Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κένυα: Τουλάχιστον 100 μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης αλ-Σαμπάαμπα, σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας
  • [02] Συνελήφθη η μητέρα που παράτησε το νεογέννητο μωρό της σε υπόνομο, στην Αυστραλία
  • [03] Ο Τζ. Μπάιντεν ενημέρωσε τον N. Αναστασιάδη για τις συνομιλίες του στην Τουρκία
  • [04] Εντοπίστηκε νέος σούπερ ιός, που αποπνέει «άρωμα» κυβερνο-κατασκοπείας
  • [05] Το Σογιούζ με την πρώτη Ιταλίδα αστροναύτη προσδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

  • [01] Κένυα: Τουλάχιστον 100 μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης αλ-Σαμπάαμπα, σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας

    Οι δυνάμεις ασφαλείας της Κένυας ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 100 ύποπτα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης αλ-Σαμπάαμπ σκοτώθηκαν, οι οποίοι καταδιώκονταν για την εκτέλεση 28 επιβατών ενός λεωφορείου στα βορειοανατολικά της χώρας, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρόεδρος της χώρας αυτής, Ουίλιαμ Ρούτο. Τουλάχιστον 28 επιβάτες ενός λεωφορείου δολοφονήθηκαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια επίθεσης σε λεωφορείο, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η αλ-Σαμπάαμπ. Αντάρτες της αλ-Κάιντα που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση, κατέλαβαν το λεωφορείο στην πολιτεία Μαντέρα και πυροβόλησαν όλους όσους δεν μπορούσαν να διαβάσουν στίχους από το Κοράνι. Οι ένοπλοι οδήγησαν το λεωφορείο κοντά στα σύνορα της Σομαλίας όπου εκτέλεσαν 28 από τους επιβάτες, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    «Οι δυνάμεις ασφαλείας μας αντέδρασαν άμεσα», δήλωσε ο Ρούτο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την οποία δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Daily Nation. «Είχαν αναγνωρίσει τους υπόπτους, τους παρακολουθούσαν και έπληξαν τους δράστες αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος», δήλωσε. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δύο επιχειρήσεις είχαν στηθεί για τον εντοπισμό των δραστών. «Η δράση των αντίποινών μας άφησε τουλάχιστον 100 νεκρούς», είπε. Πολλοί από τους 60 επιβάτες του λεωφορείου ήταν κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Κένυας, αστυνομικοί, υπάλληλοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί.

    [02] Συνελήφθη η μητέρα που παράτησε το νεογέννητο μωρό της σε υπόνομο, στην Αυστραλία

    Οι αρχές της Αυστραλίας εντόπισαν και συνέλαβαν την Κυριακή τη μητέρα ενός νεογέννητου βρέφους το οποίο βρέθηκε το Σάββατο εγκαταλελειμμένο σε έναν υπόνομο στο Σίδνεϊ. Στην 30χρονη γυναίκα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το βρέφος γεννήθηκε σε νοσοκομείο την περασμένη Δευτέρα και η γυναίκα το παράτησε στον υπόνομο μόλις την επόμενη ημέρα. Το νεογέννητο μωρό ανακάλυψαν ποδηλάτες οι οποίοι κινούνταν κατά μήκος ενός αυτοκινητοδρόμου, οι οποίοι αφού άκουσαν το κλάμα του σταμάτησαν να δουν περί τίνος πρόκειται και διαπίστωσαν ότι κάτω από το φρεάτιο και σε βάθος 2,5 μέτρων υπήρχε ένα βρέφος.

    Η γυναίκα συνελήφθη από την αστυνομία την Κυριακή και πρόκειται να προσαχθεί στο δικαστήριο σήμερα, Δευτέρα. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η γυναίκα έσπρωξε το βρέφος από μια χαραμάδα που υπήρχε στο φρεάτιο του υπονόμου όπου και παρέμεινε εκεί για 5 ολόκληρες ημέρες. Παρά τις κακουχίες που αναγκάστηκε να περάσει τις 5 από τις 7 ημέρες αφότου ήρθε στη ζωή, το βρέφος αναρρώνει σε πτέρυγα νοσοκομείου.

