Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-11-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανασφαλείς σε μια χώρα ασφαλή
  • [02] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπών
  • [03] Τον Δήμο Μουσούρων επισκέφθηκε ο Κ.Καραμανλής
  • [04] Ανάσα από την άνοδο της οικονομίας πήρε ο Μπους
  • [05] Σφαγές αμάχων στην Ουγκάντα
  • [06] Τέσσερις νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά
  • [07] Μιανμάρ: Αρνείται την ελευθερία της η Σούου Κι
  • [08] Ιταλία: Σώοι οι οχτώ από τους εννέα εγκλωβισμένους
  • [09] Δύσκολη κλήρωση της Εθνικής Μπάσκετ για το 2004
  • [10] Λεχώνα ... με καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό και καρκίνο!
  • [11] Κατακόκκινη πανσέληνος και έκλειψη σελήνης!

    [01] Ανασφαλείς σε μια χώρα ασφαλή

    8/11/2003 6:30:00 μμ

    Το χαμηλότερο δείκτη εγκληματικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσιάζει τη χώρα μας σύμφωνα με έρευνα που έκανε το ινστιτούτο VPRC. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, "Η εγκληματικότητα στους νομούς της Ελλάδας και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης", που παρουσιάζει το Σαββατιάτικο φύλλο της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", με εξαίρεση τις ανθρωποκτονίες, που η χώρα μας καταλαμβάνει την Πέμπτη θέση, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση στα υπόλοιπα βίαια εγκλήματα και στην προτελευταία στα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας. Παρόλα αυτά, οι Έλληνες φαίνεται ότι έχουν τη μεγαλύτερη ανασφάλεια και εγκληματοφοβία απ' όλους τους υπόλοιπους λαούς.

    Πρώτη η Βρετανία στους δείκτες εγκληματικότητας

    Στις ανθρωποκτονίες Ισπανία και Φιλανδία καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις. Στα εγκλήματα φυσικής βίας, (βιασμοί, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ληστείες), στην πρώτη θέση βρίσκεται η Βρετανία, με πολύ υψηλούς δείκτες εγκληματικότητας, γεγονός που την κατατάσσει και στην πρώτη θέση και του γενικού δείκτη. Ακολουθούν οι Βέλγιο, Σουηδία, Φιλανδία και Γαλλία.

    Παρά όμως τα χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας στην Ελλάδα, οι πολίτες της χώρας, έρχονται πρώτοι μαζί με τους Ισπανούς σε ποσοστό 35%, σε θέματα ασφάλειας, δείχνοντας μεγαλύτερο αίσθημα ανασφάλειας συγκριτικά με τους πολίτες άλλων χωρών, που τα ποσοστά είναι σαφώς υψηλότερα.

    Κύριοι λόγοι της αρνητικής στάσης μας, η δυσπιστία με την οποία αντιμετωπίζουν οι Έλληνες την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας και η ξενοφοβία που συνδέεται αφηρημένα με την έννοια της εγκληματικότητας. Αιτία; Παρότι η πλειοψηφία των μεταναστών ζει και εργάζεται, νόμιμα πλέον στη χώρα μας, οι Έλληνες έχουν εμπεδώσει και συνδέσει την παρουσία τους με αρνητικά φαινόμενα βίας.

    Στην αποκαλούμενη "κοινωνία των κινδύνων" και όχι σε αυτή καθ΄ευατή την εγκληματικότητα, αποδίδει την ανασφάλεια των Ελλήνων, με δηλώσεις του στη ΝΕΤ 105,8, ο καθηγητής εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Πανούσης.

    [02] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπών

    8/11/2003 7:09:00 μμ

    Πολυμελές οργανωμένο κύκλωμα που έφερνε κοπέλες από την Ρωσία και την Ουκρανία μέσω Βουλγαρίας και τις πουλούσε ή τις κρατούσε φυλακισμένες με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση, εξαρθρώθηκε από την νεοσύστατη Ειδική Ομάδα καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 43χρονο Κυριάκο Βλάση, κάτοικο Χαϊδαρίου, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος άλλων 10 ελλήνων, πέντε βουλγάρων και ενός Ουκρανού οι οποίοι αναζητούνται.

    Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν από αστυνομικούς της ομάδας πρόληψης και καταπολέμησης εγκληματικότητας, προσήχθη για έλεγχο ο Βλάσης μαζί με δυο αλλοδαπές από την Ουκρανία, τις οποίες μετέφερε με το αυτοκίνητό του χωρίς αυτές να έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ δεν γνώριζαν ούτε τη διεύθυνση που έμεναν.

    Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε, ότι ο Βλάσης ήταν μέλος κυκλώματος που έφερνε με διάφορες απατηλές υποσχέσεις κοπέλες από τη Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά στη συνέχεια τις κρατούσαν σε ένα διαμέρισμα στην Καλλιθέα και τις πουλούσαν σε άλλα άτομα αντί 4.600 ευρώ.

    Για να τις εκπορνεύουν με τη βία στη συνέχεια μέσω ροζ αγγελιών.

    Στο διαμέρισμα της Καλλιθέας οι αστυνομικοί βρήκαν και ελευθέρωσαν μια Ρωσίδα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών της σπείρας καθώς και των χώρων και των άλλων σπιτιών που κρατούσαν φυλακισμένες τις νεαρές αλλοδαπές.

    [03] Τον Δήμο Μουσούρων επισκέφθηκε ο Κ.Καραμανλής

    8/11/2003 4:41:00 μμ

    Την άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές ζήτησε από τον Δήμο Μουσούρων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κρήτη. Ο κ. Καραμανλής, ανέλαβε την δέσμευση να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, κατηγορώντας την κυβέρνηση, για αδράνεια και δυσκινησία. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής και ενημερώθηκε από τις τοπικές αρχές, για τις παρεμβάσεις πού πρέπει να γίνουν άμεσα.

    Ομιλία στη Σούδα το βράδυ

    Τον κ. Καραμανλή συνόδευαν ο γραμματέας της Κ.Ε της Ν.Δ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης και τοπικά στελέχη του κόμματος.

    Το απόγευμα θα έχει σύσκεψη με τις παραγωγικές τάξεις στο επιμελητήριο Χανίων ενώ το βράδυ θα πραγματοποιήσει ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Σούδας.

    [04] Ανάσα από την άνοδο της οικονομίας πήρε ο Μπους

    8/11/2003 7:22:00 μμ

    Σωσίβιο στα αισιόδοξα οικονομικά νέα αναζητεί ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, προκειμένου να χαλαρώσει η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση του, από τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των νεκρών στο Ιράκ. Η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, δήλωσε ο Τζορτζ Μπους στο ραδιοφωνικό του διάγγελμα, επικαλούμενος τις τρεις συνεχείς μηνιαίες αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, την μείωση της ανεργίας και την αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος στο 7,2%, τη μεγαλύτερη από το 1984,ως απόδειξη της ισχυρής οικονομίας. Ο Μπους, απέδωσε την βελτίωση στις μεγάλες μειώσεις φόρων, που είχαν στόχο να δώσουν κίνητρα για καταναλωτικές δαπάνες και επιχειρησιακές επενδύσεις. ''Τώρα βλέπουμε το αποτέλεσμα'', ανέφερε στο ραδιοφωνικό του διάγγελμα.

