Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-09-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοίγει τις πύλες η 71η ΔΕΘ
  • [02] "Να γυρίσουμε την πλάτη σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ" λέει το ΚΚΕ
  • [03] Συναντήσεις υπουργών λίγο πριν τη ΔΕΘ
  • [04] Συνάντηση Αλαβάνου με συνταξιούχους
  • [05] Μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Συνελήφθη ο Ριζάι
  • [07] Αθώα για την εγκατάλειψη των παιδιών
  • [08] Έδρα Δημοκρατίας στη Ν. Υόρκη
  • [09] Στη φυλακή ο "απεσταλμένος τού θεού"
  • [10] Καμαμπέρ με λιστέρια
  • [11] Πρόγραμμα ανάκλησης για Audi
  • [12] Βομβιστική επίθεση στη Καμπούλ
  • [13] Μπαράζ εκρήξεων στην Ινδία
  • [14] Νεκροί οι ανθρακωρύχοι στην Ινδία
  • [15] Διάλογος η μόνη λύση
  • [16] Ζητούνται ενισχύσεις για το Αφγανιστάν
  • [17] Φονικές καταλισθήσεις στο Μεξικό
  • [18] "Αποτρέψαμε τρομοκρατική ενέργεια"
  • [19] Βίντεο Λάντεν με τους αεροπειρατές της 11/9
  • [20] Έπεται και η άρση του ναυτικού αποκλεισμού
  • [21] Θετικές οι εκτιμήσεις Αλμούνια
  • [22] Ντεμπούτο κατά Παναθηναϊκού
  • [23] Προσοχή στον Ατρόμητο
  • [24] Αρθροσκόπηση έκανε ο Αλεξόπουλος
  • [25] "Crash test" με φόντο την Ευρώπη
  • [26] Τιμώνται οι "Πρωταθλητές του Αύριο"
  • [27] Εξιτήριο πήρε ο Ζήσης
  • [28] Χωρίς το Σεβαντόν η Σεβίλλη
  • [29] Ένωσαν τις δυνάμεις τους "Μπαρτσα"-Unicef
  • [30] Για την τιμή της μνηστής του
  • [31] "Βιβλίο αυτογνωσίας" το μουσείο Θεσσαλονίκης
  • [32] "Γιορτή της Τζαζ" στη Θεσσαλονίκη
  • [33] Γιαγιά ...ληστής
  • [34] Απελπισμένος για… πετρέλαιο

    [01] Πολιτική

    Εγκαίνια στις 8 το βράδυ από τον Πρωθυπουργό

    Ανοίγει τις πύλες η 71η ΔΕΘ

    8/9/2006 9:02:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/9/2006 1:40:13 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, θα βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, καθώς στις 8 το βράδυ ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με ομιλία του στο "Βελλίδιο Ίδρυμα" θα εγκαινιάσει την 71η ΔΕΘ. Το πρωί ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε τα δυο εργοτάξια του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπου ενημερώθηκε από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά, για την πορεία των εργασιών που ξεκίνησαν πρόσφατα. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα έργα στο αεροδρόμιο "Μακεδονίας". Το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε το ανακαινισμένο αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη σειρά συναντήσεων μελών της κυβέρνησης με παραγωγικούς φορείς.

    Η Θεσσαλονίκη αλλάζει σελίδα

    Η Θεσσαλονίκη αλλάζει σελίδα δήλωσε ο Πρωθυπουργός, από το αεροδρόμιο Μακεδονία, όπου επιθεώρησε τα έργα επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης απογείωσης.

    Οι Θεσσαλονικείς επί πολλά χρόνια άκουγαν εξαγγελίες που έμεναν μόνο στα χαρτιά, η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να αλλάξει σελίδα και να περάσει από τα λόγια στην πράξη, επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε μεγάλης σημασίας έργο για την πόλη την επέκταση του διαδρόμου υπογραμμίζοντας ότι με την ολοκλήρωση της κατασκευής του, το αεροδρόμιο γίνεται διεθνές.

    Νωρίτερα επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Μετρό το οποίο όπως είπε όταν ολοκληρωθεί θα είναι καλύτερο και απο αυτό της Αθήνας.

    Πρόκειται για το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που έχει γίνει ποτέ στη Θεσσαλονίκη, το κόστος του οποίου θα ανέλθει στο 1,1 δισ. ευρώ.

    Για την κατασκευή του θα γίνουν 4 εργοτάξια, και όταν ολοκληρωθεί μετά απο εξίμιση χρόνια θα έχει 13 σταθμούς και μήκος 9,6 χλμ.

    Επίσης, αναφέρθηκε στην υποθαλάσσια αρτηρία η κατασκευή της οποίας θα αρχίσει στις αρχές του 2007.

    Το έργο αυτό μαζί με το Μετρό θα βελτιώσει το κυκλοφοριακό και την καθημερινότητα των πολιτών τόνισε ο κ. Καραμανλής.

    Αύριο, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί, με κλιμάκιο Υπουργών, τους χώρους της ΔΕΘ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του στις 8 το βράδυ προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και των κοινωνικών εταίρων, καθώς θα παρουσιάσει τους άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, για το επόμενο έτος.

    Ανοιχτή για το κοινό

    Στην 71η Δ.Ε.Θ., που είναι αφιερωμένη στην καινοτομία, συμμετέχουν 1.009 εκθέτες, άμεσοι και έμμεσοι, από την Ελλάδα και άλλες 32 χώρες.

    Οι επίσημες διεθνείς συμμετοχές ανέρχονται σε 21: ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Πολωνία, Ουγγαρία, Τουρκία, Ουκρανία, Νότιος Αφρική, Πακιστάν, Τσεχία, Λιθουανία, Συρία, Αίγυπτος, Βουλγαρία, Αλβανία, Κύπρος, Παλαιστίνη.

    Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιούνται 12 εκθεσιακά αφιερώματα.

    Οι χώροι του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου της Helexpo ΑΕ δέχτηκαν ήδη τους πρώτους τους επισκέπτες, καθώς η λειτουργία της ΔΕΘ για το κοινό ξεκίνησε φέτος από τις 11 το πρωί σήμερα, δηλαδή, μία ημέρα νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη

    Κριτική ΠΑΣΟΚ ενόψει ΔΕΘ

    Σε ρυθμούς ΔΕΘ

    [02] Πολιτική

    "Να γυρίσουμε την πλάτη σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ" λέει το ΚΚΕ

    8/9/2006 7:38:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Λαϊκή αφύπνιση ενόψει των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών, ζήτησε από τους εργαζόμενους η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου Μετροπόλιταν. Η ΓΓ του ΚΚΕ εξαπέλυσε επίθεση σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για την οικονομία. "Αλίμονο μας αν εγκλωβιστούμε στον επικίνδυνο και κάλπικο καβγά ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τους διάφορους δείκτες της οικονομίας και τη διαφθορά. Κινδυνεύουμε πραγματικά από μαζική χειραγώγηση και αποβλάκωση. Πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη και στους δυο. Ο καβγάς τους δεν έχει καμία σχέση με τα λαϊκά προβλήματα. Έχει σχέση με τη διεκδίκηση θέσεων στην εξουσία", τόνισε η κα. Παπρήγα.

