Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-09-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μολότοφ σε γραφεία του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Τετράωρη στάση σήμερα στα τρόλεϊ
  • [03] Παρουσιάσεις συνδυασμών από Δημαρά-Τζαννετάκο
  • [04] Επίσκεψη Γλέζου-Λυκούδη στην Νομαρχία Αθηνών
  • [05] Πολύνεκρο δυστύχημα σε σχολή της Κίνας
  • [06] Ουκρανία: Διαδηλώσεις κατά Κούτσμα
  • [07] Ισπανία: Δύο νεκροί από έκρηξη βόμβας
  • [08] Κασμίρ: Επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων
  • [09] ΗΠΑ: Συνάντηση των 7 πλουσιοτέρων υπ. Οικονομικών
  • [10] Μπους: '' Δεν διαπραγματεύομαι με το Ιράκ''
  • [11] Ρυθμίσεις για τα χρέη των πλημμυροπαθών
  • [12] Eurostat: Οι Ευρωπαίοι αγαπούν το ραδιόφωνο

    [01] Μολότοφ σε γραφεία του ΠΑΣΟΚ

    24/9/2002 10:21:00 πμ

    Πυρκαγιά ξέσπασε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Σπινθάρου 47, στο Νέο Κόσμο, από βόμβα μολότοφ που πέταξαν δύο άγνωστοι, οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλο. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε καρέκλες, γραφεία και χαρτικά. Στην περιοχή έφτασαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα και κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες, προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες, που μέχρι τώρα παραμένουν ασύλληπτοι.

    [02] Τετράωρη στάση σήμερα στα τρόλεϊ

    24/9/2002 10:01:00 πμ

    Χωρίς τρόλεϊ θα μείνει σήμερα η Αθήνα από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ.

    [03] Παρουσιάσεις συνδυασμών από Δημαρά-Τζαννετάκο

    24/9/2002 10:30:00 πμ

    Τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων του συνδυασμού του καθώς και το πρόγραμμά του για την Αθήνα, θα παρουσιάσει στις 12.30 το μεσημέρι ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιάννης Δημαράς. Όπως ανακοίνωσε το 50% και πλέον των υποψηφίων του συνδυασμού του είναι γυναίκες, το 60% έχει μόρφωση πανεπιστημιακή ή τεχνολογική, το 25% είναι εώς 30 ετών και το 50% είναι μέχρι 45 ετών. Τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού "Ελεύθερη Αυτοδιοίκηση Τώρα!" παρουσιάζει επίσης το μεσημέρι ο υποψήφιος της Ν.Δ. για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιά Γιάννης Τζαννετάκος.

    [04] Επίσκεψη Γλέζου-Λυκούδη στην Νομαρχία Αθηνών

    24/9/2002 10:40:00 πμ

    Ο υποψήφιος Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Μανώλης Γλέζος και ο υποψήφιος Νομάρχης Σπύρος Λυκούδης θα επισκεφθούν στις 11:30 την Νομαρχία Αθηνών. Οι κ. Γλέζος και Λυκούδης θα συναντηθούν με την Νομάρχη Αθηνών κ. Μπεσμπέα και με τον Σύλλογο Υπαλλήλων της νομαρχίας.

    [05] Πολύνεκρο δυστύχημα σε σχολή της Κίνας

    24/9/2002 8:35:00 πμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Είκοσι ένας σπουδαστές έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι 47 τραυματίσθηκαν μετά την κατάρρευση τμήματος ενός κλιμακοστάσιου σε κτίριο της Έσω Μογγολίας, στη βόρειο Κίνα, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Νέα Κίνα. Το δυστύχημα συνέβη την περασμένη Δευτέρα στη Δεύτερη Σχολή της πόλης Φενγκζέν, όταν έσπασε η κουπαστή της σκάλας, τονίζει το πρακτορείο, δίχως να προσθέτει άλλες λεπτομέρειες για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Οι μαθητές τη στιγμή του τραγικού συμβάντος έβγαιναν από τις αίθουσες μετά το τέλος των μαθημάτων τους. Αμέσως στη σχολή έφτασαν δώδεκα ασθενοφόρα και 260 γιατροί και νοσοκόμοι έσπευσαν στη σκηνή του συμβάντος. Οι τραυματίες διακομίστηκαν αμέσως στα νοσοκομεία.

