Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τον Σταύρο Δήμα συναντάται ο Γιώργος Παπανδρέου
  • [02] Νέα επίθεση των Anonymous στην ιστοσελίδα του υπ. Δικαιοσύνης
  • [03] Η Ελλάδα χρειάζεται «σχέδιο Μάρσαλ», δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΤΕπ
  • [04] Δυο δυτικοί δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στη Χομς
  • [05] Χωρίς Μάντζιο και Μποντόρ ο ΟΦΗ απέναντι στον Πανσερραϊκό
  • [06] Μετατίθεται για τον Απρίλιο η Γιορτή Ιταλικού Κινηματογράφου
  • [07] Νανορομπότ από DNA εξοντώνει καρκινικά κύτταρα με στοχευμένο τρόπο
  • [08] Πρωτοπόρο σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας το λιμάνι της Θεσσαλονίκης
  • [09] Θάνατος νηπίου από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη γεννά υποψίες για Η1Ν1
  • [10] Δημοπρατείται η μόνη παραλλαγή της "Κραυγής" του Μουνχ που κατέχει ιδιώτης
  • [11] Η Καναδή τραγουδίστρια Λίντα Τάλι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα

  • [01] Με τον Σταύρο Δήμα συναντάται ο Γιώργος Παπανδρέου

    Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα έχει σήμερα, στο γραφείο του στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    [02] Νέα επίθεση των Anonymous στην ιστοσελίδα του υπ. Δικαιοσύνης

    Οι Anonymous εισέβαλαν και πάλι τις πρώτες πρωϊνές ώρες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπου ανέβασαν κείμενο με το οποίο ζητούν την απελευθερωση του 18χρονου και την απαλλαγή των δύο άλλων μαθητών Λυκείου που κατηγορούνται για συμμετοχή στην ομάδα GHS (Greek Hacking Scene), η οποία σύμφωνα με την αστυνομία είχαν πραγματοποιήσει την προηγούμενη ηλεκτρονική επίθεση στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στις 2 Φεβρουαρίου.

    Στο κείμενο που ανέβασαν σήμερα οι Anonymous αναφέρουν ότι «τα παιδιά της GHS δεν είχαν να κάνουν κάτι με το site αυτό. Ελευθερώστε τους, κάνετε μεγάλο λάθος, αυτό έγινε από τους Anonymous και όχι από τα παιδια της GHS».

    Στη συνέχεια, απευθύνονται στους πολίτες της Ελλάδας λέγοντας ότι «τους έχει αφαιρεθεί κάθε δικαίωμα στην αξιοπρέπεια με την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ και τους τραπεζίτες», ότι «έχει πεθάνει η Δημοκρατία στην Ελλάδα από την ώρα που ανέλαβε μια κυβέρνηση που δεν είχε εκλεγεί από τον λαό».

    Και καταλήγουν με το εξής: «Για κάθε ένα άρθρο του νομοσχεδίου της ντροπής που θα ψηφίζετε, εμείς θα κλείνουμε το σύστημα και μιας εφορίας, διαγράφοντας τα χρέη των Ελλήνων πολιτών».

    [03] Η Ελλάδα χρειάζεται «σχέδιο Μάρσαλ», δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΤΕπ

    «Σχέδιο Μάρσαλ» χρειάζεται η Ελλάδα, πέρα από το αναπόφευκτο πρόγραμμα λιτότητας, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόιερ, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

    Ο κ. Χόιερ, ο οποίος σήμερα το απόγευμα αναμένεται στην Αθήνα, εξηγεί ότι μόνο έτσι μπορεί να επιστρέψει η ανάπτυξη και σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο σε μια τέτοια προσπάθεια: «Την περασμένη χρονιά δώσαμε δύο δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια στην πραγματική οικονομία. Θέλουμε φέτος να το επαναλάβουμε» τονίζει και αναφέρεται συγκεκριμένα στο νέο πρόγραμμα της Τράπεζας, το οποίο θα επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να δανείζουν ευκολότερα τις επιχειρήσεις, αλλά και και στην συνεργασία της Τράπεζας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατασκευή έργων υποδομής, όπως η κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, η οποία, όπως είπε ο κ. Χόιερ, θα ξεκινήσει πολύ γρήγορα.

    Ως η «οικογενειακή» τράπεζα της Ευρωπαϊκής Ένωση, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μπορεί, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, να συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης χρέους. Ο κ. Χόιερ ζητεί ωστόσο αύξηση της κεφαλαιακής της βάσης κατά 5-10 δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η αξιολόγηση «ΑΑΑ» της Τράπεζας και προτείνει την επιστροφή στα κράτη-μέλη, μέσω της Τράπεζας Επενδύσεων, των πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι δεν απορροφήθηκαν. Δεσμεύεται δε για στενότερη συνεργασία με την Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τους δύο θεσμούς με κύριο λόγο στην διαχείριση του κοινοτικού προϋπολογισμού.

    [04] Δυο δυτικοί δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στη Χομς

    Δυο δυτικοί δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σήμερα στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας όταν στη διάρκεια βομβαρδισμού από το συριακό στρατό επλήγη ένα κέντρο Τύπου των αντικαθεστωτικών.

