Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρ. Σβίγκου: Αντίθετα με όσα λέγονται και γράφονται, οι συντάξεις δεν πρόκειται να περικοπούν
  • [02] Θ. Πελεγρίνης: Εξαιρετικό το έργο, το οποίο επιτελείται στα Παιδικά Xωριά SOS
  • [03] Εκτεταμένες έρευνες, για τον εντοπισμό του 33χρονου συζυγοκτόνου
  • [04] Συρία: Την Δευτέρα θα παραδοθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη πόλη Μαντάγια
  • [05] Υπέρ της απέλασης των προσφύγων που καταδικάζονται η καγκελάριος Μέρκελ
  • [06] Ιταλία: Εργοστασιάρχης άφησε κληρονομιά 1,5 εκατ. ευρώ στους υπαλλήλους του
  • [07] Διαδηλώσεις ακροδεξιών και αριστερών οργανώσεων στην Κολονία

  • [01] Ρ. Σβίγκου: Αντίθετα με όσα λέγονται και γράφονται, οι συντάξεις δεν πρόκειται να περικοπούν

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας έχοντας ολόκληρη τη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη εναντίον του. Σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες, έπρεπε να επιλέξουμε, είτε να παραμείνουμε, και να προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας, είτε να αποχωρήσουμε, όπως πολλοί εντός κι εκτός συνόρων επεδίωκαν», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξη της στο capital.gr, και απαντώντας σε ερώτηση αν ένα χρόνο μετά το "πρώτη φορά Αριστερά" ο ΣΥΡΙΖΑ "οραματιζόταν να διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ, να κόψει τις συντάξεις και που πήγαν οι επιταγές για "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη". Προσέθεσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκ νέου λαϊκή εντολή και κρίθηκε «τόσο για το 7μηνο της σκληρής διαπραγμάτευσης και την υπογραφή της συμφωνίας, όσο και για το κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη 4ετία».

    Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό είπε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μόνο την τελευταία πενταετία, έχουν περικόψει τις συντάξεις 12 φορές, προσθέτοντας ότι «τα ασφαλιστικά ταμεία, με τα αποθεματικά τους να έχουν στερέψει, εξαιτίας του PSI και της χρόνιας κακοδιαχείρισης, αλλά και της ύφεσης και της ανεργίας, δεν θα άντεχαν για πολύ ακόμα».

    «Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος ήταν αναγκαία και επείγουσα», τόνισε η κ. Σβίγκου, αναφέροντας στη συνέχεια ότι «αντίθετα με όσα λέγονται και γράφονται, με διάφορες αλχημείες στα νούμερα, οι συντάξεις δεν πρόκειται να περικοπούν. Ήδη μάλιστα από τον αρμόδιο υπουργό έχουν προαναγγελθεί και οι αναγκαίες, διορθωτικές παρεμβάσεις επί του σχεδίου, για τους ελεύθερους επαγγελματίες και, ιδιαίτερα, τους νέους επιστήμονες».

    [02] Θ. Πελεγρίνης: Εξαιρετικό το έργο, το οποίο επιτελείται στα Παιδικά Xωριά SOS

    «Το έργο, το οποίο επιτελείται στα Παιδικά Xωριά SOS είναι εξαιρετικό, ειδικά για τον δύσκολο καιρό στον οποίο ζούμε σήμερα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις του οργανισμού στη Βάρη. Ο κ. Πελεγρίνης έγινε δεκτός από τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ των Παιδικών Χωριών, με τους οποίους συνομίλησε για τις δράσεις, τις προοπτικές, αλλά και τα προβλήματα του οργανισμού. Στη συνέχεια, περιηγήθηκε στο Χωριό και επισκέφθηκε ένα από τα σπίτια, όπου συνομίλησε και με τα παιδιά που μένουν εκεί.

    «Οι άνθρωποι που "τρέχουν" όλο αυτό το συγκρότημα είναι άξιοι επαίνων», είπε ο κ. Πελεγρίνης και υπογράμμισε ότι η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους.

    «Δεν είμαστε ίδρυμα, γι' αυτό και δεν θέλουμε τα παιδιά που μένουν εδώ να ιδρυματοποιούνται», τόνισε από τη μεριά του, ο πρόεδρος του ΔΣ των Παιδικών Χωριών SOS, Αναστάσιος Βρεττός, αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξάλλου, αναφερόμενος στους στόχους των Χωριών, επισήμανε ότι οι τρεις βασικές αρχές είναι κάθε παιδί να έχει ένα σπίτι, μία μητέρα SOS και αδέρφια. «Η προσπάθειά μας είναι να μη διαλυθεί η οικογένεια, αλλά να διατηρηθεί. Είναι βασικό για μας τα παιδιά να μην αποκόπτονται από την οικογένειά τους», είπε χαρακτηριστικά.

    Το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης είναι το πρώτο που δημιουργήθηκε στη χώρα, ξεκινώντας τη λειτουργία του το 1982, και αποτελείται από δώδεκα σπίτια οικογενειών SOS, όπου φιλοξενούνται σήμερα 65 παιδιά.

    [03] Εκτεταμένες έρευνες, για τον εντοπισμό του 33χρονου συζυγοκτόνου

    Περισσότεροι από 50 αστυνομικοί στον νομό Χαλκιδικής, και με τη συνδρομή συναδέλφων τους από όμορους νομούς, συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 33χρονου Αλβανού, που φέρεται ότι το απόγευμα της 6ης Ιανουαρίου, σε σπίτι στην Ορμύλια Χαλκιδικής, σκότωσε την 41 ετών εν διαστάσει σύζυγό του, άρπαξε το ένα από τα δύο ανήλικα παιδιά τους και εξαφανίστηκε.

