Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 07-01-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συστάσεις και μήνυμα συνεργασίας
  • [02] Στην Παλαιστίνη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ
  • [03] Ανάκληση κονσέρβας
  • [04] Κλειστή η διώρυγα Κορίνθου
  • [05] Νέα προθεσμία για τα σήματα
  • [06] Κλειστά τα καταστήματα
  • [07] Ληστεία σε τράπεζα
  • [08] Αεροπορικό στην Ινδονησία
  • [09] Μόνο… 1.292 νεκροί
  • [10] Ουάσιγκτον και Αφρική
  • [11] Στο εδώλιο για τους φόνους στο Ιπσουιτς
  • [12] Πρωτοχρονιά με μπλακάουτ
  • [13] Σεισμός στην Ιαπωνία
  • [14] Όρκοι εκδίκησης
  • [15] Κάλεσμα για Τζιχάντ
  • [16] Οφέλη για τους φορολογούμενους
  • [17] Εγκύκλιος για ληξιπρόθεσμες οφειλές
  • [18] Αυξήσεις στα καύσιμα
  • [19] "Πρασινίζει" ο Αντριάνο
  • [20] Σπουδαία νίκη των Σέλτικς
  • [21] Νίκη για Δανιηλίδου
  • [22] Ποδαρικό με γκολ έκανε ο Γιώργος Σαμαράς
  • [23] Ταχυδρομικοί Beatles

    [01] Πολιτική

    Συστάσεις και μήνυμα συνεργασίας

    2/1/2007 6:14:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/1/2007 6:24:19 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Την ανάγκη για κοινά αντικείμενα δράσεων και για στενότερη συνεργασία επεσήμαναν ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, οι υφυπουργοί Γιάννης Παπαθανασίου και Αναστάσιος Νεράντζης και ο γενικός γραμματέας Νίκος Στεφάνου σε δηλώσεις τους, με αφορμή τη νέα θητεία των Νομαρχών, Δημάρχων και Κοινοταρχών της χώρας, που αρχίζει σήμερα. Παράλληλα ο υπουργός Ανάπτυξης, συνέστησε αυτοσυγκράτηση στις αυξήσεις των δημοτικών τελών και κάλεσε τις υπηρεσίες των Νομαρχιών, να πραγματοποιούν συστηματικούς και εντατικούς ελέγχους στην αγορά, για την προστασία του καταναλωτή. Ο Δημήτρης Σιούφας δεν απέκλεισε τη λήψη μέτρων σε περίπτωση που επιβληθουν υψηλά δημοτικά τέλη, ενώ εξετάζει από κοινού με τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών τρόπους για την πραγματοποίηση ελέγχων στην αγορά όλο το 24ωρο και τις αργίες. Παράλληλα ζήτησε τη ενεργή συμμετοχή των πολιτών, για την αντιμετώπιση ακραίων συμπεριφορών στην αγορά και την περιθωριοποίηση των επιτηδείων.

    [02] Πολιτική

    Στην Παλαιστίνη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

    2/1/2007 11:11:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τη γ.γ. Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί την Παλαιστίνη από τις 3 μέχρι τις 5 Γενάρη, μετά από πρόσκληση του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής και του Παλαιστινιακού Κοινοβουλίου καθώς και με κόμματα και οργανώσεις από όλο το φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Παλαιστίνης.

    Η επίσκεψη γίνεται σε μια περίοδο όπου βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοβουλίες για συζητήσεις πάνω στο Παλαιστινιακό ζήτημα και τη γενικότερη κατάσταση στην περιοχή ενώ συνεχίζεται αμείωτη η επιθετικότητα της κυβέρνησης του Ισραήλ απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό, με συνέχιση των στρατιωτικών της επιχειρήσεων, με τον οικονομικό στραγγαλισμό της Παλαιστίνης και με την εξαγγελία νέων εποικισμών.

    Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα εκφράσει για άλλη μια φορά έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση προς τον δίκαιο αγώνα που διεξάγει ο παλαιστινιακός λαός και οι λαοί όλης της περιοχής ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για μια "νέα Μέση Ανατολή".

