Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-12-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ερχεται χειμώνας!
  • [02] Βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία
  • [03] Ο Σαντάμ είναι ζωντανός
  • [04] Η ΕΡΤonline αλλάζει πρόσωπο

    [01] Ερχεται χειμώνας!

    7/12/2003 11:39:00 πμ

    Σε επιφυλακή έχουν τεθεί, μέχρι την Τρίτη, περιφέρειες, νομαρχίες και δήμοι της χώρας, μετά από εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα που ενδέχεται να προκαλέσει η επερχόμενη από τα δυτικά και βόρεια κακοκαιρία. Το κύμα κακοκαιρίας θα εκδηλωθεί με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ χιόνια θα πέσουν και στην Πάρνηθα. Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα, που θα κρατήσει έως την Πέμπτη.

    Χιονίζει στη βόρεια Ελλάδα

    Ήδη τα πρώτα χιόνια πέφτουν από νωρίς το πρωί στη βόρεια Ελλάδα, ενώ το κρύο είναι ιδιαίτερα τσουχτερό. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης από το πρωί ψιλοβρέχει, ενώ κατά διαστήματα πέφτει χιονόνερο ακόμη και ψιλό χαλάζι. Επίσης στα περίχωρα, πέφτει χιόνι και χιονόνερο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

    Χιόνια έπεσαν το πρωί και στο νομό Φλώρινας, ακόμη και μέσα στην πόλη, χωρίς να δημιουργηθούν ωστόσο προβλήματα, ενώ χιονίζει και στα ορεινά των νομών Κοζάνης και Καστοριάς. Επίσης χιονίζει τόσο στα ορεινά του νομού όσο και μέσα στην πόλη του Κιλκίς, ενώ στην υπόλοιπη κεντρική και δυτική Μακεδονία επικρατεί τσουχτερό κρύο.

    [02] Βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία

    7/12/2003 10:59:00 πμ

    Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν περίπου 110 εκατομμύρια Ρώσοι ψηφοφόροι προκειμένου να εκλέξουν τους 450 βουλευτές της Δούμα. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι εκλογές αυτές αναμένεται ότι θα ενισχύσουν σημαντικά τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι κάλπες άνοιξαν στις 08:00 το πρωί της Κυριακής, τοπική ώρα (22:00 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) από το Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι, την πρωτεύουσα της χερσονήσου Καμτσάτκα στην Απω Ανατολή, και θα κλείσουν στις 20:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο Καλίνιγκραντ, το δυτικότερο άκρο της Ρωσίας

    Τι λένε οι δημοσκοπήσεις

    Στις εκλογές αυτές αναμένεται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ότι δείχνουν ότι το υποστηριζόμενο από το Κρεμλίνο "Κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας" του υπουργού Εσωτερικών Μπόρις Γκριζλόφ, θα κερδίσουν την πλειοψηφία, καθώς έχει ξεπεράσει το 30% στην πρόθεση ψήφου.

    Το κόμμα αυτό, το μεγάλο όπλο του οποίου είναι η δημοτικότητα του Πούτιν, έχει επωφεληθεί από την ανοιχτή υποστήριξη της κρατικής μηχανής και τη διαφήμιση στη δημόσια τηλεόρασης, γεγονός που καταγγέλθηκε πρόσφατα από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

    Το Κομμουνιστικό Κόμμα, ο κυριότερος αντίπαλός του, αναμένεται ότι σταθεροποιηθεί γύρω στο 20% αν και ενδέχεται να χάσει ψήφους από το εθνικιστικό αριστερό κόμμα Ροντίνα (Πατρίδα) το οποίο μπορεί να μπει στη Δούμα αν ξεπεράσει το όριο του 5%. Το φιλελεύθερο κόμμα SPS και το μεταρρυθμιστικό Γιάμπλοκο κινδυνεύουν από την άλλη πλευρά να μην εκπροσωπηθούν στην Κάτω Βουλή.

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Λιουντμίλα, ψήφισε το πρωί στο εκλογικό τμήμα που έχει εγκατασταθεί στο Ινστιτούτο Χημειοφυσικής στα νότια της Μόσχας, στο σικ πανεπιστημιακό προάστιο του Βαραμπιόβι Γκόρι, στο οποίο διέμενε στα τέλη της δεκαετίας του '90, όταν ήταν ακόμη πρωθυπουργός, και στο οποίο διατηρεί ακόμη την κατοικία του.

    [03] Ο Σαντάμ είναι ζωντανός

    7/12/2003 11:18:00 πμ

    Ο έκπτωτος πρόεδρος του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν βρίσκεται δυτικά της Βαγδάτης, απ' όπου διευθύνει τις επιχειρήσεις κατά των Αμερικανών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ιρακινός φύλαρχος, ο οποίος παραμένει πιστός στο παλαιό καθεστώς και συμμετέχει στο αντάρτικο. Ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου συνάντησε τον άνθρωπο αυτό, το Σάββατο μετά από μεσολάβηση ενός στελέχους του κόμματος Μπάαθ, που καταβάλλει προσπάθειες για τη σύσταση ενός πολιτικού μετώπου υποστήριξης στην αντιαμερικανική αντίσταση. "Ο Σαντάμ Χουσεΐν χαίρει άκρας υγείας και βρίσκεται στα δυτικά του Ιράκ. Διευθύνει εκείνος τις επιχειρήσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων", διαβεβαιώνει ο άνθρωπος αυτός, που συστήνεται ως Αμπού Μοχάμεντ.

