Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι συναντήσεις Κ. Παπούλια στις Βρυξέλλες
  • [02] Σήμερα, οι επίσημες εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα
  • [03] Στα σκαριά εμβόλιο κατά της νικοτίνης
  • [04] Σοβαρός τραυματισμός 45χρονου που έπεσε από την Ακρόπολη
  • [05] Συνάντηση Μαχμούντ Αμπάς - Σαούλ Μοφάζ την Κυριακή
  • [06] Oι Ιταλοί αισιοδοξούν πριν το μεγάλο ματς με τη Γερμανία στο Euro 2012
  • [07] Από τη διαδρομή του σώματος στη χειραφέτηση, σε μια Βραδιά Χορού
  • [08] Πρακτικές για την προφύλαξη των κοπαδιών από τις αρκούδες
  • [09] Γυναίκες που φοβούνται τον τοκετό, επιμηκύνουν τη διάρκειά του
  • [10] Συνεδριάζει σήμερα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής για το θέμα του ΕΟΠΥΥ
  • [11] Οκτώ νεκροί από δύο εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων στη Βαγδάτη

  • [01] Οι συναντήσεις Κ. Παπούλια στις Βρυξέλλες

    Σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους θα έχει εντός της ημέρας, στις Βρυξέλλες, και πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που ηγείται της ελληνικής αντιπροσωπείας. Στη μία το μεσημέρι, ο κ. Παπούλιας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια και στη συνέχεια με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και νωρίς το απόγευμα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ στο περιθώριο της συνόδου θα έχει διμερείς συναντήσεις και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.

    Την Τετάρτη, το βράδυ ο κ. Παπούλιας, συζήτησε όλες τις πτυχές της ευρωπαϊκής κρίσης και του ελληνικού προβλήματος με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

    [02] Σήμερα, οι επίσημες εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα

    Στη σημερινή γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας θα υπάρξουν οι επίσημες εξελίξεις όσον αφορά τις αλλαγές που συνδέονται με την διοίκηση της τράπεζας, μετά και τη χθεσινή παραίτηση του προέδρου του ΔΣ της Εθνικής Βασίλη Ράπανου για λόγους υγείας.

    Σήμερα, εξάλλου αναμένεται να υποβάλλει την παραίτηση του και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες νέος διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας θα αναλάβει ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μέχρι σήμερα αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας.

    [03] Στα σκαριά εμβόλιο κατά της νικοτίνης

    Οι καπνιστές μπορεί μελλοντικά να εμβολιάζονται κατά της νικοτίνης, πράγμα που θα μειώνει την ποσότητά της που απορροφάται από τον οργανισμό και φθάνει στον εγκέφαλο. Έτσι θα «αναισθητοποιούνται» όσον αφορά την απόλαυσή της, με αποτέλεσμα να μπορούν να κόψουν πιο εύκολα το κάπνισμα.

    Αμερικανοί ερευνητές έκαναν ήδη τις πρώτες επιτυχείς δοκιμές σε πειραματόζωα (ποντίκια) και έδειξαν ότι τα επίπεδα της νικοτίνης στον εγκέφαλό τους μειώθηκαν κατά 85% μετά τον εμβολιασμό, ο οποίος δημιουργεί μονοκλωνικά αντισώματα που εμποδίζουν την είσοδο της νικοτίνης στην κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό και, τελικά, στον εγκέφαλο. Έτσι, το εμβόλιο, για το οποίο φαίνεται να αρκεί μία μόνο δόση, προλαμβάνει να καθαρίζει το αίμα από τη νικοτίνη, πριν αυτή έχει οποιαδήποτε βιολογική επίδραση. Δεν είναι πάντως ακόμα δεδομένο, αν η μείωση κατά 85% θα μπορούσε να επαναληφθεί και στους ανθρώπους και κατά πόσο θα ήταν αρκετή για να κόψει κανείς το τσιγάρο.

    Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το 70% έως 80% των καπνιστών που το κόβουν, μέσα σε έξι μήνες το έχουν ξαναρχίσει.

    [04] Σοβαρός τραυματισμός 45χρονου που έπεσε από την Ακρόπολη

    Από τον βράχο της Ακρόπολης έπεσε άνδρας, ηλικίας 45 ετών, πίσω από τον χώρο του Θεάτρου Διονύσου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Το περιστατικό συνέβη, στις 9.30 το πρωί, μπροστά στα μάτια αρκετών τουριστών, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον Ιερό Βράχο, ενώ οι φύλακες ειδοποίησαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

    Σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής ανέσυραν τον 45χρονο ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με τραύματα στο κεφάλι, όπου και νοσηλεύεται. Από την αστυνομία διενεργείται προανάκριση για να διευκρινιστούν οι συνθήκες της πτώσης και αν πρόκειται για απόπειρα αυτοκτονίας ή ατύχημα.

