Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδρίαση του υπουργικού για το PSI
  • [02] Ρύθμιση δανείων για δημοσίους υπαλλήλους
  • [03] Μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο
  • [04] Νέα ιστοσελίδα για τα δικαιώματα του παιδιού
  • [05] Απόκριες στην Ελλάδα
  • [06] Δεν άρεσε στους Σέρβους η ταινία της Τζολί
  • [07] Ενημέρωση για τις Νευροεπιστήμες
  • [08] Η Ρόουλινγκ επιστρέφει, με βιβλίο για ενήλικες αυτή τη φορά
  • [09] Διεθνής διάσκεψη στην Τύνιδα για ανθρωπιστική βοήθεια στον συριακό λαό
  • [10] Τα "Πρόσωπα της εξουσίας" εκθέτει στη Βιέννη ο φωτογράφος Πλάτων Αντωνίου

  • [01] Συνεδρίαση του υπουργικού για το PSI

    Στις 11.30 υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο με κύριο αντικείμενο την έκδοση απόφασης για την διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή τη δημόσια προσφορά για το PSI.

    Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα ληφθούν επίσης αποφάσεις για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος στην Ελλάδα.

    [02] Ρύθμιση δανείων για δημοσίους υπαλλήλους

    Ρύθμιση από το υπουργείο Οικονομικών, προανήγγειλε ο Ευ. Βενιζέλος, που προβλέπει ότι μειώνονται οι δόσεις για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους άλλους δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, με την οποία θα μειωθεί δραστικά η παρακράτηση από το μηνιαίο μισθό.

    Έτσι, αντί η παρακράτηση να είναι 6/10 του μισθού θα είναι 3/10 του μισθού. Και αν υπάρχουν δύο μισθωτοί στην οικογένεια ή άλλα έσοδα στο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, πέραν του ενός μισθού από το Δημόσιο, τότε η δόση συνολικά, πέρα από την παρακράτηση, δεν θα υπερβαίνει τα 4/10 του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος.

    Για όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες που οφείλουν δόσεις στεγαστικών δανείων, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και όλα τα ελληνικά τραπεζικά Ιδρύματα έχει συμφωνηθεί ένα σύστημα διευθετήσεων και επαναδιευθετήσεων, ώστε όλα τα δάνεια να είναι ενήμερα.

    "Έχουν διευθετηθεί 750.000 δάνεια, στεγαστικά και καταναλωτικά. Παρακολουθούμε στο Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών κάθε βδομάδα την πορεία των διακανονισμών, ώστε να εξυπηρετούνται στην πράξη οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν πρόβλημα.

    [03] Μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο

    Την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στους εθνικούς δρόμους και αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, για την διευκόλυνση και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, ενόψει του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, θέτει η Αστυνομία από σήμερα.

    Η κίνηση των φορτηγών στους εθνικούς δρόμους θα απαγορεύεται για το ρεύμα εξόδου, από τις 16.00 έως τις 21.00 και το Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.

    Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύσει την Καθαρά Δευτέρα από τις 15.00 έως τις 21.00.

    Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας περιλαμβάνουν:

    - Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

    - Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

    - Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

    - Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων.

    - Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)

    - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

    - Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

    - Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

    Παράλληλα, συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

    [04] Νέα ιστοσελίδα για τα δικαιώματα του παιδιού

    Για τη νέα ιστοσελίδα, www.0-18.gr/rotao, που θα λειτουργήσει πιλοτικά στον ιστοχώρο του Συνηγόρου του Πολίτη, για το τρέχον σχολικό έτος, ενημερώθηκαν οι σχολικές μονάδες, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο ειδικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης.

    Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, μέσω της ιστοσελίδας αυτής, οι ανήλικοι θα έχουν τη δυνατότητα να θέτουν ερωτήματα και να λαμβάνουν απαντήσεις για τον προτεινόμενο τρόπο χειρισμού τους, σύμφωνα με τις αρχές που διέπουν τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις προβλέψεις της λοιπής νομοθεσίας, αλλά και τις υπάρχουσες δομές, υπηρεσίες και πρακτικές.

