Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-09-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σεισμός στη Δυτική Πελοπόννησο
  • [02] Αλλαγές στον τρόπο τηλεφωνικών κλήσεων
  • [03] Στην Αθήνα οι δήμαρχοι του κόσμου
  • [04] Οχι εκκλησίας σε νέες μεθόδους απόκτησης παιδιών
  • [05] Στο στόχαστρο η παγκόσμια ειρήνη!
  • [06] Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών
  • [07] Πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό
  • [08] Καλύτερα ο Ε. Γιαννόπουλος
  • [09] Υπό κατάληψη το ΑΠΘ
  • [10] Επίσκεψη στη ΔΕΗ του Χρήστου Παπουτσή
  • [11] Ο Ν. Κωνσταντόπουλος στο ΕΣΡ εν όψει εκλογών
  • [12] Μήνυση Ψωμιάδη για συκοφαντική επιστολή
  • [13] Αγωγή Παπαγεωργόπουλου κατά Βούγια
  • [14] Συνεχίζεται ο κύκλος του αίματος
  • [15] Καμία πρόοδο στη συνάντηση Κληρίδη-Ντεκτάς
  • [16] Αναταραχές στην Ακτή Ελεφαντοστού
  • [17] Πακέτο μέτρων για την ακρίβεια από το Υπουργικό
  • [18] Νίκη παρά την άσχημη εμφάνιση για τον ΠΑΟ
  • [19] Ικανοποίηση ΔΟΕ για τα Ολυμπιακά έργα
  • [20] Ξεκίνησε το 2ο Συνέδριο Γυναικών στη Ρόδο

    [01] Σεισμός στη Δυτική Πελοπόννησο

    19/9/2002 1:01:00 μμ

    Σεισμική δόνηση αναστάτωσε στις 12:20 τη Δυτική Πελοπόννησο, ενώ σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας, το μέγεθος του σεισμού ήταν 4,9 Ρίχτερ. Επίκεντρο της δόνησης ήταν η θαλάσσια περιοχή 5 χλμ νότια του Βαρθολομιού, μεταξύ Κυλήνης και Ζακύνθου, σε βάθος 22 χιλιομέτρων. Η δόνηση αναστάτωσε τους κατοίκους της Αμαλιάδας και της Ζακύνθου, πολλοί από τους οποίους βγήκαν στους δρόμους.

    [02] Αλλαγές στον τρόπο τηλεφωνικών κλήσεων

    19/9/2002 1:00:00 μμ

    Αλλάζει και πάλι ο τρόπος κλήσης σε αριθμούς σταθερών και κινητών τηλεφώνων. Σύμφωνα με τις νέες τροποποιήσεις, από τις 3 Νοεμβρίου στα σταθερά τηλέφωνα το αρχικό ψηφίο 0 αντικαθίσταται με το ψηφίο 2, ενώ από τις 19 Ιανουαρίου το αρχικό ψηφίο 0 των κινητών τηλεφώνων αντικαθίσταται με το ψηφίο 6. Οπως ανακοινώθηκε δεν αλλάζει ο αριθμός κλήσης των τηλεφώνων έκτακτης ανάγκης, ενώ δεν θα υπάρξει περίοδος προσαρμογής αλλά όσοι επιχειρήσουν να κάνουν κλήσεις με το παλιό σύστημα θα ακούνε ηχογραφημένο μήνυμα από τα τηλέφωνά τους.

    Εκσυγχρονισμός τηλεπικοινωνιακού δικτύου

    Αλλαγές θα υπάρξουν και στις άλλες υπηρεσίες.

    Συγκεκριμένα, για τα τηλέφωνα που αρχίζουν από 0800 και 0801, το αρχικό ψηφίο μηδέν (0) καταργείται και έτσι θα αρχίζουν από 800 ή 801 αντίστοιχα.

    Για την πρόσβαση στο Ιντερνετ, το πρώτο ψηφίο στο 096 αντικαθίσταται με το 8 και στο εξής θα παίρνουμε 896...

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ Μανώλη Γιακουμάκη το νέο σχέδιο αριθμοδότησης παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου τηλεπικοινωνιακού τοπίου στη χώρα μας, το οποίο διαρκώς εξελίσσεται και προσφέρει στον Ελληνα καταναλωτή σύγχρονα δίκτυα, πολλαπλές επιλογές και φθηνότερα τιμολόγια.

    Κύρια χαρακτηριστικά της εξέλιξης αυτής είναι ο σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

    Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί ειδικές άδειες σε 37 επιχειρήσεις παροχής τηλεπικοινωνιακών επιχειρησιών.

    Οι θετικές συνέπειες είναι η μείωση των τιμολογίων όλων των υπηρεσιών, στο πλαίσιο ανάπτυξης του ανταγωνισμού, η αναβάθμιση της θέσης του καταναλωτή και η καλύτερη εξυπηρέτησή του. Επίσης με το νέο σύστημα αριθμοδότησης, κατά το οποίο όλα τα νούμερα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας θα είναι δεκαψήφια, χωρίς ωστόσο να αλλάξει ο τρόπος χρέωσης, εξασφαλίζεται η χωρητικότητα αριθμών σε βάθος χρόνου, χωρίς να απαιτηθεί μια νέα αλλαγή.

