Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η επιστροφή του βινυλίου
  • [02] Διπλασιάζονται οι φοιτητές έως το 2025
  • [03] Πέντε νεκροί στις αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στο Αφγανιστάν
  • [04] Σπάνια αρπακτικά πουλιά βρέθηκαν δηλητηριασμένα στα Στενά Νέστου
  • [05] Πάνω από 7.600 νεκροί από την έναρξη της λαϊκής εξέγερσης στη Συρία
  • [06] Μάχες στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας

  • [01] Η επιστροφή του βινυλίου

    «Τα πιο ωραία λαϊκά, σε σπίτια με μωσαϊκά τα είχαμε χορέψει...» κι ο νους πάει πίσω στα πάρτι με βινύλιο και στις δεκαετίες του ΄60 και του ΄70, που η αθωότητα ήταν ακόμη εδώ... Στα τέλη της επόμενης δεκαετίας, δηλαδή τέλη του ΄80, ο δίσκος, η βελόνα, το πικάπ, και το βινύλιο χάνουν σιγά-σιγά την αίγλη τους και ξεχνιούνται μέσα σε κούτες, πατάρια, αποθήκες. Μετατρέπονται σε μουσειακό είδος.

    Τα δεδομένα, όμως, φαίνεται πως έχουν αλλάξει.Όπως προκύπτει από τα στοιχεία δισκογραφικών εταιριών, οι πωλήσεις των cd υποχωρούν διεθνώς συνεχώς και σταθερά, ενώ το βινύλιο επιστρέφει δυναμικά και ο αναλογικός ήχος αρχίζει να κερδίζει και πάλι έδαφος.

    Αυτό υποστηρίζει στο ΑΜΠΕ και ο Αναστάσιος Τσούφης, ιδιοκτήτης δισκοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας: «Ξαφνικά, ενώ κανένας δεν πίστευε ότι θα ανέκυπτε ενδιαφέρον για τον δίσκο βινυλίου, είδαμε μία στροφή του κόσμου προς αυτόν. Ένας λόγος, που θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί, είναι ο οικονομικός, καθώς το αγοραστικό κοινό ενδιαφερόταν αρχικά για τα μεταχειρισμένα βινύλια που ήταν πιο οικονομικά, καθώς δίσκοι δεν παράγονταν».

    Ακόμη και για τους νεότερους ακροατές δίσκων βινυλίων, το ζητούμενο θα είναι πάντα ο ήχος, εξηγεί στο ΑΜΠΕ, ο υπαλληλος δισκοπωλείου Αλέξανδρος Σταυρακάκης.

    Πλέον οι περισσότεροι καλλιτέχνες και τα μουσικά συγκροτήματα στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα, κυκλοφορούν τα νέα τους άλμπουμ και σε έκδοση βινυλίου, από ροκ, ποπ και νιού γουέιβ, μέχρι τζαζ και κλασική.

    [02] Διπλασιάζονται οι φοιτητές έως το 2025

    Διπλάσιος, θα έχει γίνει ο αριθμός των φοιτητών σε όλον τον κόσμο έως το 2025, ενώ το ποσοστό των νέων που θα σπουδάζει σε διαφορετική χώρα, από αυτήν της καταγωγής του, θα έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη.

    Σήμερα, ο αριθμός των φοιτητών, παγκοσμίως, φτάνει τα 130 εκατομμύρια. Μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, οι νέοι που θα φοιτούν σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προβλέπεται ότι θα ξεπεράσουν τα 262 εκατομμύρια. Οι περισσότεροι από αυτούς θα προέρχονται από χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου και κυρίως την Κίνα και την Ινδία.

    Την ίδια περίοδο, οι φοιτητές εξωτερικού αναμένεται ότι θα φτάσουν τα 8 εκατομμύρια, από 3 εκατομμύρια που είναι σήμερα.

    Ωστόσο, τα αγγλόφωνα πανεπιστήμια δεν θα είναι ο μοναδικός πόλος έλξης για τους νέους, που θα αναζητήσουν πανεπιστημιακή μόρφωση πέρα από τα σύνορα της πατρίδας τους. Χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία και η Ταϊλάνδη, αλλά και η Ιορδανία στη Μέση Ανατολή, αναπτύσσουν υποδομές με στόχο να προσελκύσουν ξένους φοιτητές.

