Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα το επίδομα Χριστουγέννων και οι συντάξεις του ΟΓΑ
  • [02] Ακυβέρνητο σκάφος με 200 μετανάστες εντοπίστηκε, δυτικά της Πύλου
  • [03] «Ελαφρύτερη» επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας ζητά ο Πιερ Μοσκοβισί
  • [04] Το ΔΝΤ αναβάλλει την εκταμίευση της δόσης του δανείου για την Κύπρο
  • [05] Ελπίδα ότι η προεδρική εκλογή στην Ελλάδα θα έχει αίσια έκβαση εξέφρασε η Άγγελα Μέρκελ
  • [06] Οκτώ παιδιά δολοφονήθηκαν με μαχαίρι, στην Αυστραλία

  • [01] Σήμερα το επίδομα Χριστουγέννων και οι συντάξεις του ΟΓΑ

    Από σήμερα Παρασκευή, ξεκινά η καταβολή του επιδόματος των Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ. Το ποσό που δικαιούνται οι επιδοτούμενοι άνεργοι είναι ίσο με το επίδομα ανεργίας εφόσον έπαιρναν το βοήθημα από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Εφόσον έπαιρναν το επίδομα ανεργίας για μικρότερο χρονικό διάστημα, δικαιούνται επίδομα εορτών ίσο με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

    Ταυτόχρονα θα πληρωθούν και το επίδομα ανεργίας των μακροχρόνια άνεργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς απασχολούμενων, τα οποία καταβάλλονται κανονικά από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου. Σήμερα, καταβάλλονται και οι συντάξεις του ΟΓΑ, ενώ, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας, από τις 19 έως τις 22 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου, σε όλους τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

    [02] Ακυβέρνητο σκάφος με 200 μετανάστες εντοπίστηκε, δυτικά της Πύλου

    Ακυβέρνητο σκάφος με περίπου 200 παράτυπους μετανάστες, εντοπίστηκε τα ξημερώματα, 117 ναυτικά μίλια δυτικά νοτιοδυτικά της Πύλου, έπειτα από σήμα της ιταλικής ακτοφυλακής στο Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Στο σημείο όπου βρισκόταν το σκάφος, με εντολή του ΕΣΚΕΔ, έσπευσαν άμεσα πέντε παραπλέοντα πλοία, ωστόσο οι παράτυποι μετανάστες αρνήθηκαν να επιβιβασθούν σε κάποιο από αυτά με προορισμό την Ελλάδα. Ύστερα από διαπραγματεύσεις, το σκάφος με τους παράτυπους μετανάστες ρυμουλκείται από φορτηγό πλοίο, με προορισμό τη Σικελία.

    Σύμφωνα με στοιχεία του αρχηγείου Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, τον Νοέμβριο του 2014 σημειώθηκαν στη χώρα μας συνολικά 193 περιστατικά παράνομης εισόδου και εξόδου παράτυπων μεταναστών, συνελήφθησαν 3.447 αλλοδαποί και 57 διακινητές, ενώ κατασχέθηκαν 23 σκάφη και 16 οχήματα.

    [03] «Ελαφρύτερη» επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας ζητά ο Πιερ Μοσκοβισί

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επιτήρηση της οικονομίας της Ελλάδας από τους διεθνείς πιστωτές της πρέπει να γίνει «πολύ πιο ελαφριά» και λιγότερο «επεμβατική». «Βγαίνουμε από τη λογική της τρόικας ως έχει, η οποία πλέον δεν γίνεται ανεκτή από τον ελληνικό λαό ο οποίος έχει την εντύπωση πως βρίσκεται στην πραγματικότητα υπό επιτήρηση», είπε ο Μοσκοβισί στο Γαλλικό Πρακτορείο στο περιθώριο μιας επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον.

    Οι δραστικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατ' απαίτηση των πιστωτών της Αθήνας αποτελούν αιτία αντεγκλήσεων και στον διάλογο για τις πρόωρες προεδρικές εκλογές στην Ελλάδα, ο πρώτος γύρος των οποίων έγινε προχθές. Παρά το τεράστιο χρέος της και την υψηλή ανεργία η Ελλάδα επανήλθε σε οικονομική ανάπτυξη, καθιστώντας εφικτό ένα «νέο στάδιο» στις σχέσεις με τη χώρα αυτή, είπε ακόμη ο Μοσκοβισί, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας. «Πρέπει τώρα να το εκμεταλλευθούμε αυτό και να περάσουμε σε μια επιτήρηση πολύ πιο ελαφριά από ό,τι σήμερα, με τους Έλληνες να ορίζουν την οικονομική πολιτική της χώρας τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

