Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Ανάβυσσο
  • [02] Αυτοκτονία 55χρονου στο Ηράκλειο
  • [03] Βόλεϊ: Με τρεις απόντες η Εθνική Ανδρών
  • [04] Ιερουσαλήμ: Επίθεση αυτοκτονίας με 20 νεκρούς
  • [05] Βραζιλία: Οδύνη για το χαμό του Σέρτζιο Βέιρα Ντε Μέλο
  • [06] Δολοφονία επιχειρηματία στο κέντρο της Σόφιας
  • [07] Μπιτς Βόλεϊ: Νίκη Μιχαλόπουλου/Μπελιγράτη
  • [08] Η Παρί Σ.Ζ. ακύρωσε τη μεταγραφή Γιακίν
  • [09] Στίβος: Με μεγάλα αστέρια οι ΗΠΑ στο Παρίσι
  • [10] Ποδόσφαιρο: Λάρισα-ΠΑΟΚ 0-3
  • [11] Την Τετάρτη οι εκλογές στην IAAF - Υποψήφιος ο Μίνωας Κυριακού
  • [12] Αρση Βαρών: 8η η Πιπιλιαρίδου στα 48 κιλά
  • [13] Πόλο: Την Τετάρτη αναχωρεί για ΗΠΑ η Εθνική Ανδρών
  • [14] Στίβος: Καταρτίστηκαν όμιλοι και ημερομηνίες το 2004
  • [15] Αμφίβολος για την πρεμιέρα ο Μαχλάς
  • [16] Βόλεϊ: Με Βουλγαρία η Εθνική γυναικών
  • [17] Το βιογραφικό του Βραζιλιάνου διπλωμάτη

    [01] Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Ανάβυσσο

    19/8/2003 11:42:00 μμ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 9.30 το βράδυ σε δασική έκταση μεταξύ Αναβύσσου και Κερατέας. Στην κατάσβεση παίρνουν μέρος 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, ενώ στην περιοχή αναμένονται και ενισχύσεις. Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Παναγιώτης Φούρλας δήλωσε ότι "η κατάσβεση της φωτιάς είναι δύσκολη, γιατί είναι βράδυ και γιατί στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η κατάσταση είναι ακόμη πιό δύσκολη γιατί στην δασική έκταση βρίσκονται διάσπαρτες οικίες".

    Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ.Φούρλας, ενώ αστυνομικοί από το Τμήμα της περιοχής έχουν φθάσει στην περιοχή και πραγματοποιούν εκτροπή της κυκλοφορίας ώστε να διευκολύνουν το έργο των πυροσβεστών.

    Από τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν καμμένα σπίτια η άνθρωποι που να κινδυνεύουν αλλά η κατάσταση είναι κρίσιμη και η νύχτα θα είναι δύσκολη όπως επεσήμανε ο κ.Φούρλας .

    [02] Αυτοκτονία 55χρονου στο Ηράκλειο

    19/8/2003 10:20:00 μμ

    Mπροστά στα μάτια αστυνομικών που του ζητούσαν να παραδοθεί, αλλά και μπροστά σε δεκάδες γείτονες και δημοσιογράφους αυτοκτόνησε με έναν πυροβολισμό στο κεφάλι, ο Παναγιώτης Γκολφίνος 55 χρονών που λίγη ώρα πριν είχε αναστατώσει με τους πυροβολισμούς του μια ολόκληρη συνοικία στο Ηράκλειο, τραυματίζοντας παράλληλα με καραμπίνα ένα γείτονα του. Τα γεγονότα που άρχισαν λίγο πριν τις 8 το βράδυ εξελίχθηκαν ραγδαία με δραματικό τρόπο στις Πατέλες. Ο δράστης και αυτόχειρας που, όπως έλεγε, τον ενοχλούσαν τα παιδιά γιατί είχαν δυνατά τη μουσική, βγήκε στο δρόμο και λογομάχησε έντονα με τον γείτονά του Ανδρέα Θωμά 40 χρόνων.

    Πάνω στον καυγά ο δράστης και στη συνέχεια αυτόχειρας πυροβόλησε εναντίον του γείτονά του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά. Ακολούθως ταμπουρώθηκε στο σπίτι του, το οποίο αποκλείσθηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

    Λίγο μετά τις 9 κι ενώ οι αστυνομικοί επιχειρούσαν να τον προσεγγίσουν και να τον πείσουν να παραδοθεί, ο Γκολφίνος έβγαλε την καραμπίνα, την έστρεψε στο κεφάλι του και πάτησε την σκανδάλη και αυτοκτόνησε.

