Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πιστή και γρήγορη εφαρμογή του προγράμματος, ζήτησε ο Λ. Παπαδήμος
  • [02] Στην Αθήνα ο Μάθιου Νίμιτς
  • [03] Αλλαγές στο άρθρο 99
  • [04] Aνάπλαση του Φαληρικού Δέλτα
  • [05] «Πάμε σινεμά;» μετά από οκτώ χρόνια σε 65 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια
  • [06] Από τη μισθοδοσία Απριλίου η παρακράτηση των αναδρομικών
  • [07] Στη Μαδρίτη το αντίγραφο της "Μόνα Λίζα"
  • [08] Δίκτυο wi-fi σε αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
  • [09] Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Στάση εργασίας εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία
  • [10] Άνοδος της καταναλωτικής πίστης για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στην ΕΕ
  • [11] Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ
  • [12] Απεργούν την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί
  • [13] Νέα χειρουργική επέμβαση για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας
  • [14] Προληπτική ανάκληση ανθρακούχων αναψυκτικών της Coca - Cola

  • [01] Πιστή και γρήγορη εφαρμογή του προγράμματος, ζήτησε ο Λ. Παπαδήμος

    Με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος θα ψηφιστεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το PSI, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Επιπλέον, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε και το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει όλες τις «προαπαιτούμενες ενέργειες», ζητήματα σχετικά με τα δημοσιονομικά μέτρα, τη δημοσιονομική και φορολογική διοίκηση, συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές διατάξεις και τον πρόσθετο προϋπολογισμό, καθώς επίσης και τροπολογίες για τα ερευνητικά ιδρύματα. Με τον χαρακτήρα του επείγοντος το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα ψηφιστεί την επόμενη Τρίτη.

    Η συμφωνία και οι αποφάσεις του Eurogroup είναι «μεγάλο βήμα», καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας, τόνισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο υπουργικό Συμβούλιο και πρόσθεσε ότι «η έγκριση του οικονομικού προγράμματος και η συμφωνία του PSI ήταν ο κύριος στόχος της οικονομικής πολιτικής και γι' αυτό έγινε πολλή δουλειά».

    Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του πως «εάν εφαρμοσθεί αποτελεσματικά το πρόγραμμα, το 2013 θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και θα αρχίσει σταδιακά η ανάπτυξη».

    Ο κ. Παπαδήμος επεσήμανε ότι «πολλοί προέβλεπαν εμπλοκή και αποτυχία, αλλά ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν», ενώ προέβλεψε ότι με τις αποφάσεις που ελήφθησαν θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη προς τη χώρα.

    "Να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας δίνεται και να μην καθυστερήσουμε. Να τρέξουμε και να καλύψουμε τις ολιγωρίες και την καθυστέρηση των παρελθόντων ετών, και να μπούμε σε πορεία ανάπτυξης για να γυρίσει η Ελλάδα σε καιρούς ευτυχείς για το λαό μας".

    Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας την απόφαση του Eurogroup για την έγκριση του νέου δανείου της Ελλάδας.

    «Η απόφαση του Eurogroup είναι σημαντική και θετική, γιατί απομακρύνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας, διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική, δίνει τη δυνατότητα να γίνει βιώσιμο το χρέος και ανοίγει το δρόμο για εκλογές», τόνισε από τη Λευκωσία όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς,

    Συμφωνία ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας αλλά ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας του λαού, χαρακτήρισε η του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα την απόφαση του Γιούρογκρουπ, ενώ ο πρόεδρος τηςΚ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΑλέξηςΤσίπρας δήλωσε ότι"η συμφωνία αφορά και δεσμεύει αποκλειστικά αυτούς που υπογράφουν",προβλέποντας ότι "αυτή τη φορά οι πανηγυρισμοί δεν θα κρατήσουν ούτε τρεις μέρες".