    [03] Κοινωνία

    Ανάκληση κονσέρβας

    2/1/2007 5:51:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Νέες παρτίδες από κονσέρβες κορν μπιφ (corned beef), ακατάλληλες για κατανάλωση, εντόπισαν οι γαλλικές αρχές. Όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ πρόκειται για τις κονσέρβες γαλλικής προέλευσης, Corned Beef DAKOR, με αριθμό παρτίδας 56307012 και ημερομηνία λήξεως 3.11.2010, οι οποίες διακινήθηκαν από την εταιρεία "Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου". Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας από την εταιρεία διακίνησης, η οποία, άμεσα ανταποκρινόμενη, έχει δρομολογήσει τη διαδικασία ανάκλησης από τα σημεία πώλησης και έχει ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό με δελτίο Τύπου.Ο ΕΦΕΤ καλεί τους εμπόρους, να αποσύρουν από τα ράφια τους τη συγκεκριμένη παρτίδα, ενώ παράλληλα ξεκίνησε ελέγχους στην αγορά. Όσοι καταναλωτές έχουν ήδη αγοράσει τις κονσέρβες, να τις πετάξουν.

    [04] Κοινωνία

    Λόγω κατολισθήσεων

    Κλειστή η διώρυγα Κορίνθου

    2/1/2007 1:38:00 μμ

    Κλειστή για τη ναυσιπλοΐα παραμένει η Διώρυγα Κορίνθου μετά από κατολίσθηση πρανών, που σημειώθηκε. Ο λόγος τα μη ασφαλή βάθη που διαπιστώθηκαν έπειτα από πραγματογνωμοσύνη της εταιρείας που τη διαχειρίζεται. Ο χρόνος αποκατάστασης του προβλήματος υπολογίζεται σε περίπου επτά ημέρες.

    [05] Κοινωνία

    Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου

    Νέα προθεσμία για τα σήματα

    2/1/2007 12:49:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παρατάθηκε έως τις 10 Ιανουαρίου η προθεσμία για την προμήθεια των σημάτων τελών κυκλοφορίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι για την προμήθεια του σήματος και λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν σε κάποιες τράπεζες και εφορίες.

    Κατά το χρονικό διάστημα της παράτασης τα ειδικά σήματα των τελών κυκλοφορίας θα χορηγούνται αποκλειστικά από τις εφορίες με την επίδειξη από τον φορολογούμενο της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος ή του ειδικού ειδοποιητηρίου που έχει λάβει από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

    [06] Κοινωνία

    Κλειστά τα καταστήματα

    2/1/2007 11:44:00 πμ

    Κλειστά είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ και τα κρεοπωλεία. Κανονικά λειτουργεί ο υπόλοιπος ιδιωτικός τομέας και οι δημόσιες υπηρεσίες.

    Επίσης κλειστή θα είναι σήμερα η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη λόγω πένθους στη μνήμη του Τζέραλντ Φορντ, 38ου προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος απεβίωσε στις 26 Δεκεμβρίου. Στην Αθήνα θα είναι ανοικτά τα τμήματα παροχής προξενικών υπηρεσιών και συντάξεων για όλους όσοι έχουν ήδη προκαθορισμένο ραντεβού, καθώς επίσης και για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Στη Θεσσαλονίκη, το Προξενικό Τμήμα θα είναι ανοικτό για το κοινό από τις 9.00πμ-1.00μμ

    [07] Κοινωνία

    Σε υποκατάστημα της Εμπορικής

    Ληστεία σε τράπεζα

    2/1/2007 11:06:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ληστεία σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας. Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο άτομα εισέβαλαν στην Τράπεζα που βρίσκεται στην οδό Αθηνάς 14, στην Ακρόπολη και αφαίρεσαν από τα ταμεία άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται από την αστυνομία.

    [08] Κόσμος

    Συνεχίζεται το θρίλερ

    Αεροπορικό στην Ινδονησία

    2/1/2007 8:23:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/1/2007 4:24:41 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, BBC

    Σύγχυση επικρατεί στην Ινδονησία σχετικά με την τύχη του αεροσκάφους της Adam Air με 102 επιβαίνοντες, που αγνοείται από τη Δευτέρα. Σύμφωνα με αξιωματούχο της ινδονησιακής πολεμικής αεροπορίας, οι πληροφορίες ότι εντοπίστηκαν στη νήσο Σουλαουέζι τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Adam Air ήταν εσφαλμένες. Νωρίτερα σήμερα, είχε γίνει γνωστό ότι τα συντρίμμια του Μπόινγκ 737-400 εντοπίστηκαν από τα συνεργεία διάσωσης σε ορεινή δύσβατη περιοχή του νησιού και πως οι 90 εκ των επιβατών -μεταξύ των οποίων υπήρχαν και πολλά παιδιά- θεωρούνταν νεκροί. Μάλιστα, είχε αναφερθεί ότι, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από περίοικους, 12 άνθρωποι κατάφεραν να επιζήσουν και ότι θα μεταφέρονταν στο Μακάσαρ, την πρωτεύουσα του νησιού. Το αεροσκάφος που μετέφερε 96 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, εκτελούσε το δρομολόγιο από την πόλη Σουραμπάγια της Ιάβας, στο Μάναντο στο βόρειο τμήμα της νήσου Σουλαουέζι, όταν εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας και λίγη ώρα πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο, έχασε επαφή με τα ραντάρ.

