Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-05-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εθνικό πρόγραμμα διαχείρισης απορριμάτων
  • [02] Επίσκεψη Μαγκριώτη σε Τυνησία-Λιβύη
  • [03] Επαφές Σημίτη με στελέχη κυβέρνησης-κόμματος
  • [04] Στην Κύπρο σήμερα ο Κόφι Ανάν
  • [05] Εντός εβδομάδας η απόφαση για Παλαιστινίους
  • [06] Διχασμένοι οι Ισραηλινοί για Σαρόν-Νετανιάχου
  • [07] Σήμερα η απόφαση του ΟΗΕ για κυρώσεις στο Ιράκ
  • [08] Ο Εγκέλαδος επισκέφθηκε το Σαν Φρανσίσκο
  • [09] Βολές Χριστοδουλάκη σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ
  • [10] Αύξηση των τροχαίων στην Ελλάδα

    [01] Εθνικό πρόγραμμα διαχείρισης απορριμάτων

    14/5/2002 8:56:00 πμ

    Τη δημιουργία χώρων υγειονομικής υαφής έως το 2006 σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπει το Εθνικό Πρόγραμμα Διαχείρισης των απορριμμάτων, που παρουσιασε χθες η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Η κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστεί στην Αττική νέος χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στο Δήμο Φυλής, ενώ επεκτείνεται ο υπάρχων χώρος στα Ανω Λιόσια. Η υπουργός επίσης, κάλεσε τους φορείς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής να ορίσουν έως το τέλος του χρόνου τοποθεσία στην περιοχή τους, για τη δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

    Περιβαλλοντική επένδυση για τη χώρα

    Παράλληλα, τόνισε ότι το σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων αποτελεί ουσιαστική περιβαλλοντική επένδυση για τη χώρα, καθώς στόχος είναι η εξάλειψη του απαράδεκτου φαινομένου της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης των απορριμμάτων.

    Από την πλευρά της, η υφυπουργός Ροδούλα Ζήση ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα θεσμοθετηθούν ειδικές χωροταξικές μελέτες για 22 νησιά και παράκτιες περιοχές βάσει των οποίων θεσπίζονται χρήσεις γης για τις εκτός σχεδίου περιοχές.

    [02] Επίσκεψη Μαγκριώτη σε Τυνησία-Λιβύη

    14/5/2002 8:36:00 πμ

    Αναχωρεί σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Μαγκριώτης για τριήμερη επίσκεψη εργασίας σε Τυνησία και Λιβύη, στο πλαίσιο των επαφών της ελληνικής κυβέρνησης με τις Αραβικές χώρες για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις δύο χώρες, ο κ. Μαγκριώτης θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία των Υπουργείων Εξωτερικών και των δύο χωρών, όπου εκτός από το Μεσανατολικό, θα συζητηθούν και οι διμερείς σχέσεις, η Ευρω-Μεσογειακή συνεργασία και οι τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις.

    [03] Επαφές Σημίτη με στελέχη κυβέρνησης-κόμματος

    14/5/2002 7:54:00 πμ

    Συνεχίζοντας τις επαφές του με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στις 10 θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Στέφανο Μανίκα και τον γ.γ. του Υπουργικού Συμβουλίου Σωκράτη Κοσμίδη, ενόψει της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στις 22 Μαΐου. Μισή ώρα αργότερα, στις 10.30 θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη και στις 11 με την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου. Στις 12 ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει της διυπουργικής επιτροπής για την Ολυμπιάδα του 2004, ενώ στις 7 το απόγευμα θα προεδρεύσει της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου, με θέμα την οργανωτική συνδιάσκεψη που έχει προγραμματιστεί για τις 6-8 Ιουλίου.