    Απαλείφονται οι διακρίσεις σε ότι αφορά την πρόσβαση σε πόρους αριθμοδότησης, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των τηλεπικοινωνιακών παρόχων και εναρμονίζεται η χώρα μας με το ενιαίο Ευρωπαϊκό Σύστημα Αριθμοδότησης.

    [03] Στην Αθήνα οι δήμαρχοι του κόσμου

    19/9/2002 7:24:00 μμ

    Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, συναντήθηκαν το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο, οι δήμαρχοι Νέας Υόρκης Μάϊκ Μπλούμπεργκ και Ουάσινγκτον Αντονι Γουίλιαμς, συνοδευόμενοι από τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών, Τόμας Μίλερ, και το δήμαρχο Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Οι δύο δήμαρχοι, που βρίσκονται στη χώρα μας με την ευκαιρία της διάσκεψης κορυφής των δημάρχων του κόσμου, στη συνάντηση που διήρκεσε περίπου μισή ώρα έκαναν αναφορά στα τραγικά γεγονότα της Νέας Υόρκης. Νωρίτερα, οι δύο αμερικανοί δήμαρχοι συναντήθηκαν με τον δήμαρχο της Αθήνας Δήμήτρη Αβραμόπουλο.

    Michael Bloomberg

    Το χρυσό μετάλλιο της πόλης των Αθηνών απένειμε ο Δ. Αβραμόπουλος στο δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο δημαρχείο, συνοδευόμενος από τον Τόμας Μίλερ. Ο κ. Αβραμόπουλος γνωστοποίησε στον ομόλογό του ότι οι δήμαρχοι του κόσμου κατά την αυριανή έναρξη της διεθνούς διάσκεψης των δημάρχων του κόσμου που πραγματοποιείται στην Αθήνα, θα καταδικάσουν την τρομοκρατία και θα τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας στη Ν. Υόρκη, την Ουάσιγκτον και σε όλο τον κόσμο.

    "Εναντιωθήκατε επιτυχώς στην τρομοκρατία και έχετε τα συγχαρητήριά μας" τόνισε ο δήμαρχος της Ν.Υόρκης, ο οποίος επίσης, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να επισκεφθεί τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις καθώς η πόλη του διεκδικεί τους Ολυμπιακούς του 2012.

    Ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε επίσης και με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Αλί Μουφίτ Γκιουρτουνά. Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά τον τούρκο ομόλογό του, με τον οποίο τον συνδέεται με μία φιλική σχέση από την εποχή των σεισμών.

    Δήμαρχοι από τις πιο διάσημες πόλεις του κόσμου βρίσκονται από σήμερα στην ελληνική πρωτεύουσα προκειμένου να συμμετάσχουν στην "Διάσκεψη των δημάρχων του Κοσμου" με σκοπό να αναζητήσουν τρόπους έτσι ώστε οι πόλεις τους να έχουν ενεργότερο ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις. Στη διάρκεια της διάσκεψης θα υπογραφεί για πρώτη φορά η "Χάρτα των Αθηνών για την Διπλωματία των Πόλεων", την οποία ενθαρρύνει ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.

    Τις εγκαταστάσεις του βασικού Κέντρου Τύπου και στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του ΟΑΚΑ ξενάγησε το απόγευμα η πρόεδρος του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου τον δήμαρχο Ν. Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις και αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα της πόλης του για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2012.

    [04] Οχι εκκλησίας σε νέες μεθόδους απόκτησης παιδιών

    19/9/2002 4:22:00 μμ

    Να αποσυρθεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για ''υποβοηθούμενη αναπαραγωγή'', ζήτησε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, γιατί, όπως είπε, ''ξεθεμελιώνει τις αρχές που διέπουν την οικογένεια και τις σχέσεις μεταξύ των μελών της''. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα απόκτησης παιδιών από ομοφυλοφυλικά ζευγάρια, η γέννηση παιδιών από κατεψυγμένο σπέρμα, η χρήση των εμβρύων από μη γόνιμα ζευγάρια ή προς εξυπηρέτηση της έρευνας κλπ.

    Διάλογο ζητά ο Χριστόδουλος

    Ο αρχιεπίσκοπος ζήτησε από την κυβέρνηση να αρχίσει διάλογος με την εκκλησία και τους φορείς, ώστε να μην επαναληφθεί ότι έγινε με τις ταυτότητες. Χαρακτήρισε τους συντάκτες του νομοσχεδίου ψευτοπροοδευτικούς, λέγοντας ότι επιθυμούν να καταστήσουν την ανθρώπινη φύση γενετικό υλικό.

    Ο κ. Χριστόδουλος υπογράμμισε ότι για την εκκλησία δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η εξίσωση της οικογένειας με παρά φύσιν υποκατάστατα, όπως θα συμβεί αργότερα: τα παιδιά να μην γνωρίζουν τον πατέρα ή τη μητέρα τους, να παντρεύονται αδέλφια χωρίς να το γνωρίζουν και να γεννιούνται παιδιά απο ομοφυλόφιλους δήθεν γονείς.

