Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-05-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πορεία αλληλεγγύης προς Παλαιστινίους
  • [02] Ολοκληρώνεται η επιστροφή των εκδρομέων
  • [03] Πάτρα: 1ο Διαβαλκανικό Συνέδριο Νομικών
  • [04] Πυρκαγιά σε κεντρικό σημείο του Πειραιά
  • [05] Μ. Ανατολή: Συγκρατημένη αισιοδοξία
  • [06] Νέος κύκλος διαβουλεύσεων για το Κυπριακό
  • [07] Ατύχημα στο ρωσικό κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ
  • [08] Επέμβαση δυνάμεων ΟΗΕ στη Σιέρα Λεόνε
  • [09] Απανθρακωμένα πέντε αδελφάκια στη Βρετανία
  • [10] Εκτροχιασμός τραίνου στη Β. Ινδία
  • [11] Φιλικός αγώνας Ελλάδας-Ρουμανίας
  • [12] ''Γαλανόλευκο'' το αυστραλιανό πρωτάθλημα
  • [13] Ντούσαν: Η καρδιά μου στην ΑΕΚ
  • [14] Ασπίδα προστασίας το μητρικό χάδι
  • [15] Intracom:Αγορά 29% της Siemens Tele Industrie

    [01] Πορεία αλληλεγγύης προς Παλαιστινίους

    12/5/2002 6:28:00 μμ

    Η Μαραθώνια πορεία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που πραγματοποιούν από το πρωί δεκάδες μέλη επιτροπών ειρήνης, του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας, της ΑΔΕΔΥ, του Συνασπισμού, Παλαιστινιακών Ενώσεων Φοιτητών και εργαζομένων καθώς επίσης και Ισραηλινών φιλειρηνιστών αναμένεται να τερματίσει σε λίγη ώρα στην πρεσβεία του Ισραήλ. Η πορεία που ξεκίνησε στις 8.30 το πρωί από τον Τύμβο Μαραθώνα.

    Συμπαράσταση σε όσους δοκιμάζονται στη Μ. Ανατολή

    Η Παλαιστίνη αγωνίζεται για τον κόσμο και εμείς οφείλουμε να αγωνιστούμε για την Παλαιστίνη, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος σε μήνυμα του προς τους φιλειρηνιστές.

    Στη μαραθώνια πορεία που διοργανώνεται από την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, φιλειρηνικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών και την παλαιστινιακή παροικία μετέχουν και μέλη του Ευρωπαϊκού κινήματος Ειρήνης, σε μια προσπάθεια να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους προς όλους εκείνους που δοκιμάζονται στη Μέση Ανατολή.

    Ο Λατίφ Ντόρι πρόεδρος του Ισραηλινοπαλαιστινιακού διαλόγου, ο οποίος μετέχει στην πορεία, ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει, επισημαίνοντας ότι μέσω του διαλόγου μπορεί να βρεθεί λύση στο Μεσανατολικό.

    Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία

    Από το πρωί όργανα της τροχαίας ρυθμίζουν την κυκλοφορία κατά μήκος της πορείας που ακολουθούν οι φιλειρηνιστές έτσι ώστε να μην υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

    Στην Αγία Παρασκευή, οι διαδηλωτές διοργάνωσαν μια μικρή εκδήλωση και συναντήθηκαν με άλλους διαδηλωτές, προκειμένου να συμπορευθούν μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία. Στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, μαζί με τους διαδηλωτές ενώθηκε και ομάδα αθλητών, που είχε ξεκινήσει από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

    [02] Ολοκληρώνεται η επιστροφή των εκδρομέων

    12/5/2002 5:38:00 μμ

    Αυξημένη αλλά χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο. Από τις 15:00 παραχωρήθηκαν επιπλέον λωρίδες κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα. Συγκεκριμένα δόθηκαν από το 53ο έως το 46ο στην Κακιά Σκάλα και από το 27ο, στα διόδια Ελευσίνας, έως το 10ο, στον κόμβο Δαφνίου. Η κίνηση στην Αθηνώ--Λαμίας διεξάγεται κανονικά.