    [03] Πολιτική

    Συναντήσεις υπουργών λίγο πριν τη ΔΕΘ

    8/9/2006 4:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/9/2006 5:15:13 μμ)

    Πηγή: NET, NET 105.8, AΠΕ

    Στη Θεσσαλονίκη έχει μεταβεί σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης. Οι υπουργοί είχαν ήδη συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης. Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος συναντήθηκε με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργο Καλαντζή. Ο κ. Παυλόπουλος έκανε σημαντικές αναφορές στα νομοσχέδια αλλά και γενικότερα στο έργο που έχει συντελεσθεί στο υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης. Ο κ. Παυλόπουλος είπε, πως "η κυβέρνηση, αντίθετα με την πρακτική των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που έμεναν στις ανεκπλήρωτες εξαγγελίες, κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της και για τη Β. Ελλάδα και η πορεία ενεργού στήριξης της Β. Ελλάδας θα συνεχισθεί με τους ίδιους ρυθμούς, έτσι ώστε, ως το τέλος της τετραετίας, να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του Κυβερνητικού Προγράμματος στους τομείς της αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών". Παράλληλα, ανέφερε, πως στη Βόρεια Ελλάδα, χρηματοδοτήθηκαν από τον Α΄ κύκλο του "ΜΕΤΕΧΩ" 526 επιχειρήσεις με συνολικό προϋπολογισμό 4.458.246 ευρώ επί συνολικού προϋπολογισμού 17.833.772 ευρώ για όλη την Ελλάδα. Επίσης, τόνισε, πως μέσα σε δυόμισι χρόνια τα ποσοστά απορρόφησης των Περιοφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων(ΠΕΠ) ήταν σχεδόν τριπλάσια, απ ό,τι στην προηγούμενη Κυβέρνηση για τριάμισι χρόνια. Ακόμα, ο υπουργός υπογράμμισε, πως στόχος είναι και η ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη.

    Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σουφλιάς, επισκέφθηκε τον Οργανισμό Ρυθμιστικής Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη και μίλησε για τα μεγάλα έργα που έχουν ξεκινήσει στη συμπρωτεύουσα.

    Ο Δημήτρης Σιούφας το πρωί θεμελίωσε το βιομηχανικό πάρκο στα Κουφάλια, ένα έργο που χρηματοδοτείται με 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ο δήμαρχος Κουφαλίων, Γιάννης Τσουκνιδάς, χαρακτήρισε το έργο "όνειρο ζωής" και ανέφερε ότι στην περιοχή σχεδιάζεται να δημιουργηθεί εργοστάσιο βιομάζας. Στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων, ο κ. Σιούφας ανακοίνωσε ότι στα σχέδια της κυβέρνησης εντάσσεται η υλοποίηση προγράμματος ύψους 200 εκατ. ευρώ, για την ανάταξη όλου του οργανωμένου συστήματος των Βιομηχανικών Πάρκων στην Ελλάδα. Ακόμα, ο υπουργός Ανάπτυξης επισκέφθηκε την Βιομηχανική ζώνη στην Σίνδο, ενώ παρέδωσε αυτοκίνητα για την ενίσχυση των ελεγκτών του ενιαίου φορέα ελέγχου τροφίμων.

    Στο εκλογικό επίδομα των αστυνομικών, που θα φθάσει τα 750 ευρώ, αναφέρθηκε ο Βύρων Πολύδωρας από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός ενημερώθηκε για το σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας και απηύθυνε χαιρετισμό, μέσω ασυρμάτου, σε όλη την αστυνομική δύναμη ευχόμενος για την ομαλή λειτουργία της 71ης ΔΕΘ.

    Ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος επισκέφθηκε τα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης και συζήτησε με δημοσιογράφους τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος στη Βόρειο Ελλάδα. Ο κ. Ρουσόπουλος, έδωσε τη διαβεβαίωσή του πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να προωθήσει λύσεις επί των προβλημάτων των δημοσιογράφων. Ο κ. Ρουσόπουλος συνομίλησε με το προεδρείο για τα προβλήματα του περιφερειακού Τύπου, το καθεστώς εργασίας στην ΕΡΤ και την αδειοδότηση των Μέσων Ενημέρωσης, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για την ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου της Ένωσης.

    Με μέλη του Συνδέσμου εξαγωγών Βορείου Ελλάδας συναντήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, με τους οποίους αντήλλαξε απόψεις για την ανταγωνιστικότητα και τις εξαγωγές προϊόντων.

    Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης, συναντήθηκε με το νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη. Τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, ήταν η ανάπτυξη του τουρισμού στο νομό Θεσσαλονίκης και η απλούστευση των διαδικασιών βίζας από χώρες της Βαλκανικής και της Ρωσίας.

    Ο υφυπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Κοντός, κάλεσε τους κτηνοτρόφους να δημιουργήσουν πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό και τους ενημέρωσε και για την κατοχύρωση της ονομασίας της ελληνικής φέτας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανοίγει τις πύλες η 71η ΔΕΘ

    [04] Πολιτική

    Ζήτησε ενίσχυση των παροχών για υγεία και πρόνοια

    Συνάντηση Αλαβάνου με συνταξιούχους

    8/9/2006 12:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/9/2006 2:52:55 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, για την αύξηση του εισοδήματος των χαμηλοσυνταξιούχων ζήτησε, την Παρασκευή, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, μετά τη συνάντηση, που είχε με το προεδρείο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος (ΑΣΣΕ). "Οι εξελίξεις είναι πολύ δύσκολες σήμερα για τους συνταξιούχους", είπε ο κ. Αλαβάνος χαρακτηρίζοντας ντροπή το γεγονός ότι 6 στους 10 Έλληνες παίρνουν σύνταξη κάτω από 500 ευρώ το μήνα. Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν ουσιαστικά οι παροχές για την υγεία και την πρόνοια. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΑΣΣΕ τόνισε ότι το νεοσύστατο όργανο, που εκπροσωπεί, θα αγωνιστεί δυναμικά για τα δικαιώματα ιδίως των χαμηλοσυνταξιούχων.

    [05] Κοινωνία

    Επί ποδός 3500 αστυνομικοί

    Μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη

    8/9/2006 11:47:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί αλλά και οι πεζοί που θα κινηθούν στους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των μέτρων που θα ισχυσούν με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ αλλά και τα συλλαλητήρια. Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, από τις 4 το απόγευμα και μέχρι να ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και οι πορείες δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στη Λεωφόρο Στρατού και στην Γ Σεπτεμβρίου. Περίπου 3500 αστυνομικοί μετάσχουν στα μέτρα ασφαλείας και τις δυνάμεις θα συντονίζει ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.

    Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας οργανώνουν το βράδυ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, ζητώντας να λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την ώρα της ομιλίας του Πρωθυπουργού.

    Εξάλλου, έκτακτα μέτρα θα ληφθούν από την τροχαία, στη διάρκεια λειτουργίας της ΔΕΘ, με στόχο τη διευκόλυνση των οδηγών που κινούνται στο κέντρο της πόλης και στους δρόμους γύρω από τους εκθεσιακούς χώρους.

    [06] Κοινωνία

    Που είχε αποδράσει με τον Β. Παλαιοκώστα

    Συνελήφθη ο Ριζάι

    8/9/2006 10:08:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/9/2006 4:45:12 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105,8-ΝΕΤ

    Στα χέρια της αστυνομίας, βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής, ο Αλβανός καταζητούμενος κακοποιός, Αλκέτ Ριζάι, που είχε αποδράσει μαζί με το Βασίλη Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού. Η σύλληψή του έγινε στις 7 το πρωί, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ, σε σπίτι, όπου κρυβόταν, στην παραλία Σαράντι του χωριού Πρόδρομος Βοιωτίας. Ο Ριζάι είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής εδώ και αρκετό καιρό και είχε τεθεί υπό στενή παρακολούθηση. Ωστόσο, η αστυνομία κρίνοντας πως σήμερα ήταν η κατάλληλη ευκαιρία, προχώρησε σε μια άρτια σχεδιασμένη και καλά συντονισμένη επιχείρηση και τον συνέλαβε χωρίς να σημειωθεί ούτε ένας πυροβολισμός, παρά το γεγονός ότι ο κακοποιός ήταν οπλισμένος. Μαζί του συνελήφθη και ακόμα ένας ομοεθνής του, ο ξάδελφός του ο οποίος είχε νοικιάσει το σπίτι και τον φιλοξενούσε. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση κάνοντας λόγο για "ασφαλή σύλληψη". "Όλα έγιναν με σχεδόν χειρουργικό τρόπο" είπε και ο Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Δρόσος Μπουγούδη, ο οποίος έδωσε λεπτομέρειες για το χρονικό τη σύλληψης του αδίστακτου κακοποιού.