    Τέλος ζήτησε απο τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση εάν το νομοσχέδιο δεν αποσυρθεί. Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, υπογράμμισε τα παραπάνω κατά την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου για την Οικογένεια στην τρίτη χιλιετία, που διοργάνωσε το Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας στο ΕΒΕΑ.

    Στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στο θεσμό της οικογένειας σε συνάρτηση με την εκκλησία και στην εξέλιξή της μέχρι τη σημερινή μορφή της, ζήτησε απο την πολιτεία να δώσει ιδιαίτερα μέριμνα στο δημογραφικό πρόβλημα, να διευκολύνει την εργαζόμενη μητέρα, να πατάξει την κακοποίηση και τη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών και παιδιών και να δώσει κίνητρα κατοικίας και εργασίας στα νέα ζευγάρια, ώστε να κάνουν οικογένειες, γιατί, όπως είπε ''πρέπει να διαφυλαχθεί το κουκούλι που γεννάται και αναπτύσσεται η ζωή''.

    Στην έναρξη ακολούθησαν χαιρετισμοί εκπροσώπων κομμάτων, ενώ η σύζυγος του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Μπόνι Μίλλερ μίλησε για την παράνομη διακίνηση των γυναικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τις επιπτώσεις στην οικογένεια. Υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η εμπορία και η εκμετάλλευση και εξέφρασε την ικανοποίησή της για το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο εξασφαλίζεται η προστασία για αυτές τις γυναίκες.

    Τέλος, ο κ. Χριστόδουλος απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε πρόσωπα του δημοσίου βίου και οργανισμούς, που στήριξαν ηθικά και οικονομικά το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας

    [05] Στο στόχαστρο η παγκόσμια ειρήνη!

    19/9/2002 4:16:00 μμ

    Κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση για την παγκόσμια ειρήνη μετά την απόφαση των ΗΠΑ για γενικευμένη επίθεση κατά του Ιράκ, σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο Θανάσης Παφίλης ως εκτελεστικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης. Ο υποψήφιος υπερνομάρχης είπε ότι ο σχεδιασμός της επίθεσης είναι έτοιμος και η απόφαση ειλημμένη. Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η απόφαση του Ιράκ να δεχτεί πίσω άνευ όρων τους επιθεωρητές του ΟΗΕ αφαίρεσε κάθε πρόσχημα από τις ΗΠΑ.

    Λαϊκή αντίδραση ο μόνος τρόπος αντίστασης

    "Ο πόλεμος έχει ήδη αρχίσει και δεν αναφέρομαι--τόνισε ο κ. Παφίλης--μόνο στο εμπάργκο αλλά στους συνεχείς και εντεινόμενους βομβαρδισμούς".

    Επίσης ο κ. Παφίλης είπε ότι "η προπαγάνδα των ΗΠΑ βρίσκεται στο απόγειό της χρησιμοποιώντας το σκιάχτρο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας" και συμπλήρωσε ότι είναι ξεκάθαρο ότι ο πόλεμος γίνεται για τα πετρέλαια και είναι αναπόφευκτος. "Οι ΗΠΑ αγνοούν προκλητικά ακόμα και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Πάντως υπάρχουν ρήγματα στο μέτωπο καθώς η Ευρώπη αυτή τη φορά εκφράζει έντονες αντιδράσεις" τόνισε ο υποψήφιος υπερνομάρχης συμπληρώνοντας ότι η πιο σημαντική πλευρά είναι οι λαϊκές αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και μέσα στις ΗΠΑ "παρά την τεράστια πλύση εγκεφάλου που έχει εξαπολυθεί μετά την 11η Σεπτεμβρίου με την οποία προσπαθούν να εξαγνίσουν τον πόλεμο. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης θα αντισταθεί και θα πραγματοποιήσει λαϊκές κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθώντας να οργανώσει ένα αντιπολεμικό μέτωπο".

    Τέλος, ο κ. Παφίλης ζήτησε από την κυβέρνηση να αρνηθεί οποιαδήποτε πολιτική και ηθική στήριξη και να μη χρησιμοποιηθούν στρατιωτικές και άλλες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη χώρα μας γιατί η επίθεση κατά του Ιράκ παραβιάζει κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου

    [06] Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών

    19/9/2002 4:04:00 μμ

    Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν το μεσημέρι καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων. Παράλληλα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ είχε κηρύξει δίωρες στάσεις εργασίας, τις δυο τελευταίες ώρες του πρωινού και τις δύο πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου. Οι εκπαιδευτικοί, με την πρώτη τους αυτή κινητοποίηση για τη νέα σχολική χρονιά, ζητούν, μεταξύ άλλων, τα τμήματα στα γυμνάσια και τα λύκεια να αποτελούνται από 25 μαθητές και όχι από 30 ή 35 που συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις σχολείων. Οι εκπαιδευτικοί έκλεισαν για περίπου δυο ώρες την οδό Μητροπόλεως, ενώ εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Θανάση Τσουροπλή.

    [07] Πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

    19/9/2002 2:01:00 μμ

    Την ερχόμενη Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας μαζί με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων θα οργανώσει συλλαλητήριο αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, που θα ολοκληρωθεί με πορεία προς την Πρεσβεία του Ισραήλ.