    [03] Πάτρα: 1ο Διαβαλκανικό Συνέδριο Νομικών

    12/5/2002 5:03:00 μμ

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες στην Πάτρα, το πρώτο Διαβαλκανικό Συνέδριο Νομικών, που διοργάνωσε η "Κίνηση για την Ειρήνη, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Επικοινωνία και την Ανάπτυξη". Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Φίλιππος Πετσάλνικος, δήλωσε ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι συνεδριάσεις των πολυμελών πρωτοδικείων να διεξάγονται το πρωί και να τερματιστεί έτσι η διένεξη μεταξύ του υπουργείου και των δικηγόρων.

    Μετά το τέλος του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες αναχώρησαν για την Ολυμπία όπου υπογράφηκε η πανηγυρική διακήρυξη των αρχών της ομοσπονδίας νομικών.

    [04] Πυρκαγιά σε κεντρικό σημείο του Πειραιά

    Πηγή: ΑΠΕ 12/5/2002 7:09:00 μμ

    Πυρκαγιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε το απόγευμα στην καφετέρια ''Μπραζίλια'' του Πειραιά. Η φωτιά, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ξεκίνησε από την κουζίνα του καταστήματος που βρίσκεται στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 2 στο κέντρο της πόλης, επεκτάθηκε πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να απειλούνται και τα διπλανά εμπορικά μαγαζιά. Στον τόπο έχουν φτάσει 8 πυροσβεστικά οχήματα με 25 άνδρες που δίνουν μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς.

    [05] Μ. Ανατολή: Συγκρατημένη αισιοδοξία

    Πηγή: NET 105,8 fm 12/5/2002 6:30:00 μμ

    Στη Μέση Ανατολή διαγράφονται τα πρώτα σημάδια εκτόνωσης της κρίσης μετά τη λύση για τους εγκλείστους του Ναού της Γέννησης, αλλά και την αναβολή των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Σαρόν δήλωσε ότι η εισβολή ανεστάλη για λόγους στρατηγικής. Το πρωί άρχισε και η απόλυση των εφέδρων που είχαν κληθεί ενόψει της επιχείρησης. Στο μεταξύ, στο Τελ Αβιβ χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν υπέρ της ειρήνης και εναντίον της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών.

    Πέρες: Υπέρ της ιδρύσεως παλαιστινιακού κράτους

    Ο Ισραηλινός υπουργός Σιμόν Πέρες δήλωσε χθες από τη Ρώμη στο CNN ότι "το Ισραήλ πιθανώς να διέπραξε σφάλμα, αρνούμενο να επιτρέψει στους Παλαιστινίους να οικοδομήσουν ανεξάρτητο κράτος", υποστηρίζοντας ότι η δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη της χώρας του.

    Ο Πέρες προανήγγειλε τη σύγκληση ειρηνευτικής διάσκεψης για το Παλαιστινιακό τον ερχόμενο Ιούνιο στην Ιταλία. Παράλληλα, κατηγόρησε το Γιάσερ Αραφάτ για αδράνεια στην πρόληψη των τρομοκρατικών επιθέσεων, τονίζοντας ότι περιμένει από τον Παλαιστίνιο ηγέτη να σεβαστεί τις συνθήκες που υπέγραψαν στο Όσλο το 1993.

    Την ίδια ώρα, την ειλικρινή τους επιθυμία για ειρήνη με το Ισραήλ εξέφρασαν οι πρόεδροι της Αιγύπτου και της Συρίας αλλά και ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας. Ωστόσο, ο Γιάσερ Αραφάτ συνεχίζει να εκφράζει την ανησυχία του για τα τεκταινόμενα. Ο Παλαιστίνιος ηγέτης θα επισκεφθεί αύριο τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν. Πρόκειται για το πρώτο επίσημο ταξίδι του εκτός Ραμάλας μετά την άρση του αποκλεισμού του αρχηγείου του από τις ισραηλινές δυνάμεις.

