Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρίτη στο κόσμο η Ελλάδα
  • [02] Δολοφονική επίθεση με τσεκούρι
  • [03] Στη Βιγιαρεάλ ο Τακινάρντι
  • [04] ΑΕΚ: Επιστροφή στην Ελλάδα
  • [05] "Δείγμα θετικό" για Κωφίδη
  • [06] Δεν πάει Ελσίνκι και ο Πάουελ
  • [07] Βόλτα στο διάστημα

    [01] Νίκησε την Κροατία στην παράταση με 11-10

    Τρίτη στο κόσμο η Ελλάδα

    30/7/2005 9:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/7/2005 11:27:09 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στο τρίτο σκαλί του βάθρου, της υδατοσφαίρισης ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου του Μόντρεαλ ανέβηκε η εθνική μας ομάδα. Τα παιδιά του Σάντρο Καμπάνια του αναμορφωτή του ελληνικού πόλο, επικράτησαν της Κροατίας με 11-10 (9-9), μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση. Ήρωας της τελευταίας στιγμής ο Γιώργος Αφρουδάκης ο οποίος σημείωσε το νικητήριο γκολ 11,5 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του δεύτερου τρίλεπτου της παράτασης. Για την εθνική μας ομάδα αυτή είναι η καλύτερη θέση που παίρνει σε μεγάλη διοργάνωση. Είχε προηγηθεί η τέταρτη στους Ολυμπιακούς της Αθήνας και το 2003 στο παγκόσμιο της Βαρκελώνης. Μπράβο σε όλα τα παιδιά που τίμησαν τα ελληνικά χρώματα και με το πάθος τους σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, κατάφεραν να πάρουν το χάλκινο μετάλλιο.

    Με κομμένη την ανάσα

    Το παιχνίδι ήταν πραγματικά ένα θρίλερ από την πρώτη στιγμή του αγώνα.

    Στο πρώτο επτάλεπτο η εθνική μας προηγήθηκε με 1-2χάρη σε δύο γκολ του Μάζη, ενώ νωρίτερα είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την Κροατία το νέο αστέρι της ο Μπόσκοβιτς έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

    Το δεύτερο επτάλεπτο ξεκίνησε πολύ καλά για την ελληνική ομάδα που προηγήθηκε δυο φορές με δυο γκολ διαφορά (1-3 και 2-4) χάρη σε γκολ των Χατζηθεοδώρου και Χρήστου Αφρουδάκη.

    Οι Κροάτες δεν το έβαλαν κάτω και με ένα γκολ των Ντόγκας και Μπόσκοβιτς έφτασαν στην ισοφάριση.

    Ο Χατζηθεοδώρου όμως δεν είχε την τελευταία του κουβέντα και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην εθνική μας με μακρινό σουτ, κάνοντας το 5-4 σκορ με το οποίο έληξε και η δεύτερη περίοδος.

    Με την αρχή του τρίτου επταλέπτου η Κροατία ισοφάρισε με τον τρίτο γκολ του Μπίσκοβιτς, ενώ λίγο αργότερα πήρε κεφάλι με ένα γκολ.

    Ο Θεοδωρόπουλος λίγο πριν τη λήξη όμως κατάφερε να ισοφαρίσει για την Εθνική μας σε 6-6.

    Για να φτάσουμε στο τέταρτο και πιο ψυχοβγαλτικό επτάλεπτο όπου πάνω από όλα μίλησε η ελληνική ψυχή.

    Ο Φράνκοβιτς με σουτ έκανε το 6-7. Ισοφαρίσει σε 7-7 ο Θεοδωρόπουλος. Ο Χατζηθεοδώρου κάνει το 8-7 αλλά λίγο αργότερα με πέναλτι ο Ντόγκας κάνει το 8-8.

    Μισό λεπτό πριν την λήξη του αγώνα ο ίδιος παίκτης κάνει το 8-9.

    Και κάπου εκεί που όλοι είχαμε συμβιβαστεί με την ήττα και την τέτρτη θέση, μίλησε η ψυχή του Χρήστου Αφρουδάκη, ο οποίος 9 δευτερόλεπτα πριν τη λήψη έκανε με φοβερό σουτ το 9-9 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

    Εκεί και μετά από ένα νευρικό ξεκίνημα και αφού το πρώτο τρίλεπτο είχε περάσει ανεκμετάλλευτο χωρίς γκολ ο Ντόγκας αποφάσισε να δράσει ξανά και ένα λεπτό και είκοσι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και του δεύτερου τρίλεπτου έκανε το 10-9.