    [06] Ουκρανία: Διαδηλώσεις κατά Κούτσμα

    24/9/2002 10:07:00 πμ

    Οι ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι προγραμματίζουν για σήμερα μεγάλη διαδήλωση κατά του προέδρου Λεονίντ Κούτσμα, εισέβαλαν χθες για λίγη ώρα στο μέγαρο της κρατικής τηλεόρασης UT1 με την αξίωση να τους δοθούν δέκα λεπτά τηλεοπτικού χρόνου ''για να πουν στον ουκρανικό λαό την αλήθεια''. Μετά από διαπραγματεύσεις περίπου δύο ωρών εγκατέλειψαν το κτίριο χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια αλλά και χωρίς να ικανοποιηθεί το αίτημά τους. Η αντιπολίτευση, που κατηγορεί τον Κούτσμα για διαφθορά και για κατάχρηση εξουσίας, υπολογίζει ότι σήμερα θα συγκεντρώσει στους δρόμους του Κιέβου δεκάδες χιλιάδες άτομα με κεντρικό σύνθημα την παραίτηση του προέδρου.

    Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων ο σοσιαλιστής Αλεξάντερ Μορόζοφ, ο κομμουνιστής Πέτρο Σιμονένκο και η ηγέτης της κεντροδεξιάς Γιούλια Τιμοσένκο, συνοδευόμενοι από 200 περίπου οπαδούς τους, μπήκαν στο στούντιο λίγη ώρα πριν βγει στον αέρα το δελτίο ειδήσεων και εμπόδισαν τη μετάδοσή του, προβάλλοντας το αίτημά τους, το οποίο ωστόσο δεν έγινε δεκτό.

    ''Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης εισέβαλαν στα γραφεία του καναλιού μας προβάλλοντας τη βουλευτική τους ιδιότητα, ένα τέταρτο της ώρας πριν αρχίσει το δελτίο ειδήσεων. Μπήκαν στο στούντιο όπου βρίσκονταν οι παρουσιαστές και ζήτησαν δέκα λεπτά για να εκθέσουν τις απόψεις τους'', δήλωσε ο υποδιευθυντής του τμήματος ειδήσεων του UT1 Αντρι Ομελτσένκο. Μετά από διαπραγματεύσεις οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης εγκατέλειψαν το κτίριο χωρίς να ικανοποιηθεί το αίτημά τους. Απέσπασαν ωστόσο την υπόσχεση ότι το πρωί θα ληφθεί απόφαση σχετικά με την πιθανότητα να τους δοθεί τηλεοπτικός χρόνος αύριο Τετάρτη.

    Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο διαδήλωση 20.000 ατόμων πάλι με κεντρικό σύνθημα την παραίτηση του προέδρου και παρά την επίσημη απαγόρευση των αρχών, ενώ παρόμοιες εκδηλώσεις οργανώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.

    [07] Ισπανία: Δύο νεκροί από έκρηξη βόμβας

    24/9/2002 8:38:00 πμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Δύο είναι οι νεκροί, πιθανότατα μέλη της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ, κατά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε χθες βράδυ στο Μπιλμπάο, τη μεγάλη βιομηχανική πόλη της Βόρειας Ισπανίας. Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για έναν νεκρό, όμως σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό RNE, οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είναι δύο και πιθανολογείται πως ανήκουν στην ΕΤΑ. Το αυτοκίνητο ταξίδευε από το Μπιλμπάο προς το Σανταντέρ και εξερράγη λίγο πριν τα μεσάνυχτα τοπική ώρα. Μέσα στο όχημα η αστυνομία ανακάλυψε αρκετά πιστόλια, τηλεχειριστήρια, και ψεύτικες πινακίδες κυκλοφορίας. Τα ευρήματα αυτά οδηγούν την αστυνομία στο ότι τα θύματα θα πρέπει να ήταν μέλη της εκτός νόμου βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης, που ευθύνεται για σωρεία βομβιστικών κι άλλων τρομοκρατικών επιθέσεων.