    Χθες η αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκιδικής και προκειμένου να συγκεντρώσει πληροφορίες με τη συνδρομή των πολιτών, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 33χρονου, ο οποίος αναζητείται ως δράστης της ανθρωποκτονίας. Οι πολίτες μπορούν να καλούν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 23710-21621, 23710-21642, 23710-21668 του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, ενώ διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπήρξε κάποια σημαντική αξιοποιήσιμη πληροφορία από τις κλήσεις των πολιτών.

    Εξάλλου, οι ελληνικές αρχές βρίσκονται ήδη σε επικοινωνία και συνεργασία με τις αλβανικές, για το ενδεχόμενο ο φερόμενος ως δράστης να διέφυγε ή να προσπαθήσει να διαφύγει στην Αλβανία.

    [04] Συρία: Την Δευτέρα θα παραδοθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη πόλη Μαντάγια

    Την Δευτέρα θα παραδοθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη πόλη Μαντάγια της Συρίας και σε δύο αποκλεισμένα χωριά στα βορειοδυτικά της χώρας, με βάση μια συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα, ανέφεραν δύο πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.

    Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι η συριακή κυβέρνηση συμφώνησε να επιτρέψει την πρόσβαση στην πόλη που ελέγχεται από τους αντάρτες, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Αξιόπιστες πληροφορίες από τη Μαντάγια ανέφεραν ότι οι άνθρωποι εκεί πεθαίνουν κυριολεκτικά από την πείνα.

    Δεν είχε διευκρινιστεί ωστόσο το πότε θα προωθηθούν τα είδη πρώτης ανάγκης.

    "Ορίστηκαν η ημερομηνία και η ώρα. Η βοήθεια θα φτάσει στις τρεις πόλεις το πρωί της Δευτέρας. Και στις τρεις ταυτόχρονα" είπε μια πηγή. Μια δεύτερη, φιλοκυβερνητική συριακή πηγή επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία.

    Η Μαντάγια πολιορκείται από τις δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ οι δύο κοινότητες στην επαρχία Ιντλίμπ --η Φούα και η Καφράγια-- είναι περικυκλωμένες από αντάρτες που μάχονται το συριακό καθεστώς.

    [05] Υπέρ της απέλασης των προσφύγων που καταδικάζονται η καγκελάριος Μέρκελ

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της αυστηροποίησης της νομοθεσίας που αφορά τις απελάσεις προσφύγων που έχουν αιτηθεί άσυλο στη χώρα αλλά καταδικάζονται από γερμανικά δικαστήρια για διάφορα αδικήματα, ακόμη και αν η καταδίκη αυτή είναι με αναστολή.

    Η ηγεσία του συντηρητικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Μέρκελ, που συνεδρίασε σήμερα στο Μάιντς, συμφώνησε να ζητήσει να ανακαλείται η χορήγηση ασύλου στην περίπτωση καταδίκης για κάποιο αδίκημα. Το ζήτημα αυτό ωστόσο θα πρέπει να συζητηθεί με το συγκυβερνών κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών.

    Με βάση τη γερμανική νομοθεσία, ένας άνθρωπος στον οποίο έχει χορηγηθεί άσυλο μπορεί να απελαθεί από τη Γερμανία εφόσον έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών, υπό τον όρο όμως ότι η ζωή του ή η υγεία του δεν θα διατρέξουν κίνδυνο στη χώρα καταγωγής του.

    [06] Ιταλία: Εργοστασιάρχης άφησε κληρονομιά 1,5 εκατ. ευρώ στους υπαλλήλους του

    Μια κληρονομιά ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ έφερε ο... Άγιος Βασίλης στους 250 υπαλλήλους ενός εργοστασίου στο Μπόντιο Λομνάγκο, στις ιταλικές Άλπεις: ο καθένας τους έλαβε μια επιταγή με το ποσό που του αντιστοιχούσε από το 1,5 εκατομμύριο που τους κληροδότησε ο ιδρυτής της μονάδας.

    Ο Πιέρο Μάκι, ένας άνθρωπος που είχε πάθος για την τεχνολογία και το καλό κρασί, πέθανε τον Ιούνιο σε ηλικία 87 ετών. Το 1957 είχε ιδρύσει το Enoplastic, ένα εργοστάσιο που παράγει πώματα και ετικέτες για μπουκάλια κρασιού. Σήμερα, τα προϊόντα του εξάγονται σε περισσότερες από 80 χώρες.

    Λίγο πριν τον θάνατό του ο Μάκι είχε κάνει μια προσθήκη στη διαθήκη του με την οποία κληροδοτούσε το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στους 250 εργάτες του Μπόντιο Λομνάγκο.

    [07] Διαδηλώσεις ακροδεξιών και αριστερών οργανώσεων στην Κολονία

    Διαδηλώσεις ακροδεξιών και αριστερών οργανώσεων βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Κολονία, στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις μαζικές επιθέσεις εναντίον γυναικών και αστυνομικών τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην πόλη.Η μία διαδήλωση διοργανώνεται από το ισλαμοφοβικό κίνημα «Pegida» με τη συμμετοχή του ακροδεξιού κόμματος «Pro Koeln» και μελών εξτρεμιστικών οργανώσεων της περιοχής, με το σύνθημα «η Pegida προστατεύει».

    Η «αντι-διαδήλωση» διοργανώνεται από τις ομάδες «Η Κολονία αντιστέκεται», υπό το γενικό σύνθημα «Όχι στο ρατσιστικό μίσος! Όχι στην σεξουαλική βία!».Περίπου 1.700 αστυνομικοί συμμετέχουν στην επιχείρηση περιφρούρησης των δύο συγκεντρώσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 January 2016 - 15:32:27 UTC