    [04] Στην Κύπρο σήμερα ο Κόφι Ανάν

    14/5/2002 8:41:00 πμ

    Νέες ελπίδες για την επίλυση του Κυπριακού γεννά η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στη Μεγαλόνησο. Ο κ. Ανάν φθάνει το βράδυ στη Λευκωσία, και αύριο το πρωί αναμένεται να έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς. Το απόγευμα θα γίνει κοινή συνάντηση και δείπνο στην οικία του ειδικού αντιπροσώπου του Γ.Γ στην Κύπρο Ζμπίγκνιεφ Βλόσοβιτς.

    Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν αναμένεται από τον κ. Ανάν ούτε σχέδιο λύσης του Κυπριακού, αλλά ούτε και εναρκτήρια δήλωση. Τα Ηνωμένα Εθνη, είπε ο κ. Παπαπέτρου, έχουν τα διπλωματικά και πολιτικά μέσα για να προωθήσουν το στόχο τους, για ταχεία πρόοδο της διαδικασίας των συνομιλιών.

    "Ο Κόφι Ανάν επισκέπτεται την Κύπρο στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος'', δήλωσε ο Ραούφ Ντενκτάς, τονίζοντας ότι οι ελπίδες για επίτευξη λύσης έως τον Ιούνιο έχουν μειωθεί.

    [05] Εντός εβδομάδας η απόφαση για Παλαιστινίους

    14/5/2002 8:10:00 πμ

    Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ληφθεί από το Συμβούλιο Μόνιμων Αντιπροσώπων της ΕΕ η οριστική απόφαση για την τύχη των 13 Παλαιστινίων που έχουν απελαθεί και φιλοξενούνται προσωρινά στην Κύπρο. Οι υπουργοί Εξωτερικών των "15" αποφάσισαν να φιλοξενηθούν οι Παλαιστίνιοι από τις χώρες της Κοινότητας: Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο και Ιρλανδία, ωστόσο υπάρχει εμπλοκή στο θέμα προσδιορισμού του νομικού καθεστώτος υπό το οποίο θα φιλοξενηθούν σ' αυτές.

    Εισβολή σε παλαιστινιακή κοινότητα στη Χεβρώνα

    Το Ισραήλ ανακοίνωσε, παρ' όλα αυτά, ότι διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει την έκδοση τους.

    Στην Κύπρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε, ωστόσο, ότι οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να αποχωρήσουν από το νησί έως την Τετάρτη τηρώντας -όπως είπε- τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί.

    Στο μεταξύ, τα ξημερώματα δύο Παλαιστίνιοι, ο ένας εκ των οποίων ήταν ο τοπικός επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, έχασαν τη ζωή τους όταν μια ισραηλινή στρατιωτική μονάδα εισέβαλε στην αυτόνομη παλαιστινιακή κοινότητα Χαχούλ, βόρεια της Χεβρώνας, δήλωσαν παλαιστινιακές πηγές. Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν επίσης δύο Παλαιστίνιοι χωρίς να δοθεί εξήγηση για την ενέργεια αυτή.

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, δήλωσε ότι η απόφαση του κυβερνώντος κόμματος του Ισραήλ ''Λικούντ'' να μην επιτρέψει τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους δεν μεταβάλει την απόφαση του ηγέτη του, πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν, ο οποίος εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι ένα τέτοιο κράτος πρέπει να συσταθεί.

    Περιοδεία Αραφάτ

    Περιοδεία στη Δυτική Οχθη πραγματοποιεί ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ, για πρώτη φορά μετά τον 6μηνο αποκλεισμό του στη Ραμάλα. Ο Αραφάτ επισκέφθηκε χθες το Ναό της Γέννησης στη Βηθλέεμ, ενώ συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη Ειρηναίο. Στη συνέχεια έφτασε στην κατεστραμμένη Τζενίν και στη Ναμπλούς.

    Επίσης, ο Παλαιστίνιος ηγέτης δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN πως θα αποδεχόταν ένα εβραϊκό κράτος του Ισραήλ δίπλα σε ένα παλαιστινιακό κράτος.