    "Χειρουργική" επέμβαση της αστυνομίας

    Η αστυνομία παρακολουθούσε από καιρό τις κινήσεις του Ριζάι, ο οποίος μετά την απόδραση του στις 4 Ιουνίου είχε προτιμήσει να παραμείνει στη χώρα μας και μετακινούταν μεταξύ Κορινθίας, Βοιωτίας, Αττικής. Η στενή παρακολούθηση του γινόταν σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν τα ίχνη των αδερφών Παλαιοκώστα, που παραμένουν ασύλληπτοι. Όταν βεβαιώθηκαν ότι οι δρόμοι του Ριζάι και του Βασίλη Παλαιοκώστα μετά τη διαφυγή τους από τον Κορυδαλλό χώρισαν -εικάζεται ότι ο δεύτερος μαζί με τον αδερφό του εγκατέλειψαν τη χώρα με προορισμό κάποια βαλκανική χώρα- οι αρχές αποφάσισαν να προβούν στη σύλληψη του Αλβανού.

    Σήμερα περίπου στις 7 παρά δέκα το πρωί κύκλωσαν το σπίτι όπου κρυβόταν ο Ριζάι και την κατάλληλη στιγμή, έγινε η επέμβαση. Οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ ανατίναξαν με εκρηκτικά την πόρτα του σπιτιού και εισέβαλαν στο εσωτερικό του, την ώρα που ο Ριζάι και ο εξάδελφός του κοιμούνταν. Ο 32χρονος κακοποιός, πρόλαβε και απασφάλισε μια χειροβομβίδα που είχε δίπλα στο κρεβάτι του και απειλούσε ότι θα ανατιναχθεί μαζί με τους αστυνομικούς, οι οποίοι όμως τον σημάδευαν με τα όπλα τους, καλυμμένοι στο διάδρομο. Στη συνέχεια, απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει, αλλά όταν είδε ότι δεν είχαν αποτέλεσμα οι απειλές του και ότι δεν υπήρχε διέξοδος διαφυγής, παρέδωσε τα όπλα του και παραδόθηκε.

    Στο σπίτι εκτός από τη χειροβομβίδα βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένα αυτόματο "ούζι" και φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ενώ συνεχίζεται η έρευνα και σε άλλα σπίτια όπου είχε κρυφτεί την περίοδο μετά την απόδρασή του. Τα σπίτια αυτά βρίσκονται κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, στα δυτικά προάστια και στη Βοιωτία, ενώ είχε περάσει και από το Κιάτο Κορινθίας. Μάλιστα, για να μην αναγνωρίζεται είχε βάψει ξανθά τα μαλλιά του και φορούσε γυαλιά μυωπίας.

    Ο Ριζάϊ θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ στο μεταξύ ανακρίνεται προκειμένου να εξακριβωθεί εάν αναλάμβανε "συμβόλαια θανάτου" και ειδικότερα εάν υπάρχει ανάμειξη του στη διπλή δολοφονία που σημειώθηκε πριν από δύο εβδομάδες στο Περιστέρι, την οποία η αστυνομία θεωρεί "ξεκαθάρισμα λογαριασμών". Ο κ. Μπουγούδης προανήγγειλε, επίσης, "συνέχεια" στην υπόθεση με πρόσωπα τα οποία ενεπλάκησαν στην απόδραση, αλλά και την κάλυψη του Ριζάι από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα.

    [07] Κοινωνία

    Παρέμβαση του υφυπουργού Υγείας

    Αθώα για την εγκατάλειψη των παιδιών

    8/9/2006 4:08:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Αθώα έκρινε το δικαστήριο την 36χρονη μητέρα, η οποία πριν από τρεις ημέρες εγκατέλειψε τα τρία ανήλικα παιδιά της στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη. Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα προσφερθεί στη μητέρα η απαραίτητη οικονομική και ψυχολογική υποστήριξη για να μεγαλώσει η ίδια τα παιδιά της.

    Η 36χρονη αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της εγκατάλειψης και έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Στην κατάθεση ο κ. Κωνσταντόπουλος, χαρακτήρισε την κατηγορούμενη "καλή μητέρα". Όπως είπε, "αποκαλύφθηκε ένα δράμα" και τόνισε ότι η ψυχολογική κατάσταση των παιδιών και η υγεία τους είναι άριστη.

    Η ίδια η 36χρονη, είπε στους δικαστές ότι εξαιτίας σοβαρού προβλήματος υγείας -είχε υποστεί δύο εγκεφαλικά - δεν μπορούσε να εργαστεί και η αναπηρική σύνταξη των 470 ευρώ που λάμβανε κάθε δίμηνο δεν ήταν αρκετή για να ζήσει τα παιδιά της, οπότε προτίμησε να τα αφήσει στην εκκλησία.

    Το δικαστήριο έκρινε ότι παρά την απόγνωσή της η μητέρα άφησε τα παιδιά σε ασφαλές σημείο. Μετά την αθώωσή της η 36χρονη παρέλαβε τα τρία παιδιά της από το νοσοκομείο Παίδων όπου είχαν μεταφερθεί και τους ζήτησε συγνώμη για την περιπέτεια τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εγκατέλειψε τα παιδιά της στην Εκκλησία

    [08] Κοινωνία

    Εγκαινιάστηκε από την Πρόεδρο της Βουλής

    Έδρα Δημοκρατίας στη Ν. Υόρκη

    8/9/2006 12:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/9/2006 1:18:37 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ, Βουλή των Ελλήνων

    Μία σημαντική για την ελληνική ιστορία έδρα, εγκαινιάστηκε, την Πέμπτη, σε ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης, από την πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα. Πρόκειται για την Έδρα Δημοκρατίας, που θα λειτουργεί στο New York University, με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων, και θα έχει ως αντικείμενο το διάλογο για την ιστορική αφετηρία και τη γέννηση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. "Μια επιστροφή στις ρίζες, στην ιστορική αφετηρία και τη γένεση της δημοκρατίας στην αρχαία Ελλάδα, θα μπορούσε πράγματι να βοηθήσει" στην καλύτερη κατανόηση του όρου και τη λειτουργία της Δημοκρατίας, τόνισε, μεταξύ άλλων, η κα Μπενάκη-Ψαρούδα αναφερόμενη στο αντικείμενο της έδρας με την επωνυμία "Hellenic Parliament Global Distinguished Professorship". Την ομιλία της Προέδρου της Βουλής, παρακολούθησε πλήθος καθηγητών, φοιτητών και μελών της ομογένειας. Μεταξύ των παρευρισκομένων και ο καθηγητής Ελληνικής Ιστορίας του Cambridge, Πολ Κάρτλετζ, που δήλωσε ότι νιώθει μεγάλη τιμή να διδάσκει στην έδρα λέγοντας ότι νιώθει πως θα λειτουργήσει σαν "μία γέφυρα μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης". Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, η κα Μπενάκη-Ψαρούδα συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο, στον οποίο εξέφρασε τη συγκίνησή της για τη συμβολή της Ομογένειας στη στήριξη των εθνικών θεμάτων και στη διατήρηση του πολιτισμού και της γλώσσας μας.

    [09] Κοινωνία

    καταδικάστηκε ο Παναγιώτης Κόβας

    Στη φυλακή ο "απεσταλμένος τού θεού"

    8/9/2006 5:45:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ποινή κάθειρξης 13 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Παναγιώτη Κόβα, κατηγορούμενο για απάτη και εκβίαση σε βάρος επτά ενήλικων νεαρών ατόμων την περίοδο 1999-2004. Σύμφωνα με τη δικογραφία ο Κόβας εκμεταλλευόμενος το θρησκευτικό συναίσθημα νεαρών ατόμων τα έπειθε να χρηματοδοτούν ιδέες του για ιεραποστολικού χαρακτήρα δραστηριότητες και στη συνέχεια να μετακομίζουν και να μένουν μαζί του σε κοινόβιο στη Ρουμανία.

    Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον Κόβα, ενώ όρισε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση του κατηγορούμενου. Ετσι, ο Παναγιώτης Κόβας μετά το πέρας της διαδικασίας οδηγήθηκε στη φυλακή.

    [10] Κοινωνία

    Καμαμπέρ με λιστέρια

    8/9/2006 4:57:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τυρί καμαμπέρ από νωπό γάλα Γαλλίας, στο οποίο ανιχνεύτηκε Listeria monocytogenes, διακινήθηκε από τη βελγική εταιρεία ISPC Gent στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο "Μ. Βρετανία", όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ. Πρόκειται για το προϊόν με την ονομασία "Camember Isigny Sainte Mere", με αριθμό παρτίδας 191-2 και ημερομηνία ανάλωσης 11/09/06. Το συγκεκριμένο προϊόν εισήχθη και διακινήθηκε αποκλειστικά στο ξενοδοχείο "Μ. Βρετανία" σε ποσότητα 4 τεμαχίων, 250 gr το καθένα. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημέρωσε άμεσα το ξενοδοχείο "Μ. Βρετανία", ώστε να σταματήσει η διάθεση του προϊόντος. Το ξενοδοχείο ενημέρωσε ότι το προϊόν είχε ήδη καταναλωθεί, κάτι το οποίο πιστοποιήθηκε μετά και από σχετικό έλεγχο που διενήργησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του Ε.Φ.Ε.Τ.

    [11] Κοινωνία

    Πρόγραμμα ανάκλησης για Audi

    8/9/2006 1:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/9/2006 2:46:03 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΥΠΑΝ

    Ανακαλούνται από την ελληνική αγορά αυτοκινήτα Audi A8 για έλεγχο και πιθανή αντικατάσταση του αερόσακου οδηγού.

    Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Θανάσης Σκορδάς, η εταιρεία Kosmocar A.E., Γενική Αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Audi στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελούν το πρόγραμμα ανάκλησης των αυτοκινήτων.

    Η ανάκληση αφορά 46 οχήματα, παραγωγής 2003 και 2004, στα οποία ενδέχεται σε λίγες μεμονωμένες περιπτώσεις, σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου να μην μπορέσει να αναπτυχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αντικατασταθεί η μονάδα airbag του οδηγού.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

    Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής.

    Σχετικά Links:

    Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

    [12] Κόσμος

    Κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ

    Βομβιστική επίθεση στη Καμπούλ

    8/9/2006 9:50:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/9/2006 11:08:35 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: Reuters-Associated

    Βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, 100 μέτρα από την πολύ καλά φρουρούμενη πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν δεκαέξι άτομα έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων δυο Αμερικανοί και οχτώ αφγανοί στρατιώτες. Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και έγινε σε κεντρικό σημείο της πόλης. Περισσότερα από 2000 άτομα, έχουν σκοτωθεί από τις αρχές του χρόνου στο Αφγανιστάν από τις συνεχώς αυξανόμενες επιθέσεις των ανταρτών Ταλιμπάν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ζητούνται ενισχύσεις για το Αφγανιστάν

    [13] Κόσμος

    Με περισσότερους από 31 νεκρούς

    Μπαράζ εκρήξεων στην Ινδία

    8/9/2006 7:03:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Reuters

    Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 75 τραυματίστηκαν από μία σειρά εκρήξεων σε πόλη με μουσουλμανικό κυρίως πληθυσμό, στη δυτική Ινδία. Τα θύματα στην πλειονότητά τους είναι προσκυνητές, που είχαν προσέλθει στις εβδομαδιαίες Ισλαμικές προσευχές. Οι εκρήξεις ήρθαν λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του Ινδού πρωθυπουργού, Μανμοχάν Σινγκ, ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας προειδοποίησαν για την πραγματοποίηση περισσοτέρων τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρη τη χώρα σε οικονομικούς και θρησκευτικούς στόχους και σε πυρηνικές εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα, οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη Μαλεγκάον, στη δυτική πολιτεία Μαχαράστρα, ενώ χιλιάδες μουσουλμάνοι είχαν συγκεντρωθεί σε νεκροταφείο για τις ειδικές προσευχές της Παρασκευής. Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στο χώρο του νεκροταφείου και ακόμη μία στο κέντρο της πόλης. Τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες πανικού από τους δρόμους της Μαλεγκάον, λίγα λεπτά μετά τις επιθέσεις. Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Μαχαράστρα 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 75 τραυματίστηκαν, ενώ ο Δήμαρχος έκανε λόγο για 35 νεκρούς.

    [14] Κόσμος

    Που είχαν παγιδευτεί σε ορυχείο άνθρακα

    Νεκροί οι ανθρακωρύχοι στην Ινδία

    8/9/2006 9:26:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νεκροί εντοπίστηκαν οι 50 ανθρακωρύχοι που παγιδεύτηκαν, μετά από έκρηξη που έγινε το βράδυ της Τετάρτης σε ορυχείο στο κρατίδιο Τζαρκάντ της Ινδίας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές ασφαλείας της χώρας. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ανθρακωρύχους εντοπίστηκαν στις στοές του ορυχείου και ως αιτία θανάτου θεωρείται η εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα. Την ώρα που έγινε η έκρηξη, στο 17ο επίπεδο των στοών του ορυχείου, σε βάθος περίπου 150 μέτρων από την επιφάνεια της γης, στις στοές εργάζονταν 53 άτομα. Οι τρεις κατάφεραν να βγουν μόνοι τους και νοσηλεύονται σε περιφερειακό νοσοκομείο. Οι αρχές αναζητούν ακόμη τις αιτίες της έκρηξης, η οποία προκάλεσε την κατάρρευση της στέγης του ανθρακωρυχείου και την διαρροή αερίου.

    [15] Κόσμος

    Για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

    Διάλογος η μόνη λύση

    8/9/2006 8:44:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το Ιράν θα μπορούσε να συζητήσει το πάγωμα του πυρηνικού προγράμματός της εφόσον η Δύση διαπραγματευόταν χωρίς να θέτει όρους, δήλωσε ο πρώην μετριοπαθής πρόεδρος Μοχάμαντ Χαταμί. Σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον, ο Χαταμί ανέφερε πως οι απειλές των ΗΠΑ για τη χρήση βίας εναντίον του Ιράν δεν πρόκειται να έχουν κανένα αποτέλεσμα. "Βρισκόμαστε στη διαδικασία αναζήτησης λύσεων. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων θα μπορούσαμε να συζητήσουμε ακόμα και την αναστολή. Πιστεύω ότι η καλύτερη λύση έρχεται από τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις γι΄αυτά τα θέματα. Η χρήση βίας και η απειλή χρήσης βίας και η γλώσσα των απειλών ουδέποτε απέφεραν μία λύση σε τέτοιες αντιπαραθέσεις ", δήλωσε ο Μοχάμαντ Χαταμί. Ο Χαταμί, που θεωρείται μεταρρυθμιστής, ανέφερε πως έχει διαφορές με τον διάδοχό του στην προεδρία, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, αλλά αρνήθηκε ότι η κατάσταση στο Ιράν έχει επιδεινωθεί υπό την προεδρία του.