    Τις απαντήσεις θα δίνουν επιστήμονες του Συνηγόρου του Πολίτη, ειδικευμένοι σε θέματα προάσπισης Δικαιωμάτων του Παιδιού. Επιλεγμένες ερωτήσεις και απαντήσεις, χωρίς παράθεση στοιχείων των προσώπων που απευθύνθηκαν στον Συνήγορο, θα παρουσιάζονται σε θεματικές ενότητες, για να διευκολύνουν τους ανηλίκους στην κατανόηση των δικαιωμάτων και των τρόπων προάσπισής τους.

    Όταν είναι αναγκαίο να παρέμβει ο Συνήγορος για να προστατευθούν τα δικαιώματα των ανηλίκων, θα τους ενημερώνει σχετικά, με τη δυνατότητα υποβολής έγγραφης αναφοράς, προκειμένου να ακολουθήσουν οι απαραίτητες ενέργειες διαμεσολάβησης.

    [05] Απόκριες στην Ελλάδα

    Οι Απόκριες είναι η περίοδος των τριών εβδομάδων πριν από την Καθαρή Δευτέρα οπότε αρχίζει και η μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής. Αποκριά (αποκρεά) σημαίνει αποχή από το κρέας. Επίσης, κατά μία εκδοχή, η λατινογενής λέξη "Καρναβάλι" αποτελείται από τις λέξεις carne = κρέας και vale = χαιρετώ.

    Την έννοια της αποκριάς την συναντάμε για πρώτη φορά στην Αρχαία Ελλάδα, στις πομπές που γίνονταν κατά τη διάρκεια των Ελευσινίων Μυστηρίων, που μαζί με τα Διονύσια είναι οι πρόγονοι του σημερινού καρναβαλιού. Τις ημέρες των τελετουργιών οι παρευρισκόμενοι μεταμφιέζονταν σε σάτυρους ή κάλυπταν το πρόσωπό τους, προκειμένου να παραμείνει άγνωστη η ταυτότητά τους και επιδίδονταν στον χορό και στο ποτό με προκλητικές πράξεις και έντονη βωμολοχία.

    Σήμερα οι Απόκριες ονομάζονται «Τριώδιο». Η ονομασία αυτή προέρχεται από τις «τρεις ωδές» του Ευαγγελίου της Ορθοδοξίας. Το «Τριώδιο» αρχίζει την Κυριακή του «Τελώνη και Φαρισαίου», συνεχίζει με την Κυριακή του «Ασώτου Υιού», την Κυριακή της «Απόκρεω» και ολοκληρώνεται την Κυριακή της «Τυρινής» ή «Τυροφάγου». Η επόμενη είναι η πρώτη μέρα της Σαρακοστής και ξεκινάει η νηστεία, η οποία διαρκεί 40 ημέρες. Οι χριστιανοί ονόμασαν την μέρα αυτή "Καθαρά Δευτέρα", γιατί με την έναρξη της νηστείας θεωρούσαν ότι ξεκίναγε η «κάθαρση» του σώματος και του πνεύματος.

    Η πιο λαμπρή περίοδος της αθηναϊκής Αποκριάς συμπίπτει με την belle epoque στην εποχή του Τρικούπη. Τότε είναι που επικρατεί στα αστικά κέντρα το καρναβάλι δυτικού τύπου, με σερπαντίνες, παλιάτσους, τυποποιημένες μεταμφιέσεις, χορούς, πομπές με άρματα, κομιτάτα και άλλες πολυδάπανες παραστάσεις. Ακόμη και στα τουρκοκρατούμενα Γιάννινα ή στην Κόνιτσα γινόταν η γνωστή παρέλαση των αρμάτων με συμβολικές και σατιρικές παραστάσεις.