    "Δυο δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν όταν από τους βομβαρδισμούς επλήγη το κέντρο Τύπου στη συνοικία Μπάμπα Αμρ. Τρεις ή τέσσερις ξένοι δημοσιογράφοι τραυματίσθηκαν", δήλωσε μέσω Skype ο ακτιβιστής 'Ομαρ Σάκερ στην Μπάμπα Αμρ.

    [05] Χωρίς Μάντζιο και Μποντόρ ο ΟΦΗ απέναντι στον Πανσερραϊκό

    Χωρίς τους Μάντζιο και Μποντόρ, που παραμένουν στη λίστα των τραυματιών (ο πρώτος στον ορθό μηριαίο και ο δεύτερος στους προσαγωγούς), ο ΟΦΗ θα υποδεχθείσήμερα στις16:00 τον Πανσερραϊκό, σε αγώνα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

    Ο Νίκος Αναστόπουλος μετά το τέλος της χθεσινής απογευματινής προπόνησης, επέλεξε την αποστολή την οποία αποτελούν οι Βεζυρίδης, Σαχσανίδης, Βάντο, Κάλαϊτζιτς, Χόρχε Λόπεζ, Ζόρντι Λόπεζ, Σίσιτς, Σόουζα, Ουκάρ, Βερόν, Γαλανόπουλος, Γεωργίου, Ζαχαράκης, Ζορμπάς, Καμπάνταης, Μπούρμπος, Μονιάκης, Νύκταρης, Παπουλής, Πίτσος και Ταυλαρίδης.

    [06] Μετατίθεται για τον Απρίλιο η Γιορτή Ιταλικού Κινηματογράφου

    Μετάθεση για τον μήνα Απρίλιο παίρνει η Γιορτή Ιταλικού Κινηματογράφου και Κουλτούρας, που θα φιλοξενούσε το Αττικόν και ο Απόλλων, στα μέσα Μαρτίου.

    Οι δύο ιστορικοί κινηματογράφοι της Σταδίου, «θύματα» της βίας στα πρόσφατα καταστροφικά γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας, θα φιλοξενήσουν το Φεστιβάλ "Tutto Italia: Cinema e Cultura", από τις 19-25 Απριλίου, με περισσότερες από τριάντα ταινίες της πρόσφατης ιταλικής παραγωγής.

    Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιείται το Φεστιβάλ, «αντιμετωπίζει με βαθειά θλίψη και ειλικρινή αποδοκιμασία τα τελευταία γεγονότα στη διάρκεια των οποίων κάηκαν μοναδικά ιστορικά κτίρια της πόλης» και αναγκάζεται ως εκ τούτου -αναφέρει η ανακοίνωσή του- «να μεταθέσει τις ημερομηνίες αυτής της γιορτής, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές των δύο κινηματογράφων».

    [07] Νανορομπότ από DNA εξοντώνει καρκινικά κύτταρα με στοχευμένο τρόπο

    Αμερικανοί επιστήμονες του πανεπιστημίου Χάρβαρντ δημιούργησαν μια μικροσκοπική «ρομποτική» συσκευή από DNA, που είναι σε θέση να εισέλθει στο σώμα και να στοχεύσει συγκεκριμένα καρκινικά κύτταρα καταστρέφοντάς τα, αφήνοντας άθικτα τα υγιή κύτταρα, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στη συμβατική χημειοθεραπεία, η οποία έχει τοξικές παρενέργειες.

    Το βιολογικό νανορομπότ, που συνιστά ένα ακόμη βήμα για τη δημιουργία «έξυπνων» φαρμάκων, μεταφέρει μοριακές οδηγίες με τη μορφή αντισωμάτων, που οδηγούν τα κύτταρα του καρκίνου στην αυτοκαταστροφή τους. Η νέα ιατρική νανοβιοτεχνολογία θα μπορούσε πιθανώς στο μέλλον να αξιοποιηθεί σε διάφορες παθήσεις, πέραν του καρκίνου, ενισχύοντας γενικότερα την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον βιοφυσικό Σον Ντάγκλας του Ινστιτούτου Wyss του Χάρβαρντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Science», σύμφωνα με το «Nature» και το «New Scientist», δημιούργησαν ένα νανορομπότ με μορφή ανοικτού βαρελιού, διαμέτρου 35 νανομέτρων (δισεκατομμυριοστών του μέτρου), το οποίο στα δύο άκρα του είναι κλεισμένο από δύο τμήματα DNA σαν «άγκιστρα» ή «κλειδαριές», που μπορούν να αναγνωρίσουν τις καρκινικές πρωτεΐνες στην επιφάνεια των κυττάρων-στόχων και να προσδεθούν σε αυτές.

    [08] Πρωτοπόρο σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

    Πρωτοπόρο σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας αναδεικνύεται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης καθώς, μέσω των προγραμμάτων διαχείρισης αποβλήτων πλοίων που εκπονεί, έχει καταφέρει να περιορίσει τη θαλάσσια ρύπανση.