    [16] Κόσμος

    Συνεχώς αυξανόμενη η βία

    Ζητούνται ενισχύσεις για το Αφγανιστάν

    8/9/2006 8:30:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/9/2006 8:37:29 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

    Ενισχύσεις από την Ατλαντική Συμμαχία προκειμένου να αντιμετωπίσει την διαρκώς αυξανόμενη βία, των ανταρτών Ταλιμπάν, στο νότιο Αφγανιστάν ζητά ο επικεφαλής του επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΝΑΤΟ, στρατηγός Τζέιμς Τζόουνς. Μετά τα συνεχόμενα αιματηρά επεισόδια των τελευταίων ημερών ο Αμερικανός στρατηγός παραδέχτηκε ότι η συμμαχία είχε υποτιμήσει το επίπεδο της βίας και κάλεσε τους συμμάχους να στείλουν ενισχύσεις. Ο ανώτατος διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη, δήλωσε ότι θα ήθελε ακόμα 2.000 έως 2.500 στρατιώτες για να ενισχυθεί η δύναμη που βρίσκεται στο Αφγανιστάν και αριθμεί περίπου 18.500 άνδρες. Έκκληση στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να στείλουν ενισχύσεις απηύθυνε και ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γιάαπ ντε Χουπ Σέφερ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "υπάρχουν κάποιοι σύμμαχοι που μπορούν να κάνουν περισσότερα". Πάντως τόσο ο στρατηγός Τζόουνς, όσο και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ απέφυγαν να αναφερθούν σε συγκεκριμένες χώρες από τις οποίες περιμένουν ενισχύσεις.

    [17] Κόσμος

    Δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

    Φονικές καταλισθήσεις στο Μεξικό

    8/9/2006 8:17:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε που σημειώθηκαν στο Μεξικό. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν την πρώτη κατολίσθηση, το βράδυ της Τετάρτης, στο χωριό Τσαλτσιουιτίλο, στην Πολιτεία Ντουράνγκο του βορειοδυτικού Μεξικού. Τρία σπίτια θάφτηκαν κάτω από τόνους λάσπης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δέκα άνθρωποι. Στην περιοχή της Πουέμπλα, στο κεντρικό Μεξικό, άλλη κατολίσθηση στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί. "Ο δρόμος είναι αποκλεισμένος, υπάρχουν πολλοί τραυματίες και, μέχρι στιγμής, τέσσερις νεκροί. Όμως τουλάχιστον δύο φορτηγά με εμπορεύματα, δύο λεωφορεία και άλλα ιδιωτικά οχήματα παρασύρθηκαν", δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Μανουέλ.

    [18] Κόσμος

    "Αποτρέψαμε τρομοκρατική ενέργεια"

    8/9/2006 6:02:00 μμ

    Οι αρχές της Βουλγαρίας απέτρεψαν μια "τρομοκρατική ενέργεια" εναντίον αεροσκάφους την περασμένη εβδομάδα, υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ρουμέν Πέτκοφ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Troud.

    Σύμφωνα με τον υπουργό, η εθνική υπηρεσία πληροφοριών ενημερώθηκε ότι ετοιμαζόταν "μια τρομοκρατική ενέργεια σε αεροσκάφος που θα απογειωνόταν από βουλγαρικό αεροδρόμιο". Πρόσθεσε ότι στις αποσκευές μιας γυναίκας, η οποία συνελήφθη, εντοπίστηκαν πυρομαχικά.

    Ο Πέτκοφ δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις για την υπόθεση αυτή. Η εφημερίδα όμως, που ερεύνησε το θέμα, υποστηρίζει ότι επρόκειτο για ένα αεροσκάφος της ρωσικής εταιρείας Sibir Air το οποίο θα απογειωνόταν στις 30 ή 31 Αυγούστου από τη Βάρνα, με προορισμό τη Μόσχα. Η γυναίκα που συνελήφθη ήταν αλλοδαπή. Οι αρχές υποθέτουν ότι η γυναίκα είχε έναν ή δύο συνεργάτες και εξετάζουν το ενδεχόμενο να ήθελε να καταλάβει το αεροσκάφος.

    [19] Κόσμος

    Βίντεο Λάντεν με τους αεροπειρατές της 11/9

    7/9/2006 11:53:00 μμ

    Βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο Μπιν Λάντεν να συναντά ορισμένους από τους αεροπειρατές, που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. Η προβολή αυτού του βίντεο, σύμφωνα και με το κανάλι, έγινε για πρώτη φορά. Στο βίντεο παρουσιάζονται τα μέλη της Αλ Κάιντα να προετοιμάζονται για τις επιθέσεις, ενώ υπάρχουν και πλάνα με δηλώσεις αεροπειρατή, που επιβιβάστηκε σε ένα από τα δύο αεροπλάνα που έπεσαν στους "Δίδυμους Πύργους". Άγνωστο παραμένει, πώς περιήλθε το βίντεο στην κατοχή του Αλ Τζαζίρα.

    [20] Μ. Ανατολή

    Εντός των επομένων 48 ωρών

    Έπεται και η άρση του ναυτικού αποκλεισμού

    8/9/2006 1:41:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μετά την άρση του αεροπορικού αποκλεισμού το Ισραήλ δηλώνει έτοιμο να άρει και το ναυτικό τις επόμενες 48 ώρες, καθώς όπως ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Εχούντ Ολμερτ έλαβε διαβεβαιώσεις από τον ΟΗΕ για την ανάπτυξη διεθνούς ναυτικής δύναμης στο αμέσως επόμενο προσεχές διάστημα. "Λάβαμε διαβεβαιώσεις από τον ΟΗΕ ότι εντός των προσεχών 48 ωρών θα αναπτυχθεί διεθνής ναυτική δύναμη που θα αναλάβει την τήρηση του εμπάργκο όπλων τα οποία προορίζονται για τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο", δήλωσε η Μίρι Εϊσίν, εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού.

    Όσον αφορά το θέμα των δυο στρατιωτών που απήχθηκαν από την Χεζμπολάχ και η ήταν η αιτία έναρξης του πολέμου, όπως εκτίμησε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αμίρ Περέτζ μετά συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, η εμπειρία της Γερμανίας μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην ανταλλαγή των κρατουμένων επιτρέποντας την απελευθέρωση των δύο απαχθέντων.

    Ίσως και γι αυτό το λόγο άλλωστε να μετέβη στη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών BND Ερνστ Ουρλάου, αποστολή για την οποία τηρήθηκε πλήρης μυστικότητα.

    Ο 59χρονος Γερμανός διακρίθηκε Τον Ιανουάριο του 2004 για το ρόλο του μεσολαβητή μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

    [21] Οικονομία

    Θετικές οι εκτιμήσεις Αλμούνια

    8/9/2006 5:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/9/2006 7:44:17 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος της χώρας, κάτω από το όριο του 3%, μέσα στο 2006 προέβλεψε ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις κοινοτικός επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup, στο Ελσίνκι. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της συνεδρίασης του συμβουλίου Eurogroup, δήλωσε ότι "σύμφωνα με τα μηνύματα που έχει λάβει πρόσφατα από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, φαίνεται πολύ πιθανό πως η διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος θα γίνει φέτος". Τόνισε δε ότι η ελληνική οικονομία δεν συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα της αυριανής συζήτησης του άτυπου συμβουλίου του Εcofin, όπου κύριο θέμα συζήτησης θα είναι η αντιμετώπιση του υψηλού ελλείμματος της Γερμανίας. Ο Γιώργος Αλογοσκούφης από την πλευρά του, σημείωσε ότι η πορεία της δημοσιονομικής εξυγίανσης στη χώρα μας είναι ικανοποιητική, καθώς και ότι και ο προϋπολογισμός του 2007 θα είναι απολύτως σύμφωνος με το πρόγραμμα σταθερότητας. Επίσης, αναφέρθηκε στις δύο προτάσεις που έκανε κατά τη συνεδρίαση, για τη δυνατότητα τροποποίησης των προγραμμάτων σταθερότητας από τα κράτη-μέλη στα μέσα του έτους και τη δέσμευση όλων για επίτευξη των μεσοπρόθεσμών δημοσιονομικών στόχων το αργότερο έως το 2012.

