Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σπάνια κυπριακή εικόνα εντοπίστηκε στην Πόλη
  • [02] Για δεινή ιστορική ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές έκανε λόγο ο Ευ. Βενιζέλος
  • [03] Ο Ατρόμητος επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0

  • [01] Σπάνια κυπριακή εικόνα εντοπίστηκε στην Πόλη

    Μια σπάνια εικόνα του 16ου αιώνα, που απεικονίζει τον τοπικό Κύπριο Αγιο Ιωάννη και αποτελεί μία από τις μόνον τέσσερις ίδιας θεματολογίας εικόνες που έχουν διασωθεί, εντοπίστηκε πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη

    Η εικόνα φυλάσσεται στο Σκευοφυλάκιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη. Κύπριοι κληρικοί, μοναχοί ή και λαϊκοί που ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη πιθανώς να πήραν μαζί τους την εικόνα.

    Η εικόνα του Αγίου Ιωάννη είχε δεχθεί βανδαλισμούς από τους Τούρκους στη διάρκεια των Σεπτεμβριανών του 1958, με αποτέλεσμα την απώλεια του δεξιού και του κάτω τμήματός της και καταστροφή τμημάτων της ζωγραφικής επιφάνειας. Κατά την πρόσφατη συντήρησή της αφαιρέθηκε μάλιστα επιζωγράφιση που κάλυπτε το όνομα του Αγίου και τον ανέφερε ως Στέφανο. Αποκαλύφθηκε τότε ημικατεστραμμένη επιγραφή που αναφέρει το όνομα «Ο Άγιος Ιωάννης ο Λαμπαδιστής».

    [02] Για δεινή ιστορική ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές έκανε λόγο ο Ευ. Βενιζέλος

    «Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα και σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ξαναγίνει, ένα γνήσιο λαϊκό, πατριωτικό κίνημα, ένα γνήσιο ριζοσπαστικό κοινωνικό ρεύμα, ένα υπεύθυνο θεσμικό κόμμα: δημοκρατικό, συλλογικό, αποκεντρωμένο, σκεπτόμενο. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει ο εκφραστής της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, της κεντροαριστεράς της ευθύνης, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος στην σημερινή ομιλία του προς τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα το χαρακτήρισε «κακό», τονίζοντας, ωστόσο, από την άλλη ότι «το αποτέλεσμα αυτό είναι μια πρόκληση για αγώνα και εντατική προσπάθεια (ώστε) να ξαναφτιάξουμε την παράταξη εξ αρχής, ξαναχτίζοντας την σχέση μας με την κοινωνία».

    Κάνοντας λόγο για «δεινή, ιστορική ήττα» του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι το Κίνημα έχει καταλάβει το μήνυμα των πολιτών, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι συνισταμένη της ήττας είναι «η αποκοπή του ΠΑΣΟΚ από ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνικής του βάσης (που) έχει συντελεστεί εδώ και πάρα πολύ καιρό».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε την αποκοπή αυτή στο ότι το Κίνημα «έδωσε έναν αγώνα για τη χώρα, την οικονομία και τις μελλοντικές γενιές μόνο του και σε μεγάλο βαθμό ερήμην της κοινωνικής του βάσης ή πολλές φορές και σε αντίθεση με αυτήν«, ενώ επανέλαβε την θέση του ότι «έπρεπε να έχουμε συστρατεύσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις».

    Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι ο καθημερινός αγώνας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για την επιβίωση της χώρας, οδήγησε το Κίνημα στο να «αποτύχει στις βασικές λειτουργίες ενός δημοκρατικού, συλλογικού και ανοιχτού κόμματος», καθώς, «είχαμε αφήσει σε δεύτερη μοίρα τις λειτουργίες του κόμματος και αυτό στράφηκε εκ των πραγμάτων εναντίον μας, ενώ η εντατική προεκλογική μας προσπάθεια δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό που είχε δημιουργηθεί».

    [03] Ο Ατρόμητος επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0

    Την πρώτη νίκη του στα πλέι οφ πήρε ο Ατρόμητος, αφού επικράτησε εντός έδρας της ΑΕΚ με 1-0.

    Το γκολ για την ομάδα του Περιστερίου πέτυχε ο Σκόνδρας στο 75΄.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 May 2012 - 16:30:34 UTC