    ΓΑΛΑΞΙΔΙ

    Όταν ανοίξει το Τριώδιο, όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του Γαλαξιδίου κυκλοφορούν μεταμφιεσμένοι με αποκριάτικα κοστούμια στους δρόμους και στα καταστήματα.

    Ένα από τα καθιερωμένα έθιμα της πόλης, το έθιμο της Καθαρής Δευτέρας, είναι αυτό του «αλευροπόλεμου». Αυτό το έθιμο διατηρείται από το 1801. Εκείνα τα χρόνια, παρόλο που το Γαλαξίδι τελούσε υπό την τουρκική κατοχή, όλοι οι κάτοικοι περίμεναν τις Αποκριές για να διασκεδάσουν και να χορέψουν σε κύκλους. Ένας κύκλος για τις γυναίκες, ένας για τους άντρες. Φορούσαν μάσκες ή απλώς έβαφαν τα πρόσωπά τους με κάρβουνο. Στη συνέχεια προστέθηκε το αλεύρι, το λουλάκι, το βερνίκι των παπουτσιών και η ώχρα.

    ΘΗΒΑ

    Γίνεται αναπαράσταση του Βλάχικου Γάμου, κάθε Καθαρή Δευτέρα. Είναι ένα έθιμο που φθάνει στις ημέρες μας περίπου από το 1830, μετά την απελευθέρωση των ορεινών περιοχών. Οι Βλάχοι, δηλ. οι τσοπάνηδες από τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Ρούμελη, εγκατέλειψαν τότε την άγονη γη τους και βρήκαν γόνιμο έδαφος νοτιότερα. Το θέαμα είναι έξοχο, η γαμήλια πομπή πολύχρωμη, η μουσική που τη συνοδεύει (πίπιζες, νταούλια κ.ά.) εξαιρετικά ζωντανή. Οι εορτασμοί ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη το βράδυ και το αποκορύφωμα είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς.

    ΠΑΤΡΑ

    Το Καρναβάλι της Πάτρας αποτελεί τη σημαντικότερη εκδήλωση της περιοχής και μία από τις κορυφαίες της χώρας. Περιλαμβάνει πάρα πολλές εκδηλώσεις όπως: "Ειδώματα", "Baby rally", "Μπουρμπούλια", "Φεγγάρια", ποδαράτη νυχτερινή παρέλαση την παραμονή της τελευταίας Κυριακής. Κατά την προ-τελευταία εβδομάδα διοργανώνεται ένα διαρκές τετραήμερο εκδηλώσεων, οι οποίες αρχίζουν την Τσικνοπέμπτη. Την τελευταία εβδομάδα έχουμε τη γνωστή κατάληξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων με κορυφαίες στιγμές αυτές των δύο παρελάσεων. Οι δύο παρελάσεις γίνονται η μεν μία το Σάββατο και είναι νυκτερινή, η δε άλλη την Κυριακή το μεσημέρι. Σ' αυτές παίρνουν μέρος πάνω από τριάντα χιλιάδες άτομα, τα περισσότερα από τα οποία είναι μέλη των Γκρουπ του Κρυμμένου Θησαυρού. Την παρέλαση παρακολουθούν περισσότερα από 300.000 άτομα, ενώ για περίπου 48 ώρες η πρωτεύουσα της Αχαΐας μετατρέπεται σε κέντρο του κεφιού.

    [06] Δεν άρεσε στους Σέρβους η ταινία της Τζολί

    Δώδεκα ήταν συνολικά οι θεατές στην χθεσινοβραδυνή πρεμιέρα, στο Βελιγράδι, της ταινίας με πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί και με θέμα της τις βιαιότητες που οι γυναίκες αντιμετώπισαν στη διάρκεια του βοσνιακού εμφύλιου ('92-'95), ταινία που η εγχώρια κινηματογραφική κριτική, στην πλειοψηφία της, έκρινε δημόσια ως "μεροληπτική".