    [08] Κασμίρ: Επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων

    24/9/2002 9:18:00 πμ

    Ινδικές δυνάμεις ανατίναξαν κτίριο στην πόλη Σριναγκάρ του Κασμίρ, προκειμένου να απομακρύνουν δύο ενόπλους Ισλαμιστές που είχαν οχυρωθεί στο εσωτερικό του, μετά από ολονύκτια ανταλλαγή πυροβολισμών, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι δύο ένοπλοι εισέβαλαν χθες το βράδυ στο κτίριο και συνέλαβαν ομήρους τρεις αστυνομικούς και στη συνέχεια υπήρξε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών με τους ινδούς αστυνομικούς. Ο αποκλεισμός τέλειωσε σήμερα το πρωί όταν οι δυνάμεις ασφαλείας ανατίναξαν το κτίριο και στη συνέχεια το κατέλαβαν, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Από τα ερείπια ανασύρθηκαν τραυματισμένοι δύο αστυνομικοί, ενώ νωρίτερα είχαν απελευθερωθεί οι τρεις όμηροι αστυνομικοί.

    [09] ΗΠΑ: Συνάντηση των 7 πλουσιοτέρων υπ. Οικονομικών

    24/9/2002 8:51:00 πμ

    Οι υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών από τις επτά ισχυρότερες βιομηχανικά χώρες στον κόσμο θα συναντηθούν την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον, την παραμονή της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, όπως αναφέρουν επίσημες αμερικανικές πηγές. Η έναρξη της κεκλεισμένων των θυρών συνάντησής τους έχει προγραμματιστεί για τις 15.00, τοπική ώρα και αναμένεται να περαιωθεί με την έκδοση ανακοινωθέντος περί τις 21.30, σύμφωνα με τις υπηρεσίες Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών. Να σημειώσουμε ότι τα κυριότερα οικονομικά στελέχη των επτά πλουσιότερων κρατών (ΗΠΑ, Καναδάς, Ιαπωνία, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία) παραδοσιακά συναντώνται πριν τις ετήσιες συνόδους του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Φέτος οι σύνοδοι των δύο οργανισμών έχουν προγραμματισθεί για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην αμερικανική πρωτεύουσα.

    [10] Μπους: '' Δεν διαπραγματεύομαι με το Ιράκ''

    23/9/2002 11:47:00 μμ

    Εμμένει στην αδιάλλακτη θέση του κατά του Ιράκ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς δηλώνοντας από το Τρέντον του Νιού Τζέρσεϊ την προθεσή του να μην διαπραγματευτεί με τον Σαντάμ Χουσέιν. Από το Κάιρο την ίδια ώρα, ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών, Νάτζι Σάμπρι, δήλωνε ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να υπάρξει ένα νέο ψήφισμα του ΟΗΕ σχετικά με το Ιράκ και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι στοχεύουν να υλοποιήσουν ''τις επιθετικές τους βλέψεις''.

    Μόσχα: Ναι σε στρατιωτική επιχείρηση με εγκριση του ΟΗΕ''

    Αξιο αναφοράς αποτελεί και το γεγονός ότι η Μόσχα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για έγκριση από πλευρά της στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ιράκ, αν αυτή έχει κριθεί απαραίτητη από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

    "Αποδέχομαι την πιθανότητα χρήσης βίας σε συμφωνία με το Συμβούλιο Ασφαλείας και με όλη τη διεθνή κοινότητα'', δήλωσε σήμερα από τη Μαδρίτη ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, Σεργκέι Ιβανόφ. Ο Ρώσος υπουργός επανέλαβε πάντως ότι θέση της χώρας του είναι η χρήση βίας ''ν΄ αποτελεί την τελευταία επιλογή, αφού πρώτα θα έχουν εξαντληθεί όλες οι άλλες λύσεις'', τονίζοντας ότι ''οσο πιό σύντομα'' επιστρέψουν οι ειδικοί επιθεωρητές του ΟΗΕ στο Ιράκ ''τόσο καλύτερα''.

    Εν τω μεταξύ, σταθερός στις απόψεις του παραμένει και ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ καθώς στη διάρκεια συνόδου κεκλεισμένων των θυρών με τους κυριότερους υπουργούς της κυβέρνησής του, τους τόνισε ότι ο Ιρακινός πρόεδρος συνεχίζει να κατασκευάζει όπλα μαζικής καταστροφής και ότι πρέπει να ''εμποδιστεί'', όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στρίτ.