    Σφοδρή κακοκαιρία

    Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το αεροσκάφος έπεσε λόγω έλλειψης καυσίμων. Όμως στην περιοχή επικρατούσαν δυσχερείς καιρικές συνθήκες και έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι. Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει στις 12:59 της Δευτέρας, τοπική ώρα, από τη Σουραμπάγια.

    Το Μπόινγκ 737-400 της Adam Air - εταιρεία που ιδρύθηκε το 2003 με έδρα τη Τζακάρτα - είχε κατασκευαστεί πριν 17 χρόνια, είχε στο ενεργητικό του 45.371 ώρες πτήσης και είχε υποβληθεί για τελευταία φορά σε τεχνικό έλεγχο στις 25 Δεκεμβρίου.

    Πρόκειται για το δεύτερο πολύνεκρο δυστύχημα, που σημειώνεται στη χώρα μέσα σε λίγα 24ωρα. Το Σάββατο, ένα επιβατικό πλοίο βυθίστηκε ανοιχτά της Ιάβας. Οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί κάποιοι από τους 400 επιβάτες θεωρούνται πλέον μηδαμινές.

    [09] Κόσμος

    Αεροπορικά δυστυχήματα

    Μόνο 1.292 νεκροί

    2/1/2007 4:22:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πέρυσι σημειώθηκαν 156 αεροπορικά δυστυχήματα, 22 λιγότερα από το 2005, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε αυτά ανήλθε σε 1.292, ήταν δηλαδή κατά 11% χαμηλότερος από αυτόν του 2005, αλλά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με το μέσο όρο των τελευταίων 10 ετών, διευκρινίζει η ίδια υπηρεσία. Ο απολογισμός της υπηρεσίας αυτής αφορά τα αεροσκάφη που μεταφέρουν τουλάχιστον 6 άτομα.

    Στη βόρεια Αμερική σημειώθηκαν τα περισσότερα δυστυχήματα, το 32% του συνολικού ποσοστού, ενώ στην Αφρική το 18% και στην Ασία το 17%.Η συντριβή στις 22 Αυγούστου στην Ουκρανία ενός "Τουπόλεφ 154" με 170 νεκρούς ήταν το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα της περσινής χρονιάς και η μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία παγκοσμίως από το 2002.

    [10] Κόσμος

    και "πόλεμος"δηλώσεων

    Ουάσιγκτον και Αφρική

    2/1/2007 3:02:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Φίλο-ισλαμιστές αντάρτες και ξένοι μαχητές συνελήφθησαν αιχμάλωτοι και κρατούνται σε φυλακές, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σομαλίας Αλί Γκέντι μετά την εκδίωξη των Ισλαμιστών,τονίζοντας πως η κυβέρνηση ελέγχει το νότο και το κέντρο της χώρας. Από την άλλη πλευρά ο Αιθίοπας πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο στρατός της χώρας του μπορεί να αποχωρήσει από τη Σομαλία εντός δύο εβδομάδων και επιπλέον καλεί τη σομαλική κυβέρνηση να μην επιτρέψει στους πολέμαρχους να αναμιχθούν στην εξουσία, μετά την ήττα των δυνάμεων των ισλαμιστών. (Οι Σομαλοί πολέμαρχοι κυριαρχούσαν στην πρωτεύουσα της Σομαλίας από την αρχή του εμφυλίου πολέμου το 1991 ως την ήττα τους από τους ισλαμιστές μαχητές τον Ιούλιο του 2006).