    Δεν επιβεβαιώθηκε επομένως ότι ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα η φημολογία, σε πολλά ΜΜΕδιεθνούς εμβέλειας τον τελευταίο καιρό ότι, η ταινία αυτή με τον πρωτότυπο τίτλο "Στη χώρα του αίματος και του μελιού" δεν θα ελάμβανε άδεια προβολής της σε κάποιον δημόσιο κινηματογράφο της Σερβίας.

    Ομως, η πρεμιέρα της στο Βελιγράδι είχε τελικά την ανταπόκριση 12 θεατών-- "12 περίεργων", σύμφωνα με τα ρεπορτάζ κρατικών ΜΜΕ.

    Η ταινία αφηγείται την ερωτική σχέση μιάς νεαρής Μουσουλμάνας και ενός Σέρβου.

    [07] Ενημέρωση για τις Νευροεπιστήμες

    Η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες, το Ίδρυμα Ευγενίδου, η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων και η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (Δ.Ε.Π.Υ.) ανακοίνωσαν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους και -σε συντονισμό με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Νευροεπιστήμης Dana Alliance for Brain- διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων στο Ίδρυμα Ευγενίδου, το Μάρτιο.

    Με γενικό τίτλο «Μάρτιος 2012: Μήνας ενημέρωσης για τις Νευροεπιστήμες», οι τέσσερις φορείς προσκαλούν το κοινό, κάθε ηλικίας, σε μια σειρά δράσεων στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με στόχο να ενημερώσουν σχετικά με την πρόοδο των ερευνών για τον εγκέφαλο. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν με τρόπο έγκυρο, αλλά ταυτόχρονα απλό και κατανοητό, ώστε να φέρουν κάθε ενδιαφερόμενο πιο κοντά στο ευρύ πεδίο των Νευροεπιστημών.

    Νευροεπιστήμονες πολλών ειδικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συνομιλήσουν με το κοινό, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, βιβλιοπαρουσιάσεις, σχολικοί διαγωνισμοί, εκθέσεις βιβλίων, έκθεση επιστημονικής φωτογραφίας, δραστηριότητες, αφηγήσεις και πειράματα στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη, απαραίτητη θα είναι, όμως, η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210-9469688.

    [08] Η Ρόουλινγκ επιστρέφει, με βιβλίο για ενήλικες αυτή τη φορά

    Η διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας του "Χάρι Πότερ" Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στον κόσμο των εκδόσεων με ένα νέο βιβλίο, αυτήν τη φορά για ενήλικες, στο οποίο δεν έχει δοθεί ακόμη τίτλος.

    Η συγγραφέας, τα βιβλία της οποίας έγιναν διεθνώς μπεστ σέλερ και ενέπνευσαν μια σειρά από επιτυχημένες ταινίες, δηλώνει στην ανακοίνωσή της ότι το νέο της μυθιστόρημα θα είναι "πολύ διαφορετικό" από τα βιβλία που την έκαναν γνωστή.

    "Η ελευθερία της εξερεύνησης νέων τόπων είναι ένα δώρο που μου έκανε η επιτυχία του 'Χάρι' και με αυτούς τους νέους τόπους φαίνεται ως λογικό προχώρημα να έχω έναν νέο εκδότη", σημειώνει.

    "Με μεγάλη χαρά βρήκα ένα δεύτερο σπίτι στον εκδοτικό οίκο 'Little, Brown', όπως και μια εκδοτική ομάδα που θα είναι ένας σπουδαίος συνεργάτης σε αυτήν τη νέα φάση της συγγραφικής μου ζωής", καταλήγει.

    Οι λεπτομέρειες σχετικά με το νέο βιβλίο της Ρόουλινγκ φυλάσσονται ως επτασφράγιστο μυστικό και ο τίτλος του όπως και η ημερομηνία κυκλοφορίας του θα ανακοινωθούν αργότερα φέτος.

