Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων την ερχόμενη Δευτέρα στο Λαύριο

  • [01] Έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων την ερχόμενη Δευτέρα στο Λαύριο

    Tη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Λαύριο αναμένεται να γίνει η έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων.

    Η Σύνοδος των Πρυτάνεων, με αποψινή της ανακοίνωση, τονίζει ότι «με λύπη παρακολουθεί τη νέα εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης των εκλεγμένων Διοικήσεων των Πανεπιστημίων».

    Ιδιαίτερα αναφέρεται στη στάση της υπουργού Παιδείας επισημαίνοντας τις τελευταίες δηλώσεις της, ότι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών ήρθε σε συμφωνία με τους καταληψίες της Νομικής:

    «Η κ. Υπουργός- τονίζεται από τους πρυτάνεις- προβαίνει δημοσίως σε ανυπόστατες κατηγορίες κατά του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, για το θέμα της κατάληψης κτιρίου της Νομικής Σχολής, ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι με βάση το άρθρο 3 του Νόμου 4009/11, η πολιτεία οφείλει να κινείται αυτεπάγγελτα σε περιπτώσεις που τελούνται αξιόποινες πράξεις και τη στιγμή που οι πρυτανικές αρχές είχαν ενημερώνει έγκαιρα όλες τις αρμόδιες αρχές (Αστυνομία, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Εισαγγελία Αρείου Πάγου)».

    Παράλληλα οι πρυτάνεις «διαπιστώνουμε ακόμη και σήμερα την ένταση της συκοφαντικής εκστρατείας όταν κατηγορείται ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ότι δήθεν έχει υποκινήσει ή υποθάλψει παράνομες ενέργειες. Είναι θλιβερό στον ολισθηρό αυτό δρόμο να συμμετέχουν οικειοθελώς και >>πρόθυμα<< μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Δυστυχώς, περίσσευσαν για μία ακόμη φορά, οι ύβρεις κατά των Πρυτάνεων. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, τα Πανεπιστήμια βιώνουν τον οικονομικό και πολιτικό στραγγαλισμό από την ηγεσία του Υπουργείου, η οποία δεν συνδράμει στη γενναία προσπάθεια που καταβάλλουν τα Ιδρύματα να λειτουργούν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και η θητεία της δυστυχώς εξαντλείται στη διάλυση του Ελληνικού Πανεπιστημίου».

    Η ανακοίνωση των πρυτάνεων καταλήγει τονίζοντας ότι στην έκτακτη συνεδρίαση της, την προσεχή Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 στο Λαύριο, θα συζητήσει ώστε να αντιμετωπίσει την εκστρατεία στοχοποίησης και ποινικοποίησης της πανεπιστημιακής ζωής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 February 2012 - 21:01:17 UTC