    "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι παρά τις διαψεύσεις, τις κυρώσεις και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Σαντάμ Χουσέιν συνεχίζει το πρόγραμμα όπλων μαζικής καταστροφής", τόνισε ο κ. Μπλερ σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

    Αντιδράσεις για το ''δόγμα Μπους''

    Εν τω μεταξύ, αντιδράσεις προκαλεί το νέο "δόγμα Μπους" για αποτρεπτικές ενέργειες εναντίον εχθρικών κρατών που έχουν όπλα μαζικής καταστροφής. Σε κύριο άρθρο της η εφημερίδα Newsday, μιλά για την ''υπερβολική σπουδή'' που δείχνει ο πρόεδρος Μπους, προκειμένου να εξασφαλίσει τις "ευλογίες" του Κογκρέσου και να προχωρήσει ''σε ένα αποτρεπτικό χτύπημα'' εναντίον του Ιράκ, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν έχει προλάβει να διατυπώσει τη δική του απόφαση για τον πλήρη αφοπλισμό της χώρας.

    "Πρόκειται για μέγα σφάλμα. Αλλά μεγαλύτερο ακόμη σφάλμα είναι αυτό καθεαυτό το νέο δόγμα που Αμερικανού προέδρου για αποτρεπτικές ενέργειες εναντίον εχθρικών κρατών που έχουν όπλα μαζικής καταστροφής", υπογραμμίζει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι αμφότερες οι κινήσεις αυτές μπορεί να "στοιχίσουν ακριβά", με αποτέλεσμα να χάσουν οι ΗΠΑ τη διεθνή υποστήριξη για τη λήψη σκληρότερων μέτρων, ώστε να υποχρεωθεί ο Σαντάμ Χουσεΐν να καταστρέψει το οπλοστάσιό του.

    Την ανησυχία του για το νέο δόγμα Μπους εξέφρασε και ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Μπιλ Γκράχαμ, αν και δήλωσε ότι αυτά μπορεί να είναι δικαιολογημένα σε ορισμένες περιπτώσεις. ''Μας ανησυχεί το μήνυμα που θα μπορούσε να στείλει αυτό σε άλλες περιοχές το κόσμου'', δήλωσε ο Γκράχαμ στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με αξιωματούχο της Σρι Λάνκα.

    [11] Ρυθμίσεις για τα χρέη των πλημμυροπαθών

    24/9/2002 10:28:00 πμ

    Στη ρύθμιση των χρεών των πληγέντων από τις πλημμύρες της 8ης Ιουλίου προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για χρέη προς το Δημόσιο καθώς και για χρέη προς νομικά πρόσωπα και τρίτους που επίσης εξοφλούνται μέσω ΔΟΥ και κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μέχρι και τις 30 Αυγούστου 2002. Τα χρέη αυτά θα μπορούν να αποπληρωθούν μέχρι και σε 24 ίσες μηνιαίες δόσεις χωρίς τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, υπό την προϋπόθεση ότι η κάθε δόση δεν θα είναι μικρότερη των 100 ευρώ. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση απαιτείται να υποβληθεί αίτηση από τους ενδιαφερόμενους μέχρι και 29.11.2002 στην αρμόδια εφορία με τη συνημμένη βεβαίωση του αρμόδιου οργάνου ότι ο ενδιαφερόμενος οφειλέτης έχει υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες της 8ης Ιουλίου.

    Η ρύθμιση, όπως προκύπτει από την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, αφορά όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες της 8ης Ιουλίου και έχουν την κατοικία τους ή την επαγγελματική τους εγκατάσταση σε περιοχές των δήμων Αθηναίων, Αιγάλεω, Γαλατσίου, Μοσχάτου, Περιστερίου, Ταύρου, Χαϊδαρίου, της νομαρχίας Αθηνών καθώς και των δήμων Πειραιά, και Αγίου Ιωάννη Ρέντη της νομαρχίας Πειραιά.

    Η πρώτη δόση της ρύθμισης θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 29.11.2002.

    Η καθυστέρηση της καταβολής τριών συνεχόμενων δόσεων θα έχει σαν αποτέλεσμα ο οφειλέτης να χάσει το ευεργέτημα της ρύθμισης.

    Από τη ρύθμιση, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του υπουργείου, εξαιρούνται τα χρέη που έχουν υπαχθεί σε πτωχευτικούς ή εξωπτωχευτικούς συμβιβασμούς που δεν έχουν ανατραπεί, τα αυτοτελώς βεβαιωμένα χρέη υπέρ ΟΤΑ και τα χρέη υπέρ κρατών μελών της ΕΕ.