    Προήδρευσε σε συνεδρίαση του Μπάαθ

    Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της νηστείας της μουσουλμανικής εορτής του Ραμαζανιού, ο Σαντάμ Χουσεΐν προήδρευσε στο Ραμάντι, 100 χλμ δυτικά της Βαγδάτης, σε μία συνεδρίαση "με δεκάδες στελέχη του κόμματος Μπάαθ".

    Αλλες πηγές επιβεβαίωσαν επίσης αυτήν τη μυστική συνεδρίαση.

    Ένας αποσχισθείς Μπααθικός τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως αυτή οργανώθηκε στις 8 Νοεμβρίου, την ίδια ημέρα που ο αμερικανός αρχηγός του επιτελείου επιχειρήσεων (CentCom), στρατηγός Τζον Αμπιζάιντ, συγκαλούσε σύνοδο στην ίδια πόλη με τοπικούς φυλάρχους, προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος για να τερματισθούν οι επιθέσεις κατά των συμμαχικών κατοχικών δυνάμεων.

    [04] Η ΕΡΤonline αλλάζει πρόσωπο

    7/12/2003 9:30:00 πμ

    Το νέο της δικτυακό τόπο εγκαινιάζει τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου η ΕΡΤonline. Μετά από τέσσερα χρόνια επιτυχούς παρουσίας στο Διαδίκτυο και έχοντας ήδη συνδέσει το όνομά της με την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, αλλά και τις πρωτοποριακές υπηρεσίες προς τους Έλληνες χρήστες, η ΕΡΤonline, δεν εφησυχάζει, αλλά φέρνει σήμερα το "αύριο των τεχνολογικών εξελίξεων". Με ένα μοντέρνο, πλην όμως λιτό σχεδιασμό που εξασφαλίζει στο χρήστη εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία, η ΕΡΤonline αναδεικνύει τον ειδησεογραφικό και ενημερωτικό της χαρακτήρα. Παράλληλα, χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό του, το νέο site, προωθεί το πρόγραμμα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, έτσι ώστε ο χρήστης τηλεθεατής-ακροατής να έχει πρόσβαση μέσω Internet σε μία πλούσια βάση δεδομένων για το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό προϊόν της ΕΡΤ Α.Ε.

    Η επικαιρότητα έχει κυρίαρχη θέση

    Το νέο site της ΕΡΤonline, βγαίνει στον αέρα του Internet, με "άρωμα" Χριστουγέννων. Στον ειδικό δικτυακό τόπο http://xmas.ert.gr οι χρήστες μπορούν να βρουν παραδόσεις, έθιμα, συνταγές από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, online παιχνίδια, προτάσεις για χριστουγεννιάτικες κατασκευές, οδηγό MP3 με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και του πλανήτη.

    Στο νέο site η επικαιρότητα έχει κυρίαρχη θέση.

    Όλες οι εσωτερικές αλλά και διεθνείς εξελίξεις, παρακολουθούνται, καταγράφονται και ανανεώνονται λεπτό προς λεπτό, ενώ ένα news ticker "τρέχει" την άμεση επικαιρότητα σε τίτλους σε όλες τις σελίδες του δικτυακού τόπου.

    Το περιεχόμενο όμως, δεν περιορίζεται στα στενά όρια της επικαιρότητας. Στο ριζικά ανανεωμένο δικτυακό τόπο της ΕΡΤonline, οι χρήστες μπορούν να βρουν, ειδικούς δικτυακούς τόπους, για τομείς εξειδικευμένου ενδιαφέροντος, όπως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, ο κινηματογράφος, το θέατρο, το βιβλίο, η οικολογία, αφιερώματα, online gallery πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών, αλλά και φακέλους που συμπληρώνουν την επικαιρότητα, όπως το Ιράκ, το Champions League, η Ευρωχώρα.

    Η ολυμπιακή χρονιά, που ακολουθεί, θα φέρει μαζί της, νέες δυναμικές υπηρεσίες, τεχνολογικές εκπλήξεις, αλλά και δυναμικές συνεργασίες.

    Ειδικά sites αλλά και φάκελοι, θα προστίθενται διαρκώς μέσα στο 2004, χρονιά μεγάλων γεγονότων, όπως, οι εθνικές εκλογές, οι Ολυμπιακοί αγώνες, το Euro 2004, οι εκλογές στις ΗΠΑ.

    Επιπλέον, στο νέο δικτυακό της τόπο, η ΕΡΤonline εξασφαλίζει στους επισκέπτες της ένα μοναδικό εργαλείο αναζήτησης, την καλύτερη μηχανή αναζήτησης στο ελληνικό Internet, που έχει αναπτυχθεί από τη Phaistos Networks.

    Επίσης, είναι έτοιμη να υποδεχθεί και διαφήμιση, αφού το site είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τα καθιερωμένα standards του IAB, (Interactive Advertising Bureau).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 7 December 2003 - 9:55:49 UTC