    Αύριο η απόφαση της ΕΕ για τους 13 Παλαιστίνιους

    Στο μεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο η απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων που θα γίνει στις Βρυξέλλες, για τη διασπορά στις χώρες της Ευρώπης των 13 Παλαιστινίων που παραμένουν στην Κύπρο.

    Σήμερα τελέσθηκε στο ναό της Βηθλεέμ από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο, η πρώτη θεία λειτουργία μετά την άρση του αποκλεισμού.

    [06] Νέος κύκλος διαβουλεύσεων για το Κυπριακό

    Πηγή: NET 105,8 fm 12/5/2002 6:17:00 μμ

    Μήνυμα ελπίδας μεταφέρει μεθαύριο στη Κύπρο ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, όπως είπε ο ίδιος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν κάνει θαύματα. Παράλληλα, διαμηνύει προς τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς ότι δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία για επίλυση του Κυπριακού που προσφέρουν οι απευθείας συνομιλίες. Οι διαβουλεύσεις αναμένονται να κορυφωθούν τον Δεκέμβριο, κατά την κρίσιμη για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύνοδο κορυφής στην Κοπεγχάγη, όπου η Τουρκία ευελπιστεί να εξασφαλίσει συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης της ένταξής της.

    Αποδοκιμασία της τουρκικής τακτικής

    Μεσούτ Γιλμάζ

    Διαλλακτικότερη στάση στο Κυπριακό ζητάει από τον Ραούφ Νενκτάς ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεσούτ Γιλμάζ. Σε ομιλία του στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο κ. Γιλμάζ ήταν κατηγορηματικός στο γεγονός ότι η Τουρκία πρέπει να κάνει νέες προτάσεις που θα στηρίζονται "σε παραμέτρους αποδεκτές από την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα".

    "Αν ο κ. Ντενκτάς επιθυμεί να βοηθήσει την Τουρκία θα πρέπει να συμπεριφερθεί διαλλακτικότερα", τόνισε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, στη σημαντικότερη δημόσια αποδοκιμασία της τακτικής που ακολουθεί στο κυπριακό ο τουρκοκύπριος ηγέτης.

    Εντούτοις, την ελληνοκυπριακή πλευρά κατηγορεί ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ για την έλλειψη προόδου στις συνομιλίες για το Κυπριακό. Την ίδια στιγμή, και μετά τη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο πρωθυπουργός Ετζεβίτ με γραπτή του δήλωση επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στην Κυπριακή Κυβέρνηση και αναφέρει ότι "αν η Ελληνοκυπριακή πλευρά συνεχίσει αυτή τη στάση, είναι αναπόφευκτο Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να ακολουθήσουν ο καθένας το δρόμο του''.

    Ο Ραούφ Ντενκτάς βρίσκεται στην Αγκυρα για να ενισχύσει τη θέση του ενόψει των συνομιλιών που θα έχει αυτή την εβδομάδα στη Λευκωσία με τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών.

    [07] Ατύχημα στο ρωσικό κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ

    12/5/2002 3:31:00 μμ

    Συναγερμός επικράτησε στις εγκαταστάσεις του ρωσικού κοσμοδρομίου Μπαϊκονούρ, όταν κατά τη διάρκεια επισκευών, κατέρρευσε τμήμα της οροφής του. Μέχρι στιγμής, έχουν χάσει τη ζωή τους δέκα άνθρωποι ενώ πολλοί παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια του κτιρίου. Το ατύχημα συνέβη στο μεγαλύτερο σε ηλικία κοσμοδρόμιο του κόσμου, το οποίο τελευταία χρησιμοποιείτο για τις αποστολές προς το διεθνή διαστημικό σταθμό.

    Το ατύχημα συνέβη στις 10:20 ώρα Ελλάδας στο κτίριο συναρμολόγησης και ελέγχου του κοσμοδρομίου.