    [05] Σφαγές αμάχων στην Ουγκάντα

    8/11/2003 3:04:00 μμ

    φωτό Αρχείου

    Φόβοι εκφράζονται ότι αντάρτες σκότωσαν δεκάδες αμάχους στην βόρεια Ουγκάντα το βράδυ της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής σε μία προφανή ενέργεια εκδίκησης για την δολοφονία ενός ηγέτη τους, σύμφωνα με το στρατό. Εκπρόσωπος της 3ης Μεραρχίας δήλωσε σήμερα προς το πρακτορείο Ρόιτερ, πως οι νεκροί από τις σφαγές σε χωριά στην περιοχή Λίρα μπορεί να ξεπεράσουν τους εκατό. Οι αντάρτες, επικεφαλής των οποίων είναι ο αυτοανακηρυχθείς προφήτης Τζόσεφ Κόνι, είναι γνωστοί για την θηριωδία τους και τις απαγωγές χιλιάδων παιδιών, που χρησιμοποιούν για σεξουαλική εκμετάλλευση ή στέλνουν στις γραμμές του μετώπου στον εμφύλιο πόλεμο στην χώρα αυτή της ανατολικής Αφρικής, που διαρκεί ήδη 17 χρόνια.

    Ο στρατός είχε σκοτώσει στις 29 Οκτωβρίου τον δεύτερο στην ιεραρχία των ανταρτών LRA Τσάλς Τάμπουλει και η ενέργεια εκείνη θεωρήθηκε ότι αποσκοπούσε στον περιορισμό των επιθέσεων των ανταρτών.

    Ο Τάμπουλει εθεωρείτο από τον στρατό υπεύθυνος για σειρά σφαγών αμάχων στην βόρεια και ανατολική Ουγκάντα τους τελευταίους 16 μήνες.

    [06] Τέσσερις νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά

    8/11/2003 2:31:00 μμ

    Ενας νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από τα ισραηλινά πυρά στο χωριό Μπίρκιν, κοντά στη Τζενίν, στην βόρεια Δυτική Οχθη. Νεκρός είναι ο 15χρονος Μουατάζ Αμούντι. Τραυματίστηκαν ακόμη δύο άλλοι Παλαιστίνιοι. Είναι ο δέκατος Παλαιστίνιος που σκοτώνεται σε διάστημα δύο ημερών από Ισραηλινούς στρατιώτες. Μόνο σήμερα σκοτώθηκαν τέσσερις Παλαιστίνιοι. Από τον Σεπτέμβριο του 2000, που άρχισε η Ιντιφάντα έχουν σκοτωθεί συνολικά 2.688 Παλαιστίνιοι. Το πρωί ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του από πυρά ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Τζενίν, στα βόρεια της Δυτικής Όχθης, ενώ δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στον τομέα της Μπέιτ Χανούν στη Λωρίδα της Γάζας, κοντά στον περίβολο των συνόρων με το Ισραήλ, τονίζουν ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές. Ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας πέντε κατοικίες στη Τζενίν, στα βόρεια της Δυτικής Όχθης.

    Συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις

    Πρόκειται για την κατοικία, όπου κρυβόταν ο Αμτζάντ αλ Ουμπέιντι, αρχηγός της στρατιωτικής πτέρυγας της Ισλαμικής Τζιχάντ στην Τζενίν, κι ο οποίος είχε συλληφθεί την προηγούμενη ημέρα. Ο Ουμπέιντι κατηγορείται από το Ισραήλ για τον σχεδιασμό της επίθεσης αυτοκτονίας στη Χάιφα, που στις αρχές Οκτωβρίου είχε στοιχίσει τη ζωή σε 21 ανθρώπους.

    Ο Μοχάμαντ Σάλαχ, 19 ετών, βρήκε τον θάνατο όταν Ισραηλινοί στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν μία ομάδα νεαρών, που τους πετούσε πέτρες λίγο μετά την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που επιβλήθηκε στην Τζενίν και στον γειτονικό καταυλισμό προσφύγων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

    Αλλοι δύο Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένα 10χρονο παιδί, τραυματίσθηκαν από πυρά στον καταυλισμό προσφύγων, όπου ο ισραηλινός στρατός ανατίναξε ένα κτήριο, το οποίο είχε εκκενωθεί λίγο προηγουμένως από τους ενοίκους του. Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές η κατεδάφιση των πέντε κτηρίων στερεί τη στέγη σε 40 Παλαιστινίους.