    [09] Διεθνής διάσκεψη στην Τύνιδα για ανθρωπιστική βοήθεια στον συριακό λαό

    Περισσότερες από εξήντα χώρες συμμετέχουν σήμερα στην Τύνιδα στην διεθνή διάσκεψη για τη Συρία με στόχο τον καθορισμό ενός σχεδίου παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στον συριακό λαό, αλλά και την αύξηση των πιέσεων στην Δαμασκό.

    Στην διάσκεψη που οργανωνει ο Αραβικός Σύνδεσμος μετέχουν αραβικές και δυτικές χώρες που εμπλέκονται στο ζήτημα, καθώς και διαφορετικές οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης.

    Η Ρωσία και η Κίνα έχουν δηλώσει πως δεν θα πάρουν μέρος στη διάσκεψη.

    Σύμφωνα με προσχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος που δόθηκε στη δημοσιότητα από πηγές της αντιπολίτευσης στη Συρία, οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη θα καλέσουν τις αρχές της Δαμασκού να προχωρήσουν σε άμεση κατάπαυση του πυρός και να επιτρέψουν την πρόσβαση στις ανθρωπιστικές οργανώσεις για να βοηθήσουν το λαό που βρίσκεται σε απόγνωση, κυρίως στην πόλη Χομς, η οποία βομβαρδίζεται για 20η συνεχή ημέρα.

    Θα διατυπωθεί η πρόταση ενός σχεδίου διεθνούς βοήθειας και "το συριακό καθεστώς θα πρέπει δεχτεί την πρόκληση και να απαντήσει", τόνισε χθες ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος, ενώ ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ υπογράμμισε πως σκοπός της διάσκεψης στην Τύνιδα είναι να "σημειωθεί πρόοδος στο θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας".

    [10] Τα "Πρόσωπα της εξουσίας" εκθέτει στη Βιέννη ο φωτογράφος Πλάτων Αντωνίου

    Ένα «πανόραμα» παγκόσμιας εξουσίας, με τις φωτογραφίες του, πορτρέτα αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων αλλά και άλλων ισχυρών του κόσμου, παρουσιάζει στη γνωστή γκαλερί της Βιέννης «Βέστλιχτ», σε μεγάλη έκθεση που εγκαινιάστηκετο βράδυ της Τετάρτηςκαι διαρκεί έως και τις 22 Απριλίου, ο διάσημος Έλληνας φωτογράφος, Πλάτων Αντωνίου.

    Η έκθεση με τίτλο «Πρόσωπα της εξουσίας» περιλαμβάνει 50 από τα συνολικά 120 πορτρέτα αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, αλλά και άλλων ισχυρών της γης, τα περισσότερα των οποίων ο Έλληνας καλλιτέχνης «φιλοτέχνησε» με τη φωτογραφική του μηχανή κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών το 2009 στη Νέα Υόρκη.

    Αρκετοί από τους εικονιζόμενους στο έργο του Πλάτωνα Αντωνίου, έχουν χάσει στον μεταξύ χρόνο, τη θέση και την εξουσία τους, όπως ο πανίσχυρος μέχρι πρόσφατα πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είτε ακόμη και τη ζωή τους, όπως ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι ή ο Πολωνός πρόεδρος Λεχ Καζίνσκι.

    Όπως λέει ο ίδιος, που εδώ και χρόνια είναι ο μόνιμος και βασικός φωτογράφος του αμερικάνικου περιοδικού «New Yorker», με τον κύκλο αυτό του έργου του, ήθελε να δείξει μέσα από τα πορτρέτα, από την πιο κοντινή απόσταση, «πρόσωπο με πρόσωπο», αυτούς που ελέγχουν τον κόσμο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 February 2012 - 7:30:30 UTC