    Ήδη, ειδικά συνεργεία διάσωσης αναχώρησαν από τη Μόσχα για το Καζαχστάν μαζί με ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα αίτια του ατυχήματος.

    Το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ χτίστηκε το 1950 επί εποχής Σοβιετικής Ενωσης για τη συναρμολόγηση, τον έλεγχο και την προετοιμασία εκτόξευσης του ρωσικού διαστημικού λεωφορείου Μπουράν.

    [08] Επέμβαση δυνάμεων ΟΗΕ στη Σιέρα Λεόνε

    Πηγή: ΕΤ-1 12/5/2002 4:37:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Απαραίτητη κρίθηκε η επέμβαση των στρατιωτών του ΟΗΕ για την αποκατάσταση της τάξης στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σιέρας Λεόνε, Φρίταουν, όπου ξέσπασε πετροπόλεμος ανάμεσα σε οπαδούς αντίπαλων πολιτικών ομάδων. Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι υποστηριχτές του κυβερνώντος κόμματος και πρώην αντάρτες του Ενωμένου Επαναστατικού Μετώπου.

    Οι ταραχές είναι οι πιο σημαντικές που συμβαίνουν πριν από την εκλογική αναμέτρηση της Τρίτης, το αποτέλεσμα της οποίας θα σηματοδοτήσει το "κλείσιμο" μιας δεκαετίας γεμάτης από πολεμικές συγκρούσεις.

    H δυναμική αντιπαράθεση των πολιτικών αντιπάλων στο Φρίταουν ξέσπασε με την ολοκλήρωση του προεκλογικού αγώνα των κομμάτων και την ολοκλήρωση δημοσκόπησης που καταγράφει την προτίμηση των πολιτών στο πρόσωπο του προέδρου, Αχμάντ Τετζάν Καμπάχ και του Φοντέι Σανκόχ, πρώην αρχηγού των ανταρτών.

    [09] Απανθρακωμένα πέντε αδελφάκια στη Βρετανία

    12/5/2002 2:12:00 μμ

    Απανθρακωμένα βρέθηκαν στο σπίτι τους στο Χαντερσφιλντ της Βορείου Βρετανίας, πέντε κοριτσάκια, ηλικίας από έξι μηνών ως δεκατριών ετών. Η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα στο σπίτι μιας οικογένειας από την Ασία, στο Δυτικό Γιορκσάιρ και σύμφωνα με την αστυνομία θεωρείται «ύποπτη». Η αστυνομία δεν έχει μέχρι στιγμής στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό με ρατσιστικά κίνητρα. Από τις φλόγες κατάφεραν να διαφύγουν τέσσερις ενήλικες που διέμεναν στο σπίτι.

    [10] Εκτροχιασμός τραίνου στη Β. Ινδία

    12/5/2002 12:44:00 μμ

    Δέκα άτομα σκοτώθηκαν και εκατό τραυματίστηκαν από εκτροχιασμό επιβατικού τραίνου στη βόρεια Ινδία. Το ατύχημα, σημειώθηκε κοντά στην πόλη Τζόνπου στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, την ώρα που το τραίνο περνούσε πάνω από γέφυρα. Οι αρχές θεωρούν πολύ πιθανό το ατύχημα να οφείλεται σε δολιοφθορά.

    [11] Φιλικός αγώνας Ελλάδας-Ρουμανίας

    12/5/2002 7:28:00 μμ

    Θετικές εντυπώσεις άφησε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, που νίκησε με 3-2 τη Ρουμανία σε φιλικό αγώνα, στο κατάμεστο από 5.000 φιλάθλους γήπεδο της Αλεξανδρούπολης. Τα τέρματα για την ελληνική ομάδα, που προετοιμάζεται για τους προκριματικούς του EURO 2004, πέτυχαν οι Νικολαΐδης (19'), Γιαννακόπουλος (58') και Παντελής Κωνσταντινίδης (73'), ενώ για τη Ρουμανία, που παρέταξε ουσιαστικά την εθνική Ελπίδων, σκόραραν οι Ογκαράρου (54') και Τανάσα (85').