    [03] Βόλεϊ: Με τρεις απόντες η Εθνική Ανδρών

    Πηγή: ΑΠΕ 19/8/2003 9:55:00 μμ

    Στη δεδομένη απουσία του Θόδωρου Μπάεφ, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο και ούτως ή άλλως δεν υπολογιζόταν για τη σειρά των φιλικών αγώνων της Εθνικής βόλεϊ με τη Σλοβακία, ήρθαν να προστεθούν άλλες δύο: του Χρύσανθου Κυριαζή, που χθες ένοιωσε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς (εκφράζονται φόβοι ότι ίσως χάσει και τα τρία φιλικά) και του Σωτήρη Πανταλέοντα, ο οποίος υπέστη τράβηγμα στους προσαγωγούς και θα χάσει τουλάχιστον το πρώτο παιχνίδι (αύριο, στις 19.30, στο νέο κλειστό της Παιανίας). Οι υπόλοιπες δύο συναντήσεις με τους Σλοβάκους θα πραγματοποιηθούν στις 21 και τις 22 Αυγούστου, εντάσσονται δε στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο εθνικών συγκροτημάτων ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γερμανίας 5-14 Σεπτεμβρίου.

    [04] Ιερουσαλήμ: Επίθεση αυτοκτονίας με 20 νεκρούς

    19/8/2003 11:32:00 μμ

    Καμικάζι-βομβιστής πυροδότησε βόμβα λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης, μέσα σε λεωφορείο γεμάτο επιβάτες, στη δυτική Ιερουσαλήμ. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν. Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, Μίκι Λεβί, δήλωσε ότι στα θύματα περιλαμβάνονται και πολλά παιδιά. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι οργανώσεις Τζιχάντ και Χαμάς. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι αναβάλλει τις προγραμματισμένες συνομιλίες με Παλαιστινίους αξιωματούχους για θέματα ασφαλείας, καθώς και την αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεών του από δύο πόλεις της Δυτικής Όχθης.

    Λόγω της σφοδρότητας της έκρηξης, επλήγη σοβαρότατα και ένα δεύτερο γεμάτο με κόσμο λεωφορείο.

    Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν ανέλαβε η Παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ, με τηλεφώνημα της σε λιβανικό τηλεοπτικό σταθμό και η Παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

    Σε βιντεοταινία που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Χαμάς στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης εμφανίζεται ένας άνδρας που είπε ότι ονομάζεται Ραέντ Αμπντέλ-Χαμίντ Μασκ και ότι θα έκανε την επίθεση για να εκδικηθεί το θάνατο ενός από τα μέλη της οργάνωσης.

    [05] Βραζιλία: Οδύνη για το χαμό του Σέρτζιο Βέιρα Ντε Μέλο

    19/8/2003 10:03:00 μμ

    Σε τριήμερο πένθος κήρυξε τη Βραζιλία, ο πρόεδρος της χώρας Λούλα Ντα Σϊλβα. Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, διέκοψε τη συνάντηση που είχε με τον Χιλιανό ομόλογο του Ρικάρντο Λάγος και σε τηλεοπτικό του μήνυμα ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βραζιλιάνου διπλωμάτη. Νωρίτερα μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε ότι ο Σέρτζιο Βέιρα Ντε Μέλο, υπήρξε θύμα της παράλογης τρομοκρατίας.

    [06] Δολοφονία επιχειρηματία στο κέντρο της Σόφιας

    19/8/2003 8:37:00 μμ

    Δύο άγνωστοι δολοφόνησαν την Τρίτη τον επιχειρηματία Φίλιππας Παβλόφ Νάιντενοφ. Σύμφωνα με την αστυνομία δύο κουκουλοφόροι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον του επιχειρηματία, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο αυτοκινητό του που είχε σταματήσει σε φωτεινό σηματοδότη κεντρικού δρόμου της Σόφιας. Οι δράστες στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Ο Αραβικής καταγωγής Φίλιππας Παβλόφ Νάιντενοφ είναι γιός του Ισμέτ Ρασίντ Τιουρκμέν, από τους μεγαλύτερους εμπόρους όπλων στον αραβικό κόσμο, ο οποίος στις αρχές του 70 έφυγε από την πατρίδα του τη Συρία και εγκαταστάθηκε στη Βουλγαρία.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του στρατηγού Αθανάς Αθανάσοφ (πρώην αρχηγός της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Βουλγαρίας) η δραστηριότητα του Ισμέτ Ρασίντ Τιουρκμέν γινόταν υπό την ''κάλυψη'' των τότε βουλγαρικών αρχών και μυστικών υπηρεσιών.

    Μετά το θανατό του το 1998 ο γιός του "κληρονόμησε" την εμπορική αυτή δραστηριότητα, η οποία είχε γίνει αντικείμενο ερευνών των αρμοδίων υπηρεσιών της Βουλγαρίας αλλά και άλλων χωρών τα τελευταία χρόνια, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο γενικός γραμματέας του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών Μπόικο Μπορίσοφ.

