Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγαλύτερος "εχθρός" στους άνδρες το κάπνισμα
  • [02] Η κρίση χτυπά και τον Αγ. Βαλεντίνο...
  • [03] Κινητοποιήσεις κατά του "νέου μνημονίου" διοργανώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ
  • [04] Τον σφοδρότερο βομβαρδισμό των τελευταίων ημερών δέχεται η Χομς
  • [05] Χωρίς Γκουστάβο, με Μαϊστόροβιτς η Κέρκυρα εναντίον της Δόξας Δράμας
  • [06] Χιλιάδες οι πάσχοντες από λέπρα στην περιοχή του Δυτικού Ειρηνικού

  • [01] Μεγαλύτερος "εχθρός" στους άνδρες το κάπνισμα

    Οι άνδρες που καπνίζουν, εμφανίζουν ταχύτερη έκπτωση των νοητικών λειτουργιών τους με το πέρασμα του χρόνου, σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν, αλλά και με τις γυναίκες καπνίστριες, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία έρχεται να προστεθεί σε άλλες που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες του καπνίσματος.

    Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες καπνιστές παθαίνουν φθορά νοητικών λειτουργιών που αντιστοιχεί σε ένα άνθρωπο δέκα χρόνια μεγαλύτερό τους, ο οποίος δεν καπνίζει.

    Οι ερευνητές δεν διαπίστωσαν ανάλογο φαινόμενο στις γυναίκες καπνίστριες, ενώ στους άνδρες καπνιστές τα πρώτα συμπτώματα νοητικής έκπτωσης αρχίζουν ήδη από την ηλικία των 45 ετών.

    Το κάπνισμα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, «αποτελεί μια από τις σοβαρότερες απειλές για τη δημόσια υγεία που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κόσμος», καθώς, μεταξύ άλλων, προκαλεί καρκίνο των πνευμόνων κι άλλες χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις, ενώ αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

    Μια αιτία που ο εγκέφαλος των γυναικών φαίνεται πιο προστατευμένος σε σχέση με των ανδρών από το κάπνισμα, σύμφωνα με τους βρετανούς επιστήμονες, πιθανώς είναι ότι οι άνδρες καπνίζουν συστηματικά περισσότερο, αλλά το θέμα πρόκειται να διερευνηθεί περαιτέρω σε μελλοντικές έρευνες.

    [02] Η κρίση χτυπά και τον Αγ. Βαλεντίνο...

    Ακολουθώντας πιστά τη ρήση πως «η χειρονομία μετράει και όχι η τιμή» φαίνεται πως θα κινηθούν φέτος οι περισσότεροι ερωτευμένοι, επιλέγοντας να δείξουν την αγάπη τους στο ταίρι τους με συμβολικά δώρα και μικρές εκπλήξεις.

    Ημέρα των ερωτευμένων η σημερινή και οι περισσότεροι θα επιλέξουν ένα λουλούδι, ένα μήνυμα στο κινητό, μια κάρτα με ευχές ή ένα γεύμα σε κάποιο εστιατόριο, αφού οι παλιές καλές μέρες όταν οι ερωτευμένοι έβαζαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για το ταίρι τους, φαίνεται να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

    Οι βιτρίνες των ανθοπωλείων, των καταστημάτων με είδη δώρων, των ζαχαροπλαστείων και των κοσμηματοπωλείων έχουν στολιστεί ανάλογα, ελπίζοντας πως θα καταφέρουν να προσελκύσουν πελάτες. Άλλωστε, περιμένουν τη σημερινή ημέρα ως «μάννα εξ ουρανού» για να αυξηθεί ο τζίρος τους.

    «Παρότι διανύουμε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με το νέο μνημόνιο, οι ανθοπώλες έχουν κάνει όλες τις κινήσεις περιμένοντας τους πελάτες. Δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε πολλά για να δείξουμε την αγάπη μας κι ένα λουλούδι είναι αρκετό» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο ανθοπώλης και πρόεδρος του Τμήματος Επαγγελματιών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Εμμανουήλ Σύλλης.

    [03] Κινητοποιήσεις κατά του "νέου μνημονίου" διοργανώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

    Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προχωρούν σήμερα, σε γενικές συνελεύσεις σε όλους τους συλλόγους προκειμένου «να υπάρξει ενημέρωση, συντονισμός, ενεργοποίηση των συναδέλφων και λήψη αποφάσεων για τις διαθέσεις του κλάδου».

    Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι, ενώγια τη μια το μεσημέρι διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

    [04] Τον σφοδρότερο βομβαρδισμό των τελευταίων ημερών δέχεται η Χομς

    Τον σφοδρότερο βομβαρδισμό των τελευταίων πέντε ημερών δέχεται σήμερα η συριακή πόλη Χομς και ιδιαίτερα η συνοικία Μπάμπα Αμρ, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

    "Ο βομβαρδισμός της Μπάμπα Αμρ, ο οποίος άρχισε τα ξημερώματα, είναι ο πιο ισχυρός των τελευταίων πέντε ημερών. Περίπου δυο ρουκέτες πέφτουν κάθε λεπτό", δήλωσε ο Ράμπι Αμπντέλ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Το συριακό καθεστώς κωφεύοντας στις εκκλήσεις για τερματισμό της αιματηρής καταστολής, συνεχίζει τους βομβαρδισμούς ενώ αγνοεί την έκκληση του Αραβικού Συνδέσμου για τη συγκρότηση κοινής ειρηνευτικής δύναμης με τον ΟΗΕ, μια πρόταση που διχάζει τους Ευρωπαίους και για την οποία, η Ρωσία, σύμμαχος της Δαμασκού, θέτει όρους.

