Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην απεργία θα συμμετάσχει και η ΕΡΤ Νέα 48ωρη απεργία στα ΜΜΕ
  • [02] Αναβαθμίζεται το ΑΣΕΠ Βελτιώνεται το σύστημα προσλήψεων από το 2005
  • [03] Θα δοθούν 30,5 εκατ. δολάρια Οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ προς
  • [04] Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή Σήμερα η απόφαση για τα πανωτόκια
  • [05] Από έκρηξη βόμβας Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στο Ιράκ
  • [06] "Δεν πρόκειται να αποσυρθούν οι 470 στρατιώτες" Έληξε το τελεσίγραφο

    [01] Εσωτερικά

    Στην απεργία θα συμμετάσχει και η ΕΡΤ Νέα 48ωρη απεργία στα ΜΜΕ

    14/7/2004 11:16:00 μμ

    Αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της η Διασωματειακή Συντονιστική Επιτροπή των Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ, καθώς προκήρυξε νέα 48ωρη απεργία, για όλα τα ΜΜΕ. Έτσι, από τις 8.00 το πρωί της Παρασκευής, έως τις 8.00, το πρωί της Κυριακής, δε θα κυκλοφορήσει καμία ημερήσια και εβδομαδιαία εφημερίδα, ούτε περιοδικό. Επίσης, την ίδια χρονική διάρκεια θα πραγματοποιήσει απεργία το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Υπουργείο Επικρατείας. Στην ΕΡΤ, τους ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και τα ειδησεογραφικά sites η απεργία θα αρχίσει αρχίζει από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής και θα λήξει στις 6.00 το πρωί της Κυριακής. Στην απεργία συμμετέχει και η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας .

    Στο μεταξύ, αύριο Πέμπτη, δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες, λόγω της 48ωρης απεργίας των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων στον Τύπο, για την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η οποία ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης.

    Επίσης, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης και οι εργαζόμενοι στους ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς , ενώ οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έκαναν σήμερα στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι.

    Παράλληλα, η Ένωση Συντακτών αποφάσισε την παράταση της απεργίας για ένα 24ωρο στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ , ως απάντηση στην στάση του σταθμού να μεταδώσει εκπομπές από το BBC. Το πρωί δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, ενώ εξετάζεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

    Σχετικά Links:

    Προκήρυξη της απεργίας από τη Διασωματειακή Συντονιστική Επιτροπή

    [02] Εσωτερικά

    Αναβαθμίζεται το ΑΣΕΠ Βελτιώνεται το σύστημα προσλήψεων από το 2005

    15/7/2004 7:58:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Αλλαγές στο καθεστώς των προσλήψεων στο δημόσιο και αναβάθμιση των αρμοδιοτήτων του ΑΣΕΠ, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Σύμφωνα με αυτό θεσπίζονται αυστηρές ποινές για τους παραβάτες και αναθεωρείται το καθεστώς των συμβάσεων έργου και των προσλήψεων εποχικού προσωπικού. Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος έχει ζητήσει και έχει πάρει τις προτάσεις του ΑΣΕΠ, ώστε να καταλήξει στο νέο θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει τις προσλήψεις. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο διάλογος με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε κοινές προτάσεις στο βαθμολόγιο και σε άλλα εργασιακά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων.

    Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

    Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει ότι:

    Υπό την ευθύνη του Ανώτατου συμβουλίου επιλογής προσωπικού τίθεται η διενέργεια και ο έλεγχος όλων των προσλήψεων, που θα γίνονται άμεσα. Το μόνιμο προσωπικό θα προσλαμβάνεται μόνο με γραπτές εξετάσεις. Κανένας δημόσιος φορέας δεν θα εξαιρείται απο τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Θεσπίζονται αυστηρές ποινές για όσους διενεργούν παράνομες προσλήψεις. Βελτιώνεται ο νόμος 2190/94, γνωστός ως νόμος Πεπονή, ώστε οι προσλήψεις να γίνονται με πλήρη αντικειμενικότητα και διαφάνεια. Αναθεωρείται το καθεστώς των συμβάσεων έργου. Επανεξετάζεται το καθεστώς των προσλήψεων εποχικού προσωπικού που δεν μπορεί να μονιμοποιείται. Και τέλος θα εφαρμόζεται ετήσιος προγραμματισμός των προσλήψεων.

    [03] Κυπριακό

    Θα δοθούν 30,5 εκατ. δολάρια Οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ προς Τουρκοκυπρίους

    15/7/2004 8:42:00 πμ

    Το ποσό των 30,5 εκατ. δολαρίων θα δώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για την οικονομική ανάπτυξη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Κατεχομένων, στο πλαίσιο του προγράμματος "Cyprus Partnership for Economic Growth", σύμφωνα με διευκρινιστική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, "στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης των Τουρκοκυπρίων και την υποστήριξη της ενσωμάτωσης βορρά-νότου, ώστε να μπορέσει η κοινότητα αυτή να επωμιστεί το οικονομικό κόστος που της αναλογεί στο ενδεχόμενο διευθέτησης του Κυπριακού και επανένωσης της νήσου, καθώς και να φθάσει τα επίπεδα της ΕΕ". Επίσης, αναφέρεται ότι "τα χρήματα θα διοχετευθούν στην ενίσχυση των τουρκοκυπριακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην αναδιάρθρωση του χρηματοοικονομικού τομέα", και η γραπτή απάντηση ολοκληρώνεται με τις επισημάνσεις ότι "οι μηχανισμοί εκταμίευσης τελούν ακόμη υπό εξέταση", ότι "θα διαχειριστούμε το πρόγραμμα αυτό με διαφανείς διαδικασίες σε συνεννόηση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη" και τέλος πως "η προώθηση αυτού του προγράμματος δεν σηματοδοτεί αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής αναφορικά με το καθεστώς αναγνώρισης στην Κύπρο".