    [22] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ντεμπούτο κατά Παναθηναϊκού

    8/9/2006 7:37:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σε παιχνίδι εναντίον του Παναθηναϊκού έμελλε να συμπεριληφθεί ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε για πρώτη φορά στην αποστολή της Ξάνθης. Ο Νιγηριανοπολωνός επιθετικός δείχνει πως έχει καλύψει πλέον το χαμένο έδαφος, αγωνίστηκε ως αλλαγή και στο φιλικό της περασμένης Κυριακής με τη βουλγαρική Βίρεν Σαντάνσκι και πλέον ο Γιάννης Ματζουράκης έκρινε ότι ήρθε η στιγμή να επανεμφανιστεί στα ελληνικά γήπεδα. Πάντως, η ακριτική ομάδα θα έχει σοβαρές απουσίες, καθώς δεν θα αγωνιστούν οι Λεβάν Μαχράτζε και Βασίλης Τοροσίδης, που είναι ανέτοιμοι, καθώς προέρχονται από τραυματισμό και ο προπονητής τους θέλει να τους έχει ετοιμοπόλεμους στο παιχνίδι με τη Ντιναμό Βουκουρεστίου για το Κύπελλο UEFA, ο Γιάννης Παπαδημητρίου, που υποβλήθηκε σε εγχείριση στη Γερμανία, και ο Βάντσε Σίκοφ, που παραμένει... εξαφανισμένος. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν 20 ποδοσφαιριστές, που είναι οι Πιζανόφσκι, Μάλαρζ, Άντζας, Παβιό, Βίσιο, Λαμπριάκος, Κοντοδήμος, Ζουέλα, Κόρσος, Μπάρκογλου, Μεσέρα, Γαρπόζης, Μάνσο, Κιντάνα, Βιβέιρος, Μπαϊκαρά, Βρύζας, Καζάκης, Φογκάσα και Ολισαντέμπε.

    [23] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Προσοχή στον Ατρόμητο

    8/9/2006 7:35:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την προσοχή όλων στο ματς με τον Ατρόμητο επέστησε ο Λορένσο Σέρα Φερέρ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο ΟΑΚΑ. Ο τεχνικός της ΑΕΚ τόνισε την αναγκαιότητα της νίκης, ενώ επεσήμανε ότι το αυριανό παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό και πως, μέχρι να τελειώσει, κανένας δεν πρέπει να σκέφτεται το Τσάμπιονς Λιγκ και τη Μίλαν. "Πάντοτε λέω ότι δεν υπάρχει λόγος για φόβο στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να είμαστε σώφρονες και να κοιτάμε κάθε αγώνα. Εμπιστεύομαι τους παίκτες μου και πιστεύω ότι δεν θα είναι έτσι. Μιλήσαμε στα αποδυτήρια γι΄ αυτό το θέμα και οι παίκτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να δούμε όλους τους αγώνες ξεχωριστά και πρώτος είναι αυτός του πρωταθλήματος. Οπότε η σκέψη μας πρέπει να είναι στο ματς με τον Ατρόμητο. Αν δεν είναι έτσι θα κάνουμε λάθος" είπε ο Φερέρ.

    Σχετικά με το φαινόμενο της αστοχίας που έχει παρατηρηθεί από τα πρώτα παιχνίδια, τόνισε: "Σαν ομάδα έχουμε και αρετές και περιορισμούς. Γι΄ αυτό που δουλεύουμε είναι για να ενισχύσουμε τις αρετές μας και να διορθώσουμε τα όριά μας. Εγώ αυτό που σκέφτομαι είναι να κρατήσει η ομάδα την ικανότητα να μπαίνει στην περιοχή του αντιπάλου, διότι αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι η ομάδα κοιτάει την αντίπαλη εστία. Θα μας άρεσε να έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό ευτυχίας, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι κοιτάμε την εστία του αντιπάλου, ότι παράγουμε ευκαιρίες για γκολ και κάποια μέρα μπορεί να έχουμε και την τύχη υπέρ μας. Η αλήθεια είναι ότι, αν σταματήσουμε να κάνουμε τις ευκαιρίες, τότε θα έπρεπε να ανησυχούμε".

    [24] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αρθροσκόπηση έκανε ο Αλεξόπουλος

    8/9/2006 4:53:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σε αρθροσκόπηση από τον ορθοπεδικό της ομάδας, Γιάννη Λεβάκο, υποβλήθηκε σήμερα ο Γιώργος Αλεξόπουλος. Ο άσος της ΑΕΚ αναμένεται να πάρει εξιτήριο αύριο, ενώ η απουσία του από την ενεργό δράση υπολογίζεται σε περίπου τέσσερις μήνες. Τους τελευταίους τρεις μήνες, ο παίκτης αντιμετώπιζε πρόβλημα οστικού οιδήματος και χονδροπάθειας στο δεξί γόνατο. Η φυσικοθεραπευτική αγωγή, στην οποία υποβλήθηκε αρχικά, δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα οπότε συστήθηκε στον ποδοσφαιριστή η χειρουργική αντιμετώπιση. Επιπλέον, ιατρικές γνώμες που ζητήθηκαν από τον παίκτη στο εξωτερικό (Βέλγιο, Μονακό) ήταν ταυτόσημες με του ιατρικού επιτελείου της ΑΕΚ και ο Γιώργος Αλεξόπουλος επέστρεψε για να χειρουργηθεί. Στην αρθροσκόπηση, στην οποία υποβλήθηκε σήμερα, διαπιστώθηκε ολική αποκόλληση χόνδρου στο πρόσθιο τμήμα του έσω μηριαίου κονδύλου. Έγινε αφαίρεση των ασταθών τμημάτων του χόνδρου και τρυπανισμοί του υποκείμενου οστού (τεχνική μικροκατάγματων).

    [25] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Crash test" με φόντο την Ευρώπη

    8/9/2006 12:57:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά το ευχάριστο, όπως αποδείχθηκε διάλειμμα, λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Εθνικής στα προκριματικά του EURO 2008, από αύριο το πρωτάθλημα της Super League μπαίνει ξανά στους γνώριμους αγωνιστικούς του ρυθμούς και μάλιστα με ντέρμπι. Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, στο Καραϊσκάκη ο πρωταθλητής Ολυμπιακός πριν από την ευρωπαϊκή αναμέτρηση με την Βαλένθια, δοκιμάζει τις αντοχές του, κόντρα στον "επτάψυχο", ΠΑΟΚ, που παρά τα διοικητικά του προβλήματα, αποτελεί σκληροτράχηλο αντίπαλο. "Πρόβα τζενεράλε" όμως ενόψει των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων πραγματοποιούν αύριο ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, που αντιμετωπίζουν Ατρόμητο (εκτός) και Ξάνθη (εντός) αντίστοιχα. Η υπόλοιπη αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή με τις εξής πέντε αναμετρήσεις Ηρακλής-ΟΦΗ, Ιωνικός-Καλαμαριά, Αιγάλεω-Αρης, Κέρκυρα-Λάρισα, Εργοτέλης-Πανιώνιος.

    Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

    ΣΑΒΒΑΤΟ

    19.00 (Περιστέρι, NET) Ατρόμητος-ΑΕΚ 19.00 (Καραϊσκάκη, NET) Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 21.00 (ΟΑΚΑ, SuperSport) Παναθηναϊκός-Ξάνθη

    ΚΥΡΙΑΚΗ

    17.00 (Καυτανζόγλειο) Ηρακλής-ΟΦΗ 17.00 (Νίκαια) Ιωνικός-Καλαμαριά 19.00 (Αιγάλεω, ΝΕΤ) Αιγάλεω-Αρης 19.00 (Κέρκυρα, ΝΕΤ) Κέρκυρα-Λάρισα 21.00 (Ηράκλειο, SuperSport) Εργοτέλης-Πανιώνιος

    [26] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τιμώνται οι "Πρωταθλητές του Αύριο"

    8/9/2006 3:56:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τη Μικτή Ομάδα Νέων της ΕΠΣ Μακεδονίας για την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων "Πρωταθλητές του Αύριο" 2005-2006 θα τιμήσει ως επίσημος χορηγός της διοργάνωσης η Τράπεζα Πειραιώς, σε ειδική εκδήλωση στην 71η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11/9/2006 και ώρα 19:30 στο χώρο του περιπτέρου του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς στην ΔΕΘ, θα παραστούν επίσης οι πρωταθλητές Ευρώπης, Θόδωρος Ζαγοράκης-Κώστας Χαλκιάς, οι οποίοι θ΄ απονείμουν τιμητικές πλακέτες στους ποδοσφαιριστές της ΕΠΣ Μακεδονίας

    [27] Μπάσκετ

    Εξιτήριο πήρε ο Ζήσης

    8/9/2006 7:39:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Εξιτήριο πήρε σήμερα από την κλινική «Άγιος Λουκάς» της Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ζήσης, μετά την επιτυχημένη επέμβαση ανάτασης του ζυγωματικού. Ο άτυχος Έλληνας διεθνής γκαρντ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από αγκωνιά του Βαρεχάο στον αγώνα της Εθνικής με τη Βραζιλία στο Μουντομπάσκετ, δήλωσε κατά την έξοδό του: «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για τη στήριξή τους όλο αυτό το διάστημα, και όταν βρισκόμουν στην Ιαπωνία ακόμη και εδώ αργότερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο. Με την ευκαιρία αυτή κατάλαβα και πόσο περήφανοι είναι οι Έλληνες για όλη την ομάδα και γι΄ αυτό που πέτυχε. Κάτι που, παρά το ότι ήμουν επηρεασμένος και από τη νάρκωση μετά την επέμβαση, το ένιωσα και κατάλαβα από την πρώτη στιγμή. Είμαστε κι εμείς περήφανοι γι΄ αυτό. Τους ευχαριστώ όλους.» Ο Νίκος Ζήσης θα περάσει το Σαββατοκύριακο με την οικογένειά του και τη Δευτέρα θα επιστρέψει στην κλινική για να του αφαιρεθούν τα ράμματα. Από την Τρίτη θα είναι σε θέση να ακολουθήσει ένα ειδικό χαλαρό πρόγραμμα προετοιμασίας με μπάλα, ενώ σε τέσσερις εβδομάδες θα είναι έτοιμος 100% να ενσωματωθεί στην πρωταθλήτρια Ιταλίας Μπενετόν Τρεβίζο.

    [28] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Χωρίς το Σεβαντόν η Σεβίλλη

    8/9/2006 3:21:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με μία σημαντική απουσία αναμένεται να παραταχθεί στο γήπεδο της Ριζούπολης η ισπανική Σεβίλλη, στην αναμέτρηση για τον α΄ γύρο του Κυπέλλου UEFA με τον Ατρόμητο. Σύμφωνα με ανακοίνωση των πρόσφατων θριαμβευτών του ευρωπαικού Super Cup, ο Ουρουγουανός άσος Ερνέστο Σεβαντόν είναι τραυματίας και θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα διάστημα 3-5 εβδομάδων. Συγκεκριμένα ο 26χρονος διεθνής πάσχει από κόπωση στον πέμπτο σπόνδυλο και θα χάσει τον α' αγώνα της διοργάνωσης στις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ αμφίβολος θεωρείται και για τη ρεβάνς του "Ραμόν Σάντσεθ Πιχουάν" στις 28 Σεπτεμβρίου.

    [29] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ένωσαν τις δυνάμεις τους "Μπαρτσα"-Unicef

    8/9/2006 10:52:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πρωταθλήτρια στα γήπεδα αλλά και στην αλληλεγγύη αποδείχθηκε χθες ότι είναι η ομάδα της Μπαρτσελόνα, καθώς χθες στη Νέα Υόρκη οι "μπλαουγκράνα" προχώρησαν σε μία σημαντική συμφωνία με τη UNICEF. Στο πλαίσιο αυτής η ισπανική ομάδα θα προσφέρει 1,5 εκατομμύριο ευρώ ετησίως για τα επόμενα πέντε χρόνια ενισχύοντας τον αγώνα για την καταπολέμηση του AIDS στα παιδιά του τρίτου κόσμου. Τα πρώτα χρήματα θα διατεθούν για τα προγράμματα του AIDS στη Σουαζιλάνδη, μια χώρα στη νότια Αφρική όπου το 40% των ενηλίκων είναι φορείς του θανατηφόρου ιού. Παράλληλα στη φανέλα της Μπαρτσελόνα θα βρίσκεται το λογότυπο της UNICEF, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία της διάσημης ισπανικής ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόεδρος της "Μπάρτσα", στην ομίλια του κατά την εκδήλωση τόνισε πως η "Μπασρτελόνα δεν είναι απλά ένας αθλητικός σύλλογος, αλλά ένας σύλλογος με ψυχή".

    [30] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Για την τιμή της μνηστής του

    8/9/2006 7:31:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Βίαιος καυγάς ανάμεσα στον Γουέιν Ρούνεϊ και τον αμυντικό της Μπλάκμπερν, Μάικλ Γκρέι, έλαβε χώρα σε εστιατόριο, με αιτία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την προσπάθεια του Αγγλου διεθνούς επιθετικού να υπερασπιστεί τη μνηστή του, την οποία ενοχλούσε ο Γκρέι. Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του Ρούνεϊ, «ο Γκρέϊ κάθισε στο τραπέζι, χωρίς να έχει προσκληθεί, και στη συνέχεια άρχισε να κάνει επιθετικές παρατηρήσεις, τόσο στην Κόλιν, όσο και στις υπόλοιπες κοπέλες που κάθονταν στο τραπέζι. Ο Γουέιν του ζήτησε να φύγει, το επανέλαβε αρκετές φορές, και ύστερα από τις συνεχείς αρνήσεις του Γκρέι πιάστηκαν στα χέρια».

    [31] Πολιτισμός

    "Βιβλίο αυτογνωσίας" το μουσείο Θεσσαλονίκης

    8/9/2006 6:30:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Το ανακαινισμένο αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης εγκαινίασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος τόνισε, ότι το περιεχόμενο του Μουσείου αποτελεί "βιβλίο γνώσης για τους ξένους επισκέπτες του και αυτογνωσίας για τους Έλληνες". Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο υπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Βουλγαράκης, αναφέρθηκε στη διαχρονικότητα του πολιτισμού της Μακεδονίας, που αναδεικνύεται μέσα από τα εκτιθέμενα στο Μουσείο ευρήματα, αλλά και από τα έργα υποδομής, που εκτελέσθηκαν κατά την τριετή περίοδο εργασιών που προηγήθηκε. "Στόχος μας ήταν ο φωτισμός των όψεων πολιτισμού που αναπτύχθηκε στη Μακεδονία" τόνισε ο κ. Βουλγαράκης και προσέθεσε, πως "επιδίωξη όσων εργάστηκαν για τη μουσειακή παρουσίαση, υπήρξε εξ αρχής η ανθρωποκεντρική προσέγγιση της έκθεσης". Ακόμα, τόνισε, πως "το υπουργείο Πολιτισμού ήταν, είναι και θα είναι πολύτιμος αρωγός για την ολοκλήρωση τέτοιου είδους σημαντικών έργων, τα οποία εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της πολιτικής που χαράσσει για τη διάσωση και την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς". Το κτήριο του μουσείου, αναγέρθηκε το 1961, με σχέδια του αρχιτέκτονα Πάτροκλου Καραντινού και εγκαινιάστηκε στις 27 Οκτωβρίου του 1962. Στα 2.200 τ.μ του ανακαινισμένου (με κονδύλια από το Γ΄ ΚΠΣ αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού) Αρχαιολογικού Μουσείου της Θεσσαλονίκης εκτίθενται - πολλά απ αυτά για πρώτη φορά- εκατοντάδες αντικείμενα, προϊόντα ανασκαφικών εργασιών σε ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα.