    Τα Ηνωμένα Εθνη κατέστησαν σαφές ότι οι συριακές δυνάμεις έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας καταστέλλοντας εδώ και έντεκα μήνες τη λαϊκή εξέγερση, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 6.000 άνθρωποι.

    Η πρόταση του Αραβικού Συνδέσμου για ειρηνευτική δύναμη στη Συρία διχάζει ακόμα περισσότερο την ήδη βαθιά διχασμένη όσον αφορά τη συριακή κρίση διεθνή κοινότητα. Το Παρίσι προειδοποίησε ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια "στρατιωτικού χαρακτήρα", η Μόσχα αξιώνει κατάπαυση του πυρός και η Ουάσινγκτον υπογραμμίζει ότι απουσία κατάπαυσης του πυρός μια τέτοια πρωτοβουλία είναι περίπλοκη.

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, η οποία χαρακτήρισε "λυπηρό το γεγονός ότι το συριακό καθεστώς εντείνει τη βία κάνοντας χρήση του πυροβολικού και πυρών τεθωρακισμένων", διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται για να "αντιμετωπιστούν τα ανθρωπιστικά προβλήματα και για να βοηθήσουν "τους τραυματίες και αυτούς των οποίων απειλείται η ζωή".

    Οι ΗΠΑ και η Τουρκία έστειλαν σαφές μήνυμα ότι το αίτημα του Αραβικού Συνδέσμου για την ανάπτυξη κοινής με τον ΟΗΕ ειρηνευτικής δύναμης στη Συρία δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τη συγκατάθεση της συριακής κυβέρνησης.

    [05] Χωρίς Γκουστάβο, με Μαϊστόροβιτς η Κέρκυρα εναντίον της Δόξας Δράμας

    Χωρίς τον Γκουστάβο θα παραταχθεί η Κέρκυρα εναντίον της Δόξας Δράμας, την Τετάρτη στο Καυτανζόγλειο.

    Ο Βραζιλιάνος δεν προλαβαίνει το εξ αναβολής ματς, αλλά θα είναι έτοιμος την Κυριακή στην νέα αναμέτρηση των δύο ομάδων, αυτή τη φορά στην Κέρκυρα.

    Ο Χάβι Γκράθια θα ανακοινώσει την αποστολή μετά την αυριανή πρωινή προπόνηση και σ΄αυτήν θα συμπεριλαμβάνεται ο Ιβιτσα Μαϊστόροβιτς ο οποίος εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει για να ενισχύσει την αμυντική γραμμή των Φαιάκων.

    [06] Χιλιάδες οι πάσχοντες από λέπρα στην περιοχή του Δυτικού Ειρηνικού

    Η λέπρα εξακολουθεί να πλήττει περισσότερους από 5.000 νέους ασθενείς κάθε χρόνο στις χώρες του Δυτικού Ειρηνικού παρότι θεωρείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ότι έχει εκλείψει στην περιοχή από το 1991,

    ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

    Όπως είπε ο Σιν Γιανγκ-Σου, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ, οι διοικούντες, οι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας και οι πολίτες δεν θα πρέπει να παραπλανώνται θεωρώντας ότι η νόσος έχει εξαλειφθεί πλήρως, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουν να την καταπολεμούν.

    Η παρουσία της λέπρας έχει μειωθεί κατά 90% από το 1991 και στην περιοχή σημειώθηκαν μόνο 0,05 κρούσματα υπό θεραπεία ανά 10.000 κατοίκους το 2010, αρκετά λιγότερα από το όριο του 1 ανά 10.000 που χρησιμοποιεί ο ΠΟΥ για να ορίσει την εξάλειψη.

    Ωστόσο, με συνολικό πληθυσμό περίπου 1,8 δισεκατομμυρίων σε 37 χώρες, το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε σχεδόν 8.400 ανθρώπους.

    Τρεις χώρες στην περιοχή, η Μικρονησία, το Κιριμπάτι και οι Νήσοι Μάρσαλ, απέτυχαν να ικανοποιήσουν τον ορισμό για την εξάλειψη της λέπρας, δήλωσε ο Σιν στη διάρκεια τριήμερης συνάντησης των διευθυντών των εθνικών προγραμμάτων για τον έλεγχο της λέπρας, στη Μανίλα.

    Τα δύο τρίτα των νέων κρουσμάτων σημειώθηκαν στις Φιλιππίνες και την Κίνα, είπε ο ίδιος.

    Ο Σιν είπε ακόμα ότι οι προσπάθειες εντοπισμού (των κρουσμάτων) θα πρέπει να επιταχυνθούν ώστε να διασφαλιστεί ότι οι ασθενείς λαμβάνουν θεραπεία προτού η ασθένεια τους καταστήσει ανίκανους.

    "Διαθέτουμε δωρεάν φάρμακα, διαθέτουμε τη γνώση και αν μπορέσουμε να βρούμε τους ασθενείς, θα μπορέσουμε να τους θεραπεύσουμε και να σταματήσουμε τη μετάδοση".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 February 2012 - 9:28:54 UTC