    [08] Καλύτερα ο Ε. Γιαννόπουλος

    19/9/2002 1:12:00 μμ

    Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Γιαννόπουλου, που νοσηλεύεται από χθες στο Ιατρικό Κέντρο με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας Απόλυτα ελεγχόμενη η κατάσταση της υγείας τους, δηλώνουν οι θεράποντες ιατροί.

    [09] Υπό κατάληψη το ΑΠΘ

    19/9/2002 12:23:00 μμ

    Σε κατάληψη, του κτίριου διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), προχώρησαν εργαζόμενοι σε εργολήπτες και σε εκτελέσεις έργων. Οι εργαζόμενοι, που πραγματοποιούν παράλληλα 48ωρη απεργία, ζητούν την μετατροπή της σχέσης εργασίας τους, σε σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου με το πανεπιστήμιο, καθώς όπως υποστηρίζουν καλύπτουν πάγιες ανάγκες της υπηρεσίας. Εξαιτίας της κινητοποίησης δεν γίνονται οι εγγραφές των φοιτητών.

    [10] Επίσκεψη στη ΔΕΗ του Χρήστου Παπουτσή

    19/9/2002 7:02:00 μμ

    Με τους εργαζομένους της ΔΕΗ συναντήθηκε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χρήστος Παπουτσής, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους Αγγελο Αγγελέτο, Βασίλη Κόκκαλη και Γιώργο Αναγνωστόπουλο, και από τον κ. Κλώναρη, υποψήφιο Διαμερισματικό Σύμβουλο στο 7ο Διαμέρισμα και τον κ.Σιαμέτη, υποψήφιο στο 4ο Διαμέρισμα. Οι εργαζόμενοι υποδέχτηκαν θερμά τον κ.Παπουτσή, και συζήτησαν μαζί του για τα προβλήματα της πόλης και για το πρόγραμμα του συνδυασμού. Ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι η συμμετοχή των ενεργών πολιτών έχει πολύ μεγάλη σημασία και για τη μάχη για την Αθήνα, αλλά και για τη μετέπειτα λειτουργία του Δήμου, ο οποίος, με τη νέα δημοκρατική του πλειοψηφία, θα βάλει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τα προβλήματά του.

    Κριτική Παπουτσή στον Δ. Αβραμόπουλο και την Ν. Μπακογιάννη

    "Παρά την μεγάλη δημοφιλία του κ. Αβραμόπουλου, η απογοήτευση και η κατακραυγή για την εγκατάλειψη στις γειτονιές είναι τεράστια", είπε ο κ.Παπουτσής, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα την έλλειψη προετοιμασίας της αθηναϊκής κοινωνίας και της αγοράς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την έλλειψη κοινωνικής πολιτικής, την ανεπαρκή δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας, και τα Συμβούλια Πρόληψης της Εγκληματικότητας, που στο Δήμο Αθηναίων, παρέμειναν ανενεργά, τη μη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

    "Δεν μηδενίζω κανένα απολύτως έργο, ούτε το δικό του, ούτε κανενός άλλου. Ξέρω ότι όλοι προσέφεραν στο δήμο αυτά που μπορούσαν. Αλλά προσέφεραν και το αναγνωρίζω και έχω πει πολλές φορές ότι ό,τι είναι καλό θα το διατηρήσουμε και θα το βελτιώσουμε. Ό,τι είναι άσχημο θα το διορθώσουμε. Αυτό δεν είναι μια πολιτική ούτε λαϊκίστικη, ούτε μια πολιτική καταγγελτική. Όπως έχω εξηγήσει όμως και στον ίδιο, ό,τι είναι καλό θα το συνεχίσω και θα το βελτιώσω, αλλά δεν θα διστάσω να πω τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη", τόνισε ο κ. Παπουτσής, δηλώνοντας ότι και η κα Μπακογιάννη θα πρέπει να απαντήσει στην κριτική για τα πεπραγμένα των Δημοτικών Αρχών των τελευταίων 16 χρόνων, που υποστηρίχθηκαν από τη συντηρητική παράταξη, και όχι μόνο να κάνει κριτική στην Κυβέρνηση.

    ''Υπερήφανος για τα άτομα που στελεχώνουν την ''Ομορφη Πόλη''

    Τέλος, ο κ.Παπουτσής δήλωσε ότι η "Όμορφη Πόλη" και ο ίδιος είναι περήφανοι τόσο για το Πρόγραμμα του συνδυασμού, τις προτάσεις του οποίου φαίνονται να υιοθετούν και οι άλλοι συνδυασμοί, όσο και για τους υποψηφίους που είναι καταξιωμένα επιστημονικά, πολιτικά και κοινωνικά στελέχη.

    "Είμαι βέβαιος ότι το πρόγραμμά μας θα είναι το όχημα πάνω στο οποίο θα προχωρήσουμε προς τη νίκη στις εκλογές. Γιατί; Γιατί ο Αθηναίος είναι δημοκράτης και ξέρει να εκτιμά εκείνους που έρχονται για να βοηθήσουν τον ίδιο και να βοηθήσουν την πόλη", ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε και με τη Διοίκηση της ΔΕΗ και με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης κ.Γιώργο Αγραφιώτη, και συζήτησαν την πορεία της εταιρίας, τη δραστηριότητά της και τις εμπορικές και οικονομικές της προοπτικές.

