Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Pulse
  • [02] "Ξένιος Δίας": Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Πατήσια
  • [03] "Ναι" από την ΚΕΔΕ στη συζήτηση για νέο εκλογικό νόμο
  • [04] ΣτΕ: Μη νόμιμο το ΠΔ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
  • [05] Μεταξύ των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως το ΑΠΘ
  • [06] Μπ. Ομπάμα: Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να πονούν
  • [07] Την 12η επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 τιμούν οι ΗΠΑ

  • [01] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Pulse

    Προβάδισμα 1,5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Pulse, την οποία δημοσιεύει αύριο, Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, η εφημερίδα «Το Ποντίκι».

    Στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε;», το 20,5% των ερωτηθέντων απαντάει ΣΥΡΙΖΑ (σε σχέση με 21% τον Ιούλιο) και το 19% ΝΔ (19% τον Ιούλιο).

    Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 13,5% (13%), το ΠΑΣΟΚ με 7% (6.5%), το ΚΚΕ με 5% (5,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% (4%), και η ΔΗΜΑΡ με 3% (3%). Άλλο Κόμμα επέλεξε το 6% (7%), Λευκό/Αποχή 12% (11,5%) και Αναποφάσιστοι/ΔΑ (Δεν απαντώ) 10% (9,5%).

    Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23% (σε σχέση με 23,5% τον Ιούλιο) και η ΝΔ 21,5% (21,5% τον Ιούλιο). Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 15% (14,5%), ΠΑΣΟΚ με 8% (7,5%), ΚΚΕ με 6% (6,5%), Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% (4,5%) και ΔΗΜΑΡ με 3,5% (3,5%). Το Άλλο Κόμμα συγκεντρώνει 7% (7,5%) και Αναποφάσιστοι/ΔΑ 11,5% (11%).

    [02] "Ξένιος Δίας": Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Πατήσια

    Σάραντα άτομα έχουν συλληφθεί και άλλα 312 έχουν προσαχθεί κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιείται από το πρωί στην περιοχή των Πατησίων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και άλλων μορφών εγκληματικότητας.

    Οι προσαγωγές και οι συλλήψεις αλλοδαπών, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξένιος Δίας», αφορούν ανάμεσα σε άλλα, στα αδικήματα της πορνείας, του λαθρεμπορίου τσιγάρων, της παράβασης σφράγισης καταστημάτων και της επαιτείας.

    [03] "Ναι" από την ΚΕΔΕ στη συζήτηση για νέο εκλογικό νόμο

    Τη σύσταση κοινών ομάδων εργασίας με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, οι οποίες θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες του νέου εκλογικού νόμου που θα εφαρμοσθεί στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2014, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

    Στη σχετική ανακοίνωση προέβη μετά τη σχεδόν δίωρη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, την οποία αποτελούσαν ο πρόεδρός της Κώστας Ασκούνης, ο Γ.Γ. Απόστολος Κοιμήσης και ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ Κώστας Τζανακούλης.

    Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η κυβέρνηση επιμένει σε ένα εκλογικό σύστημα που θα μπορεί να οδηγήσει στο ακηδεμόνευτο των ΟΤΑ, έχοντας εμπιστοσύνη στην κρίση των τοπικών κοινωνιών και με στόχο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, στόχος είναι «να σπάσουμε τις κομματικές γραμμές στις τοπικές κοινωνίες».

    Εκ μέρους της ΚΕΔΕ, ο κ. Ασκούνης σημείωσε ότι η ΚΕΔΕ εντάσσει τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο σε μια γενικότερη ατζέντα, που αφορά την αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον δημόσιο βίο και ειδικότερα στην περίοδο κρίσης που διανύουμε. Όπως χαρακτηριστικά είπε «επιδιώκουμε ένα νέο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κρίση», που μπορεί να υπηρετηθεί μέσα από ένα «νέο θεσμικό πλαίσιο για την υποστήριξη των ανέργων, της ανάπτυξης, αλλά και της ίδιας της δημοκρατίας».

    [04] ΣτΕ: Μη νόμιμο το ΠΔ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

    Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) επέστρεψε στο υπουργείο Παιδείας ως μη νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) για την «αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

    Η μη νομιμότητα του επίμαχου σχεδίου διατάγματος έγκειται στο ότι έπρεπε να είχε εκδοθεί έως την 10η Μαρτίου 2013, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Η μη κατάθεσή του στο ΣτΕ και η μη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έως την επίμαχη ημερομηνία έχει ως συνέπεια η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών να γίνει, πλέον, με τους κανόνες που ισχύουν για όλους τους πολιτικούς υπαλλήλους του Δημοσίου και των άλλων φορέων που προβλέπονται στο άρθρο 4 Ν. 4024/2011.

    [05] Μεταξύ των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως το ΑΠΘ

    Μεταξύ των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως βρίσκεται και πάλι το Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στις διεθνείς κατατάξεις των οργανισμών Academic Ranking of World Universities (ARWU, Shanghai Ranking) και QS, για το 2013/2014, συνεχίζοντας τη σταθερά ανοδική πορεία των τελευταίων χρόνων.

