμού, οργάνωσης και υλοποίησής της είναι Έλληνες, που εργάζονται στο Μουσείο του Λονδίνου. Πρόκειται για την Ελπινίκη Ψάλτη, υπεύθυνη για τη διοργάνωση, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μεγάλων περιοδικών εκθέσεων, την Ελένη Γανιάρη, υποδιευθύντρια του τμήματος συντήρησης της μουσειακής συλλογής και τον Νίκο Γκόγκολο, υπεύθυνο για όλες τις διαδικασίες δανεισμού αντικειμένων από άλλα μουσεία.

    "

    Η έκθεση εστιάζει στη φαντασία του Ντίκενς μέσα από τη σχέση του με το Λονδίνο, την πόλη - μούσα του, καθώς και στον τρόπο που τον επηρέασε στο έργο του", δήλωσε στο ΑΜΠΕ η Ελπινίκη Ψάλτη, η οποία είχε τη γενική ευθύνη συντονισμού και οργάνωσης της έκθεσης. Ταυτόχρονα, τονίζει την πολύ καλή ανταπόκριση του κόσμου, αλλά και την οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει και τη Βρετανία, συνεπώς και ό,τι άλλο συμβαίνει στη χώρα: "Από το ξεκίνημα της έκθεσης τον Δεκέμβριο του 2011, τα έσοδα του Μουσείου αυξήθηκαν περίπου κατά 40%, κυρίως από την πώληση του βιβλίου που τη συνοδεύει. Όσο για τις δυσκολίες διεξαγωγής της, μόνο η οικονομική κρίση θα μπορούσε να προσμετρηθεί σ' αυτές, καθώς η διοργάνωση κύλησε ομαλά, ενώ οι συνεργασίες ήταν άψογες και υψηλού επιπέδου, με τη συμμετοχή ομάδας ακαδημαϊκών συμβούλων. Ο μειωμένος προϋπολογισμός ήταν όμως και μια πρόκληση, καθώς ο κόσμος περιμένει όλο και περισσότερα πράγματα, δεν θέλει να δει κάτι πρόχειρο. Έπρεπε λοιπόν να βρούμε τρόπους να διοργανώσουμε κάτι καλό, με πολύ λιγότερα χρήματα".

    Όσο για το αν η έκθεση αυτή φτάσει ποτέ στην Ελλάδα, η θεσσαλονικιά επιμελήτρια δεν έκρυψε τη χαρά της στο ενδεχόμενο: "Θα το συζητούσαμε ευχαρίστως αν υπάρξει ενδιαφέρον από κάποιον ελληνικό οργανισμό. Φυσικά η οργάνωση και ο σχεδιασμός θα πρέπει να γίνει από την αρχή".

    [02] Συνέντευξη Τύπου του Γ. Καρατζαφέρη αύριο το μεσημέρι

    Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει αύριο στις 13:30 στα γραφεία του κόμματος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Ο κ.Καρατζαφέρης θα παρουσιάσει τις θέσεις του γύρω απο τις τελευταίες εξελίξεις στην προσπάθεια της χώρας να αντινετωπίσει την οικονομική κρίση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 February 2012 - 21:28:52 UTC