    [11] Ο Ν. Κωνσταντόπουλος στο ΕΣΡ εν όψει εκλογών

    19/9/2002 5:11:00 μμ

    Την έντονη διαμαρτυρία του ΣΥΝ αλλά και τον έντονο προβληματισμό του για τις συνθήκες που επικρατούν στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο τόσο εν όψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών όσο και κατά την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης εξάρθρωσης της 17Ν μετέφερε σήμερα, ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος στη διάρκεια της συνάντησής του με το προεδρείο του ΕΣΡ.

    Μετά τη συνάντηση ο κ. Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε χαώδες το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, ενώ επισήμανε ότι δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα φαινόμενα παραπληροφόρησης και προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας καθώς και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, πρόσθεσε ότι δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι αρχές του πλουραλισμού και της πολυφωνίας για τους δημοτικούς και νομαρχιακούς συνδυασμούς.

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος σημείωσε επίσης, ότι προκαλείται η κοινή γνώμη όταν βλέπει αυτό το όργιο των δαπανών χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο για την αγορά τηλεοπτικού χρόνου και για τον έλεγχο για τη διαφάνεια στις προκλητικές αυτές δαπάνες.

    [12] Μήνυση Ψωμιάδη για συκοφαντική επιστολή

    19/9/2002 6:31:00 μμ

    Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα στην εισαγγελία πρωτοδικών ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης με αφορμή ανώνυμες επιστολές που έχουν ταχυδρομηθεί σε εκατοντάδες σπίτια με περιεχόμενο συκοφαντικό γι αυτόν. Συγκεκριμένα, στις επιστολές που υπογράφονται από "Γονείς παιδιών θυμάτων ναρκωτικών", αναφέρεται ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης "είναι έμπορος ναρκωτικών" ενώ χαρακτηρίζεται και "άνθρωπος της νύχτας".

    Ψωμιάδης: ''πολιτικό έγκλημα η δυσφήμιση μου''

    Όπως αναφέρει στην μήνυσή του ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης, "η κατάπτυστος δυσφημιστική επιστολή, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, αποτελεί ταυτόχρονα ποινικό αδίκημα και πολιτικό έγκλημα".

    Παράλληλα, με ανακοίνωσή του, ο υποψήφιος νομάρχης Γρηγόρης Χατζησάββας, ζητά να ριχθεί άπλετο φως στην προέλευση της ανυπόγραφης επιστολής που περιέχει αστήρικτες κατηγορίες κατά του κ. Ψωμιάδη ώστε η προεκλογική περίοδος να μην χαρακτηρισθεί από παραπολιτικά κουτσομπολιά αλλά από έναν γόνιμο, ανοιχτό δημόσιο διάλογο.

    [13] Αγωγή Παπαγεωργόπουλου κατά Βούγια

    19/9/2002 5:05:00 μμ

    Αγωγή κατά του επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη-Ανθρώπινη πόλη» Σπύρου Βούγια κατέθεσε, σήμερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος διεκδικεί εκ νέου το χρίσμα. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ζητά χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη 6,5 δισεκατομμύρια δραχμές, «το ποσό δηλαδή, το οποίο ψευδώς ο κ. Βούγιας ισχυρίζεται ότι χρωστά ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι θα αποδώσει το ποσό, αμέσως μετά την επιδίκασή του, στους εργαζομένους του δήμου Θεσσαλονίκης.

    Δήλωση Παπαγεωργόπουλου

    «Ο κυβερνητικός υποψήφιος κ. Βούγιας έχασε την ψυχραιμία του και άρχισε σήμερα, μέσω πληρωμένων ραδιοφωνικών μηνυμάτων, επίθεση λάσπης και συκοφαντίας προς το πρόσωπό μου. Αντιπαρέρχομαι τις προσωπικές ύβρεις και δηλώνω ότι δεν θα τον παρακολουθήσω σε αυτόν τον κατήφορο. Δεν θα επιτρέψω, όμως, να συνεχίζει να παίζει με τον πόνο των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, τους οποίους η κυβέρνηση με το Νόμο 3013/2002 απέκλεισε από τη διεκδίκηση των αναδρομικών για τα έτη 1993-96», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του Συνδυασμού «Θεσσαλονίκη-Αναγέννηση».

    [14] Συνεχίζεται ο κύκλος του αίματος

    19/9/2002 6:42:00 μμ

    Νέα επίθεση αυτοκτονίας έγινε σήμερα το μεσημέρι σε αστικό λεωφορείο στο Τελ Αβίβ, από την οποία σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον άλλοι εξήντα, από τους οποίους οχτώ σοβαρά. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ. Η παλαιστινιακή ηγεσία καταδίκασε την επίθεση, ενώ νωρίτερα Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν ένα 10χρονο αγόρι, την ώρα που πετούσε πέτρες σε τεθωρακισμένα που είχαν εισβάλει στην πόλη αλ Μπιρέχ.

    Αντίποινα στα αντίποινα

    Η νέα επίθεση καμικάζι πραγματοποιήθηκε σε πολυσύχναστη συνοικία της πόλης, σ' ένα λεωφορείο της γραμμής 4 της εταιρείας Νταν, στο ύψος της διασταύρωσης της οδού Αλενμπι και της λεωφόρου Ρότσιλντ, όχι μακριά από την οδό Γιαβνέ, κοντά στη μεγάλη συναγωγή του Τελ Αβίβ.