    "Εν μέσω δύσκολων καιρών για την παιδεία και την κοινωνία γενικότερα, οι θέσεις του ΑΠΘ στις διεθνείς κατατάξεις έρχονται ως επιβράβευση των προσπαθειών όλου του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Ιδρύματος και των λίγων -αναλογικά με το μέγεθός του ΑΠΘ- διοικητικών υπαλλήλων του, που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την εξυπηρέτηση και την υποστήριξη των φοιτητών και του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος. Η επικείμενη διαθεσιμότητα προσωπικού των ΑΕΙ -που φημολογείται ότι θα πλήξει το ΑΠΘ- θα οδηγήσει σε κυριολεκτική αδυναμία λειτουργίας του", υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΠΘ.

    Αναλυτικότερα, στη λίστα "Shanghai Ranking" το ΑΠΘ για το 2013 βρίσκεται μεταξύ των θέσεων 301-400 της παγκόσμιας γενικής κατάταξης, διατηρώντας τη θέση του 2012, και στην 1η μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων, ισοβαθμώντας με το Εθνικό και Καποδιστριακό Αθηνών. Το ΑΠΘ είχε ιδιαίτερα καλές επιδόσεις στα κριτήρια του αριθμού μελών ΔΕΠ (θέση 125), του ποσοστού μελών ΔΕΠ με διδακτορικό δίπλωμα (θέση 29), και της χρηματοδότησης από τη βιομηχανία (θέση 182).

    Το ΑΠΘ διακρίθηκε στη θεματική κατάταξη της Επιστήμης των Υπολογιστών, καθώς και στην ευρύτερη θεματική περιοχή Engineering/Technology and Computer Sciences (Μηχανική/Τεχνολογία και Επιστήμες Υπολογιστών), λαμβάνοντας την θέση 151-200.

    [06] Μπ. Ομπάμα: Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να πονούν

    Οι ΗΠΑ "εξακολουθούν να πονούν", δώδεκα χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

    "Προσευχόμαστε για όλους αυτούς που μας πήραν, σχεδόν 3.000 αθώες ψυχές" δήλωσε ο Ομπάμα σε τελετή που έγινε στη μνήμη των θυμάτων στο Πεντάγωνο, το οποίο είχε αποτελέσει στόχο του ενός εκ των τεσσάρων αεροσκαφών στα οποία είχε εκδηλωθεί αεροπειρατεία από μέλη της Αλ Κάιντα.

    "Οι καρδιές μας εξακολουθούν να πονούν για το μέλλον που τους έκλεψαν, από τους γονείς που θα γνώριζαν την ευτυχία να γίνουν παππούδες, από τους πατέρες και τις μητέρες που θα γνώριζαν τη χαρά να δουν τα παιδιά τους να παίρνουν πτυχίο, τους γιους και τις κόρες που θα μεγάλωναν, που θα παντρεύονταν ίσως, θα αποκτούσαν παιδιά" συνέχισε ο πρόεδρος, ο οποίος είχε καταθέσει λίγο νωρίτερα ένα στεφάνι με λευκά λουλούδια κοντά στο μνημείο το οποίο έχει εγερθεί στην μνήμη των 184 ανθρώπων που σκοτώθηκαν εκεί πριν από 12 χρόνια.

    Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος Ομπάμα κάλεσε τους Αμερικανούς "να βρουν την δύναμη να αντιμετωπίσουν τις απειλές που εξακολουθούν να υπάρχουν, ακόμη κι αν είναι ίσως διαφορετικές απ' ό,τι ήταν πριν από 12 χρόνια". "Όσο ορισμένοι θα θέλουν να επιτεθούν στους συμπολίτες μας, εμείς θα παραμένουμε σε επαγρύπνηση και θα υπερασπιζόμαστε την χώρα μας" διαβεβαίωσε.

    [07] Την 12η επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 τιμούν οι ΗΠΑ

    Οι ΗΠΑ τιμούν σήμερα την 12η επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 με τελετές που έχουν διοργανωθεί να γίνουν στην μνήμη των θυμάτων, κυρίως στην Νέα Υόρκη και στην Ουάσινγκτον.

    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους τήρησαν ενός λεπτού σιγή στους κήπους του Λευκού Οίκου. Ο Ομπάμα αναμένεται επίσης να εκφωνήσει ομιλία στο Πεντάγωνο, τον έναν από τους στόχους των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

    Στην Νέα Υόρκη, οι συγγενείς των θυμάτων των επιθέσεων στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου (WTC) συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Σημείο Μηδέν. Ο τότε δήμαρχος της πόλης Ρούντολφ Τζουλιάνι δάκρυσε την ώρα που άρχιζε η τελετή στην μνήμη των θυμάτων με την τήρηση ενός λεπτού σιγή στις 08:46 (15:46 τοπική ώρα), ακριβώς την ώρα που το ένα από τα αεροσκάφη στα οποία είχε εκδηλωθεί αεροπειρατεία έπεσε πάνω στον έναν από τους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 September 2013 - 16:30:21 UTC