    Σύμφωνα με τον στρατηγό Μπορίσοφ, η επιδεικτική αυτή δολοφονία εκτιμάται ως ''φυσική συνέπεια'' των τελευταίων ''χτυπημάτων'' των βουλγαρικών και ξένων υπηρεσιών στα διεθνή κυκλώματα λαθρεμπορίου ναρκωτικών, στα πλαίσια των οποίων κατασχέθηκαν πρόσφατα στη Βολιβία πέντε τόνοι κοκαϊνης, ποσότητα της οποίας προοριζόταν για τις ''αγορές'' της Δυτικής Ευρώπης, μέσω Βουλγαρίας.

    [07] Μπιτς Βόλεϊ: Νίκη Μιχαλόπουλου/Μπελιγράτη

    19/8/2003 11:08:00 μμ

    Ελλάδα - Εσθονία

    Το υπερσύγχρονο Ολυμπιακό Κέντρο Μπιτς Βόλεϊ, άνοιξε την Τρίτη επίσημα τις πύλες του. Ο Θανάσης Μιχαλόπουλος και ο Παύλος Μπελιγράτης πέτυχαν τη μοναδική ελληνική νίκη, στην πρώτη ημέρα του τουρνουά "Τσάλεντζερ", που διεξάγεται στο Φάληρο και αποτελεί test event για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το καλύτερο ελληνικό δίδυμο στους άνδρες, επικράτησε 2-0 (21-17, 21-18) των Βραζιλιάνων Κλέπερ και Λουϊζάο, πραγματοποιώντας το πρώτο βήμα για πρόκριση στις "16" καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Το αυριανό πρόγραμμα του τουρνουά "Τσάλεντζ".

    Τα αποτελέσματα της 1ης ημέρας

    Αμερική - Σουηδία

    Στους βραδινούς αγώνες, οι Γιώργος Γιάτσης, Ηλίας Ζολασταθιάδης άντεξαν μόνο στο πρώτο σετ εναντίον των Νορβηγών Κιέμπερουντ-Χόινταλεν, που είναι τα μεγαλύτερα ονόματα του τουρνουα και Νο8 στην Παγκόσμια κατάταξη.

    Οι Μούρτζιος/Γκόρτσανιουκ προηγήθηκαν των Ιαπώνων Ασάχι/Νισιμούρα, οι οποίοι όμως πήραν τα δύο επόμενα σετ και τη νίκη 2-1.

    "Ηταν το καλύτερο ξεκίνημα που θα μπορούσαμε να περιμένουμε, σ΄αυτό το εκπληκτικό στάδιο. Ολα όσα είχαμε σχεδιάσει μας πήγαν καλά και γενικά ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόμασταν. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες η ατμόσφαιρα θα είναι εκπληκτική. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι", δήλωσε ο Θανάσης Μιχαλόπουλος.

    Eνώ, ο Παύλος Μπελιγράτης είπε: "Σίγουρα η νίκη στο ξεκίνημα της διοργάνωσης είναι ό,τι καλύτερο. Ο κόσμος έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί αυτό το φανταστικό γήπεδο και εύχομαι αύριο οι κερκίδες να είναι γεμάτες".

    Το τουρνουά "Τσάλεντζερ" ξεκίνησε την Τρίτη με την παρουσία 24 ομάδων από ολόκληρο τον κόσμο.

    Oι Τσέχοι Μίκαλ Πάλινεκ και Στέπαν Σμρτσκα, ήταν οι νικητές του εναρκτήριου αγώνα στο τουρνουά ανδρών FIVB Challenger, στο πλαίσιο του οποίου θα διεξαχθούν συνολικά 52 αναμετρήσεις, από σήμερα ως την Κυριακή.

    Στην επόμενη φάση του τουρνουά (γύρος των "16") προκρίνονται οι πρώτες δύο ομάδες κάθε ομίλου (6x2=12) και οι τέσσερις καλύτερες μεταξύ των έξι ομάδων, που θα καταλάβουν την τρίτη θέση, ενώ ακολουθούν οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί και οι τελικοί.

    Από ελληνικής πλευράς, πρεμιέρα έκαναν οι Νεράτζης/Γιαννακάκος που έχασαν 2-0 (21-6, 21-11) από τους Εσθονούς Κάις/Βέσικ, μέσα σε μισή ώρα.

    Όσο για τη δεύτερη ελληνική συμμετοχή, οι Καραχάλιος/Κωστακόπουλος αντεξαν λίγο παραπάνω εναντίον των Ισπανών Κοτρίνο Γκαρθία (Νο 35 στην παγκόσμια κατάταξη) και έχασαν με 21-16, 21-4 μέσα σε 36 λεπτά.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 1ης ημέρας:

    1ος όμιλος

    Κιέμπερουντ/Χόινταλεν (Νορβηγία)-Γιάτσης/Ζολασταθιάδης (Ελλάς) 2-0 (21-18, 21-13)

    Σαπράνοβιτς/Πετράεφ (Ισραήλ)-Γκάλι/Φελίνι (Ιταλία) Εναρξη 23.00 2ος όμιλος

    Μπάμπιτς/Χούντολεϊ (Ουκρανία)-Γκρίνμπεργκς/Σταλς (Λετονία) 2-1 (14-21, 25-23, 15-10)