    Εξάλλου,ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξήραν τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει στόχο να αποτρέψει μια χαοτική στάση πληρωμών στην Ελλάδα, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

    Διαβάστε επίσης:

    Ευ. Βενιζέλος: Νέα ευκαιρία η συμφωνία

    [02] Στην Αθήνα ο Μάθιου Νίμιτς

    Στην Αθήνα βρίσκεται ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα.

    Ο κ. Νίμιτς, δήλωσε ότι δεν κομίζει νέα πρόταση για το ζήτημα της ονομασίας, κατά την επίσκεψή που πραγματοποιεί στα Σκόπια και στην Αθήνα.

    «Υποβάλλω προτάσεις μόνο όταν πιστεύω ότι είναι χρήσιμο. Ως εκπρόσωπος του ΟΗΕ δεν υποβάλλω προτάσεις αν δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο» ανέφερε ακόμη ο κ. Νίμιτς μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, με την οποία ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών που είχε χθες στα Σκόπια με την ηγεσία της ΠΓΔΜ.

    Ο κ. Νίμιτς είπε ότι σκοπός των συναντήσεων του στα Σκόπια ήταν να ακούσει τις θέσεις της ηγεσίας της ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας.

    [03] Αλλαγές στο άρθρο 99

    «Όχημα για αποφυγή ποινικών ευθυνών», χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου το άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα στο οποίο καταφεύγουν όσες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, είτε υπαρκτά είτε προσχηματικά.

    Σκοπός της διαδικασίας του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου είναι «η ικανοποίηση των πιστωτών μέσω της διάσωσης της επιχείρησης, της διατήρησης των θέσεων εργασίας, καθώς και της προαγωγής του τοπικού, κοινωνικού και οικονομικού χώρου όπου δραστηριοποιείται η επιχείρηση, και ευρύτερα της εθνικής οικονομίας». Όμως στην πράξη από πολλές επιχειρήσεις παρατηρείται καταχρηστική άσκηση των δικαιωμάτων που τους παρέχει το άρθρο 99, κάτι που έχει ως συνέπεια την αποφυγή άμεσων υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τους εργαζομένους, ενώ παράλληλα επιτυγχάνουν την ποινική ατιμωρησία τους, επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

    Για τους λόγους αυτούς ο κ. Παπαϊωάννου απέστειλε επιστολή στους συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης Ευ. Βενιζέλο και Μιχ. Χρυσοχοΐδη αντίστοιχα, με την οποία προτείνει την άμεση σύσταση επιτροπής εξειδικευμένων προσώπων, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταγράψει τις υφιστάμενες δυσλειτουργίες της εξυγιαντικής διαδικασίας των επιχειρήσεων και θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις, ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις.

    [04] Aνάπλαση του Φαληρικού Δέλτα

    Στο τέλος Μαρτίου προβλέπεται να κατατεθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ το έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Μετώπου και να δημοπρατηθεί τον Οκτώβριο του 2012 με προϋπολογισμό περίπου 200 εκ. ευρώ, ενημέρωσε την Επιτροπή Περιβάλλοντος ο αν. υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Σηφουνάκης.

    Κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος - στην οποία παρουσιάστηκε η επικαιροποιημένη μελέτη για την ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου από τον Ρέντζο Πιάνο - ο κ. Σηφουνάκης ανακοίνωσε επίσης πως στη διαχείριση του χώρου μετά την ολοκλήρωση του έργου θα συμμετέχουν και οι όμοροι δήμοι.

    Η μελέτη αυτή, βασίζεται στην αντίστοιχη μελέτη που είχε γίνει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και προβλέπονται χώροι πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού και Πολιτισμού σε συνολική έκταση περίπου 900 στρεμμάτων. Κρίσιμο στοιχείο του έργου είναι η υποβάθμιση της λεωφόρου Ποσειδώνος ώστε να ενωθεί λειτουργικά ο αστικός ιστός με το παράκτιο μέτωπο. Σύμφωνα με τη μελέτη θα δρομολογηθεί ενιαία διαχείριση του χώρου σε συνάρτηση με τις πολιτιστικές υποδομές που κατασκευάζονται στο χώρο του πρώην ιππόδρομου.