    Η Σιγκαπούρη φιλοδοξεί να προσελκύσει 150.00 φοιτητές έως το 2015, η Μαλαισία 100.000 έως το 2020 και η Ιορδανία 100.000 φοιτητές μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Παρά την ολοένα αυξανόμενη εσωτερική ζήτηση, η Κίνα σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των ξένων φοιτητών της, από 200.000 που είναι σήμερα, σε 300.000 έως το 2020.

    [03] Πέντε νεκροί στις αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στο Αφγανιστάν

    Πέντε διαδηλωτές σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια των αντιαμερικανικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας σε πολλές πόλεις του Αφγανιστάν, που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την βεβήλωση αντιτύπων του Κορανίου στην ΝΑΤΟική βάση Μπαγκράμ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε πως αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν και καταστήματα καταστράφηκαν και διαψεύδει ότι πυροβόλησε κατά των διαδηλωτών.

    Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως "Θάνατος στην Αμερική" και "Θάνατος στον (πρόεδρο Χαμίντ) Καρζάι" σε μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στα περίχωρα της αφγανικής πρωτεύουσας.

    Ενταση όμως επικράτησε και στο αφγανικό κοινοβούλιο όπου πολλοί βουλευτές φώναζαν "Θάνατος στην Αμερική".

    Στο μεταξύ, η αμερικανική πρεσβεία στην αφγανική πρωτεύουσα ανακοίνωσε πως όλο το προσωπικό της είναι υποχρεωμένο να παραμείνει μέσα στις εγκαταστάσεις της και πρόσθεσε πως όλες οι μετακινήσεις του προσωπικού ματαιώνονται.

    Διαδηλώσεις ξέσπασαν χθες Τρίτη κοντά στην αμερικανική αεροπορική βάση Μπαγκράμ, βορείως της Καμπούλ, μετά το κάψιμο από ξένους στρατιώτες θρησκευτικών εντύπων, μεταξύ των οποίων και αντιτύπων του Κορανιού. Οι στρατιώτες υποπτεύονταν ότι τα κείμενα αυτά περιείχαν εξτρεμιστικά μηνύματα, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος διατηρώντας την ανωνυμία του.

    [04] Σπάνια αρπακτικά πουλιά βρέθηκαν δηλητηριασμένα στα Στενά Νέστου

    Σπάνια αρπακτικά πουλιά βρέθηκαν δηλητηριασμένα γύρω από δύο σκοτωμένα, με όπλο, άγρια άλογα στα Στενά Νέστου, μία περιοχή εξαιρετικής ευρωπαϊκής σημασίας για τη προστασία των μεγάλων αρπακτικών και ενταγμένης στο δίκτυο Natura 2000. Σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις, πρόκειται για το σοβαρότερο περιστατικό δηλητηρίασης αρπακτικών πουλιών των τελευταίων ετών καθώς αφορά τέσσερις χρυσαετούς, δύο όρνια και μια γερακίνα.

    Τα δασαρχεία Σταυρούπολης και Ξάνθης και ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας- Ισμαρίδας περισυνέλλεξαν τα πουλιά τα οποία θα υποβληθούν σε τοξικολογικές εξετάσεις στο Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων στην Αθήνα ώστε να διαπιστωθεί το είδος δηλητηρίου που χρησιμοποιήθηκε.

    [05] Πάνω από 7.600 νεκροί από την έναρξη της λαϊκής εξέγερσης στη Συρία

    Πάνω από 7.600 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους πολίτες, έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία, στη διάρκεια της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων από τότε που εκδηλώθηκε η λαϊκή εξέγερση, τον Μάρτιο του 2011, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Μεταξύ των θυμάτων είναι 5.542 πολίτες, 1.692 στρατιώτες και μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας και περίπου 400 λιποτάκτες, δήλωσε ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

    Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από ακτιβιστές, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, ο οποίος μάχεται τις δυνάμεις του καθεστώτος, προσπαθεί να εξασφαλίσει τρόφιμα και καταφύγιο για χιλιάδες κατοίκους της συνοικίας Μπάμπα Αμρ, η οποία βομβαρδίζεται ανηλεώς εδώ και τρεις εβδομάδες.

    [06] Μάχες στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας

    Δύο παιχνίδια διεξάγονται σήμερα για την προημιτελική φάση του κυπέλλου στο ποδόσφαιρο.

    Στις 4 ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει τον Πανσερραϊκό και στις 7 ο Αστέρας Τρίπολης την Κέρκυρα.

    Οι αγώνες θα μεταδοθούν από τον ΟΤΕ sport 1.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 February 2012 - 11:30:26 UTC