    Κοτρίνο/Γκαρθία (Ισπανία)-Καραχάλιος/Κωστακόπουλος (Ελλάς) 2-0 (21-16, 21-4) 3ος όμιλος

    Νισιμούρα/Ασάχι (Ιαπωνία)-Γκόρτσανιουκ/Μούρτζιος (Ελλάς) 2-1 (16-21, 21-16, 15-13)

    Κάις/Βέσικ (Εσθονία)-Νεράτζης/Γιαννακάκος (Ελλάς) 2-0 (21-6, 21-11) 4ος όμιλος

    Μάγκνουσον/Μπρίνγκμποργκ (Σουηδία)-Χιθ/Ρόμπερτς (ΗΠΑ) 2-1 (17-21, 21-16, 15-10)

    Σίλβα/Ξίστο (Αγκόλα)-Σουλτς/Ράινμαν (Ελβετία) 0-2 (9-21, 11-21) 5ος όμιλος

    Σβένσον/Γκίλμπερτσον (Σουηδία)-Αντελχοφ/Κούτσκε (Βέλγιο) 0-2 (14-21, 19-21)

    Γκος/Στράους (Αυστρία)-Μάρνικς Τ./Μάρνικς Κ. (Λετονία) 2-0 (21-15, 23-21) 6ος όμιλος

    Μιχαλόπουλος/Μπελιγράτης (Ελλάς)-Κλέπερ/Λουϊζάο (Βραζιλία) 2-0 (21-17, 21-18)

    Πάλινεκ/Σμρτσκα (Τσεχία)-Γκόρανσον Κ./Γκόρανσον Ε. 2-1 (21-12, 10-21, 15-12)

    Εντυπωσιακές οι εγκαταστάσεις

    Οι εγκαταστάσεις στο Φάληρο είναι εντυπωσιακές, έστω κι αν δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, κάτι που θα γίνει το Δεκέμβριο.

    Πρόκειται για έναν χώρο ιδανικό για τους επισκέπτες, που προσφέρει όλες τις ανέσεις και είναι βέβαιο ότι θα αξιοποιηθεί και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Εκτός από το γήπεδο χωρητικότητας 3.100 θεατών (θα φτάσει τους 10.000 κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες) ξεχωρίζει αναμφίβολα ο εκπληκτικός πεζόδρομος Esplanade, που διασχίζει όλους τους χώρους του Μπιτς Βόλεϊ και ενώνεται με το υπό κατασκευή και εξίσου εντυπωσιακό στάδιο όπου το 2004 θα διεξαχθούν οι αγώνες του τάε κβον ντο και οι προκριματικοί του χάντμπολ.

    Το γήπεδο των αγώνων είναι εκπληκτικό. Με θέα στο Σαρωνικό, οι φίλαθλοι που θα εξασφαλίσουν εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί.

    Τα μπλε καθίσματα "συναντούν" το γαλάζιο της θάλασσας κι οι μάχες πάνω στην άμμο "δένουν" άψογα με τις φωνές των δύο εκφωνητών, του Κώστα Σερέτη και και του Ισπανού Λουϊς Τόρες.

    Συμπατριώτης του τελευταίου είναι και ο μουσικός επιμελητής Τόνι Ρότσας που δίνει ρεσιτάλ στην κονσόλα των ήχων.

    Ωστόσο, όλη αυτή η ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε πάρτι προφανώς δε συγκίνησε (ή ίσως συγκίνησε υπέρ το δέον) τον Αμερικανό Ανταμ Ρόμπερτς που στο τελευταίο σετ του αγώνα (εναντίον των Σουηδών Μάγκνουσον/Μπρίνγκμποργκ) και ενώ το σκορ ήταν 13-9, έδειξε τα οπίσθιά του στους διαιτητές, διαμαρτυρόμενος για μία απόφασή τους.

    Στο Ολυμπιακό Κέντρο επισκέφτηκαν η Γ. Αγγελοπούλου και οι κ.κ Οσβαλντ και Φελί

    To Oλυμπιακό Κέντρο Μπιτς Βόλεϊ επισκέφθηκε το πρωί η Πρόεδρος της ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004.

    Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη ξεναγήθηκε από τον Διευθυντή της Εγκατάστασης Αλέκο Παρασκευόπουλο σε όλους τους χώρους και τις λειτουργικές περιοχές του Ολυμπιακού Κέντρου, συνομίλησε με στελέχη, αθλητές και εθελοντές, που απασχολούνται στην Αθλητική Διοργάνωση του Μπιτς Βόλεϊ και εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της, τόσο για τις εγκαταστάσεις, όσο και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

    Επίσης το Ολυμπιακό Κέντρο του Μπιτς Βόλεϊ επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κωπηλασίας Ντένις Οσβαλντ και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζιλμπέρ Φελί.

