Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Δεν υπάρχει ζήτημα χρεοκοπίας
  • [02] Δεν υπάρχει συζήτηση για την ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα με τον κ. Ρέσλερ, απαντά ο Μ. Χρυσοχοϊδης
  • [03] Μέρκελ: Οι πλούσιοι στην Ελλάδα βγάζουν τα λεφτά τους έξω

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Δεν υπάρχει ζήτημα χρεοκοπίας

    «Δεν υπάρχει ζήτημα χρεοκοπίας, δεν υπάρχει ζήτημα κατάρρευσης της οικονομίας», δήλωσε απόψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι «οριστικά εγκαταλείπουν κάποιοι τη σκέψη ότι η λύση για την Ελλάδα είναι η χρεοκοπία ή η έξοδος από το ευρώ». Η Ελλάδα δένεται άρρηκτα με το ευρώ, τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος.

    Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι με τη δανειακή σύμβαση θα ενισχυθεί η ρευστότητα στην οικονομία, είτε μέσω της πληρωμής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του κράτους προς τις επιχειρήσεις, είτε μέσω των τραπεζών, στις οποίες, μετά την ανακεφαλαίωση, το Δημόσιο θα έχει τη μετοχική πλειοψηφία, έστω και εάν δεν ασκεί τη διοίκηση.

    Σύμφωνα, επίσης, με τον υπουργό, η έξοδος από την ύφεση, η οποία ανέρχεται τα τελευταία χρόνια σε 20 μονάδες σωρευτικά, θα έλθει με την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και την πτώση των τιμών, ιδίως στα είδη πρώτης ανάγκης.

    [02] Δεν υπάρχει συζήτηση για την ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα με τον κ. Ρέσλερ, απαντά ο Μ. Χρυσοχοϊδης

    "Δεν έχουμε καμία συζήτηση και διαψεύδω τον κ. Ρέσλερ ότι συζητήσαμε ποτέ για την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας. Δεν έχει καμιά δουλειά με την ανταγωνιστικότητα ο κ. Ρέσλερ και την Ελλάδα. Η Ελλάδα συζητά το συγκεκριμένο θέμα αποκλειστικά με την Τρόικα και την Task Force και με κανέναν άλλον''.

    Αυτό ανέφερε σε παρέμβασή του στο αποψινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Mega», ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με αφορμή αναφορές που έγιναν από τον Γερμανό Αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.

    [03] Μέρκελ: Οι πλούσιοι στην Ελλάδα βγάζουν τα λεφτά τους έξω

    Επαίνους για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας επεφύλαξε η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ, επέμεινε ωστόσο στην ανάγκη για υλοποίηση των δεσμεύσεων. «Θέλουμε ανάπτυξη στην Ελλάδα, για αυτό χρειαζόμαστε ένα κράτος το οποίο να λειτουργεί σωστά», δήλωσε σε ομιλία της στο Μέκλεμπουργκ.

    Η κ. Μέρκελ τόνισε ότι εάν η Ελλάδα επιθυμεί επενδύσεις, πρέπει να δημιουργήσει τις απαραίτητες και αξιόπιστες προϋποθέσεις, να χτυπήσει την διαφθορά και να καλωσορίσει γερμανικές επιχειρήσεις. Σημείωσε δε ότι σε μια νομισματική ένωση όλα τα μέλη πρέπει να σέβονται τις κοινές δεσμεύσεις. «Ο καθένας πρέπει να κάνει ό,τι έχει υποσχεθεί, αλλιώς δεν μπορεί αυτή η Ευρώπη να μείνει ενωμένη», είπε χαρακτηριστικά.

    Η Γερμανίδα Καγκελάριος υπογράμμισε πάντως την ετοιμότητα της κυβέρνησής της για αλληλεγγύη, ενώ αναγνώρισε πόσο δύσκολος είναι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα και τι ζητείται από τους πολίτες. «Έχω τον μεγαλύτερο σεβασμό για αυτό το οποίο αποφάσισε η Ελληνική Βουλή», δήλωσε και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι πλούσιοι ήδη έχουν μεταφέρει τα λεφτά τους σε λογαριασμούς στο εξωτερικό και «πλήττονται οι απλοί άνθρωποι», αλλά διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 February 2012 - 21:30:24 UTC