    [03] Ο Τζ. Μπάιντεν ενημέρωσε τον N. Αναστασιάδη για τις συνομιλίες του στην Τουρκία

    Mακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είχε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, τον οποίο ενημέρωσε για τις πρόσφατες συναντήσεις που είχε στην Τουρκία με τον Πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν και τον πρωθυπουργό, Α. Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια των οποίων έθεσε το ζήτημα των τουρκικών παραβιάσεων και προκλήσεων, αναφέρει σε σημερινή γραπτή δήλωση του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

    Σύμφωνα με τη δήλωση, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος επανέλαβε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών για το αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, καθώς επίσης και τη στήριξη των ΗΠΑ στις συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών για την πρωτοβουλία και τις ενέργειες που έχει αναλάβει για αποκλιμάκωση της κατάστασης που προκλήθηκε από τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, καθώς και για τις ενέργειες του που αφορούν την επανέναρξη των συνομιλιών, καθιστώντας, όπως σημειώνεται στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, «για ακόμη μια φορά σαφές πως χωρίς την άρση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας δεν είναι δυνατή η επανέναρξη των συνομιλιών». Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίηση του τόσο για τη στήριξη των ΗΠΑ στην ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Δημοκρατίας όσο και για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

    [04] Εντοπίστηκε νέος σούπερ ιός, που αποπνέει «άρωμα» κυβερνο-κατασκοπείας

    Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Symantec ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε έναν από τους πλέον εξελιγμένους ιούς που έχουν ποτέ βρεθεί. Ονομάστηκε Regin, πιθανότατα δημιουργήθηκε από κάποια κυβέρνηση και εκτιμάται ότι έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και έξι χρόνια εναντίον διαφόρων στόχων ανά τον κόσμο. Υπολογιστές στη Ρωσία, στη Σοαυδική Αραβία και στην Ιρλανδία φαίνεται να έχουν «χτυπηθεί» περισσότερο, σύμφωνα με το BBC. Από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί σε ένα μηχάνημα, ο ιός μπορεί να κάνει διάφορα πράγματα, χωρίς να γίνεται αντιληπτός, όπως να «κλέβει» τα περιεχόμενα της οθόνης του υπολογιστή και κωδικούς ασφαλείας ή να διαβάζει διαγραμμένα αρχεία.

    Οι ειδικοί εκτιμούν, λόγω της πολυπλοκότητας του λογισμικού του ιού, ότι δημιουργήθηκε από κάποια κυβέρνηση για λόγους κατασκοπείας εναντίον άλλων κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και ατόμων. Εκτιμάται ότι χρειάστηκαν μήνες ή και χρόνια, έως ότου αναπτυχθεί ο ιός και οι δημιουργοί του κατέβαλαν εργώδεις προσπάθειες για να κρύψουν τα ίχνη του. Ειδικός της εταιρείας Symantec δήλωσε ότι «μοιάζει να προέρχεται από κάποιον Δυτικό οργανισμό, λόγω του επιπέδου της επιδεξιότητας και της τεχνογνωσίας που ενσωματώνει, καθώς και του χρόνου που χρειάστηκε για να αναπτυχθεί».

    [05] Το Σογιούζ με την πρώτη Ιταλίδα αστροναύτη προσδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

    Ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ στο οποίο επιβαίνει, για πρώτη φορά στην ιστορία του, Ιταλίδα αστροναύτης προσδέθηκε χωρίς προβλήματα σήμερα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ανακοίνωσε η NASA. Το διαστημόπλοιο, που προσδέθηκε γύρω στις 04:49΄ώρα Ελλάδας, μετέφερε εκτός από τη Σαμάνθα Κριστοφορέτι, τον Ρώσο κοσμοναύτη Αντόν Σκαπλέροφ και τον Αμερικανό αστροναύτη Τέρι Βιρτς. Εκτοξεύθηκε από το Μπαϊκονούρ, στις στέπες του Καζακστάν, χθες στις 23:01 ώρα Ελλάδος. Στα 37 της χρόνια η αστροναύτης Κριστοφορέτι, της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, είναι η πρώτη Ιταλίδα που ταξιδεύει στο διάστημα.

    Οι τρεις αστροναύτες θα παραμείνουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μέχρι τα μέσα Μαΐου 2015. Θα συναντήσουν άλλους τρεις αστροναύτες που βρίσκονται ήδη εκεί, τον Αμερικανό Μπάρι Γουίλμορ και τους Ρώσους Αλεξάντρ Σαμοκουτιάγιεφ και Έλενα Σερόβα, οι οποίοι θα γυρίσουν τον Μάρτιο στη Γη. Η παραμονή τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα έχει μια γαστρονομική καινοτομία: Ο αστροναύτες μεταφέρουν στις αποσκευές τους σχεδόν μισό κιλό χαβιάρι, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS o Αλεξάντρ Αγκούριοφ, ένας από τους επικεφαλής του ΔΔΣ. «Θα υπάρχουν στο Σογιούζ 15 κουτιά των 30 γραμμαρίων χαβιάρι, καθώς και μήλα, πορτοκάλια, λεμόνια, ντομάτες και 140 μερίδες ξηρού γάλατος και μαύρο τσάι χωρίς ζάχαρη» εξήγησε διευκρινίζοντας ότι αυτές είναι οι επιθυμίες των αστροναυτών για το γεύμα τους την Πρωτοχρονιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 November 2014 - 7:30:24 UTC