    Το σχέδιο διαχείρισης προβλέπει και την κατασκευή τριών προβλητών που αποκαθιστούν το παράκτιο μέτωπο στην εικόνα πριν τον πόλεμο.

    [05] «Πάμε σινεμά;» μετά από οκτώ χρόνια σε 65 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

    Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάμε σινεμά», επανέρχεται οκτώ χρόνια μετά τη διακοπή του, σε 65 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Εύβοιας, από τη νέα σχολική χρονιά.

    Η γνωριμία των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την τέχνη του κινηματογράφου και τα μυστικά της, είχε ξεκινήσει με το «Πάμε σινεμά» τα χρόνια 2000- 2004. Φορέας υλοποίησής του ήταν τότε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τα υπουργεία Πολιτισμού και Παιδείας.

    Το πρόγραμμα τέθηκε ξανά σε λειτουργία εδώ και μια εβδομάδα και θα διαρκέσει ως το τέλος της σχολικής χρονιάς, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και τη συνδρομή του δημοτικού σταθμού της Αθήνας 9,84, του δήμου Θεσσαλονίκης και του τηλεοπτικού σταθμού TV100.

    [06] Από τη μισθοδοσία Απριλίου η παρακράτηση των αναδρομικών

    Από τη μισθοδοσία του Απριλίου θα ξεκινήσει η παρακράτηση των αναδρομικών για τις μειώσεις μισθών που προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο σε υπαλλήλους του δημοσίου, για τους οποίους δεν έχει εφαρμοσθεί ακόμη το νέο μισθολογικό καθεστώς. Οι μειώσεις αφορούν στη μισθοδοσία των υπαλλήλων αυτών από την 1η Νοεμβρίου 2011 και θα παρακρατηθούν ισόποσα από τους μισθούς των επόμενων μηνών έως και τον Ιούνιο.

    Αυτό προβλέπεται μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο για τις μειώσεις των συντάξεων και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή του Μνημονίου Συνεννόησης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή στο πλαίσιο της υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης της χώρας.

    Στο νομοσχέδιο μαζί με τις μειώσεις των κύριων και των επικουρικών συντάξεων προβλέπονται περικοπές σε κατηγορίες δημοσίων δαπανών για την επίτευξη του στόχου του φετινού προϋπολογισμού ο οποίος - μετά από αυτές τις παρεμβάσεις - προβλέπει έλλειμμα 6,7% του ΑΕΠ με τα έσοδα να διαμορφώνονται στα 59,159 δισ ευρώ και τις δαπάνες στα 70,298 δισ ευρώ.

    [07] Στη Μαδρίτη το αντίγραφο της "Μόνα Λίζα"

    Το Μουσείο Πράδο της Μαδρίτης εκθέτει το αντίγραφο της περίφημης "Μόνα Λίζα" του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, λίγες μόλις εβδομάδες αφότου συγκλόνισε τον κόσμο της τέχνης με αποκαλύψεις σχετικά με την προέλευσή του.

    Το Πράδο παρουσίασε την ολοκληρωμένη αποκατάσταση του έργου για το οποίο έχει πλέον καταλήξει στο συμπέρασμα ότι φιλοτεχνήθηκε από έναν από τους μαθητές του Λεονάρντο, στο ίδιο το εργαστήριο του μεγάλου "μαέστρου" της Αναγέννησης.

    Για χρόνια το αντίγραφο, το οποίο αποκαλύπτει μια νεότερη και φωτεινότερη εκδοχή του προσώπου που έχει γοητεύσει τα πλήθη για αιώνες, πιστευόταν ότι ήταν ένα από τα δεκάδες αντίγραφα που έγιναν μετά το θάνατο του Λεονάρντο.