    [06] Διχασμένοι οι Ισραηλινοί για Σαρόν-Νετανιάχου

    14/5/2002 11:26:00 πμ

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν πρόκειται να μιλήσει σήμερα το απόγευμα ενώπιον της Κνέσετ για να αναλύσει τις πολιτικές του θέσεις, μετά την καταψήφιση των απόψέων του από την κεντρική επιτροπή του Λικούντ. Η ομιλία Σαρόν θα αρχίσει στις 16.30 (ώρα Ελλάδας).

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Γεντιότ Αχρονότ", το 68% των Ισραηλινών υποστηρίζουν τις απόψεις που διατύπωσε ο Σαρόν στην κεντρική επιτροπή του κόμματός του, έναντι 26% που τάχτηκαν υπέρ της πλατφόρμας του εσωκομματικού του αντιπάλου Μπενιαμίν Νετανιάχου.

    Μεταξύ των ψηφοφόρων του Λικούντ, η δημοσκόπηση έδειξε ότι ο Σαρόν διαθέτει την υποστήριξη του 64% έναντι 35% του Νετανιάχου.

    Στο ερωτημα ποιόν θα υποστήριζαν στην ηγεσία του Λικούντ για το αξίωμα του πρωθυπουργού το 55% των Ισραηλινών τάχτηκαν υπέρ του Σαρόν, το 23% υπέρ του Νετανιάχου και οι υπόλοιποι δεν εξέφρασαν γνώμη.

    Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική επιτροπή του Λικούντ που αποτελείται από 2.600 μέλη καταψήφισε την γραμμή Σαρόν και υπερψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία την άποψη του πρώην πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους.

    Ο Νετανιάχου, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, τόνισε πάντως ότι η αντιπαράθεσή του με τον Σαρόν στην κεντρική επιτροπή του Λικούντ δεν θα πρέπει να θεωρείται ως μία προσπάθεια να τον αντικαταστήσει στην ηγεσία. ''Είμαι βέβαιος πως εμφανίζεται ως μία πρόκληση προς τον Σαρόν και πως έτσι έχει προβληθεί, όμως αυτό δεν είναι είναι αλήθεια'', υποστήριξε ο Νετανιάχου.

    [07] Σήμερα η απόφαση του ΟΗΕ για κυρώσεις στο Ιράκ

    14/5/2002 9:13:00 πμ

    Η ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το νέο καθεστώς των κυρώσεων κατά του Ιράκ, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες στην έδρα του Οργανισμού, αναβλήθηκε για σήμερα, μετά από αίτηση της Συρίας. Οπως δήλωσε ο Σύριος εκπρόσωπος στα Ηνωμένα Εθνη Μιχαήλ Ουέχμπε, αυτή η αναβολή θα του δώσει τη δυνατότητα να συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με την κυβέρνησή του. Το σχέδιο απόφασης, το οποίο αποσκοπεί στη φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος των κυρώσεων κατά του Ιράκ, που ισχύουν εδώ και μία 12ετία, υποβλήθηκε από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία).

    Η σχετική απόφαση, η οποία αναμένεται να υιοθετηθεί σήμερα μπορεί να εγκριθεί χωρίς τη Συρία, η οποία δεν έχει δικαίωμα βέτο, όπως τα πέντε μόνιμα μέλη. Ομως η Ουάσινγκτον επιδιώκει μία ομόφωνη ψήφο για το νέο πρόγραμμα κυρώσεωνκατά του Ιράκ. Η Συρία έχει κατηγορηθεί ότι τα τελευταία δύο χρόνια παραβίασε συστηματικά το καθεστώς των κυρώσεων, εισάγοντας τουλάχιστον 150.000 βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου ημερησίως.

    [08] Ο Εγκέλαδος επισκέφθηκε το Σαν Φρανσίσκο

    14/5/2002 9:02:00 πμ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε σήμερα την περιοχή του Σαν Φρανσίσκο σπέρνοντας τον πανικό στους κατοίκους, αν και δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 5 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης Τζιλρόι, 120 χλμ νοτιοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Τζιλρόι δήλωσε ότι η δόνηση είχε διάρκεια 10 δευτερολέπτων, σείοντας τα κτίρια. "Ολα φαίνονται πάντως εντάξει και δεν φαίνεται να υπάρχουν εξωτερικές καταστροφές", πρόσθεσε.