    Όμως και πάλι η εθνική μας δεν είχε πει το τελευταίο λόγο της. Ο Σχίζας με ωραίο μακρινό σουτ κάνει το 10-10. Οι Κροάτες στην επόμενη επίθεση πέφτουν σε λάθος.

    Η ελληνική ομάδα ξεκινά επίθεση και η μπάλα φτάνει στα χέρια "του παλιού" Γιώργου Αφρουδάκη, αυτός σηκώνει το κεφάλι βλέπει κενή τη δεξιά γωνία και με ένα φοβερό σουτ κάνει το τελικό 11-10, έντεκα μόλις δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της παράτασης.

    Το τι επακολούθησε δεν περιγράφεται. Τρελά πανηγύρια από όλα τα παιδιά που αν μη τι άλλο, με τις εμφανίσεις του στο Μόντρεαλ έδειξαν ότι τους άξιζε αυτό το μετάλλιο.

    Τα επτάλεπτα (πρώτη η Ελλάδα): 2-1, 3-3, 1-2, 3-3 (κανονική διάρκεια), 2-1.

    ΕΛΛΑΔΑ: Χατζηθεοδώρου 3, Μάζης 2, Θεοδωρόπουλος 2, Χρ. Αφρουδάκης 2, Σχίζας, Γ. Αφρουδάκης.

    ΚΡΟΑΤΙΑ: Ντόγκας 5, Μπόσκοβιτς 3, Γκούριτς, Φράνκοβιτς.

    [02] Κόσμος

    Δολοφονική επίθεση με τσεκούρι

    30/7/2005 8:23:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ένας 18χρονος μαύρος στη Βρετανία, ο οποίος δολοφονήθηκε από συμμορία σε πάρκο κοντά στο Λίβερπουλ. Ο Άντονι Γουόκερ δέχθηκε τη φονική επίθεση το βράδυ της Παρασκευής, από τρεις ή τέσσερις άντρες - πιθανότατα με τσεκούρι - οι οποίοι λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν εκτοξεύσει εναντίον του ύβρεις ρατσιστικού περιεχομένου, ενώ εκείνος περίμενε σε στάση λεωφορείου με τη φίλη του και έναν ξάδερφό του. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για μία απολύτως απρόκλητη και ρατσιστική επίθεση. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για την ανεύρεση των δραστών οι οποίοι διέφυγαν.

    [03] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στη Βιγιαρεάλ ο Τακινάρντι

    30/7/2005 7:48:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στην Ισπανία με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αλέσιο Τακινάρντι, ο οποίος δόθηκε δανεικός από την Γιουβέντους. Ο 30χρονος διεθνής Ιταλός μέσος αγωνιζόταν στην ομάδα του Τορίνο από το 1994 και κατέκτησε με την "μεγάλη κυρία" να κατακτήσει το Champions League, το 1996 αλλά και έξι τίτλους στο Καμπιονάτο (1995, 1997, 1998, 2002, 2003 και 2005). Η άφιξη στην Γιουβέντους του Πατρίκ Βιεϊρά, ήταν η αιτία που ο Τακινάρντι είδε την πόρτα της εξόδου από την πρωταθλήτρια Ιταλίας. Η Βιγιαρεάλ θα αντιμετωπίσει σε λίγες ημέρες την αγγλική Έβερτον στα πλαίσια του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΑΕΚ: Επιστροφή στην Ελλάδα

    30/7/2005 8:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/7/2005 8:39:04 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στην Ελλάδα βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες η αποστολή της ΑΕΚ. Η Ένωση επέστρεψε στα πάτρια εδάφη μετά από δυο εβδομάδες περίπου σκληρής προετοιμασίας στο Κόνιε της Ιταλίας και ο Φερνάντο Σάντος, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που κατέβαλαν τους έδωσε διήμερο ρεπό, προκειμένου να ξεκουραστούν αλλά και να βρεθούν κοντά στα δικά τους αγαπημένα πρόσωπα. Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για την Δευτέρα το πρωί στους Θρακομακεδόνες. Παρόλα αυτά όμως, δυο παίκτες παρενέβησαν τις εντολές του Πορτογάλου τεχνικού και πήγαν στο προπονητικό κέντρο και ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα. Ο λόγος για τον αρχηγό Κώστα Κατσουράνη που ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα προπόνησης καθώς ενσωματώθηκε αργά στην προετοιμασία, λόγω της ειδικής άδειας που είχε πάρει μετά τη συμμετοχή του στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών και ο Βασίλης Πλιάτσικας που επέστρεψε τραυματίας και ακολούθησε πρόγραμμα αποκατάστασης.