    Οι δύο αξιωματούχοι της ΔΟΕ παρακολούθησαν τον τρίτο, κατά σειρά, αγώνα της Αθλητικής Διοργάνωσης και συνομίλησαν με την Πρόεδρο του ΑΘΗΝΑ 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

    [08] Η Παρί Σ.Ζ. ακύρωσε τη μεταγραφή Γιακίν

    Πηγή: ΑΠΕ 19/8/2003 8:41:00 μμ

    Κάτι περίεργο φαίνεται να συμβαίνει με τις μεταγραφές της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος. Μετά το ναυάγιο της απόκτησης του Ντέμη Νικολαΐδη, για τον οποίο οι Γάλλοι είπαν ότι είχε πρόβλημα υγείας (η πλευρά του παίκτη υποστηρίζει ότι προέκυψε διαφωνία στους όρους του συμβολαίου), την Τρίτη, ο σύλλογος του Παρισιού ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τη μεταγραφή του Χακάν Γιακίν από τη Βασιλεία. Ο λόγος αφορά μια εγχείρηση κήλης στην οποία υποβλήθηκε ο διεθνής Ελβετός, για την οποία δεν είχαν ενημερωθεί οι παράγοντες του γαλλικού συλλόγου.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της Παρί, ο παίκτης απέκρυψε μέχρι την υπογραφή των συμβολαίων το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

    Όταν ξεκίνησε η προετοιμασία έγινε φανερό ότι το πρόβλημα ήταν σοβαρό.

    Τότε, σύμφωνα πάντα με τον γαλλικό σύλλογο, ο Γιακίν αποφάσισε να ακολουθήσει τη συμβουλή του Ελβετού γιατρού του και να κάνει εγχείρηση, παρά την αντίθετη γνώμη του ιατρικού τιμ της νέας του ομάδας.

    Το γεγονός αυτό εξόργισε τον Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, που θεωρεί ότι ο παίκτης δεν είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες για τις οποίες αποκτήθηκε, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η μεταγραφή.

    Το σίριαλ λογικά δεν θα τελειώσει εδώ, αφού ήδη η πλευρά του ποδοσφαιριστή απειλεί να προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση.

    Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τη Βασιλεία, ενώ εκπρόσωπος της FIFA δήλωσε ότι η διεθνής ομοσπονδία θα παρέμβει μόνο εφόσον κάποια από τις δύο ομάδες προσφύγει σε αυτήν.

    [09] Στίβος: Με μεγάλα αστέρια οι ΗΠΑ στο Παρίσι

    19/8/2003 8:23:00 μμ

    Η Μάριον Τζόουνς θα είναι η μεγάλη απούσα από αμερικανικής πλευράς στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί 23-31 Αυγούστου στο Παρίσι, όμως όλα τα άλλα μεγάλα αστέρια των ΗΠΑ θα μετάσχουν κανονικά στο μεγάλο φετινό ραντεβού του στίβου. Στους άνδρες πρώτα και στα 100μ, όπου κατεβαίνουν όλα τα μεγάλα αστέρια με τους Τιμ Μοντγκόμερι, Μορίς Γκριν, Τζον Ντράμοντ και Μπέρναρντ Ουίλιαμς. Στα 200μ θα έχουμε τους Ντάρβις Πάτον, Τζον Κάπελ, Τζέι Τζόνσον, ενώ στα 400μ τους Τάιρι Ουάσινγκτον, Κάλβιν Χάρισον και Τζέρομ Γιανγκ

    Σπουδαίοι αθλητές μετέχουν στην αμερικανική αποστολή και σε άλλα αγωνίσματα, όπως οι Αλεν Τζόνσον, Τέρενς Τράμελ, Λάρι Γουέιντ, Κρις Φίλιπς στα 110μ εμπόδια, Ερικ Τόμας, Μπέρσοου Τζάκσον στα 400μ εμπόδια, Τζεφ Χάρτγουινγκ, Ντέρεκ Μάιλς στο επί κοντώ, Ντουάιτ Φίλιπς, Βάλτερ Ντέιβις, Σαβάντε Στρινγκφέλοου στο μήκος, Κέβιν Τοτ, Τζον Γκοντίνα στη σφαίρα και Τομ Πάπας στο δέκαθλο.

    Στις γυναίκες ξεχωρίζουν οι παρουσίες στα σπριντ των Κέλι Ουάιτ (100μ, 200μ), Τόρι Εντουαρτς (100μ, 200μ), Γκέιλ Ντίβερς (100μ, 100μ εμπόδια) και της εκπληκτικής νεαρής Αλισον Φέλιξ (200μ).

    Ακόμη, θα έχουμε την Ρίτσαρντς στα 400μ, την Μάιλς Κλαρκ στα 800μ, τις ΜακΙντος και Γκλόβερ στα 400μ εμπόδια, τη Ντραγκίλα στο επί κοντώ και την Απσουου στο μήκος.