    [09] Βολές Χριστοδουλάκη σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ

    Πηγή: ΑΠΕ 14/5/2002 9:20:00 πμ

    Κριτική σε όσους ζητούν επιπλέον παροχές και σε όσους επικροτούν την παροχολογία άσκησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατά την ομιλία του στην ειδική εκδήλωση, για την απονομή των βραβείων ΕΒΕΑ 2002. Ο κ. Χριστοδουλάκης επεσήμανε ότι η πολιτική αυτή δεν αποτελεί λύση των προβλημάτων, αλλά συνταγή ηττοπάθειας και παραίτησης. Επίσης τόνισε ότι "η εποχή μας έχει αρκετούς που μάχονται λυσσαλέα τα πρότυπα δημιουργίας και εργατικότητας".

    Βλέπουμε πολλές φορές, είπε ο υπουργός, να εκθειάζεται ο ήσσων μόχθος, να αποφεύγεται η εργατικότητα και η φιλοπονία και να προωθείται ως μέσο διεκδίκησης και ανάπτυξης η κοινωνική σύγκρουση. Να εμφανίζεται η πολιτική και το όραμα ως μια ανέξοδη φλυαρία, ενώ η κοινωνική ευθύνη εμφανίζεται ως αύξηση δημοσίων σχέσεων και μόνο. Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα παρακμής, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες εκφράσεις ακόμα και του δημοκρατικού πολιτεύματος όπως συνέβη σε άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ''ανάχωμα'', υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

    Το ''ανάχωμα'' αυτό, όπως εξήγησε, θα βασίζεται στην καλλιέργεια των προτύπων εργασίας, στην ατομική δημιουργία, στη συλλογική υπευθυνότητα, στην καλλιέργεια προτύπων εργασίας, αλλά και σε ένα περιβάλλον που επιβραβεύει τις επιχειρήσεις.

    Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε ότι η σταθερότητα του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, ο σταθερός και υψηλός ρυθμός ανάπτυξης σε μια συστηματική πολιτική που ευνοεί τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και προάγει την πολιτική δικαιοσύνη είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο θα θεμελιωθούν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας. Ενα δυναμικό και σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον θα ευνοήσει, σύμφωνα με τον υπουργό, την υλοποίηση επενδύσεων στη χώρα μας και κατ' επέκταση τις ελληνικές επιχειρήσεις.

    Απαντώντας στον πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Φουντουκάκο, ο οποίος υποστήριξε ότι τον τελευταίο καιρό οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας να διατηρήσει τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια αμφισβητείται σε όλες τις εκθέσεις ελληνικές και ξένες, ο υπουργός ανέφερε ότι οι ίδιοι οργανισμοί προβλέπουν μεγαλύτερο ρυθμό ανόδου έναντι των προβλέψεων που είχαν κάνει στις αρχές του χρόνου και αυτό συμβαίνει επειδή βλέπουν την επιτυχία με την οποία κινείται η Ελλάδα σε επίπεδο εθνικής οικονομίας.

    [10] Αύξηση των τροχαίων στην Ελλάδα

    14/5/2002 10:01:00 πμ

    Τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν σημαντική αύξηση. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η ΕΛΠΑ τα τροχαία το μήνα Μάρτιο ήταν αυξημένα κατά 15,8% σε σχέση με τον περασμένο Φεβρουάριο (1.439 έναντι 1.242), αλλά μειωμένα κατά 17,5% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2001 (1.746).