    Είναι πιθανή η χορήγηση μιας «προληπτικής» γραμμής πιστώσεων, που μπορεί να συμφωνηθεί με την Ελλάδα αφού ολοκληρωθεί το σημερινό πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της, η οποία θα χρειάζεται να συνοδεύεται από επιτήρηση, αν και πολύ λιγότερο αυστηρή, των δημοσιονομικών της χώρας, διαβεβαίωσε ακόμη ο Μοσκοβισί.«Πλέον αντί να έχει η Ελλάδα την τρόικα παρούσα διαρκώς», κάτι που προκαλεί έντονη δυσφορία, θα γίνονται «συναντήσεις δυο φορές το χρόνο», ανέφερε ο Μοσκοβισί, που θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και την πρόεδρο της Fed Τζάνετ Γέλεν.

    [04] Το ΔΝΤ αναβάλλει την εκταμίευση της δόσης του δανείου για την Κύπρο

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν μπορεί πλέον να απελευθερώσει τη νέα δόση του δανείου προς την Κύπρο μετά την αναστολή της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων όπως προβλεπόταν από το πρόγραμμα δανεισμού της χώρας. «Μετά τη σημερινή αναστολή της υφιστάμενης νομοθεσίας οι κρίσιμες απαιτήσεις για την ολοκλήρωση της πέμπτης αναθεώρησης του προγράμματος δεν πληρούνται πλέον» αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε σχετική ανακοίνωσή του. «Προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας και σε συμφωνία με τις αρχές σχετικά με τα επόμενα βήματα το προσεχές διάστημα» σημειώνει επίσης η ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

    Η ζώνη του ευρώ απελευθέρωσε την τελευταία δόση του πακέτου διάσωσης για την Κύπρο τον περασμένο Νοέμβριο αφότου η Λευκωσία τροποποίησε τους νόμους για τις κατασχέσεις σχετικά με την αναγκαστική πώληση των υποθηκευμένων ακινήτων, σύμφωνα με τους όρους του δανείου. Η Κύπρος χρειάστηκε ένα διεθνές σχέδιο διάσωσης ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις αρχές του 2013, κυρίως λόγω των προβλημάτων στον τραπεζικό τομέα.

    [05] Ελπίδα ότι η προεδρική εκλογή στην Ελλάδα θα έχει αίσια έκβαση εξέφρασε η Άγγελα Μέρκελ

    Την ελπίδα ότι η διαδικασία της προεδρικής εκλογής στην Ελλάδα θα έχει αίσια έκβαση, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες, η Γερμανίδα καγκελάριος, 'Αγγελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής. Ερωτηθείσα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανίστηκε αισιόδοξη, εκτιμώντας ότι η ελληνική οικονομία κινείται σε μία σταθερή πορεία.

    Εξάλλου, την άποψη ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν εκ νέου επιπλοκές με την Ελλάδα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στις Βρυξέλλες. Ερωτηθείς για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, ο Γάλλος Πρόεδρος εξήγησε ότι αν η Ελληνική Βουλή δεν εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως το τέλος του έτους, η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

    [06] Οκτώ παιδιά δολοφονήθηκαν με μαχαίρι, στην Αυστραλία

    Οκτώ παιδιά βρέθηκαν νεκρά μέσα σε σπίτι και μία γυναίκα τραυματισμένη, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, στο προάστιο Μανούρα της πόλης Κερνς, στην πολιτεία του Κουίνσλαντ της βόρειας Αυστραλίας και σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης της χώρας πρόκειται για περίπτωση μαζικής δολοφονίας. Η Αυστραλία βρίσκεται ήδη σε ύψιστο συναγερμό έπειτα από το περιστατικό ομηρίας την Τρίτη στο Σίδνεϊ που διήρκεσε 16 ώρες και άφησε πίσω του τρεις νεκρούς, μεταξύ των οποίων και ο δράστης.

    Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα παιδιά μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου, κάτι που η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η 34χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή της και ότι συνεργάζεται με τις αρχές. Λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό δεν έχουν γίνει γνωστές, ούτε επίσης η σχέση της γυναίκας με τα παιδιά τα οποία ήταν ηλικίας από 18 μηνών ως 15 ετών.

    Το αυστραλιανό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press επικαλέστηκε τη δήλωση μίας γυναίκας που είπε ότι είναι εξαδέλφη της τραυματισμένης και ότι τα παιδιά ήταν αδέλφια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 December 2014 - 7:30:23 UTC