    Ο ισραηλινός στρατός διατηρεί και σήμερα την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Τζενίν και στον γειτονικό καταυλισμό προσφύγων, όπου συνεχίζονται οι έρευνες κι οι συλλήψεις υπόπτων, σύμφωνα με ξένους ανταποκριτές. Επιπλέον, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στην κοντινή κοινότητα Ελ Γιάμουν, όπου έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία κι έχουν συλληφθεί 10 άτομα, σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού.

    Συμφώνησαν Αραφατ-Κορέι

    Στο μεταξύ ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Γιάσερ Αραφάτ και ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Αχμεντ Κορέι ανέφεραν σήμερα, ότι συμφώνησαν στα θέματα, που αποτελούσαν εμπόδιο για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, η οποία θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες. Ο σχηματισμός της κυβέρνησης καθυστερούσε επειδή ο Κορέι και ο Αραφάτ είχαν διαφωνίες σχετικά με το υπουργείο Εσωτερικών και τις εξουσίες του νέου υπουργού.

    Ο Κορέι δήλωσε προς τους δημοσιογράφους, ότι όλα διευθετήθηκαν και "συνεχίζονται οι συνομιλίες για τον σχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου".

    Όπως είπε ο Κορέι, το υπουργείο Εσωτερικών είναι πιθανόν να αναλάβει ο Χάκαμ Μπιλάουι, έμπιστος του Αραφάτ, αλλά δεν διευκρίνισε ποιο υπουργείο θα αναλάβει ο Νάσερ Γιουσούφ, προσωπική του επιλογή για το ίδιο υπουργείο στο νέο κυβερνητικό σχήμα, πέραν του ότι θα είναι ένας από τους τέσσερις αντιπροέδρους της κυβέρνησης.

    [07] Μιανμάρ: Αρνείται την ελευθερία της η Σούου Κι

    8/11/2003 1:38:00 μμ

    Η στρατιωτική χούντα στη Μιάνμαρ απάλλαξε μεν την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης και σύμβολο της δημοκρατίας στη χώρα, Αουνγκ Σαν Σούου Κι από τον κατ' οίκον περιορισμό της, όμως εκείνη αρνήθηκε την ελευθερία όσο δεν αποφυλακίζονται 35 συνεργάτες της, δήλωσε σήμερα ο απεσταλμένος του ΟΗΕ Πάουλο Σέρζιου Πινιέιρου. "Δεν πρόκειται να δεχθεί να έχει οποιοδήποτε προνόμιο, ή να χαίρει ελευθερίας και δυνατότητας κίνησης, έως ότου αφεθούν ελεύθεροι όσοι έχουν συλληφθεί από τις 30 Μαΐου", τόνισε ο Πινιέιρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο ίδιος πρόσθεσε πως, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του στη Γιανγκόν αυτήν την εβδομάδα, ενημερώθηκε από την ομάδα των στρατηγών, που διοικούν την χώρα, πως η Σούου Κι, η οποία συνελήφθη έπειτα από αιματηρά επεισόδια μεταξύ οπαδών της κι αντιπάλων τους, δεν βρίσκεται πλέον σε κατ' οίκον περιορισμό.

    [08] Ιταλία: Σώοι οι οχτώ από τους εννέα εγκλωβισμένους

    8/11/2003 2:10:00 μμ

    φωτό Αρχείου

    Οκτώ εργάτες διασώθηκαν και ένας είναι ακόμη παγιδευμένος μετά από την κατάρρευση τμήματος μουσείου υπό ανακατασκευή, στο λιμάνι της Γένοβας στην βόρεια Ιταλία, σήμερα το πρωί. Από τους εργάτες που διασώθηκαν ορισμένοι είχαν υποστεί κατάγματα και άλλοι διάσειση, αλλά όλοι ανασύρθηκαν από τα ερείπια με ασφάλεια. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και του ένατου εργάτη. Τα αίτια της κατάρρευσης του τμήματος του τριώροφου μουσείου, που σημειώθηκε στις 09:30 ώρα Ελλάδας, δεν έχουν γίνει προς το παρόν γνωστά.