    Παράλληλα η Ερυθραία κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι βρίσκεται πίσω από τον πόλεμο στη Σομαλία, αλλά προειδοποίησε ότι "η Ουάσινγκτον δεν θα καταφέρει να καταπνίξει τη θέληση του σομαλικού λαού".Διπλωμάτες στην ανατολική Αφρική συμφωνούν ότι η Ουάσινγκτον είναι βέβαιο πως ενέκρινε την επέμβαση της Αιθιοπίας, και έστειλε στρατεύματα για να υποστηρίξουν τις κυβερνητικές δυνάμεις της Σομαλίας στην προσπάθεια για ανάκτηση του ελέγχου του Μογκαντίσου. Η Ουάσινγκτον από την πλευρά της κατηγορεί την Ερυθραία ότι δίνει όπλα και στρατιώτες στους ισλαμιστές της Σομαλίας- κάτι που αρνείται η κυβέρνηση της Ασμάρα. "Υπάρχει κακή παρουσίαση της κατάστασης από τα ΜΜΕ. Αυτός ο πόλεμος διεξάγεται μεταξύ των Αμερικανών και του σομαλικού λαού", δήλωσε ο υπουργός Πληροφόρησης της Ερυθραίας "Ξένες δυνάμεις προσπαθούν να επιβάλλουν τη θέλησή τους στον σομαλικό λαό. Το θέμα είναι τα γεωπολιτικά συμφέροντα των υπερδυνάμεων εναντίον της επιλογής των Σομαλών".

    [11] Κόσμος

    Πατέρας τριών παιδιών ο κατηγορούμενος

    Στο εδώλιο για τους φόνους στο Ιπσουιτς

    2/1/2007 11:19:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στο δικαστήριο οδηγείται σήμερα ο 48χρονος Στίβεν Ράιτ που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τις πέντε ιερόδουλες στην ανατολική Αγγλία, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν στην περιοχή του Ιπσουιτς του Σάφολκ.

    Ο Ράιτ συνελήφθη στις 19 Δεκεμβρίου μετά από εντατικές έρευνες της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Ιπσουιτς, η ταχύτητα με την οποία διαπράχθηκαν οι φόνοι δεν έχει προηγούμενο στο εγκληματικά χρονικά της Βρετανίας.

    Ο κατηγορούμενος, οδηγός φορτηγού και πρώην καμαρότος στο κρουαζιερόπλοιο Κουίν Ελίζαμπεθ ΙΙ, έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει αποκτήσει τρία παιδιά.

    Ο συνήγορός του Πολ Οσλερ έκανε έκκληση στα μέσα ενημέρωσης της χώρας να αντιμετωπίζουν προσεκτικά και με αυτοσυγκράτηση την υπόθεση. "Να θυμίσω σε όλους πως κάποιος είναι αθώος μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο", τόνισε και πρόσθεσε πως ο πελάτης του "αντέχει σε όλα αυτά".

    Ο Γενικός Εισαγγελέας Λόρδος Γκολντσμιθ επισήμανε πως τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να είναι προσεκτικά και να μην δημιουργούν προκαταλήψεις που μπορεί να βλάψουν τη μελλοντική δικαστική διαδικασία.

    [12] Κόσμος

    30.000 σπίτια χωρίς ρεύμα στη Σουηδία

    Πρωτοχρονιά με μπλακάουτ

    2/1/2007 10:47:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γερμανικό Πρακτορείο

    Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν χθες 30.000 σπίτια στη δυτική και νότια Σουηδία καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στο ηλεκτρικό δίκτυο.

    Η σουηδική Μετεωρολογική υπηρεσία είχε προειδοποιήσει τους κατοίκους στις επαρχίες Σμάλαντ και Σκάνε ότι πρόκειται να εκδηλωθούν καταιγίδες και οι αρχές είχαν συστήσει περιορισμό στις μετακινήσεις.

    Στη γειτονική Δανία, οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση δύο πολυώροφων κτιρίων στη συνοικία Ροντόβρ της Κοπεγχάγης καθώς εκφράστηκαν φόβοι για κατάρρευσή τους λόγω των θυελλωδών ανέμων. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ριτζάου, τουλάχιστον 1000 ένοικοι των δύο κτιρίων -ενός 12όροφου και ενός 14όροφου απομακρύνθηκαν και βρήκαν προσωρινό καταφύγιο σε ένα γειτονικό σχολείο. Ο συναγερμός έληξε το απόγευμα της Δευτέρας όταν μετριάστηκε η ένταση των ανέμων.

    [13] Κόσμος

    Μεγέθους 5,2 βαθμών Ρίχτερ

    Σεισμός στην Ιαπωνία

    2/1/2007 9:25:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στα ιαπωνικά νησιά Ογκασουάρα, στον Ειρηνικό, 1000 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο. Από το σεισμό δεν προκλήθηκαν ζημιές ούτε θύματα και δεν υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι. Το επίκεντρο εντοπίστηκε σε βάθος 330 χιλιόμετρα από την επιφάνεια του Ωκεανού. Στην Ιαπωνία, που βρίσκεται στην ένωση τεσσάρων τεκτονικών πλακών, σημειώνεται κάθε χρόνο το 20% των ισχυρότερων σεισμών στον κόσμο.