    Η επισήμανση έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης για το ευρωπαϊκό έργο SuPorts με θέμα: «Περιβαλλοντική διαχείριση λιμένων και ομάδες εμπλεκομένων» και στόχο την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων φορέων και πολιτών για τις εξελίξεις και τις προοπτικές στο αντικείμενο της περιβαλλοντικής διαχείρισης των λιμένων.

    Σύμφωνα με την προϊσταμένη του τμήματος περιβάλλοντος υγείας και ασφάλειας του ΟΛΘ ΑΕ, Εύα Βαφάκη, ο Οργανισμός διαχειρίστηκε για το 2011, 3000 τόνους αποβλήτων όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

    «Επίσης, συλλέξαμε για ανακύκλωση 74 τόνους ελαστικά και μεγάλο αριθμό μπαταριών μηχανημάτων» πρόσθεσε η κ.Βαφάκη.

    [09] Θάνατος νηπίου από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη γεννά υποψίες για Η1Ν1

    Από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη έχασε τη ζωή του ένα αγοράκι ηλικίας περίπου 6 ετών που φοιτούσε σε νηπιαγωγείο δήμου της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Υποψίες ότι μπορεί η λοίμωξη να οφειλόταν στον ιό Η1Ν1 προέκυψαν από τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Ωστόσο θα χρειαστούν 20 ημέρες για να επιβεβαιωθούν οι υποψίες αυτές, ενώ την Παρασκευή θα βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν ο πατέρας και το αδελφάκι του παιδιού , προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό.

    Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο ιατροδικαστής, Ματθαίος Τσούγκας, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία την περασμένη Δευτέρα, οι πνεύμονες του παιδιού παρουσίαζαν πύκνωση με συνέπεια να μην μπορεί να αναπνεύσει και να καταλήξει από ανακοπή. «Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν ότι ο θάνατος προήλθε από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη, η οποία ενδεχομένως να οφείλεται και στον ιό Η1Ν1, αλλά θα πρέπει να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι υποψίες», είπε ο κ Τσούγκας.

    [10] Δημοπρατείται η μόνη παραλλαγή της "Κραυγής" του Μουνχ που κατέχει ιδιώτης

    Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's θα δημοπρατήσει τη μοναδική ανήκουσα σε ιδιωτική συλλογή παραλλαγή του πίνακα «Η Κραυγή» του Έντβαρτ Μουνκ, σε μία συνεδρία που θα οργανώσει στις 2 Μαΐου στη Νέα Υόρκη, ελπίζοντας ότι το έργο θα αποφέρει κέρδη άνω των 80 εκατ. δολαρίων.

    Το έργο του 1895 είναι ιδιοκτησία του Νορβηγού επιχειρηματία Πέτερ Όλσεν, του οποίου ο πατέρας Τόμας υπήρξε φίλος, γείτονας και χορηγός του Μουνκ, δήλωσε σήμερα ο οίκος δημοπρασιών.

    Υπάρχουν τέσσερις παραλλαγές του διάσημου έργου, που παρουσιάζει μία ανθρώπινη μορφή να φέρνει τα χέρια του στο ύψος των αυτιών και να ουρλιάζει με προφανή εκφραστικότητα. Οι υπόλοιπες τρεις παραλλαγές ανήκουν στις συλλογές ισάριθμων νορβηγικών μουσείων.

    Ο Σάιμον Σόου, πρώτος αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τομέα Ιμπρεσιονισμού και Μοντέρνας Τέχνης των Σόθμπι?ς στη Νέα Υόρκη, χαρακτήρισε τον πίνακα (παστέλ πάνω σε ξύλο) ως «ένα από τα σημαντικότερα έργα που ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές».

    [11] Η Καναδή τραγουδίστρια Λίντα Τάλι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα

    Για δύο μοναδικές συναυλίες, η αλγερινής καταγωγής ερμηνεύτρια Λίντα Τάλι έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Πέμπτη 15 Μαρτίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο και τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στο «Ολύμπιον» της Θεσσαλονίκης.

    Η τραγουδίστρια, στιχουργός, συνθέτης και συγγραφέας, θεωρείται μία από τις κορυφαίες σύγχρονες ερμηνεύτριες του Καναδά, καθώς ενσωματώνει στα τραγούδια της πολιτισμική πολυμορφία συνδυάζοντας τους δυτικούς ήχους με τα ακούσματα της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Ταυτόχρονα θεωρείται καλλιτεχνική προσωπικότητα με ενεργή εμπλοκή και παρεμβάσεις σε θέματα που άπτονται της τέχνης και του πολιτισμού.

    Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Ενρίκο Μασίας, o Ρασίντ Ταχά, o Τόνι Λέβιν, o Μισέλ Ριβάρ, o Λικ ντε Λαροσεγέρ και o Γιαν Περό.

    Η συναυλία αποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση της φετινής γιορτής της Γαλλοφωνίας και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της πρεσβείας του Καναδά.

    Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής: Αθήνα 25? και 20? το φοιτητικό, Θεσσαλονίκη: 20? και 15? το φοιτητικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 February 2012 - 9:30:27 UTC