Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γίνε αγρότης ... με ένα "κλικ"
  • [02] Βενιζέλος: "Αναγκαία η αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης"
  • [03] Την πνευματική διάσταση της κρίσης υπογράμμισε ο Βαρθολομαίος
  • [04] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Παπούλια - Ρομπάι
  • [05] Απηλλάγησαν 7 από τους 8 Χρυσαυγίτες για το επεισόδιο σε καφενείο στη Βέροια
  • [06] Χωρίς ταξί μέχρι τις 3 το μεσημέρι ο Νομός Θεσσαλονίκης
  • [07] Ernst & Young: Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν έχει εκλείψει
  • [08] Υπό επιτήρηση θα τελεί ο προϋπολογισμός της Ισπανίας

  • [01] Γίνε αγρότης ... με ένα "κλικ"

    Θέλετε φρέσκα λαχανικά και φρούτα άριστης ποιότητας από το δικό σας κτήμα αλλά δεν είστε αγρότες;

    Μπορείτε μέσω της online κοινωνικής επιχείρησης «Γίνε Αγρότης» (gineagrotis.gr) να αποκτήσετε με ενοίκιο το δικό σας αγρόκτημα και να έχετε τη δική σας συγκομιδή με ό,τι προϊόντα επιλέγετε για εσάς και τους αγαπημένους σας.

    Η διαδικασία είναι πανεύκολη και γρήγορη αφού με ένα «κλικ» μπορεί ο ενδιαφερόμενος να μπει στη σελίδα «gineagrotis.gr» να επιλέξει από το σχετικό κατάλογο τη δική του αγροτική έκταση και με ενοίκιο που ξεκινά από 14,20 ευρώ και φθάνει έως 20,90 ευρώ ανά εβδομάδα, ανάλογα με το μέγεθος του εδάφους και τις ανάγκες του κάθε νοικοκυριού, να έχει στο δικό του σπίτι το καλάθι με φρούτα και λαχανικά εποχής. Η πληρωμή γίνεται με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή με paypal, μετρητοίς ή με δόσεις.

    Η υπηρεσία περιλαμβάνει την ενοικίαση του αγροκτήματος, τις υπηρεσίες καλλιέργειας και το κόστος της εβδομαδιαίας παράδοσης στο χώρο του πελάτη στην Αττική και στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας για ένα έτος, με μέγιστο όριο τις 52 αποστολές.

    Στους περίπου δύο μήνες λειτουργίας του «gineagrotis.gr» «υπάρχει εντονότατη ανταπόκριση του κόσμου», όπως λέει στο ΑΜΠΕ ο εμπνευστής του εγχειρήματος, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, και προσθέτει ότι «μέχρι στιγμής έχουν δείξει ενδιαφέρον 3.500 οικογένειες και 1.200 αγρότες από ολόκληρη την επικράτεια.»

    [02] Βενιζέλος: "Αναγκαία η αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης"

    «Έχουμε μια νέα κυβέρνηση αξιόπιστη, που πιστεύει στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και έχουμε συνείδηση των δεσμεύσεών μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στις Βρυξέλλες.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές προτίθενται να υιοθετήσουν κοινό ανακοινωθέν για την ανάπτυξη και την ανάγκη δημιουργίας θέσεων εργασίας, κάτι που, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί κλεδί και για την Ελλάδα, καθώς θα πρέπει να τερματισθεί ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και της ανεργίας.

    Θέλουμε να κινηθούμε σε συνεννόηση και συνεργασία με τους εταίρους, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος παράλληλα σημείωσε ότι είναι αναγκαία η αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης με τις απαιτούμενες προσαρμογές και διορθώσεις.

    [03] Την πνευματική διάσταση της κρίσης υπογράμμισε ο Βαρθολομαίος

    Την πνευματική διάσταση της κρίσης υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη διάρκεια της ιερατικής σύναξης στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης, στην Κοζάνη, απευθυνόμενους στους ιερείς της περιοχής.

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε ότι «η σημερινή κρίση συνδέεται ασφαλώς στενώς με την απομάκρυνση από τον Κύριο», όχι με την έννοια της «τιμωρίας» του, αλλά επειδή «η αποστασία, η οποίαν εβασίλευσε εις την σύγχρονον κοινωνίαν» δημιούργησε μια «νοσηράν κατάστασιν» με τις ορατές συνέπειες της και πρόσθεσε :

    «Και εφ όσον η σκληροκαρδία μας δεν μαλάσσεται ευχερώς έρχεται η δοκιμασία, ως συνέπεια των επιλογών μας με την ανοχή του Κυρίου, η οποία, δοκιμασία, ως το πυρ διαλύει τον πάγον της ψυχής και την αναισθησία μας. Επιτρέπει ο Κύριος τη δοκιμασίαν, είτε δια να εξέλθουμε ισχυρότεροι και καθαρώτεροι, είτε δια να αποκαλυφθή δια της ιδικής μας στάσεως η Πίστις μας εις Αυτόν».

    [04] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Παπούλια - Ρομπάι

    Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτηςστις Βρυξέλλες η συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον Πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

    Από ελληνικής πλευράς, ο κ. Παπούλιας επισήμανε στον κ. Ρομπάι ότι η Ελλάδα διαθέτει πλέον κυβέρνηση ικανή να διαχειριστεί τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ωστόσο τα προβλήματα ρευστότητας που ταλανίζουν τη χώρα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε επίσης τους κινδύνους που θα επέφερε ενδεχόμενος διχασμός της Ευρώπης σε βόρειους και νότιους.