    [09] Δύσκολη κλήρωση της Εθνικής Μπάσκετ για το 2004

    Πηγή: ΑΠΕ 8/11/2003 5:01:00 μμ

    Γλυκόπικρη γεύση άφησε στην εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών, η κλήρωση του Ολυμπιακού τουρνουά που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Μαδρίτη. Τα "μωρά" του Γιάννη Ιωαννίδη, θα πάρουν μέρος στο β` όμιλο, με αντιπάλους τις εθνικές ομάδες των ΗΠΑ (1η στο παναμερικανικό πρωτάθλημα 2003), Λιθουανίας (1η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2003), Αυστραλίας (1η στο Πρωτάθλημα Ωκεανίας 2003), Πουέρτο Ρίκο (3η στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα 2003) και Αγκόλας (1η στο Πρωτάθλημα Αφρικής 2003).

    Στο κλειστό του Ελληνικού τα προκριματικά

    Οι προκριματικοί αγώνες, βάσει του προγραμματισμού, πρόκειται να διεξαχθούν στο κλειστό του Ελληνικού, χωρητικότητας 15.600 θεατών και οι προημιτελικοί, ημιτελικοί και τελικοί αγώνες στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, χωρητικότητας 19.200 θεατών.

    Το τζάμπολ του Ολυμπιακού τουρνουά θα γίνει στις 14 Αυγούστου 2004 και θα ολοκληρωθεί στις 28 του ίδιου μήνα.

    Οι όμιλοι του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ ανδρών έχουν ως εξής:

    Α` Ομιλος

    Ισπανία Κίνα Ν. Ζηλανδία Αργεντινή Ιταλία Σερβία/Μαυροβούνιο

    Β` Ομιλος

    Ελλάδα Λιθουανία Αυστραλία Ανγκόλα Πουέρτο Ρίκο ΗΠΑ.

    Οι τέσσερις πρώτοι κάθε γκρουπ θα πάρουν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά.

    [10] Λεχώνα ... με καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό και καρκίνο!

    8/11/2003 11:58:00 πμ

    φωτό Αρχείου

    Έχοντας μόλις 10-20% πιθανότητες να επιζήσει εάν συνέχιζε την εγκυμοσύνη της, μια γυναίκα ,που πάσχει από συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, και παλαιότερα είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και είχε παρουσιάσει καρκίνο, κατάφερε να φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, γεγονός, που οι γιατροί της στο Ιατρικό Κέντρο Λονγκ Μπιτς Μεμόριαλ του Λος Αντζελες χαρακτήρισαν θαύμα. Η Νάνσι Ντιπρέτ, 32 ετών, ανακάλυψε, ότι πάσχει από μυοκαρδιοπάθεια, μια σοβαρή ασθένεια της καρδιάς, όταν ήταν ήδη 2 μηνών έγκυος. "Οταν ήρθε σε μας ήταν κυριολεκτικά ετοιμοθάνατη", είπε ο Δρ. Ταμερου Ασράτ, μαιευτήρας ειδικευμένος σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου. "Της είπα, ότι αν συνέχιζε την εγκυμοσύνη υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να μην επιζήσει". Αλλά και αν επιβίωνε, υπήρχε μεγάλος κίνδυνος το παιδί να γεννηθεί πρόωρα και να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

    Μητέρα για δεύτερη φορά

    Η Ντιπρέτ και ο σύζυγος της Μάικλ πήραν το νέο μέλος της οικογένειας τους στο σπίτι τους την Πέμπτη. Η μητέρα είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, αν και οι γιατροί λένε ότι στο μέλλον ενδέχεται να χρειαστεί να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.

    "Αν έχει κανείς αμφιβολίες για τη δύναμη της θετικής σκέψης, τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος και την αποφασιστικότητα να υπερβείς ανυπέρβλητα εμπόδια, η Ντιπρέτ είναι η ζωντανή απόδειξη", είπε ο γιατρός της.