    [05] Συνάντηση Μαχμούντ Αμπάς - Σαούλ Μοφάζ την Κυριακή

    Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα συναντηθεί την Κυριακή με τον αντιπρόεδρο της ισραηλινής κυβέρνησης Σαούλ Μοφάζ, δήλωσε σήμερα παλαιστίνιος αξιωματούχος στην Ιερουσαλήμ.

    Η συνάντηση αυτή θα είναι η πρώτη ανωτάτου επιπέδου ανάμεσα στις δυο πλευρές, από τότε που διεκόπησαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες, το 2010.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [06] Oι Ιταλοί αισιοδοξούν πριν το μεγάλο ματς με τη Γερμανία στο Euro 2012

    Οι Ιταλοί παίκτες, συνεχίζουν να αναφέρονται με μεγάλη έμφαση στο σημερινό ματς με την Γερμανία, προσπαθώντας να εμψυχώσουν το σύνολο της ομάδας αλλά και τους φιλάθλους.

    «Οι Ιταλοί έχουν δει όλα τα ματς των Γερμανών και θα συνεχίσουν να τα μελετούν μέχρι αύριο. Ξέρουν πλέον όλες τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού τους και έχουν επίγνωση ότι μπορούν να τους νικήσουν», τονίζει ο Αντρέα Πίρλο, κύριο σημείο αναφοράς της Σκουάντρα Ατζούρα.

    «Ας προσέξουν, οι Γερμανοί, να μην ξαναδούν τα όσα ζήσανε το 2006», λέει ο Ιταλός επιθετικός με καταγωγή από την βόρεια πόλη Μπρέσια.

    Ο δε τερματοφύλακας της Ιταλίας, Τζίτζι Μπουφόν, μέσω του κοινωνικού ιστού Facebook, προσθέτει, σε βαθιά προσωπικό τόνο: «Το εμπόδιο μπορεί να μοιάζει ανυπέρβλητο, αλλά εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τα όριά μας, να φτάσουμε μέχρι το όνειρο και την ευτυχία».

    Ο αρχηγός της Εθνικής Ιταλίας προσθέτει ότι «στην ζωή του πέτυχε σχεδόν όλους τους στόχους που είχε θέσει. Αυτό που λείπει τώρα, είναι η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος».

    «Όταν κλείνω τα μάτια βλέπω φανταστικά πράγματα. Για το ματς με την Γερμανία ονειρεύομαι μια μαγική βραδιά», αποκαλύπτει ο προπονητής των Ιταλών, Τσέζαρε Πραντέλλι.

    «Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα ανοικτό, δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω τώρα. Την στιγμή της αλήθειας, δεν μπορούμε παρά να παίξουμε το ποδόσφαιρο που μας χαρακτήρισε τα τελευταία δυο χρόνια», ολοκληρώνει ο τεχνικός των «ατζούρρι».

    [07] Από τη διαδρομή του σώματος στη χειραφέτηση, σε μια Βραδιά Χορού

    Από τη διαδρομή του σώματος στη χειραφέτηση της γυναίκας στην Ελλάδα.

    Αυτή ήταν η «πορεία» που ακολούθησε η βραδιά Σύγχρονου Ελληνικού Χορού στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

    Η Γεωργία Βαρδαρού, απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης και υπότροφος στην σχολή Parts της Αν Τερέζα ντε Κεερσμάακερ παρουσίασε το σόλο της Hardcore Research on Dance. Μοναδικό «εργαλείο» το σώμα της. Το «σύνθημα» κινητικός αυτοσχεδιασμός. Για περίπου είκοσι λεπτά η Γ. Βαρδαρού δεν διηγήθηκε κάποια ιστορία, δεν χόρεψε υπό την υπόκρουση κάποιου μουσικού κομματιού- γνωστού ή μη- αλλά εστίασε στην κίνηση και την πόζα.