    [10] Ποδόσφαιρο: Λάρισα-ΠΑΟΚ 0-3

    19/8/2003 11:13:00 μμ

    Με το "εισιτήριο" της πρόκρισης στη β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, θα πάει ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι Πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Το συγκρότημα του Αγγελου Αναστασιάδη, στο δεύτερο αγώνα για την α' φάση της διοργάνωσης που έγινε στην Κοζάνη, επικράτησε 2-0 της Λάρισας και σε συνδυασμό με το 1-1 της συνάντησης των Αμπελοκήπων, έγινε η όγδοη ομάδα που πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Μόλις στο 13ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ.

    Ο Χάγκαν, μετά από μια "μίνι" επέλαση και αφού βγήκε κερδισμένος από μια κόντρα, βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι και με δεξί σουτ παραβίασε την εστία του Λεκίδη.

    Η Λάρισα δεν μπόρεσε να αντιδράσει άμεσα, αντίθετα από τον ΠΑΟΚ που συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στο 41ο λεπτό, ευτύχησε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και ουσιαστικά να βάλει ταφόπλακα στα όνειρα του θεσσαλικού συγκροτήματος για πρόκριση.

    Ο Γιασεμάκης σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και πλάγια, ο Λεκίδης απέκρουσε προσωρινά, με αποτέλεσμα ο επερχόμενος Σπάσιτς να πάρει το ριμπάουντ και με πλασέ να κάνει το 2-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

    Το δεύτερο ημίχρονο σημαδεύτηκε από την αποβολή του Κεχαγιά, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, στο 52ο λεπτό. Κατά τα λοιπά, τη μονοτονία "έσπασε" το τρίτο γκολ του "Δικέφαλου του Βορρά", το οποίο σημείωσε με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Γιασεμάκης, στο 86ο λεπτό.

    Διαιτητής: Ευθυμιάδης

    Κίτρινες κάρτες: Κεχαγιάς

    Κόκκινες κάρτες: Κεχαγιάς (δεύτερη κίτρινη)

    Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

    Λάρισα: Λεκίδης, Κυπαρρίσης, Κατσάρας, Κεχαγιάς, Τσακμακίδης (75΄Ζιάγκας), Παλαιολόγος (61' Χρόνης), Σωτρήνης, Θεοδωσιάδης, Κακαζούκης (68΄Ατανάσοφ), Κοντοδήμος, Φλώρος.

    ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Βαγγελής, Καραδήμος, Βόκολος (70΄Γιαννιτσανάκης), Καπαγιαννίδης, Σπάσιτς (46΄Θεοδωρίδης), Χάγκαν, Μάρκος, Εγκωμίτης (63' Καρυπίδης), Χασιώτης, Γιασεμάκης.

    [11] Την Τετάρτη οι εκλογές στην IAAF - Υποψήφιος ο Μίνωας Κυριακού

    19/8/2003 10:05:00 μμ

    Ξεκινά την Τετάρτη στο Παρίσι το διήμερο συνέδριο της IAAF (44ο), στο οποίο κυριαρχούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου. Ελληνικό ενδιαφέρον, υπάρχει αφού, μετά από πρόταση του ΣΕΓΑΣ, υποψήφιος για μέλος του διοικητικού συμβουλίου θα είναι ένας Ελληνας, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Μίνωας Κυριακού. Η ελληνική υποψηφιότητα έχει πολλές ελπίδες να βρεθεί μέσα στις πρώτες 13 (οι υποψήφιοι είναι 30) που θα προτιμηθούν στην διαδικασία της ψηφοφορίας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη το μεσημέρι.

    Σε περίπτωση που ο κ. Κυριακού καταφέρει να εκλεγεί στο Δ.Σ. της Διεθνούς Ομοσπονδίας, θεωρείται σίγουρο ότι θα προσφέρει πολλά στη χώρα μας και κυρίως στις αποφάσεις της IAAF που αφορούν τον ελληνικό στίβο.

    Όσον αφορά τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προέδρου, ο Λαμίν Ντιάκ θα επανεκλεγεί με τυπικό τρόπο, αφού ο Σενεγαλέζος παράγοντας είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση, όπως και οι τέσσεροι αντιπρόεδροι Χέλμουτ Ντίγκελ (Γερμανία), Αμαντέο Φράνσις (Πουέρτο Ρίκο), Αρνε Λιούνκβιστ (Σουηδία) και Ντάπενγκ Λου (Κίνα).

    Για τις θέσεις όμως των μελών του διοικητικού συμβουλίου και των διαφόρων επιτροπών της IAAF αναμένεται μεγάλη "μάχη".

    Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από το Παρίσι, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, στην προσπάθειά της να μετέχει όσο το δυνατόν περισσότερο στα διοικητικά της IAAF, έκανε έκκληση στις ομοσπονδίες μέλη της να προτιμήσουν να ψηφίσουν υποψήφιους που προέρχονται από την ήπειρό μας.