    Σάντος: "Είμαστε στο 70%"

    Λίγο μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης επί ιταλικού εδάφους, ο Φερνάντο Σάντος, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την έως τώρα κατάσταση της ομάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν και ακόμα δεν μπήκε ο Αύγουστος η ΑΕΚ, βρίσκεται σε 70% ετοιμότητας.

    "Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο 70% και μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος θα έχουμε πιάσει το 80%" δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός για να συμπληρώσει:

    "Έ χουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας. Αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι πλέον έχω καταλήξει στο βασικό μοντέλο του παιχνιδιού που θα ακολουθήσω και θα δουλέψω τώρα πάνω σε συγκεκριμένα στοιχεία. Αυτό, σε σχέση με την περσινή χρονιά, είναι ένα πλεονέκτημα. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι παίκτες μου καταλαβαίνουν πια το μοντέλο παιχνιδιού που θα ακολουθήσουμε και βελτιώνονται πάνω σε αυτό. Γενικά μπορώ να πω ότι αυτήν τη στιγμή είμαστε περίπου στο 70%. Αυτό το ποσοστό εννοείται ότι είναι σχετικά λίγο και μέχρι το πρωτάθλημα θα έχουμε φτάσει τουλάχιστον στο 80%".

    Στη συνέχεια ο Σάντος αναφέρθηκε στο τι ζητάει συγκεκριμένα από τους παίκτες στο γήπεδο αναλύοντας τον τρόπο που θα αγωνίζεται τη νέα αγωνιστική περίοδο η ομάδα του:

    "Το μοντέλο του παιχνιδιού μας είναι μια ομάδα που μπορεί να παίζει σωστά το πρέσινγκ στην άμυνα και μετά, όταν έχει την μπάλα στην κατοχή της, να ξέρει πότε θα πρέπει να παίξει οργανωμένη επίθεση και πότε αντεπίθεση. Αυτό είναι το μοντέλο παιχνιδιού μας. Τώρα η διάταξη που θα εφαρμόζει αυτό το μοντέλο παιχνιδιού είναι αυτή που έχουμε ακολουθήσει στις προπονήσεις. Αυτό που πιστεύω είναι ότι η τακτική είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα, γιατί χωρίς την τακτική δεν μπορείς να έχεις ένα συγκεκριμένο σύστημα και στόχο στο γήπεδο. Η δική μου ομάδα θα προσπαθήσει να κερδίζει τόσο στη δική της έδρα όσο και στις έδρες των αντιπάλων.

    Και αυτό θα γίνει αν είμαστε μια καλή ομάδα. Αυτή είναι η βάση του ποδοσφαίρου: η τακτική. Σε αυτόν τον τομέα βελτιωθήκαμε πολύ αυτές τις ημέρες. Σε θέματα αμυντικής οργάνωσης πιστεύω ότι έχουμε φτάσει περίπου στο 70%. Και σε θέματα επιθετικής οργάνωσης είμαστε περίπου στο 60%. Αλλά στα θέματα της μετάβασης, της εναλλαγής από επίθεση σε άμυνα και από άμυνα σε επίθεση είμαστε ακόμα στο 40%. Και αυτό είναι το βασικό θέμα στο οποίο θα επικεντρωθούμε στις επόμενες προπονήσεις".

    Τέλος αναφερόμενος στους στόχους της ομάδας τη νέα αγωνιστική περίοδο, ο Πορτογάλος ήταν ξεκάθαρος:

    "Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ΑΕΚ είπα ότι θέλω να φτιάξουμε μια καλή ομάδα. Τώρα, φυσικά, είμαστε σίγουροι για αυτό, κάτι που ίσχυε όμως και πέρυσι. Δεν σημαίνει ότι η δουλειά που έγινε πέρυσι έγινε για το τίποτα. Το στάδιο προετοιμασίας πέρυσι ήταν αρκετά καλό. Και τώρα είμαστε σε μια δεύτερη φάση. Είναι φυσικό ότι θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνέχεια ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Και ο στόχος μας παραμένει πάντα ο ίδιος: να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Και να βλέπουμε μόνο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Η ΑΕΚ θα είναι ανταγωνιστική σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Σε όλες τις υποχρεώσεις της. Η ΑΕΚ έχει αυτήν την υποχρέωση και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι αυτό. Δεν υπάρχει κανείς που θέλει περισσότερο να κερδίζουμε από εμάς τους ίδιους, από εμένα και τους ποδοσφαιριστές. Κανένας άλλος δεν θέλει περισσότερο να κερδίζουμε. Οπότε εμείς θα παίζουμε για να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, σε όποια διοργάνωση και αν συμμετέχουμε".

