Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εγκάρδιο κλίμα η παράδοση-παραλαβή στο ΥΠΕΞ
  • [02] Η παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας
  • [03] Ο χάρτης κινδύνου πυρκαγιών σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας

  • [01] Σε εγκάρδιο κλίμα η παράδοση-παραλαβή στο ΥΠΕΞ

    Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου Ευρωπαϊκών θεμάτων του υπουργείου Εξωτερικών. Ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Νίκος Χουντής, καλωσόρισε τη νέα αναπληρώτρια υπουργό, Σία Αναγνωστοπούλου και της ευχήθηκε «καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει».

    Ο κ. Χουντής υποσχέθηκε ότι θα την ενημερώσει σχετικά με τα θέματα και τη λειτουργία του υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να τη «βοηθήσει στο ξεκίνημά της ώστε να κάνει το καλύτερο δυνατό».

    Από την πλευρά της, η κ. Αναγνωστοπούλου απάντησε ότι η βοήθεια του κ. Χουντή θα της είναι πολύτιμη και ότι υπολογίζει πολύ σε αυτή. Σημείωσε δε ότι παραλαμβάνει μια θέση «από έναν άνθρωπο και πάνω απ' όλα σύντροφο» που εκτιμά πάρα πολύ.

    Στη συνέχεια, ακολούθησε συνάντηση-ενημέρωσης της νέας αναπληρώτριας υπουργού από τον κ. Χουντή.

    [02] Η παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

    Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας η τελετή παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής 'Αμυνας από τον απελθόντα Κώστα Ήσυχο στο νέο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα.

    Στην ομιλία του ο κ. Ήσυχος εξήρε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την ανιδιοτέλεια τους, τη βαθιά προσήλωση στο καθήκον και την αυταπάρνηση τους.

    «Μην τολμήσεις να αναζητήσεις καλούς δεξιούς και αριστερούς, όπως δεν τόλμησα και εγώ. Να βλέπεις ικανότητες και επαγγελματισμό. Την αγνότητα των συναισθημάτων τους τη βλέπεις στα μάτια τους. Ένα ειλικρινές ευχαριστώ από καρδιάς», ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος τόσο προς το νέο αναπληρωτή υπουργό όσο και προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Ο κ. Ήσυχος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την ύψιστη τιμή να έχει αυτή «την ευχάριστη ολιγόμηνη εμπειρία» στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας και αρνήθηκε να αναφερθεί στους λόγους που υπέβαλλε την παραίτηση του.

    Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας μίλησε για το πνεύμα συνεργασίας που πρέπει να διέπει την εργασία και δήλωσε ότι θα συνεχίσει το έργο του προκατόχου του. Επισήμανε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι δύναμη αποτροπής αλλά έχουν και μεγάλη κοινωνική προσφορά και εξέφρασε τη στήριξη του προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Τόσκας αφού ευχαρίστησε τον κ. Ήσυχο για τη μεταξύ τους συνεργασία ανέφερε ότι οφείλουμε όλοι μαζί να προσφέρουμε για να μπορέσει η χώρα να βγει από τη βαλτώδη κατάσταση και να μπει σε ένα δρόμο ανάπτυξης.

    Τις ευχαριστίες τους προς τον κ, Ήσυχο για τη μεταξύ τους συνεργασία εξέφρασαν επίσης ο γ.γ. Γιάννης Ταφύλλης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος

    [03] Ο χάρτης κινδύνου πυρκαγιών σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας

    Ο χάρτης κινδύνου πυρκαγιών σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίαςγια το Σάββατο 18/7/2015

    Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)προβλέπει για αύριο Σάββατο ηΓενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τις εξής περιοχές:

    Β·Περιφέρεια Αττικής,

    Β·Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Εύβοια)

    Β·Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες),

    Β·Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος),

    Β·Περιφέρεια Πελοποννήσου,

    Β·Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Αχαΐα, Ηλεία),

    Β·Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)

    ΗΓενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίαςέχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σεαυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και νααποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθροπου μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ηρίψη αναμμένων τσιγάρων, τοκάψιμο ξερώνχόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήσημηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρεςόπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

    Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

    Για περισσότερεςπληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίαςαπό τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τηνιστοσελίδατης Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνσηwww.civilprotection.gr.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 July 2015 - 12:32:10 UTC