    Χρειάστηκε ένα μικρό διάλειμμα, ώστε το σκηνικό να προετοιμαστεί για να υποδεχτεί τη χορεύτρια Ράνια Γλυμίτσα στην παράσταση «Κρυμμένη στους ελαιώνες», σε χορογραφία Μαρίας Γοργία. Ένα στρώμα, μια ελιά τοποθετημένη αριστερά της σκηνής, κούκλες -νεογέννητα βρέφη και ένα video wall ήταν μερικά από τα αντικείμενα που χρησιμοποίησε η Μ.Γοργία για να περιγράψει την χειραφέτηση της Ελληνίδας γυναίκας. Αφετηρία, η ίδρυση του ελληνικού κράτους. Ηρωικές φυσιογνωμίες, όπως η Μελίνα Μερκούρη, με τη βοήθεια της τεχνολογίας «περνούν» επί σκηνής. Προβληματισμός της παράστασης; Ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία. Αρκούν κάποια στερεότυπα να «συντρίψουν» τη δυναμική του αδύναμου φύλου;

    Η παράσταση σύγχρονου ελληνικού χορού συνεχίζεται και σήμερα 28 Ιουνίου.

    [08] Πρακτικές για την προφύλαξη των κοπαδιών από τις αρκούδες

    Συμβουλές για να προφυλάξουν τα ζώα τους από τις επιθέσεις της αρκούδας, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν απώλειες στον πληθυσμό της, έδωσαν επιστήμονες της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» σε θηροφύλακες και το προσωπικό δασαρχείων που θα παρακολουθήσουν ενημερωτική εκδήλωση για τις πρακτικές διαχείρισης και παρακολούθησης της αρκούδας.

    Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Λαμπριάδειο Σχολή, στα Ανω Πεδινά Ζαγορίου και διοργανώθηκε από την περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιo του προγράμματος LIFE "Πίνδος Γρεβενά".

    Ο βιολόγος Θάνος Τράγος πρότεινε στους κτηνοτρόφους, για τη φύλαξη των κοπαδιών τους, την απόκτηση ελληνικού ποιμενικού σκύλουμ καθώς και τις ηλεκτροφόρες περιφράξεις.

    [09] Γυναίκες που φοβούνται τον τοκετό, επιμηκύνουν τη διάρκειά του

    Οι έγκυες γυναίκες που φοβούνται να γεννήσουν, τελικά, όταν φθάνει η ώρα, έχουν τοκετό που διαρκεί περισσότερη ώρα σε σχέση με τις γυναίκες που βλέπουν την όλη διαδικασία πιο χαλαρά, σύμφωνα με μία νέα νορβηγική επιστημονική έρευνα, μία από τις πρώτες διεθνώς που μελέτησε αυτό το ζήτημα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Σαμάνθα Σάλβενσεν Άνταμς του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ακέρσους, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο διεθνές γυναικολογικό περιοδικό «BJOG: International Journal of Obstetrics and Gynaecology», μελέτησαν τις περιπτώσεις άνω των 2.200 εγκύων γυναικών, οι μισές από τις οποίες δεν είχαν ξαναγεννήσει. Συνολικά, όπως δήλωσαν, το 7,5% των γυναικών φοβούνταν τον επερχόμενο τοκετό.

    Ο φόβος και το άγχος πριν τη γέννα μπορεί να αυξήσουν τη συγκέντρωση των ορμονών κατεχολαμινών στο αίμα, οι οποίες, με τη σειρά τους, μειώνουν την ικανότητα συστολών της μήτρας, γεγονός που παρατείνει τον τοκετό.

    [10] Συνεδριάζει σήμερα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής για το θέμα του ΕΟΠΥΥ

    Συνεδριάζει σήμερα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του στο θέμα των οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακα.

    Η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων της Αττικής όμως, συνεχίζεται , καθώς οι φαρμακοποιοί χορηγούν φαρμακα μόνο με πίστωση και έτσι, για να τα προμηθευτούν οι ασφαλισμένοι μεταβαίνουν στον Πειραιά.

    [11] Οκτώ νεκροί από δύο εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων στη Βαγδάτη

    Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και 28 τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην είσοδο αγοράς της Βαγδάτης, που βρίσκεται σε κυρίως σιιτική μουσουλμανική συνοικία, σύμφωνα με δύο νοσοκομειακές πηγές.

    Από μια δεύτερη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε στα βόρεια περίχωρα της ιρακινής πρωτεύουσας και είχε στόχο κυβερνητικό κτίριο σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν 20, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Οι επιθέσεις αυτές είναι οι τελευταίες που σημειώνονται τον μήνα αυτόν με στόχο κυρίως σιίτες μουσουλμάνους προσκυνητές και θρησκευτικούς χώρους λατρείας, γεγονός που έχει αναζωπυρώσει τους φόβους για εξάπλωση της θρησκευτικής βίας.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 June 2012 - 8:30:36 UTC