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Δείγμα θετικό" για Κωφίδη

    30/7/2005 8:42:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ικανοποιημένος από την συνολική εικόνα του Ηρακλή στο φιλικό με την ολλανδική Εμεν έμεινε ο Σάββας Κωφίδης. Ο Έλληνας τεχνικός είδε την ομάδα του να αποδίδει πολύ καλά, ενώ ένας λόγος παραπάνω για να χαμογελάει ήταν η πρώτη εμφάνιση του Γκάρμπα Λαουάλ, που ήταν απολύτως θετική. Ο Νιγηριανός, έτρεξε μάρκαρε έδωσε πάσες, ενώ ήταν ο σκόρερ του πρώτου τέρματος του «Γηραιού» στο 19ο. Ο Κωφίδης θα έχει τη δυνατότητα να εκτιμήσει ακόμη καλύτερα τις δυνατότητες του Λαουάλ, και φυσικά των υπολοίπων παικτών του, στην αυριανή δοκιμασία του "Γηραιού" στη Βόννη απέναντι στην Μπόνερ, ομάδα Β κατηγορίας της Γερμανίας. Εκτός πλάνων γι αυτήν είναι ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, ο οποίος τραυματίστηκε (υπέστη τράβηγμα στους περονιαίους στο δεξί πόδι), στον αγώνα με την Εμεν. Ο Πολωνός ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας και θα χρειαστεί να μείνει μακριά από ρυθμό προπόνησης μέχρι και τη Δευτέρα.

    [06] Δεν πάει Ελσίνκι και ο Πάουελ

    30/7/2005 8:59:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου μένει οριστικά ο Ασάφα Πάουελ , αφού σύμφωνα με τον μάνατζέρ του, Πολ Ντόιλ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον τέμνοντα. Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ με 9.77 επίδοση που πέτυχε στις 14 Ιουνίου στην Αθήνα στα εφετινά "Τσικλητήρεια", τραυματίστηκε στις 22 Ιουλίου στο Σούπερ Γκραν Πρι του Λονδίνου και αρχές της εβδομάδας υποβλήθηκε σε εξετάσεις στο Μόναχο από τον Χανς Μέλερ-Βόλφαρτ, γιατρό της Μπάγερν και της εθνικής ομάδας της Γερμανίας, ο οποίος και διαπίστωσε το μέγεθος του προβλήματος. "Ο Ασάφα δεν θα μετάσχει στα 100μ. Υπάρχει μία ελπίδα να προλάβει να αγωνιστεί στην σκυταλοδρομία 4χ100μ, αλλά το θεωρώ απίθανο. Ο τραυματισμός του είναι πολύ πιο σοβαρός από ότι αρχικά πιστεύαμε", τόνισε σχετικά ο μάνατζέρ του, για να προσθέσει ότι ελπίζει τουλάχιστον πως θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο Γκόλντεν Λιγκ της Ζυρίχης που θα γίνει στις 19 Αυγούστου. Ο Πάουελ θα παραμείνει στο Μόναχο μέχρι τις 4 Αυγούστου οπότε και θα αναχωρήσει για το Ελσίνκι.

    [07] Τεχνολογία

    Βόλτα στο διάστημα

    30/7/2005 7:44:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Τον πρώτο τους περίπατο στο κενό πραγματοποίησαν το Σάββατο δύο από τα μέλη του διαστημικού λεωφορείου Discovery, με στόχο την επιδιόρθωση των ζημιών που προκλήθηκαν κατά την εκτόξευση της περασμένης Τρίτης. Οι δυο άνδρες, που για πρώτη φορά βγαίνουν στο διάστημα, ανέλαβαν ακόμη να αποκαταστήσουν μια σπασμένη κεραία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού κι ένα γυροσκόπιο που τον βοηθά να βρίσκεται στη σωστή θέση. Κατά την 8ήμερη αποστολή του Discovery θα πραγματοποιηθούν συνολικά τρεις έξοδοι στο διάστημα.

    Από την αποστολή του Endeavour

    Ύστερα από προετοιμασία αρκετών ωρών, ο 40χρονος Σοίτσι Νογκούτσι, ο έκτος Ιάπωνας που ταξιδεύει στο διάστημα και ο 49χρονος Στιβ Ρόμπινσον έκαναν την έξοδό τους από το Discovery στις 12:46 (ώρα Ελλάδας).

    Πρόκειται για την πρώτη έξοδο στο διάστημα για μέλη πληρώματος αμερικανικού διαστημικού λεωφορείου, από το ταξίδι του Endeavour στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) το Νοέμβριο του 2002.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προβληματισμός στη ΝΑSΑ

    Σχετικά Links: NASA


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 30 July 2005 - 20:52:35 UTC