Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Εγώ δεν έχω εκλογές
  • [02] Στην άμεση κατάθεση της πρότασης Αναθεώρησης του Συντάγματος προχωράει η ΝΔ
  • [03] Γ. Κουτρουμάνης: Καμιά μείωση στις συντάξεις δεν μπορεί να γίνει δεκτή
  • [04] Επιστολή από τους γονείς του Νίκου Ρωμανού, ως απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης
  • [05] Κατέπεσε αεροσκάφος F-16
  • [06] Τα ρομπότ επιστρέφουν στο Ίδρυμα Ευγενίδου

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Εγώ δεν έχω εκλογές

    «Αν δεν προχωρήσει σήμερα η συνταγματική αναθεώρηση, νέο Σύνταγμα μπορεί να υπάρξει μόνο μετά το 2021. Είναι κρίμα να χαθούν κι άλλα χρόνια για πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολύ καιρό» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς στην εισήγησή του στην επιτροπή της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση.

    Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ιδίως την αξιωματική αντιπολίτευση να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια, υπογραμμίζοντας ότι η ευκαιρία της αναθεώρησης του Συντάγματος δεν πρέπει να χαθεί.

    Όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός ζήτησε, η συλλογή των υπογραφών να αρχίσει από τώρα και εκτιμάται ότι ίσως και αύριο να κατατεθεί η πρόταση.

    Όταν, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε αν θα προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση, ή μπορεί να ανακοπεί από εκλογές, απάντησε ως εξής: «Ποιες εκλογές; Έχετε τίποτα συνδικαλιστικές εκλογές; Εγώ, πάντως, δεν έχω...».

    [02] Στην άμεση κατάθεση της πρότασης Αναθεώρησης του Συντάγματος προχωράει η ΝΔ

    Εντολή για άμεση συλλογή των απαιτούμενων υπογραφών έδωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην Επιτροπή της ΝΔ που συνέταξε την πρόταση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

    Στόχος είναι η πρόταση να κατατεθεί ίσως και αύριο, μεσούσης δηλαδή, της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή προκειμένου στη συνέχεια να λάβουν γνώση του κειμένου οι βουλευτές όλων των κομμάτων και να ληφθεί απόφαση συγκρότησης Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος.

    [03] Γ. Κουτρουμάνης: Καμιά μείωση στις συντάξεις δεν μπορεί να γίνει δεκτή

    Δεν θίγονται οι ασφαλισμένοι που έχουν θεμελιώσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, έως το τέλος του 2014. Για αυτούς δεν αλλάζει ούτε το όριο ηλικίας, ούτε ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων. Ο νόμος προβλέπει ότι ισχύουν οι γνωστές προϋποθέσεις όποτε και να συνταξιοδοτηθούν, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, με αφορμή την ανακίνηση του ζητήματος από την τρόικα.

    Επιπλέον υπογραμμίζει ότι, με την αναστάτωση που δημιουργήθηκε και το νέο κύμα των αιτήσεων για συνταξιοδότηση που πυροδότησε, κινδυνεύουν να βουλιάξουν τα ασφαλιστικά ταμεία, γεγονός που πρέπει να αποφευχθεί. «Πρέπει να ξεκαθαριστεί και από τα υπουργεία, με πολύ κατηγορηματικό τρόπο, έτσι ώστε να ηρεμήσει ο κόσμος και να αποφασίσει με άλλα κριτήρια. Είναι περίπου 250.000 οι άνθρωποι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα, εκ των οποίων οι 150.000 θα μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν άμεσα. Αυτοί πρέπει να αποφασίσουν ήρεμα και να κατανεμηθούν στα επόμενα χρόνια, ώστε να μη συμβεί αυτό που όλοι απευχόμαστε, εκεί που όλοι ψάχνουμε να καλύψουμε το δημοσιονομικό κενό να ανοίξουμε μια πολύ μεγάλη τρύπα στα ταμεία» επισημαίνει.

    Σε ότι αφορά τις αλλαγές που αξιώνει η τρόικα, ο κ. Κουτρουμάνης υποστηρίζει ότι ακόμη δεν έχει κλειδώσει τίποτα και ότι οι διαπραγματεύσεις, βρίσκονται σε εξέλιξη.

    [04] Επιστολή από τους γονείς του Νίκου Ρωμανού, ως απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης

    Με τα λόγια «Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα. Η απάντηση είναι μία. Αλλιώς, η Ελλάδα σε λίγες μέρες θα θρηνεί τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο από απεργία πείνας» κλείνουν την επιστολή που έστειλαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης οι γονείς του Νίκου Ρωμανού, Παυλίνα Νάσιουτζικ και Γιώργος Ρωμανός, ως απάντηση στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.

    Με τίτλο «Όχι άλλα νεκρά παιδιά», οι γονείς του Νίκου Ρωμανού υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης «ψεύδεται, ισχυριζόμενος ότι ο Νίκος σιτίζεται με υγρή τροφή» και απαιτούν να εκδοθεί σήμερα ιατρικό ανακοινωθέν.

    [05] Κατέπεσε αεροσκάφος F-16

    Διθέσιο αεροσκάφος F-16 κατέπεσε στις 13:45, 22 ναυτικά μίλια βορείως της Γαύδου, έπειτα από μηχανική βλάβη, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Το μαχητικό εγκαταλείφθηκε επιτυχώς από τους χειριστές του.

    Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση για την περισυλλογή των χειριστών, στην οποία συμμετέχουν ελικόπτερα των ενόπλων δυνάμεων, σκάφη του λιμενικού και παραπλέοντα πλοία, ενώ σε ετοιμότητα έχει τεθεί και ένα αεροσκάφος C-130 εάν απαιτηθεί.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι χειριστές είναι καλά στην υγεία τους.

    [06] Τα ρομπότ επιστρέφουν στο Ίδρυμα Ευγενίδου

    Ρομπότ που μιλούν, τρέχουν, κολυμπούν, πετούν, πηγαίνουν στο διάστημα, καθαρίζουν το σπίτι, χρησιμοποιούνται στην αρχιτεκτονική και την εκπαίδευση, αλληλεπιδρώντας με τον άνθρωπο, θα βρίσκονται ξανά στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

    Ολόκληρη η εβδομάδα από τις 15 έως τις 21 Δεκεμβρίου θα είναι αφιερωμένη στη ρομποτική. Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνονται, επίσης, στο Ίδρυμα Ευγενίδου εργαστήρια με θέμα τη ρομποτική, με ελεύθερη είσοδο, για μικρούς και μεγάλους (η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη).

    Μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με τα ρομπότ, να διαδράσουν μαζί τους, να γνωρίσουν τους ερευνητές- κατασκευαστές που τα ανέπτυξαν και να τους θέσουν τα ερωτήματά τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 December 2014 - 13:30:23 UTC