    Το Αιγαίο ως διάσπαρτη πόλη

    Στο μεταξύ, χθες, Πέμπτη, ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης εγκαινίασε την έκθεση που φιλοξενείται στο ελληνικό περίπτερο στη 10η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής στη Βενετία, με θέμα το Αιγαίο ως διάσπαρτη πόλη. Ο υπουργός εξήρε την υψηλή ποιότητα της ελληνικής συμμετοχής, η οποία, όπως είπε, "εισηγείται μια ιδέα και καταθέτει μια πρόταση, που κινούνται στη σφαίρα της πρωτοτυπίας και της νεωτεριστικής αντίληψης". Ο υπουργός, τόνισε πως "η αντιμετώπιση του Αρχιπελάγους του Αιγαίου, ως διάσπαρτης πόλης, και όχι απλώς ως ενιαίου νησιωτικού συμπλέγματος, υπογραμμίζει την ενότητά του από την αρχαιότητα μέχρι στις ημέρες μας". Ο υπουργός έδωσε συγχαρητήρια στους επιμελητές της ελληνικής συμμετοχής: Κατερίνα Κοτζιά, Ηλία Κωνσταντόπουλο, Λόη Παπαδόπουλο και Κορίνα Φιλοξενίδου. "Πεποίθησή μου είναι ότι η φετινή ελληνική συμμετοχή και η ανάδειξη του Αιγαίου ως διάσπαρτης πόλης ή ως υδάτινης πόλης σε εξέλιξη, θα προσθέσουν άλλη μια επιτυχημένη παρουσία της Ελλάδας και άλλη μια διάκριση στο πλαίσιο ενός διεθνώς αναγνωρισμένου και καταξιωμένου θεσμού, όπως είναι η Μπιενάλε Βενετίας", δήλωσε ο υπουργός.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανοίγει τις πύλες η 71η ΔΕΘ

    [32] Πολιτισμός

    Στο "Μύλο"

    "Γιορτή της Τζαζ" στη Θεσσαλονίκη

    8/9/2006 4:47:00 μμ

    Ένα εξαήμερο τζαζ μουσικής με 12 μουσικά σχήματα -εκ των οποίων σε τέσσερα συμπράττουν Έλληνες και ξένοι μουσικοί- jam session και μια βραδιά αφιερωμένη σε νέους μουσικούς, διοργανώνει ο Σύλλογος "Φίλοι της τζαζ και δημιουργική μουσικής" στον πολυχώρο Μύλος, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την 4η Συνάντηση Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 ως και τις 16 Σεπτεμβρίου. Από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή ο ραδιοφωνικός σταθμός 9.58fm θα αναμεταδίδει απευθείας τμήμα των συναυλιών για μια ώρα κάθε βράδυ, από τις 10μμ ως τις 11μμ.

    Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου: Reunion. Μια μπάντα με ιστορία δύο δεκαετιών, ηλεκτρικό ήχο με ακουστικές προεκτάσεις και ιδιαίτερο ηχόχρωμα.

    Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου: Λίλα Μανώλα - Jean Christophe Charron. Τσέλο και πιάνο από ένα δίδυμο που έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες στην Ευρώπη και την Ασία. Θα πραγματοποιηθούν επίσης σεμινάρια ενώ θα εμφανιστούν και δύο νέα σχήματα οι Νίκος Αναδόλης Τρίο και The Sand

    Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου: Απόστολος Λεβεντόπουλος Τρίο. Η τζαζ παντρεύεται με τα μπλουζ. Ακολουθούν οι Thomas Siffling Quartet

    Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου: Bass to Bass. Τα δυο κοντραμπάσα του Λάκη Τζήμκα και του Νεκτάριου Καραντζή δημιουργούν ήχους που καθηλώνουν. Κατόπιν θα συμπράξουν επί σκηνής οι Γεωργία Συλλαίου, Σάκης Παπαδημητρίου και Χρήστος Γερμενόγλου

    Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου: Aroma Caribe guest Χρήστος Ραφαηλίδης. Οκτώ εξαίρετοι μουσικοί, μοναδικές ενορχηστρώσεις και ήχος μεγάλης λάτιν ορχήστρας. Την ίδια ημέρα εμφανίζεται και η Simone Helle τραγουδίστρια από τη Γερμανία που συνεργάζεται με Έλληνες μουσικούς.

    Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου:

    Εμφανίζονται οι Τριο Βαλκανο που θα παρουσιάσουν επίσημα τον πρώτο ψηφιακό τους δίσκο που μόλις κυκλοφόρησε και οι Κώστας Αναστασιάδης and The Didgi Dimensions με guest τον Τούρκο μουσικό κρουστών Missirli Ahmet

    Σχετικά Links:

    4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΖΑΖ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

    [33] Παράξενα

    Γιαγιά ...ληστής

    8/9/2006 6:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Μπορεί να απέχει μόλις ένα χρόνο από την ένατη δεκαετία της ζωής της, ωστόσο αυτό κάθε άλλο παρά την εμπόδισε από το να επιχειρήσει να ληστέψει μια τράπεζα στο Σικάγο. Η 79 ετών γιαγιά-ληστής εισέβαλε στην τράπεζα φορώντας ένα καπελάκι του τένις, που έγραφε επάνω "πριγκίπισσα" και μαύρα γυαλιά. Αφού περίμενε υπομονετικά στην ουρά, όταν έφθασε η σειρά της, απείλησε την υπάλληλο με όπλο και της είπε με χαμηλή φωνή: "δώσε μου 30.000 δολάρια. Ο φίλος μου με περιμένει απέναντι. Και μη μου δώσεις προσημειωμένα". Η ταμίας, όμως, κατάλαβε, ότι το όπλο δεν ήταν παρά ένα παιδικό παιχνίδι και ψύχραιμη όχι μόνο δεν έδωσε τα χρήματα, αλλά, ενεργοποίησε το σιωπηλό συναγερμό. Η 79χρονη, αφού περίμενε μερικά λεπτά και είδε, ότι δεν έπεισε ως ληστής αποφάσισε να εγκαταλείψει την προσπάθεια και να φύγει από την τράπεζα. Ήταν, όμως, ήδη αργά. Ο φύλακας είχε ενημερωθεί και κατά την έξοδό της, ειδοποίησε έναν αστυνομικό, ο οποίος και τη συνέλαβε. Και μπορεί η καριέρα της τρομερής γιαγιάς στην παρανομία να τελείωσε νωρίς και άδοξα , ωστόσο πέτυχε μείνει στην εγκληματολογική ιστορία του Σικάγο ως η πιο ηλικιωμένη γυναίκα ληστής!

    [34] Παράξενα

    Απελπισμένος για πετρέλαιο

    8/9/2006 12:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/9/2006 12:13:28 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters

    Στα όριά του φαίνεται ότι οδήγησαν έναν Αμερικανό οι συνεχείς ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, που αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Ο λόγος για το Στιβ Τζόρνταν, ιδιοκτήτη πετρελαιοπηγών από τη Λουιζιάνα, που άρχισε να ψάχνει για πετρέλαιο στην αυλή του σπιτιού. Το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Τζόρνταν θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 2,5 χλμ και μάλιστα κάτω από το σπίτι του, την πισίνα του αλλά και το γειτονικό ποτάμι! Ο εμπνευστής αυτής της ιδέας ελπίζει να καταφέρει μέσα σε 10 ημέρες να έχει χτυπήσει φλέβα μαύρου χρυσού, κάτι, που δε θα άξιζε, όπως λέει, να κάνει εάν οι τιμές του πετρελαίου ήταν χαμηλότερες. "Δεν προσπαθώ να αποδείξω τίποτα. Απλώς, προσπαθώ να βγάλω λεφτά", παραδέχθηκε ο Τζόρνταν, που, προφανώς, υπολογίζει ότι τα κέρδη του, θα υπερκεράσουν το κόστος άντλησης και την ταλαιπωρία του. Εμείς θα σας συνιστούσαμε να μη δοκιμάσετε να το κάνετε σπίτι σας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 8 September 2006 - 16:51:11 UTC