    Το έργο θα εκτεθεί στο Πράδο έως τις 13 Μαρτίου και μετά θα ταξιδέψει στο Λούβρο στο Παρίσι και θα τοποθετηθεί δίπλα στο πρωτότυπο για μια περιοδική έκθεση.

    [08] Δίκτυο wi-fi σε αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    Τη δυνατότητα να ελέγχουν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, μέσω των smartphones κινητών τους ή των υπολογιστών τους, μέσω δικτύου wi-fi, θα έχουν σύντομα οι επιβάτες των αμαξοστοιχιών 50/59 και 51/58 της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που πραγματοποιούν το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

    Ήδη, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι επιβάτες των συγκεκριμένων αμαξοστοιχιών έχουν βελτιωμένη επικοινωνία μέσω κινητού τηλεφώνου καθώς και δυνατότητα πρόσβασης στο Internet με smartphones ή usb sticks, μετά την εγκατάσταση συστήματος βελτίωσης του σήματος, σε συνεργασία με τις τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας COSMOTE, VODAFONE και WIND.

    Το σύστημα αυτό λειτουργεί μέσω της τεχνολογίας ψηφιακής αναμετάδοσης και έχει πραγματοποιηθεί στα βαγόνια Α' και Β' θέσης και εστιατορίου. Σχετικές ενδείξεις ενημερώνουν τους επιβάτες στα βαγόνια, όπου έχει υλοποιηθεί η βελτίωση σήματος.

    [09] Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Στάση εργασίας εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία

    Συλλαλητήριο οργανώνουν σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα που προβλέπονται από το νέο μνημόνιο.

    Επίσης, τρίωρη στάση εργασίαςθα πραγματοποιήσουναπό τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία, -εκτός από το ΙΚΑ-, τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, αλλά και στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.

    [10] Άνοδος της καταναλωτικής πίστης για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στην ΕΕ

    Ο δείκτης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη 17μελή ευρωζώνη τον Φεβρουάριο σημείωσε άνοδο, όπως ανέμεναν οι αναλυτές, για 2ο μήνα, αντανακλώντας ότι ενισχύεται η εμπιστοσύνη των οικονομικών παραγόντων για την οικονομία της, όπως προκύπτει από τα προκαταρκτικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα στο Βερολίνο.

    Η Επιτροπή εκτίμησε στην έρευνά της ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη των νοικοκυρών αυξήθηκε από -20,7 τον προηγούμενο μήνα σε -20,2. Φαίνεται ότι ενισχύεται η πίστη στο ότι η ηγεσία της ευρωζώνης "μπορεί να χειριστεί την κρίση κρατικού χρέους" που την κατατρύχει.

    "Το υπόβαθρο αντανακλά πάντως μία κυρίαρχη διάθεση ακόμα αρκούντως αρνητική, με την ανεργία να διογκώνεται και τα μέτρα λιτότητας να πλήττουν πλέον την πραγματική οικονομία", σχολίασε ο οικονομολόγος Πέτερ Βάντεν Χούτε, της ING Bank.

    [11] Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ

    Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Κέβιν Ραντ, σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον όπου βρισκόταν για να κάνει σχετική ομιλία.

    «Αισθάνομαι ότι δεν έχω πλέον την υποστήριξη της πρωθυπουργού, Τζούλια Γκίλαρντ και δεν έχω άλλη επιλογή από το να παραιτηθώ των καθηκόντων μου. Δεν μπορώ να είμαι υπουργός Εξωτερικών αν δεν με στηρίζει η πρωθυπουργός. Η παραίτησή μου είναι ότι πιο έντιμο μπορούσα να κάνω» είπε ο κ. Ραντ.

    Ο υπουργός Εξωτερικών και επίδοξος μνηστήρας της πρωθυπουργίας, βρέθηκε σε κατάσταση πολιορκίας από τους υποστηρικτές της πρωθυπουργού, της γυναίκας που τον ανέτρεψε από την πρωθυπουργία.