    [12] ''Γαλανόλευκο'' το αυστραλιανό πρωτάθλημα

    Πηγή: ΑΠΕ 12/5/2002 5:00:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Η ελληνική ομάδα του Σίδνεϊ "Ολύμπικ", γνωστή ως "Καρχαρίες", είναι από σήμερα η νέα βασίλισσα του αυστραλιανού ποδοσφαίρου. Αν και αγωνιζόταν εκτός έδρας, έχοντας να αντιμετωπίσει την ομάδα του Περθ μέσα στο κατάμεστο από 43.000 φανατικούς οπαδούς της στάδιο "Σουμπιάκο", η ελληνική ομάδα, παρά τις πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών, κατόρθωσε να κερδίσει 0-1 το μεγάλο φαβορί, με τέρμα που πέτυχε ο Αντε Μιλιτσις στο 48ο λεπτό του αγώνα.

    Αυτό είναι το δεύτερο παναυστραλιανό πρωτάθλημα που κατακτά η "Ολύμπικ" στην ιστορία της, μετά από δώδεκα χρόνια.

    Μόνο 400 φίλαθλοι της "Ολύμπικ" παρεβρίσκονταν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου, αφού το Περθ απέχει 3,5 ώρες με το αεροπλάνο από το Σίδνεϊ, όπου είναι και η έδρα της ομάδας των ομογενών. Εντούτοις, σε ξέφρενους πανηγυρισμούς ξέσπασαν οι χιλιάδες οπαδοί της στο Σίδνεϊ αλλά και όλοι οι Έλληνες της Αυστραλίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα παναυστραλιανά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα -τέσσερα συνολικά- τα έχει κατακτήσει η"Έλλάς" Μελβούρνης.

    Τα τελευταία χρόνια ιδιοκτήτες της "Ολύμπικ" είναι τέσσερις Έλληνες κροίσοι του Σίδνεϊ. Πρόκειται για το Νικ Πολίτη, τον Γιώργο Δρίβα, το Νίκο Μπαλαγιάννη και τον Ματθαίο Λεπούρη, των οποίων η συνολική περιουσία ξεπερνά το ένα δισ. δολάρια. Τους τέσσερις ομογενείς παρουσίασε χθες με εντυπωσιακό τρόπο η μεγάλης κυκλοφορίας έγκυρη εφημερίδα του Ρούπερτ Μέρντοχ "The Weekend Australia" με τίτλο "Οι Νονοί του Ποδοφαίρου", σημειώνοντας ότι όλοι τους γεννήθηκαν στην Ελλάδα και έφθασαν "άφραγκοι" στην Αυστραλία όπου μετά από σκληρή εργασία κατόρθωσαν να γίνουν πολυεκατομμυριούχοι.

    "Οι επιχειρηματίες αυτοί, κυρίως από αγάπη προς το ποδόσφαιρο και την ελληνική καταγωγή τους, επένδυσαν πολλά εκατομμύρια στην ομάδα τους", έγραψε η αυστραλιανή εφημερίδα και συμπληρώνει ότι η αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα "Λιντς" βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά της ελληνικής ομάδας.

    [13] Ντούσαν: Η καρδιά μου στην ΑΕΚ

    12/5/2002 2:58:00 μμ

    Η καρδιά και το μυαλό μου ήταν και είναι στην ΑΕΚ, η οποία θα είναι πάντα στην ψυχή μου, τονίζει ο προπονητής Ντούσαν Μπάγιεβιτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ''Βραδυνή της Κυριακής''. Αναφέρει ότι θέλει να επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια και ζητεί τις απαιτούμενες εγγυήσεις, ενώ προσθέτει ότι δεν τον ενδιαφέρει το οικονομικό. Δηλώνει ότι έχει συζητήσει με τον Μάκη Ψωμιάδη και θα είναι στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη για να ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