    Συγκεκριμένα τον περασμένο Μάρτιο σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα 1.439 ατυχήματα με θανάτους και τραυματισμούς (έναντι 1.075 τον Ιανουάριο και 1.242 το Φεβρουάριο 2002), εκ των οποίων:

    - Τα 119 ήταν θανατηφόρα (79 τον Ιανουάριο- 83 τον Φεβρουάριο)

    - Τα 166 σοβαρά (από 118 τον Ιανουάριο -165 τον Φεβρουάριο) και

    - Τα 1.154 ελαφρά (από 878 τον 1/02 -994 τον 2/02).

    Οι παθόντες των ατυχημάτων, ήταν:

    -129 νεκροί (6,21%), 223 βαριά τραυματίες (10,73%) και 1.726 ελαφρά τραυματίες (83,06%).

    Οι παθόντες στους φετινούς μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, είναι:

    ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2002: 1.603 ατυχήματα με 85 θάνατους, 182 σοβαρά και 1.336 ελαφρά τραυματίες.

    ΜΑΡΤΙΟΣ 2002: 2.342 ατυχήματα με 126 θάνατους, 262 βαριά και 1.954 ελαφρά τραυματίες.

    Μέρες και ώρες: Ως προς τα υπόλοιπα στατιστικά στοιχεία των ατυχημάτων που αναλύθηκαν (285 θανατηφόρα -σοβαρά) στο περασμένο Μάρτιο, προκύπτει ότι τα περισσότερα έγιναν στις 3 Μαρτίου και τα λιγότερα στις 14. Τα περισσότερα (41 ατυχ- 14%) έγιναν στις ώρες 16.00'- 18.00' και τα λιγότερα (12 ατυχ. -4%) στις ώρες 08.00'-10.00'.

    Η πιο επικίνδυνη ημέρα ήταν η Παρασκευή με 58 ατυχήματα (20%), ενώ η λιγότερο επικίνδυνη με 30 ατυχήματα (11%), η Τρίτη.

    Οσον αφορά στο είδος των ατυχημάτων, το 44% (124 ατυχήματα) ήταν συγκρούσεις εκ των οποίων τα 44 (15%) θανατηφόρα και τα 80 (28%) ήταν σοβαρά, ακολουθούν οι εκτροπές με ποσοστό 28% και οι παρασύρσεις πεζών με 21%.

    Οδοί -περιοχές: Τα περισσότερα ατυχήματα (159 ή 56%) έγιναν σε δημοτικούς και κοινοτικούς δρόμους, ακολουθούν σε ποσοστό 33% οι Εθνικές Οδοί (95 ατυχήματα) και με 11% οι επαρχιακοί (30 ατυχήματα).

    Ως προς τη γεωγραφική κατανομή η Αττική διατήρησε τα "πρωτεία" με 95 ατυχήματα (33,3%), ακολουθούν η Μακεδονία (68 ατυχ.-23,86%), η Πελοπόννησος με 31 ατυχήματα (10,88%), η Στερεά Ελλάδα (28 ατυχήματα ή 9,82%) κ.ά.

    Στα αίτια των ατυχημάτων καταγράφηκαν:

    1) Η απροσεξία των οδηγών (για 72 ατυχήματα -ποσοστό 25%)

    2) Η υπερβολική ταχύτητα (για 62 ατυχήματα -22%)

    3) Η αντικανονική κίνηση (για 44 ατυχήματα -15%).

    Τέλος, στις κατηγορίες παθόντων καταγράφηκαν:

    Οδηγοί αυτοκινήτων (152 ή 43%) Οδηγοί ή επιβάτες μοτοσυκλετών (75 ή 21%) Πεζοί (61 ή 17%) Οδηγοί ή επιβάτες μοτοποδηλάτων (22 ή 6%)

    H ΕΛΠΑ υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι με την ευγενική και αμυντική οδήγηση, με την τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ, την σωστή κατάσταση του οχήματος και τη χρήση ζωνών στο αυτοκίνητο και κράνους στις μοτοσυκλέτες, τα ατυχήματα στους δρόμους όσο και οι επιπτώσεις τους, μπορούν να μειωθούν ακόμη περισσότερο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 14 May 2002 - 9:00:55 UTC