    Ο ίδιος υποστήριξε ότι η φημολογία για επικείμενη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας εκ μέρους του έχει εξελιχθεί σε «σαπουνόπερα», έχει διχάσει την κυβέρνηση και το Εργατικό Κόμμα και υπονομεύει καθημερινά το έργο της κυβέρνησης.

    [12] Απεργούν την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί

    Απεργία την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, προκήρυξε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αντιδρώντας στη μείωση «κατά 17% του ωρομισθίου αποζημίωσης των εφημεριών».

    Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, η σχετική διάταξη προστέθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα το μεσημέρι από τον υπουργό Υγείας στο νομοσχέδιο που βρίσκεται προς συζήτηση στη Βουλή. Προσθέτει ότι επιλέχθηκε η «διαχρονική περικοπή, φροντίζοντας με την αλλαγή συντελεστή να παγιώσουν πως οι εφημερίες θα μένουν πάντοτε κατά 17% φτηνότερες, ώστε να προκύψει περικοπή του συνολικού κονδυλίου εφημεριών κατά 50 εκατ. ευρώ».

    Οι γιατροί κάνουν λόγο για «διαλυτικές για το ΕΣΥ και την περίθαλψη των πολιτών ρυθμίσεις, με στόχο την περικοπή δαπανών Υγείας που επιβάλλεται από τη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών στο νέο μνημόνιο».

    [13] Νέα χειρουργική επέμβαση για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας

    Σε νέα χειρουργική επέμβαση θα υποβληθεί ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβεζ, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε ο ίδιος μέσω της κρσατικής τηλεόρασης.

    Η επέμβαση θα γίνει στην ίδια περιοχή που είχε γίνει και στα μέσα του 2011, όπου είχε εμφανίσει κακοήθη όγκο, με αποτέλσμα να μεταβεί στην Κούβα.

    [14] Προληπτική ανάκληση ανθρακούχων αναψυκτικών της Coca - Cola

    Σε προληπτική απόσυρση ανθρακούχων αναψυκτικών από την ελληνική αγορά, λόγω μη αποδεκτής γεύσης, προχώρησε η εταιρεία Coca - Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως ΑΕ, όπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

    Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την ελληνική εταιρεία «Coca - Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως Α.Ε. / Coca - Cola Τρία Έψιλον», σχετικά με τη διακίνηση ανθρακούχων αναψυκτικών, με την εμπορική επωνυμία «Coca - Cola» και «Sprite», τα οποία, από αναφορές παραπόνων καταναλωτών, παρουσίασαν απόκλιση από τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα, εμφάνισαν δυσάρεστη οσμή και γεύση.

    Όπως ανακοινώθηκε, η εμφάνιση της συγκεκριμένης δυσάρεστης οσμής και γεύσης αποδόθηκε από την εταιρεία, σε συνέχεια εργαστηριακών δοκιμών, στην παρουσία των χημικών ουσιών 2,4 διχλωροφαινόλης και 2,6 διχλωροφαινόλης.

    Σύμφωνα με την επιχείρηση, τα προϊόντα «Coca - Cola» και «Sprite», τα οποία εμφάνισαν τα ανωτέρω ευρήματα, παράγονται στο εργοστάσιο της επιχείρησης «Coca - Cola Τρία Έψιλον» στο Ηράκλειο Κρήτης και έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά.

    Πρόκειται για τα ακόλουθα προϊόντα: Coca-Cola 1,5 LT πλαστική φιάλη, ημερομηνία λήξης: 14/08/2012, 15/08/2012, 16/08/2012, κωδικοί παραγωγής: 13B......VU, 14B......VU, 15B......VU, Sprite 1,5 LT πλαστική φιάλη, ημερομηνία λήξης: 15/08/2012, κωδικοί παραγωγής: 14B......VU, Coca-Cola 250 ML γυάλινη φιάλη, ημερομηνία λήξης: 14/08/2012, 15/08/2012, κωδικοί παραγωγής: 13B......VT, 14B......VT.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 February 2012 - 7:30:29 UTC