    [05] Απηλλάγησαν 7 από τους 8 Χρυσαυγίτες για το επεισόδιο σε καφενείο στη Βέροια

    Απηλλάγησαν των κατηγοριών τους επτά από τα οκτώ μέλη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνταν ότι «πρωταγωνίστησαν» πριν από λίγες μέρες σε επεισόδιο με ομάδα αυτοαποκαλούμενων αναρχικών σε καφενείο της Βέροιας.

    Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας, μετά από μαραθώνια διαδικασία που διήρκεσε 13 ώρες και ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα, κήρυξε για τυπικούς λόγους άκυρη την ποινική διαδικασία για τους επτά κατηγορούμενους, διότι έλειπε από τη δικογραφία ένα παράβολο το οποίο η πολιτική αγωγή όφειλε να είχε καταθέσει.

    [06] Χωρίς ταξί μέχρι τις 3 το μεσημέρι ο Νομός Θεσσαλονίκης

    Χωρίς ταξί θα μείνει μέχρι τις 3 το μεσημέρι ο Νομός Θεσσαλονίκης, με τους αυτοκινητιστές να πραγματοποιούν προειδοποιητική στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για την επιχειρούμενη αλλαγή του ισχύοντος νόμου σχετικά με τις έδρες.

    Όπως τόνισε στο ΑΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Καρατάκης, «από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρείται η αλλαγή της έδρας των 100 συνολικά ταξί στους Δήμους Βόλβης, Χαλκηδόνας και Λαγκαδά, παρόλο που ο νόμος είναι σαφής».

    [07] Ernst & Young: Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν έχει εκλείψει

    Η «υγεία» της ευρωπαϊκής οικονομίας αναμένεται να επιδεινωθεί, κατά το επόμενο εξάμηνο πριν εμφανίσει, στην καλύτερη περίπτωση, μια ελαφρά ανάκαμψη το 2013. Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από τα αποτελέσματα νέας έκθεσης της Ernst & Young, Eurozone Summer Forecast (EEF).

    Επιπλέον, γενικές προβλέψεις αναφέρουν αρκετούς κινδύνους, ιδιαίτερα αν οι πολιτικοί της Ευρωζώνης δεν συμφωνήσουν σε μια κοινή πορεία προόδου, κατά τη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, στις Βρυξέλλες.

    Ενώ η πρόβλεψη, αναφέρει ότι η Ευρωζώνη θα παραμείνει ενιαία με τη ελληνική κυβέρνηση να δεσμεύεται, εκ νέου, για το πρόγραμμα ΕΕ/ΔΝΤ και τις πιέσεις προς την Ισπανία και την Ιταλία να υποχωρούν, είναι σαφές ότι το 2012 θα είναι δύσκολη χρονιά. Χωρίς ανάκαμψη της καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και με δεδομένη την υψηλή ανεργία, οι προοπτικές παραμένουν δυσοίωνες.

    Για την Ελλάδα, η Ernst & Youngυπογραμμίζει ότι ηάμεση απειλή εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχει υποχωρήσει, αλλά ο κίνδυνος παραμένει. Θεωρεί ότι οι πιέσεις στον τραπεζικό τομέα εξακολουθούν και αποτελούν σημαντική βραχυπρόθεσμη απειλή. Η περίοδος της αυξημένης αβεβαιότητας ενέτεινε τις πιέσεις στον ήδη δοκιμαζόμενο τραπεζικό τομέα, καθώς η φημολογία για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη οδήγησε σε εκροή καταθέσεων. Αν όμως, συνεχισθεί η εκροή κεφαλαίων από τις τράπεζες, τότε η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη τίθεται υπό αμφισβήτηση, επισημαίνεται.

    [08] Υπό επιτήρηση θα τελεί ο προϋπολογισμός της Ισπανίας

    Η πορεία του προϋπολογισμού της Ισπανίας θα παρακολουθείται μετά τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας από τους ευρωπαίους εταίρους στον τραπεζικό τομέα της χώρας, δηλώνει ο επικεφαλής οικονομoλόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Tράπεζας (ΕΚΤ) Πέτεr Πρετ στους Financial Times Deutschland.

    "Η Ισπανία δεν βρίσκεται σε ένα κλασσικό πρόγραμμα βοήθειας. Αλλά, εξαιτίας της σύνδεσης της κατάστασης του τραπεζικού τομέα με την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας πρέπει να παρακολουθούμε τον προϋπολογισμό του ισπανικού κράτους", δήλωσε ο Πέτερ Πρέτ χωρίς να χρησιμοποιήσει τον όρο "τρόικα".

    Η οικονομική βοήθεια των ευρωπαίων εταίρων, το τελικό ύψος της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά μπορεί να φθάσει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, θα χορηγείται "σε δόσεις", αλλά οι διαδοχικές καταβολές θα εξαρτώνται "από τον σεβασμό των όρων από την Ισπανία", προειδοποίησε ο οικονομολόγος της ΕΚΤ χωρίς να διευκρινίσει για ποιους όρους πρόκειται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 June 2012 - 10:30:37 UTC