    [04] Οικονομία

    Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή Σήμερα η απόφαση για τα πανωτόκια

    15/7/2004 8:36:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σήμερα αναμένεται να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για τα πανωτόκια, κατά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, η οποία συνέρχεται στις 12 το μεσημέρι. Η νομοθετική ρύθμιση που αφορά δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες θα προβλέπει ότι το ποσό του χρέους δεν θα μπορεί να υπερβεί το τριπλάσιο του αρχικού ποσού. Η κυβέρνηση εξετάζει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ενδεχόμενο να αυξήσει το όριο του αρχικού κεφαλαίου των δανείων στα 2,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ευεργετηθεί μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων από τη ρύθμιση που θα ψηφιστεί ίσως και αύριο στη Βουλή. Από αυτή εξαιρούνται, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, οι μεγάλοι οφειλέτες που είχαν επιβαρύνει με σημαντικά χρέη τις τράπεζες και διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία. Επίσης, εξετάζεται ευνοϊκότερη ρύθμιση για τους αγρότες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην τελική ευθεία η ρύθμιση για τα πανωτόκια

    [05] Ιράκ

    Από έκρηξη βόμβας Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στο Ιράκ

    15/7/2004 9:14:00 πμ

    Βόμβα εξερράγη κοντά στο κτίριο που στεγάζεται η αστυνομική διοίκηση της πόλης Χαντίτα βορειοδυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Ιρακινοί αστυνομικοί και να τραυματιστούν άλλα εννέα άτομα στην πλειοψηφία τους αστυνομικοί. Όπως ανακοίνωσε ο αστυνόμος Μοχαμάντ Γκάνεμ η βόμβα ήταν τοποθετημένη πιθανότατα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Από την έκρηξη υπέστησαν ζημιές ένα δημοτικό κτίριο και μια τράπεζα, καθώς και παρακείμενα καταστήματα.

    [06] Ιράκ

    "Δεν πρόκειται να αποσυρθούν οι 470 στρατιώτες" Έληξε το τελεσίγραφο για τον Βούλγαρο όμηρο

    15/7/2004 10:43:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Μια ημέρα μετά την εκτέλεση του Βούλγαρου κρατούμενου από ιρακινούς ενόπλους, άγνωστη παραμένει η τύχη του συμπατριώτη του, ο οποίος κρατείται όμηρος στο Ιράκ, μετά τη λήξη του τελεσιγράφου για την εκτέλεση του, χθες βράδυ στις 23.00 ώρα Ελλάδος. Μια οργάνωση επικεφαλής της οποίας είναι ο συνεργάτης του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα Αμπου Μούσαμπ Αλ Ζαρκάουι, απήγαγε τους δύο Βούλγαρους και απαιτούσε από τις αμερικανικές δυνάμεις να αφήσουν ελεύθερους τους ιρακινούς που κρατούν στις φυλακές. Η οργάνωση ανακοίνωσε την Τρίτη το βράδυ ότι σκότωσε τον έναν από τους δύο ομήρους και έθεσε προθεσμία 24 ωρών και για τον άλλο όμηρο. Η Βουλγαρία, που έγινε πρόσφατα μέλος του ΝΑΤΟ, έχει καταβάλει αγωνιώδεις διπλωματικές προσπάθειες για να διασώσει τους δύο υπηκόους της, ωστόσο εμμένει στην πολιτική της απέναντι στο Ιράκ. "Δεν πρόκειται να αποσύρει τους 470 στρατιώτες της που μετέχουν στην πολυεθνική δύναμη", ανακοίνωσε.

    Εξαιρετικά βίαιη η εκτέλεση

    Οι δύο άνδρες ο Γκεόργκι Λαζόφ, 30 χρόνων και Ιβάιλο Κεπόφ, 32 χρόνων, όταν απήχθησαν μετέφεραν ένα αυτοκίνητο για έναν ιρακινό πελάτη της εταιρίας τους από τη Βουλγαρία στη Μοσούλη.

    Η Βουλγαρία δεν έχει ανακοινώσει ποιος από τους δύο υπηκόους της έχει εκτελεσθεί από τους απαγωγείς του, ωστόσο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι εκτελέσθηκε ο Λαζόφ.

    Επίσης, το αραβικό δορυφορικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι δεν πρόκειται να μεταδώσει τη βιντεοταινία με την εκτέλεση του Βούλγαρου γιατί είναι εξαιρετικά βίαιη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 15 July 2004 - 8:50:28 UTC