    ''Η παλαιστινιακή ηγεσία καταδικάζει όλες τις επιθέσεις εναντίον αμάχων, είτε πρόκειται για Ισραηλινούς είτε για Παλαιστίνιους'', αναφέρεται στην ανακοίνωση της παλαιστινιακής ηγεσίας. Οι επιθέσεις αυτές δίνουν στον ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ ''Σαρόν και στον στρατό του επιπλέον προσχήματα για να διαπράττουν φόνους και τιμωρίες'', προστίθεται στο κείμενο.

    Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε πως το Ισραήλ περιμένει ''μια τρομοκρατική εκστρατεία'' των παλαιστινιακών οργανώσεων μετά τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα στο Ισραήλ, έπειτα από έξι εβδομάδες επισφαλούς και σχετικής ηρεμίας. ''Είμαστε αντιμέτωποι με μια τρομοκρατική εκστρατεία από την πλευρά όλων των παλαιστινιακών οργανώσεων'', υποστήριξε ο Αβί Παζνέρ, εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν.

    Εξάλλου νωρίτερα μπουλντόζες του στρατού κατεδάφισαν τα σπίτια δύο δραστών επιθέσεων αυτοκτονίας, κοντά στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Οι δύο καμικάζι είχαν πυροδοτήσει εκρηκτικά τον περασμένο Δεκέμβριο στο κέντρο της Ιερουσαλήμ, προκαλώντας το θάνατο 11 ισραηλινών.

    Οσον αφορά τη χθεσινή επίθεση καμικάζι κοντά σε στάση λεωφορείου πόλης του βόρειου Ισραήλ που στοίχισε τη ζωή του δράστη και ενός αστυνομικού την ευθύνη ανέλαβε η Τζιχάντ. Σε ανακοίνωση της η οργάνωση αναφέρει ότι στόχος του δράστη ήταν να επιβιβαστεί σε λεωφορείο ωστόσο πυροδότησε τα εκρηκτικά όταν τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί, ενώ η Τζιχάντ ανακοίνωσε ότι δεν θα ανακοινώσει το όνομά του, για να μην υπάρξουν αντίποινα κατά της οικογένειά του.

    Τέλος η ισραηλινή κυβέρνηση επέρριψε και πάλι ευθύνες στην παλαιστινιακή Αρχή που δεν είναι σε θέση να κάνει κάτι για να σταματήσει τους εξτρεμιστές, όπως υποστήριξε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν, ενώ ο αρχηγός της ισραηλινής αστυνομίας προειδοποίησε για τον κίνδυνο νέων επιθέσεων.

    [15] Καμία πρόοδο στη συνάντηση Κληρίδη-Ντεκτάς

    19/9/2002 6:45:00 μμ

    Θέματα που αφορούν την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία απασχόλησαν τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, κατά την νέα συνάντηση σήμερα που είχαν σήμερα στα πλαίσια των απ' ευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς, όπως φαίνεται, να υπάρξει πρόοδος. Ωστόσο, εντείνονται οι διεργασίες για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, με επίκεντρο την Νέα Υόρκη, δεδομένου ότι πλησιάζει η κρίσιμη ημερομηνία για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [16] Αναταραχές στην Ακτή Ελεφαντοστού

    19/9/2002 5:08:00 μμ

    Boga Doudou-υπ. Εσωτερικών

    Νεκρός βρέθηκε ο στρατηγός Ρομπέρ Γκεΐ, τον οποίο σύμβουλος του πρόεδρου της Ακτής Ελεφαντοστού είχε κατηγορήσει νωρίτερα ότι ευθύνεται για τη στάση που σημειώθηκε τα ξημερώματα σήμερα στη χώρα. Νωρίτερα, καλά πληροφορημένη πηγή δήλωσε πως ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Εμίλ Μπογκά Ντουντού σκοτώθηκε επίσης, σε επίθεση που δέχτηκε από τους στασιαστές στην κατοικία του στο Αμπιτζάν . Στο μεταξύ, ανώτατος αξιωματούχος της Ακτής Ελεφαντοστού ανακοίνωσε πως οι στασιαστές ελέγχουν πλήρως την Μπουακέ, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και πρόσθεσε πως δύο αξιωματικοί έχουν σκοτωθεί και δύο πολιτικοί έχουν επαχθεί.

    Τα ξημερώματα σημειώθηκαν σφοδρές ανταλλαγές πυροβολισμών στην πόλη Αμπιτζάν, της Ακτής Ελεφαντοστού όταν ομάδα στρατιωτών η οποία επρόκειτο να αποστρατευθεί στασίασε.Ο ανταποκριτής του BBC μετέδωσε, πως οι πυροβολισμοί άρχισαν περίπου δύο ώρες πριν το ξημέρωμα στην περιοχή του προεδρικού μεγάρου και συνεχίστηκαν για πολλή ώρα. Οι περισσότεροι πυροβολισμοί ήταν από αυτόματα όπλα αν και κάποιες φορές ακούγονταν και βολές βαρύτερων όπλων, όπως όλμων.

    Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού, Λοράν Γκμάμπο, βρίσκεται εκτός της χώρας πραγματοποιώντας επίσκεψη στην Ιταλία

    [17] Πακέτο μέτρων για την ακρίβεια από το Υπουργικό

    19/9/2002 6:41:00 μμ

    Την πορεία της Οικονομίας εξέτασε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο με αιχμή το ζήτημα των ανατιμήσεων και της αισχροκέρδειας σε βασικά προϊόντα. Τα μέλη του Υπουργικού ενέκριναν πακέτο μέτρων με στόχο τη συγκράτηση των τιμών. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει τη μάχη για την ανάπτυξη και την πραγματική σύγκλιση, ενώ έδωσε έμφαση στην αρνητική συγκυρία με την πτώση όλων των Χρηματιστηρίων και συνέστησε προσοχή στο ενδεχόμενο οικονομικής αστάθειας και κραδασμών λόγω της ανόδου της τιμής του πετρελαίου.

    Πρέπει να προχωρήσουν οι επενδύσεις

    Επίσης, τόνισε ότι μολονότι ο πληθωρισμός που εμφανίζεται σήμερα είναι στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 χρόνων έχει 1,5% απόκλιση από το μέσο κοινοτικό όρο, γεγονός που δημιουργεί ορισμένα εμπόδια.

    Ως προς την ένσταση της ΝΔ, πως όταν λήξει το Γ' ΚΠΣ δεν θα υπάρχει ανάπτυξη αφού δεν θα έχουν γίνει οι διαρθρωτικές αλλαγές, ο πρωθυπουργός παρατήρησε πως ήδη το Γ' ΚΠΣ χρηματοδοτεί το 45% των προγραμμάτων και το υπόλοιπο υποστηρίζεται εξ ιδίων πόρων.

    Και επεσήμανε ότι για να διατηρηθεί ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης, πρέπει να επιταχυνθεί η απορρόφηση κονδυλίων του Γ' ΚΠΣ, ώστε να προχωρήσουν οι επενδύσεις.

    Εντατικοί έλεγχοι

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος ανακοίνωσε ότι στη συνεδρίαση του υπουργικού εγκρίθηκε πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας.

    Συγκεκριμένα, θα διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, ενώ οι αγρότες θα υποχρεωθούν να εκδίδουν τιμολόγια. Οι πωλητές στις λαϊκές αγορές θα πρέπει να εφοδιαστούν με ταμειακές μηχανές.

    Επιπλέον προχωρά η περαιτέρω ενεργοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αντιμετώπιση εναρμονισμένων πρακτικών στην αγορά, η δημιουργία παρατηρητηρίου τιμών στο υπουργείο Ανάπτυξης και η δημοσιοποίηση στοιχείων των τιμών από όλα τα πρατήρια καυσίμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

    Παράλληλα, με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθιερώνεται η αναγραφή ενδεικτικής τιμής στο εμφιαλωμένο νερό.

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΔΟΕ για τον εντοπισμό των επιχειρήσεων που δικαιολογούν τις ανατιμήσεις στα προϊόντα τους με τη μέθοδο των υπερτιμολογήσεων.

    Τάχθηκε, μάλιστα, υπέρ της εισαγωγής χαρτονομίσματος του ενός ευρώ, αλλά αυτό, τόνισε, πρέπει να το αποφασίσουν οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης.

    Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης προέβλεψε για ρυθμό ανάπτυξης 4% για τα επόμενα χρόνια, πολλαπλάσιο από αυτόν των χωρών- μελών της ΕΕ.

    Ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας επέκρινε τον Πρόεδρο της ΝΔ για τα όσα είπε σε συγκέντρωση Ελλήνων υπαλλήλων στις Βρυξέλλες, όπου αμφισβήτησε την επιτυχία της ελληνικής Προεδρίας- και του καταλόγισε απαράδεκτη προσπάθεια υπονόμευσης της χώρας.

    Αν η κυβέρνηση θέλει να αναχαιτίσει τις πληθωριστικές πιέσεις, πρέπει να αναστείλει τις αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπεύθυνος Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

    Αποτυχία καταλόγισε ο Συνασπισμός στην κυβέρνηση και έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη αγορά και ανυπαρξία ουσιαστικών ελέγχων και μέτρων για τους παραβάτες.

    ΠΑΣΕΓΕΣ: Αιτία του κακού οι υπερτιμολογήσεις

    Η ΠΑΣΕΓΕΣ πιστεύει ότι η αγορά δεν θα ομαλοποιηθεί με συμφωνίες κυρίων, εισαγγελικές παρεμβάσεις και ανορθόδοξες ενέργειες αφύπνισης της καταναλωτικής συνείδησης. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Οργάνωσης Τζανέτος Καραμίχας, με αφορμή το τριήμερο μποϋκοτάζ των αγροτικών προϊόντων, αλλά και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον κ. Καραμίχα, αιτία του κακού είναι οι υπερτιμολογήσεις και η λαθραία διακίνηση και ανακοίνωσε ότι θα συμβάλει ώστε με δέσμη μέτρων να κλείσει η ψαλίδα της τιμής που παρατηρείται μεταξύ του παραγωγού και της πώλησης στον καταναλωτή.

