Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-05-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλαγή φρουράς στην ΕΛΔΑΦ
  • [02] Τίμησαν την 61η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης
  • [03] Πορεία Ειρήνης στη μνήμη του Λαμπράκη
  • [04] Επεισοδιακή νίκη του ΟΣΦΠ στον ημιτελικό των πλέι οφ
  • [05] Επιστροφή Ντούσαν στην ΑΕΚ
  • [06] Δυόμισι χιλιάδες εθελοντές από τη Θράκη
  • [07] Σε άλσος μετατρεπεται το Γουδί

    [01] Αλλαγή φρουράς στην ΕΛΔΑΦ

    Πηγή: NET 105,8 fm 19/5/2002 9:50:00 μμ

    Επέστρεψαν το μεσημέρι στην Ελλάδα οι μισοί άνδρες που υπηρετούν στην Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν καθώς και ο μέχρι χθες διοικητής τους στο πλαίσιο της προγραμματισμένης ανά τρίμηνο αντικατάστασης του προσωπικού. Ήδη στην Καμπούλ βρίσκεται ο νέος διοικητής καθώς και οι αντικαταστάτες των ανδρών που επέστρεψαν. Μεταξύ των έργων που έχει εκτελέσει η ΕΛΔΑΦ είναι η κατασκευή δυο σχολείων, η διάνοιξη ισάριθμων δρόμων 10 χιλιομέτρων, η μεταφορά και διανομή 300 τόννων ανθρωπιστικής βοήθειας, η διαμόρφωση χώρων απόθεσης παλαιών πυρομαχικών και άλλες κοινοφελείς δραστηριότητες.

    [02] Τίμησαν την 61η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης

    Πηγή: ΝΕΤ 19/5/2002 9:20:00 μμ

    Την 61η επέτειο της Μάχης της Κρήτης τίμησαν εκατοντάδες κρητικοί και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου. Το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών έγινε επιμνημόσυνη δέηση για τους 6.000 Κρήτες εθελοντές και τους 11.400 έλληνες στρατιώτες που έπεσαν στη μάχη. Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Το Μάιο του 1941 τα γερμανικά αεροπλάνα κατέκλυσαν κατά σμήνη τον εναέριο χώρο της Κρήτης σκορπίζοντας το θάνατο. Η αντίσταση των Κρητικών από την πρώτη στιγμή ήταν σθεναρή. Ο απολογισμός ήταν χιλιάδες νεκροί Ελληνες, σύμμαχοι αλλά και Γερμανοί. Ήταν μία από τις σφοδρότερες μάχες του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου.

    [03] Πορεία Ειρήνης στη μνήμη του Λαμπράκη

    19/5/2002 7:58:00 μμ

    Στην πλατεία Συντάγματος τερμάτισε απόψε η ετήσια πορεία ειρήνης, στη μνήμη του αγωνιστή και βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη, 39 χρόνια μετά τη δολοφονία του. Η πορεία ξεκίνησε το πρωί από τον Τύμβο του Μαραθώνα και διοργανώθηκε από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνη Υφεση και Ειρήνη.

    [04] Επεισοδιακή νίκη του ΟΣΦΠ στον ημιτελικό των πλέι οφ

    19/5/2002 11:17:00 μμ

    Δια πυρός και σιδήρου ο σημερινός ημιτελικός μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο στάδιο Ειρήνης και Φιλία, που βρήκε τελικά νικητές τους «ερυθρόλευκους» με 80-76. Τεσσερισήμιση λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε αρένα όταν παίκτες και των δύο ομάδων επιδόθηκαν σε άγριο ξύλο, με τους ελάχιστους ψύχραιμους να προσπαθούν να τους χωρίσουν. Ο αγώνας διεκόπη προσωρινά από τους δυο διαιτητές, ενώ αποβλήθηκαν από το παιχνίδι τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού και τρεις του Παναθηναϊκού. Το μόνο ζητούμενο πλέον είναι με ποια σύνθεση θα κατέβει ο Ολυμπιακός στα τελικά των πλέι οφ με την ΑΕΚ για την ανάδειξη του νέου πρωταθλητή, καθώς είναι άγνωστες ακόμα οι ποινές, που θα επιβληθούν στους αποβληθέντες παίκτες.

    [05] Επιστροφή Ντούσαν στην ΑΕΚ

    19/5/2002 9:01:00 μμ

    Η επιστροφή του Ντούσαν Μπάγεβιτς στη Νέα Φιλαδέλφεια και στον πάγκο της ΑΕΚ είναι πλέον γεγονός. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η δεύτερη, μέσα σε ένα 24ωρο, συνάντηση του αφεντικού της ΑΕΚ, Μάκη Ψωμιάδη, με τον Σερβοέλληνα τεχνικό και ανακοινώθηκε η επίτευξη της συμφωνίας.

    "Ο προπονητής των πρωταθλημάτων, επιστρέφει στην ομάδα που αγάπησε και τον αγάπησε όσο κανέναν", δήλωσε ο κ.Ψωμιάδης, ιδιοκτήτης της "Ενωσης" ενώ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιστροφή του στην Φιλαδέλφεια μετά από έξι χρόνια: "Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Ξεκινάω από τώρα μια νέα εποχή με την ΑΕΚ". Μαζί με τον Μπάγεβιτς στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ θα είναι και οι μόνιμοι συνεργάτες του, Τάκης Περσίας και Δημήτρης Μπουρουτζίκας.

    [06] Δυόμισι χιλιάδες εθελοντές από τη Θράκη

    Πηγή: ΝΕΤ 19/5/2002 8:02:00 μμ

    Περίπου δυόμισι χιλιάδες Θρακιώτες γράφτηκαν το τελευταίο τριήμερο στα μητρώα των εθελοντών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Η μεγάλη αυτή ανταπόκριση ήταν το επισφράγισμα της επίσκεψης της προέδρου του "Αθήνα 2004" Γιάννας Αγγελοπούλου, στην ακριτική Θράκη. Oλοκληρώνοντας την περιοδεία της η κ. Αγγελοπούλου επισκέφθηκε το πρωί τη Σταυρούπολη και την περιοχή του Νέστου, υπογραμμίζοντας άλλη μια φορά πως ο ολυμπιακός εθελοντισμός δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με υλικά κίνητρα.

    [07] Σε άλσος μετατρεπεται το Γουδί

    Πηγή: NET 105,8 fm 19/5/2002 10:24:00 μμ

    Σε άλσος με πλούσια βλάστηση, χώρους περιπάτου, ψυχαγωγίας, αθλητισμού και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, μετατρέπεται το παλαιό στρατόπεδο Βαρύτη στο Γουδί. Με απόφαση του υφυπουργού Άμυνας Λουκά Αποστολίδη και του περιφερειάρχη Αττικής, η ολοκλήρωση των έργων αυτών εντάχθηκαν στο Γ΄Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και θα γίνουν γρήγορα με πιστώσεις 5,5 δις δρχ. που εξασφαλίστηκαν. Στο χώρο αυτό θα διεξαχθούν και οι αγώνες ξιφασκίας των Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 19 May 2002 - 20:55:36 UTC