Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βραβείο στον Δημ. Μαρωνίτη για τη μετάφραση της Ιλιάδας
  • [02] Όλι Ρεν: Ενδεχόμενη χρεοκοπία θα είχε καταστροφικές συνέπειες για Ελλάδα και ΕΕ
  • [03] Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη τονίζει ο Αυστριακός καγκελάριος

  • [01] Βραβείο στον Δημ. Μαρωνίτη για τη μετάφραση της Ιλιάδας

    Απονεμήθηκαν σήμερα τα «Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης» για τις εκδόσεις του 2010 από την αρμόδια επιτροπή Κρατικών Βραβείων του υπουργείου Πολιτισμού, έπειτα από επανειλημμένες συνεδρίες και μακρές συζητήσεις.

    Το βραβείο απόδοσης έργου ξένης λογοτεχνίας σε ελληνική γλώσσα απονεμήθηκε κατά πλειοψηφία στον Άρη Μπερλή για τη μετάφραση του έργου με τίτλο Βενετία, της Τζαν Μόρις.

    Το βραβείο απόδοσης έργου της αρχαίας ελληνικής γραμματείας στα νέα ελληνικά απονεμήθηκε ομόφωνα στο Δημήτρη Ν. Μαρωνίτη (φωτό)για τη μετάφραση του έργου με τίτλο Ιλιάς, του Ομήρου.

    Το βραβείο απόδοσης έργου ελληνικής λογοτεχνίας σε ξένη γλώσσα απονεμήθηκε εξ ημισείας στους Πίτερ Τζέφρις για τη μετάφραση του έργου "Selected Pose Works" του Κ.Π. Καβάφη και στην Κάρμεν Βιβέλα για τη μετάφραση του έργου "Relatos de Siros" του Εμ. Ροΐδη.

    Την επιτροπή κρατικών βραβείων αποτελούν οι πανεπιστημιακοί Τάκης Καγιαλής, Αναστασία Αντωνοπούλου, Μάρθα Βασιλειάδη, Αλεξάνδρα Λιανέρη, Μαρία Παπαδήμα, οι κριτικοί λογοτεχνίας Τιτίκα Δημητρούλια και Αργυρώ Μαντόγλου και οι μεταφράστριες Αθηνά Δημητριάδου και Τόνια Κοβαλένγκο.

    [02] Όλι Ρεν: Ενδεχόμενη χρεοκοπία θα είχε καταστροφικές συνέπειες για Ελλάδα και ΕΕ

    Μια ελληνική χρεοκοπία θα είχε "καταστροφικές συνέπειες" τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, προειδοποίησε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

    Ακολούθως, ο ίδιος σημείωσε ότι αναμένει "πολύ σύντομα" μια απόφαση σχετικά με το νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Αθήνα.

    "Πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ σύντομα σε θέση να αποφασίσουμε ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα", είπε ο Ρεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο.

    [03] Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη τονίζει ο Αυστριακός καγκελάριος

    Τις ανυπολόγιστες συνέπειες που θα είχε για ολόκληρη την Ευρώπη και επίσης για την Αυστρία, μια αποπομπή ή ένας εξαναγκασμός σε έξοδο, της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, επισήμανε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη.

    Ο Αυστριακός καγκελάριος, ο οποίος μόλις πρόσφατα είχε διακηρύξει χαρακτηριστικά πως >»θέλουμε να αποτρέψουμε μια χρεοκοπία της Ελλάδας και να κάνουμε τα πάντα ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», τόνισε στις σημερινές δηλώσεις του, υπονοώντας προφανώς την Ελλάδα, πως «σε δύσκολους καιρούς πρέπει να συμπράττουμε στη σταθερότητα και στη σταθεροποίηση».

    Επιπλέον ο κ. Φάιμαν διαμήνυσε το ενδιαφέρον όλων των πλευρών να βοηθήσουν στην ανύψωση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, ακόμη και αν αυτό, όπως σημείωσε, είναι υπόθεση των επόμενων χρόνων.

    Συγχρόνως ο Αυστριακός καγκελάριος, αναφερόμενος στα προγράμματα βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα, επισήμανε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι υποχρεούνται να τηρήσουν τις συμφωνηθείσες προϋποθέσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 February 2012 - 17:28:51 UTC