    Οι γιατροί είχαν πει στη νεαρή μητέρα, η οποία είχε υποστεί εγκεφαλικό, όταν ήταν 24 ετών και στα 25 της παρουσίασε καρκίνο, ότι οι ακτινοβολίες και η χημειοθεραπεία στην οποία είχε υποβληθεί είχε καταστρέψει τις ωοθήκες της και ότι βρισκόταν σε στάδιο εμμηνόπαυσης. Ωστόσο πριν από δύο χρόνια γέννησε το πρώτο της παιδί και τον περασμένο μήνα, διαψεύδοντας και πάλι τους γιατρούς, έφερε στον κόσμο άλλο ένα κοριτσάκι.

    "Πιστεύω, πως είναι ευλογία να είμαι εδώ. Πιστεύω, πως είναι θαύμα, που τα παιδιά μου είναι εδώ", είπε η Ντιπρέτ που, εκτός των άλλων, έχει κάνει και μεταμόσχευση μυελού των οστών.

    [11] Κατακόκκινη πανσέληνος και έκλειψη σελήνης!

    8/11/2003 1:51:00 μμ

    Ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο, μια κατακόκκινη πανσέληνο, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και οι Έλληνες, το ξημέρωμα της Κυριακής. Γη, Φεγγάρι και Ήλιος θα βρίσκονται στην ίδια ευθεία, και η σκιά της Γης θα δημιουργήσει την εικόνα της ματωμένης Σελήνης, που έχει υμνηθεί από ποιητές και έχει δώσει τροφή σε θρύλους και δοξασίες. Στο ένα ημισφαίριο, οι κάτοικοι της Ευρώπης, σχεδόν το σύνολο της Αφρικής και το ανατολικό τμήμα της αμερικανικής ηπείρου, θα μπορέσουν να παρατηρήσουν τη νύχτα, αν οι μετεωρολογικές συνθήκες είναι ευνοικές, ολική έκλειψη σελήνης. Έκλειψη Σελήνης γίνεται όταν ο φυσικός δορυφόρος μας περνάει μέσα στον κώνο της σκιάς, ή στον κώνο του ημίφωτος της Γης. Τότε ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη ευθυγραμμίζονται πλήρως και έχουμε και πανσέληνο. Αν και δεν συμβαίνει πολύ συχνά δεν είναι κάτι το σπάνιο.

    Δεύτερη έκλειψη

    Έχουμε πράγματι το λιγότερο τέσσερις εκλείψεις κάθε χρόνο, δυο Ηλίου και δύο Σελήνης, και το περισσότερο επτά, στην περίπτωση όμως αυτή, έχουμε μια μόνο έκλειψη Σελήνης και έξι εκλείψεις Ηλίου ή μια μόνο έκλειψη Ηλίου και επτά Σελήνης.

    Έτσι αυτή η έκλειψη Σελήνης είναι η δεύτερη της φετινής χρονιάς, ενώ και στα επόμενα χρόνια θα έχουμε επίσης δύο, τον Μάιο και τον Οκτώβριο το 2004, και τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο το 2005.

    Όσον αφορά τις εκλείψεις Ηλίου θα γίνουν από δυο τις χρονιές 2003, 2004 και 2005, που όμως δεν θα είναι ορατές στην Ευρώπη, η αμέσως προσεχής, στις 23 και 24 Νοεμβρίου, θα είναι πλήρως ορατή μόνο από την Ανταρκτική.

    Τη νύχτα του Σαββάτου η Σελήνη θα περάσει από τη νότια άκρη του κώνου της σκιάς της Γης και η έκλειψη θα έχει δυο ιδιαιτερότητες: η διάρκεια της φάσης της πλήρους έκλειψης θα είναι σύντομη, μόλις 22 λεπτά και η Σελήνη θα εμφανίζεται πιο φωτεινή στο νότιο εξωτερικό της άκρο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 8 November 2003 - 17:54:04 UTC