    [18] Νίκη παρά την άσχημη εμφάνιση για τον ΠΑΟ

    19/9/2002 7:08:00 μμ

    Παρά το γεγονός ότι συνέχισε τις απογοητευτικές του εμφανίσεις, ο Παναθηναϊκός απέκτησε σήμερα σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στον Β' γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, καθώς νίκησε στο Λόβετς την Λίτεξ με 1-0. Τώρα στον επαναληπτικό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με μία απλώς ικανοποιητική εμφάνιση, οι "πράσινοι" θα πάρουν άνετα το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης, σημείωσε με αυτογκόλ στο 72' ο Γιελένκοβιτς. Κορυφαίος παίχτης για τον Παναθηναϊκό ήταν ο γερόλυκος Κριστόφ Βαζέχα, που πέρασε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

    Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν δυσκολεύτηκε από την αρχή του αγώνα να επιβάλλει το ρυθμό της και να κερδίσει το παιχνίδι του κέντρου. Όμως οι "πράσινοι" είχαν και πάλι πρόβλημα έξω από την περιοχή της Λίτεξ, αφού δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Στάβρεφ.

    Η καλύτερη στιγμή του πρώτου 45λεπτου ανήκει στον Παναθηναϊκό, καθώς στο 39' και μετά από έξοχο συνδυασμό του Βλάοβιτς με τον Μπασινά, ο Κροάτης έδωσε την μπάλα στον Καραγκούνη, που από το ύψος της περιοχής έπιασε μονοκόμματο σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την συμβολή των δοκών.

    Στην επανάληψη, ο Φεράριο Σπασόφ σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή, πέρασε στο παιχνίδι τον Γιόβοφ, στην θέση του Ντέντε. Όμως ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που ανέλαβε και πάλι τα ηνία του αγώνα.

    Στο 55' ο Σάντος έριξε στο παιχνίδι τον Κριστόφ Βαζέχα στην θέση του αρνητικού Βλάοβιτς και τον Μηνά Πίτσο αντί του Τάκη Φύσσα. Η είσοδος του Πολωνού επιθετικού έδωσε ρυθμό στην ομάδα.

    Στο 72' μετά από μία κούρσα περίπου 40 μέτρων και υπό την πίεση του Ζέλεφ, ο Βαζέχα έκανε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, με στόχο τον Κωνσταντίνου, όμως ο Γιελένκοβιτς στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα, την έσπρωξε στα δίκτυα του ανήμπορού να αντιδράσει Στάβρεφ.

    ΛΙΤΕΞ ΛΟΒΕΤΣ: Στάβρεφ, Ζάγκορσιτς, Κιρίλοφ, Ζέλεφ, Γιελένκοβιτς, Χιντουάτ, Στοίλοφ, Μπορνοσούζοφ, Γκραφ (62' Ρούσεφ), Τιάγκο Σίλβα (55' Νικόλοφ), Ντεντε (46' Γιόβοφ).

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Γκούμας, Κυργιάκος, Φύσσας (55' Πίτσος), Μικάελσεν, Καραγκούνης, Μπασινάς, Λίνκαρ (84' Λίνκαρ), Βλάοβιτς (55' Βαζέχα), Κωνσταντίνου.

    [19] Ικανοποίηση ΔΟΕ για τα Ολυμπιακά έργα

    19/9/2002 1:42:00 μμ

    Ικανοποιημένος από την έως τώρα πρόοδο των κατασκευών των Ολυμπιακών έργων εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ολιγομελούς κλιμακίου της ΔΟΕ Ζιλμπέρ Φελί, μετά την ενημέρωση που είχε από στελέχη της οργανωτικής επιτροπής και του υπουργείου Πολιτισμού. Ακόμη και για τα έργα στο Ελληνικό και στο Γουδί, για τα οποία είχε εκφραστεί ανησυχία κατά την προηγούμενη επίσκεψη της ΔΟΕ τον Μάιο, όλα δείχνουν ότι τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί και τα χρονοδιαγράμματα αν και είναι σφιχτά, θα τηρηθούν. Ο έλεγχος από το κλιμάκιο της ΔΟΕ συνεχίζεται αυτή την ώρα με τους τομείς της φιλοξενίας και των ολυμπιακών προσαρμογών.

    [20] Ξεκίνησε το 2ο Συνέδριο Γυναικών στη Ρόδο

    19/9/2002 1:28:00 μμ

    Το 2ο Συνέδριο Γυναικών Καλλιτεχνών της Μεσογείου για την Ειρήνη και τον Πολιτισμό άρχισε σήμερα στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, με πρωτοβουλία του Μεσογειακού Δικτύου Γυναικών Δημιουργών, του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δωδεκανήσου και την αιγίδα της Ουνέσκο. Ξεχωρίζουν οι παρουσίες της βασίλισσας της Ιορδανίας και της Σίμα Σαμάρ, μέχρι πρότινος αντιπροέδρου και υπουργού Πολιτισμού του Αφγανιστάν, μία από τις δύο γυναίκες που συμμετείχαν στη μεταβατική κυβέρνηση και η οποία τώρα τελεί υπό διωγμόν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 19 September 2002 - 16:56:37 UTC