    [12] Αρση Βαρών: 8η η Πιπιλιαρίδου στα 48 κιλά

    19/8/2003 9:58:00 μμ

    Την 8η θέση στο σύνολο της κατηγορίας των 48 κιλών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών παίδων - κορασίδων που διεξάγεται στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας, κατέκτησε η Μαρία Πιπιλιαρίδου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, με 57.5 κιλά στο αρασέ πήρε την 8η θέση, με 75 κιλά στο ζετέ την 7η για να κατακτήσει τελικά την 8η θέση στο σύνολο με 132,5 κιλά. Στη "μάχη" της διάκρισης ρίχνονται την Τετάρτη δύο Ελληνες αθλητές και συγκεκριμένα ο Αρθούρος Ακριτίδης στην κατηγορία των 50 κιλών και η Κυριακή Βαμβακίδου στην κατηγορία των 53 κιλών.

    Το αυριανό πρόγραμμα:

    11.00 53κ. κορασίδων (Β' γκρουπ) 14.00 62κ. παίδων (Β' γκρουπ) 16.00 50κ. παίδων (Α' γκρουπ) 18.00 53κ. κορασίδων (Α' γκρουπ) 20.00 56κ. παίδων (Α' γκρουπ)

    [13] Πόλο: Την Τετάρτη αναχωρεί για ΗΠΑ η Εθνική Ανδρών

    19/8/2003 9:09:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Αναχωρεί το πρωί της Τετάρτης, η Εθνική ομάδα των ανδρών του πόλο με προορισμό τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει στο World League. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Σάντρο Καμπάνια έχει συμπεριλάβει στην αποστολή που θα ταξιδέψει στην αμερικανική μεγαλούπολη τους Δεληγιάννη, Ρέππα (τερματοφύλακες), Καλακόνα, Χατζηθεοδώρου, Σχίζα, Θωμάκο, Θεοδωρόπουλο, Αφρουδάκη, Τσίκλο, Σάντα, Μάζη, Μιτελούδη, Βλοντάκη και Λούδη. Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης (ξημερώματα της 23ης Αυγούστου), η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι θα "συγκρουστούν" οι ομάδες της Σερβίας / Μαυροβουνίου και της Ολλανδίας. Οι δύο νικήτριες ομάδες θα αντιμετωπίσουν στους ημιτελικούς την Ουγγαρία και την Ιταλία αντίστοιχα, που ως φιναλίστ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πέρασαν "μπάι" στους "4".

    [14] Στίβος: Καταρτίστηκαν όμιλοι και ημερομηνίες το 2004

    Πηγή: ΑΠΕ 19/8/2003 8:47:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου (ΕΑΑ), κατά την συνεδρίασή της στο Παρίσι με την ευκαιρία της διεξαγωγής σε λίγες ημέρες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, κατάρτισε τους ομίλους και όρισε τις πόλεις και τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων του ευρωπαϊκού κυπέλλου Μπρούνο Τζάουλι για το 2004. Οι αγώνες της Σούπερ Λίγκα θα γίνουν στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας 19-20 Ιουνίου 2004 και αντίπαλοι της Εθνικής μας ομάδας γυναικών θα είναι οι Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Πολωνία, Ρωσία, Ισπανία και Ουκρανία.

    Στη Σούπερ Λίγκα των ανδρών μετέχουν οι Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρωσία και Σουηδία.

    Στους άνδρες, η ομάδα μας θα μετάσχει στον 1ο όμιλο της Α' κατηγορίας, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, 19-20 Ιουνίου και αντίπαλοι της Εθνικής μας ομάδας για την άνοδο (ανεβαίνει η πρώτη της βαθμολογίας στη Σούπερ Λίγκα) θα είναι οι Λευκορωσία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Κροατία, Τσεχία, Ρουμανία και Ουκρανία.

    Στις γυναίκες, στο Πλόβντιβ θα μετάσχουν οι ομάδες των χωρών: Λευκορωσία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία, Εσθονία, Λετονία, Ρουμανία και Σουηδία.

    Στο 2ο όμιλο της Α' κατηγορίας, που θα διοργανώσει η Κωνσταντινούπολη τις ίδιες ημερομηνίες, θα μετάσχουν στους άνδρες οι εθνικές ομάδες των χώρών: Αυστρίας, Φινλανδίας, Ουγγαρίας, Νορβηγίας, Πορτογαλίας, Σλοβενίας, Ισπανίας, Ελβετίας και στις γυναίκες οι Φινλαδία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ελβετία και Τουρκία.