    [12] Eurostat: Οι Ευρωπαίοι αγαπούν το ραδιόφωνο

    24/9/2002 11:10:00 πμ

    Μπορεί η σύγχρονη τεχνολογία να προσφέρει πολλαπλούς και ολοένα και πιο εξελιγμένους τρόπους αναμετάδοσης ήχου και εικόνας, ωστόσο όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία οι Ευρωπαίοι κρατούν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά τους για το παραδοσιακό και "ηλικιωμένο" πια ραδιόφωνο. Σύμφωνα με τα όσα έδωσε στη δημοσιότητα η αρμόδια υπηρεσία της ΕΕ, Eurostat, οι κάτοικοι της γηραιάς ηπείρου δείχνουν μια προτίμηση στο ραδιόφωνο τοθετώντας το σταθερά στη δεύτερη θέση όσον αφορά την ψυχαγωγία και την ενημέρωση τους. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία περίπου το 99% των ευρωπαϊκών νοικοκυριών έχει τουλάχιστον ένα ραδιόφωνο και ο συνολικός αριθμός τους στην ΕΕ φθάνει τις 340 εκατομμύρια ραδιοφωνικές συσκευές (1997) ενώ σε όλο τον κόσμο ο αριθμός αυτός ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια.

    Οι Ελλάδα πάλι στις τελευταίες θέσεις

    Μεταξύ του 1994 και του 2000 ο αριθμός των ραδιοφωνικών σταθμών στην Κοινότητα μειώθηκε από 7.600 σε 5.500 εκ των οποίων οι 5.100 είναι ιδιωτικοί σταθμοί και οι 400 κρατικοί.

    Η Ιταλία είναι η χώρα με τους περισσότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Κοινοτική Ευρώπη.

    Επίσης, ένας ενήλικος πολίτης χώρας μέλους της ΕΕ ακούει ραδιόφωνο 162 λεπτά κάθε ημέρα κατά μέσο όρο, έναντι 204 λεπτών που αφιερώνει στην τηλεόραση.

    Η Ελλάδα είχε το 1997 5.020.000 ραδιόφωνα (475 ραδιόφωνα ανά 1000 κατοίκους) έναντι 343.500.000 στις 15 χώρες μέλη της ΕΕ (918 ραδιόφωνα ανά 1000 κατοίκους). Πρόκειται για την πιο χαμηλή αναλογία ραδιοφώνων / κατοίκων στην Κοινοτική Ευρώπη ενώ μικρότερη και από την Ελλάδα αναλογία παρουσιάζουν μόνο η Ισπανία (331) και η Πορτογαλία (306).

    Το 1999 ο κύκλος εργασιών στον τομέα του ραδιοφώνου ανήλθε στην Κοινοτική Ευρώπη στα 10 δις ευρώ (10% περίπου του συνολικού κύκλου εργασιών τηλεόρασης και ραδιοφώνου, που ανήλθε στα 52 δισ ευρώ). Μεταξύ 1994 και 2000 μειώθηκε κατά 28% ο αριθμός ραδιοφωνικών σταθμών στην Κοινότητα. Την ίδια όμως περίοδο ο αριθμός των ραδιοσταθμών στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 800%, στο Λουξεμβούργο κατά 600%, και στη Σουηδία κατά 400%. Μόνο στην Ελλάδα, Δανία και Σουηδία υπάρχει τόσο μικρός αριθμός σταθμών εθνικής εμβέλειας (4, 3 και 6 αντίστοιχα) που όλοι τους είναι κρατικοί.

    Αυτήν την ώρα λειτουργούν στην Ελλάδα 53 ραδιοφωνικοί σταθμοί μέσω του ιντερνετ. Ο μεγαλύτερος αριθμος σε αυτόν τον τομέα απαντά στη Δανία με 174 και στη Μ. Βρετανία με 139 ραδιοσταθμούς μέσω ιντερνετ.

    Τέλος στην Ελλάδα πάντα, το 2000 λειτουργούσαν, 25 δημόσιοι (κρατικοί, δημοτικοί κλπ) ραδιοσταθμοί και 241 ιδιωτικοί.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 24 September 2002 - 9:02:10 UTC