Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα κατάφερε να εδραιώσει την οικονομία της
  • [02] Την Τρίτη απολογείται ο Αλβανός «πιστολέρο» του Μικρολίμανου
  • [03] Ρ. Γκογιάλ: Εποικοδομητικές οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση
  • [04] Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία παραβιάζει την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα κατάφερε να εδραιώσει την οικονομία της

    «Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, η Ελλάδα έχει καταφέρει να εδραιώσει την οικονομία της με έναν άνευ προηγουμένου γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που προβλήθηκε ενώπιον εκατοντάδων σύνεδρων στο 16ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ για την Ελλάδα, που διοργανώνεται σήμερα από την Capital Link, στο Μετροπόλιταν Κλαμπ της Νέας Υόρκης.

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Οι φίλοι μας στις Ηνωμένες Πολιτείες μας έχουν βοηθήσει πολύ». Επιπλέον: «Είμαστε ήδη μάρτυρες των καρπών των κοινών προσπαθειών μας και οι διεθνείς επενδυτές έχουν ήδη εισέλθει στην ελληνική αγορά». Πρόσθεσε δε ότι «υπάρχουν πολλαπλές ευκαιρίες στον επενδυτικό τομέα, σε όλους τους βασικούς τομείς της οικονομίας».

    Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «η ετήσια αυτή εκδήλωση έχει πάντα μεγάλη σημασία για την προβολή των επενδυτικών ευκαιριών στο κοινό των ΗΠΑ και για την περαιτέρω ενίσχυση των ήδη ισχυρών ιστορικών δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ».

    Διαβάστε επίσης:

    Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα κατάφερε να εδραιώσει την οικονομία της

    [02] Την Τρίτη απολογείται ο Αλβανός «πιστολέρο» του Μικρολίμανου

    Νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο ζήτησε και έλαβε από τον 33ο τακτικό ανακριτή, ο Αλβανός «πιστολέρο», Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος κατηγορείται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων μεταξύ των οποίων και για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε μπαρ στο Μεταξουργείο.

    Ο κατηγορούμενος, αν και στον ανακριτή Πειραιά επέλεξε να απολογηθεί για τη δολοφονική επίθεση στο Μικρολίμανο χωρίς την παρουσία δικηγόρου, αυτή τη φορά ζήτησε προθεσμία προκειμένου να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του, ο οποίος επιστρέφει από τη Μυτιλήνη, όπου βρίσκεται.

    [03] Ρ. Γκογιάλ: Εποικοδομητικές οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση

    «Η Ελλάδα έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, οι τράπεζες έχουν κεφαλαιοποιηθεί σημαντικά και οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να συνεχιστούν» ανέφερε ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα, Ρίσι Γκογιάλ, προσθέτοντας ότι «όλες αυτές οι αλλαγές δείχνουν ανάπτυξη και οικονομική σταθερότητα».

    Σε τηλεφωνική παρέμβασή του από την Ουάσιγκτον στο 16ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ, που πραγματοποιείται σήμερα στο Μετροπόλιταν Κλαμπ του Μανχάταν από την Capital Link, σε συνεργασία με το NYSE Euronext και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο κ. Γκογιάλ υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση «είναι εποικοδομητικές», με στόχο να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση, προσθέτοντας ότι «γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όσον το δυνατόν συντομότερα».

    Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα μίλησε για «μια ιδιαίτερα αξιόλογη προσπάθεια» τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σε σύγκριση με τις αλλαγές που έχουν γίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    [04] Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία παραβιάζει την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

    O γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατηγόρησε τη Ρωσία σήμερα ότι παραβιάζει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία αποστέλλοντας μεγάλα φορτία εξελιγμένων όπλων στους φιλορώσους αυτονομιστές.

    Η ουκρανική κυβέρνηση δήλωσε χθες ότι μία αυτοκινητοπομπή 106 οχημάτων εισήλθε στις περιοχές στα ανατολικά από τη Ρωσία χωρίς να λάβει την άδεια του Κιέβου και κατηγόρησε τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί τα φορτία που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια προκειμένου να στείλει όπλα και πυρομαχικά στους αυτονομιστές αντάρτες.

    «Διακρίνουμε μία σημαντική αύξηση δυνάμεων στο εσωτερικό και στα σύνορα με την Ουκρανία» πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ σε μία συνέντευξη τύπου.

    Καταγράφονται «σημαντικές μεταφορές ρωσικών εξελιγμένων όπλων, εξοπλισμών και στρατιωτικού προσωπικού προς τους βίαιους αυτονομιστές» σημείωσε.

    Σχολιάζοντας τις καταγγελίες σχετικά με την οχηματοπομπή, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ επισήμανε ότι ο καλύτερος τρόπος να βελτιωθεί η ανθρωπιστική κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία είναι να σταματήσουν οι παραβιάσεις της συμφωνίας του Μινσκ, που επιτεύχθηκε με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία και η τήρηση της κατάπαυσης του πυρός.

    «Βλέπουμε ότι οι αυτονομιστές και η Ρωσία δεν το κάνουν αυτό. Η Ρωσία τροφοδοτεί τις συγκρούσεις παρέχοντας... εξοπλισμό και άλλη υποστήριξη στους αυτονομιστές και επομένως υπονομεύει και παραβιάζει την κατάπαυση του πυρός και επιπλέον τις προσπάθειες να καταλήξουμε σε μια ειρηνική λύση έπειτα από διαπραγματεύσεις» τόνισε ο ίδιος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 December 2014 - 17:30:22 UTC