    [15] Αμφίβολος για την πρεμιέρα ο Μαχλάς

    19/8/2003 8:45:00 μμ

    Η ασθένεια που ταλαιπωρεί από την Δευτέρα τον Νίκο Μαχλά, "ταλαιπωρεί" και τον προπονητή του Ηρακλή, Εγκε Γκέραρντ, που δεν ξέρει αν στις μέρες που μεσολαβούν ο κρητικός άσος θα είναι έτοιμος για να παίξει στο ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος κατά της παλιάς του ομάδας. Ο κρητικός επιθετικός προσβλήθηκε από αμυγδαλίτιδα και ο πυρετός που εμφάνισε δεν υποχώρησε. Αν δεν υποχωρήσει και ως αύριο για να μπορέσει ο παίκτης να μπει στο ομαδικό πρόγραμμα τότε η συμμετοχή του στο παιχνίδι της πρεμιέρας θα θεωρηθεί αμφίβολη. Απών από το παιχνίδι της Κυριακής θα είναι σίγουρα ο Βραζιλιάνος Εντερσον Φοφόνκα, που μεταφέρει ποινή δυο αγωνιστικών από το περασμένο πρωταθλημα. Ένα ακόμη πρόβλημα για τον Εγκε Γκέραρντ αποτελεί ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ.

    Οι "γαλάζιοι" μπορεί να κατάφεραν να κρατήσουν τον παίκτη στη Θεσσαλονίκη, δεν είναι βέβαιο, όμως, ότι αυτός θα είναι έτοιμος μέχρι τον αγώνα με τον ΟΦΗ.

    Αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς, με αποτέλεσμα να προπονηθεί μόνος του.

    Οντας τραυματίας, απέφυγε την ταλαιπωρία να ταξιδέψει στην Πολωνία, για να ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής ομάδας της χώρας του, όπου είχε κληθεί. Και στην περίπτωση Σνάουτσνερ υπάρχει η ελπίδα ότι θα είναι αγωνιστικά έτοιμος ως την Κυριακή.

    Κι εδώ, όμως, μπαίνει ένα ερωτηματικό. Ωστόσο για τον ολλανδό τεχνικό του Ηρακλή υπάρχουν ικανοποιητικές εναλλακτικές λύσεις για την συγκρότηση της ομάδας του.

    Η ΠΑΕ Ηρακλής θα βγάλει τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον ΟΦΗ προς πώληση μεθαύριο.

    Υπολογίζεται ότι θα κυκλοφορήσουν 3.500 εισιτήρια, ενώ δεν θα δοθούν στην κρητική ΠΑΕ, αφού δεν ζήτησε.

    Οι φίλαθλοι του ΟΦΗ μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια μόνο μεμονωμένα.

    [16] Βόλεϊ: Με Βουλγαρία η Εθνική γυναικών

    19/8/2003 8:26:00 μμ

    Ύστερα από τη σχετική κλήρωση, η Εθνική ομάδα Βόλεϊ γυναικών θα αντιμετωπίσει τη Βουλγαρία στην πρεμιέρα του προκριματικού ομίλου του Γκραν Πρι, που θα διεξαχθεί στην Πίλα (Πολωνία), από τις 26 έως τις 31 Αυγούστου. Στον ίδιο όμιλο μετέχουν τα αντίστοιχα συγκροτήματα της Ρωσίας, της Πολωνίας, της Ολλανδίας και της Γερμανίας. Οι τρεις πρώτες ομάδες του ομίλου θα προκριθούν στην τελική φάση του Γκραν Πρι 2004.

    Το πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδας

    26/8: Ελλάδα-Βουλγαρία 27/8: Ελλάδα-Ρωσία 28/8: Ελλάδα-Πολωνία 30/8: Ελλάδα-Ολλανδία 31/8: Ελλάδα-Γερμανία

    [17] Το βιογραφικό του Βραζιλιάνου διπλωμάτη

    19/8/2003 9:05:00 μμ

    Ο 55χρονος Βραζιλιάνος είχε διοριστεί στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) το 1969 ως συντάκτης στις εκδόσεις του ΟΗΕ στη Γενεύη.

    Το 1993 πήγε στη Βοσνία ενόσω μαινόταν ο πόλεμος ανάμεσα στους Σέρβους, στους Κροάτες και στους Μουσουλμάνους, αναλαμβάνοντας επικεφαλής πολιτικών υποθέσεων της Δύναμης Προστασίας του ΟΗΕ.

    Το 1996 έγινε αναπληρωτής Υπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

    Ο Βιέιρα ντε Μέλο βοήθησε στην οικοδόμηση του νέου ασιατικού έθνους του Ανατολικού Τιμόρ και έπαιξε ζωτικό ρόλο στην πλήρη ανεξαρτησία της χώρας αυτής από την Ινδονησία στη διάρκεια του 2002.

    Την ίδια χρονιά, ο Σέρτζιο Βιέιρα ντα Σίλβα διορίστηκε από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν Υπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

    Μετά την αμερικανο-βρετανική εισβολή στο Ιράκ, Ο Βιέιρα ντε Μέλο διορίστηκε τον περασμένο Μάιο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Ιράκ, αλλά επέμενε η θητεία του αυτή να διαρκέσει μόνον τέσσερις μήνες ώστε να μπορέσει να συνεχίσει το έργο του ως Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 19 August 2003 - 20:59:05 UTC