    [14] Ασπίδα προστασίας το μητρικό χάδι

    Αννίτα Πασχαλινού 12/5/2002 1:55:00 μμ

    Το δέσιμο με τη μητέρα είναι ένας ισχυρός παράγοντας που αποτρέπει τα παιδιά από το να καταφύγουν στις ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ. Αυτό επισημαίνει ο Δρ Πολ Μακρντλ, από το πανεπιστήμιο του Νιουκάσλ, επικεφαλής έρευνας που έγινε σε 4.000 εφήβους από τη Βρετανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Γερμανία και την Ολλανδία. Θεωρεί μάλιστα, απορίας άξιο το γιατί, σε καμία εκστρατεία κατά των ναρκωτικών, δεν δίνεται ιδιαίτερη βάση στον πυρήνα του προβλήματος, που είναι η έλλειψη ποιότητας στις οικογενειακές σχέσεις.

    Δείξτε στα παιδιά την αγάπη σας

    Μια στοργική μητέρα είναι, σύμφωνα με τους Βρετανούς επιστήμονες, είναι η μεγαλύτερη ασπίδα προστασίας από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

    Όταν οι έφηβοι ζουν και με τους δύο γονείς τους έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα με ναρκωτικά. Τα ποσοστά είναι ακόμα πιο χαμηλά, όταν οι έφηβοι διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με τη μητέρα τους.

    Οι νέοι που συμμετείχαν στην έρευνα κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με το αν κάνουν χρήση κάνναβης, αμφεταμινών, χαπιών έκσταση, LSD, ηρεμιστικών και οινοπνευματωδών ποτών.

    Συμπλήρωσαν επίσης, ερωτηματολόγια για τις σχέσεις τους με τους γονείς και τους παππούδες τους και ερωτήθηκαν σχετικά με το αν έχουν επιτήρηση μετά το σχολείο και αν τους επιτρέπεται να φέρνουν φίλους στο σπίτι.

    Ποιοι παράγοντες οδηγούν έναν έφηβο στα ναρκωτικά

    Από τα αποτελέσματα της έρευνας διαφαίνεται ότι η ποιότητα των οικογενειακών σχέσεων και η δομή της οικογένειας παίζουν καθοριστικό ρόλο στον εθισμό ενός εφήβου στα ναρκωτικά.

    Του λόγου τ αληθές αποδεικνύουν οι αριθμοί:

    Σύμφωνα με την έρευνα, το 16,6% των νέων ενώ ζουν με τους δύο γονείς τους και έχουν πολύ καλή σχέση με τη μητέρα τους κάνουν χρήση ναρκωτικών Οταν ένας από αυτούς τους δύο παράγοντες δεν υπάρχει, το ποσοστό αυξάνεται στο 32%. Το 42% των εφήβων που ζουν με τον ένα γονιό και δεν έχουν καλή σχέση με τη μητέρα τους κάνουν χρήση ναρκωτικών

    Η έρευνα δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση ''Addiction''.

    [15] Intracom:Αγορά 29% της Siemens Tele Industrie

    12/5/2002 2:48:00 μμ

    Το τμήμα Τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής της εταιρείας Siemens, ανακοίνωσε την πώληση ποσοστού 29% της εταιρείας του Siemens Tele Industrie Α.Ε, στην Intracom. Ένα επιπλέον 12% μετοχών της Siemens Tele Industrie Α.Ε. συμφωνήθηκε να πωληθεί από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας στην Intracom. H νέα μετοχική σύνθεση της εταιρίας είναι: Intracom 41%, Siemens 41%, Εθνική Τράπεζα 18%.

    Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η Siemens Tele Industrie Α.Ε, μέχρι σήμερα συνιδιοκτησία της Siemens AG και της Εθνικής Τράπεζας, κατασκευάζει τηλεπικοινωνιακά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, συνεισφέροντας στην τεχνολογική ανάπτυξη του τηλεπικοινωνιακού τομέα στην Ελλάδα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 12 May 2002 - 16:56:07 UTC