    [14] Ιράκ

    12.320 Ιρακινοί πολίτες σκοτώθηκαν το 2006

    Όρκοι εκδίκησης

    2/1/2007 9:56:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-BBC-Γαλλικό Πρακτορείο

    Με ανοιχτές τις πληγές της βίας υποδέχεται το Ιράκ το νέο έτος. Σε 1.930 υπολογίζονται, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών, ο αριθμός των αμάχων Ιρακινών που έχασαν τη ζωή τους σε ένοπλες επιθέσεις, μόνο μέσα στο μήνα Δεκέμβρη, ενώ συνολικά όλο το 2006 σκοτώθηκαν 12.320 Ιρακινοί πολίτες, οι μισοί εκ των οποίων τους τέσσερις τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, κατά μέσο όρο σκοτώνονται καθημερινά στο Ιράκ 120 πολίτες. Κι ενώ οι εμφύλιες διενέξεις σπαράσσουν τη χώρα, o πρόσφατoς απαγχονισμός του Σαντάμ Χουσέιν έρχεται να ρίξει "λάδι στη φωτιά", καθώς δεν είναι λίγοι οι οπαδοί του που δηλώνουν ότι θα πάρουν εκδίκηση στο όνομα του.

    Έρευνα για το επίμαχο βίντεο

    Εκατοντάδες σουνίτες υποστηρικτές του Ιρακινού πρώην προέδρου διαδήλωσαν χθες στους δρόμους της Βαγδάτης, του Τικρίτ και της Σαμάρα ορκιζόμενοι εκδίκηση για την εκτέλεση του ηγέτη τους, ενέργεια την οποία κατήγγειλαν ως μια ενορχηστρωμένη από τους Αμερικανούς, εγκληματική πράξη δειλίας.

    Στη Μοσούλη, στη φυλακή Παντούς, οι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο του. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι στα επεισόδια σκοτώθηκε ένας κρατούμενος.

    Στο μεταξύ, η ιρακινή κυβέρνηση διέταξε ανακρίσεις για τη βιντεοσκόπηση με κινητό τηλέφωνο της εκτέλεσης και την γελοιοποίησή του Σαντάμ Χουσέιν από τους φρουρούς του λίγο πριν απαγχονιστεί, γεγονός που μετέτρεψε την όλη διαδικασία σε τηλεοπτικό θέαμα. Το βίντεο της εκτέλεσης του Σαντάμ που έκανε το γύρω του κόσμου αρχικά μέσω του internet και κατόπιν της τηλεόρασης, αποκάλυπτε ότι τις τελευταίες στιγμές του, ο πρώην πρόεδρος, τις πέρασε ακούγοντας τους φρουρούς του να του λένε "πήγαινε στην κόλαση" και να φωνάζουν το όνομα του εχθρού του, του σιίτη Μοκτάντα αλ Σαντρ, ο πατέρας του οποίου είχε εκτελεστεί το 1999 υπό το καθεστώς του πρώτου.

    Μιλώντας στο Ρόιτερ σύμβουλος του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει πως οι φρουροί κατάφεραν να περάσουν κινητό τηλέφωνο με κάμερα στην αίθουσα της εκτέλεσης ."Κατέστρεψαν την εικόνα των οπαδών του Σαντρ. Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί. Πριν εισέλθουμε στην αίθουσα της εκτέλεσης είχαμε κάνει συμφωνία ότι ουδείς θα έχει μαζί του κινητό τηλέφωνο" , πρόσθεσε.

    Οι τελευταίες εικόνες του Σαντάμ έχουν προκαλέσει την οργή των σουνιτών στο Ιράκ, που έχουν στραφεί εναντίον της κυβέρνησης που ελέγχεται από τους σιίτες.

    Αμαχοι τα θύματα νέων βομβαρδισμών

    Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά αμερικανικό αεροσκάφος βομβάρδιζε τα γραφεία του ιρακινού Μετώπου Εθνικού Διαλόγου στη νότια Βαγδάτη με αποτέλεσμα το θάνατο έξι Ιρακινών πολιτών. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Ιρακίγια μεταξύ των νεκρών είναι δύο παιδιά και μια γυναίκα. Το Μέτωπο Εθνικού Διαλόγου διαθέτει 11 βουλευτές και επικεφαλής του είναι ο Σάλεχ αλ Μούτλακ.

    Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι έξι "ύποπτοι τρομοκράτες" σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις στρατιωτικές δυνάμεις στη διάρκεια επιχείρησης σε κτίρια, στη νότια Βαγδάτη.

    Όμως και ο στρατός των ΗΠΑ μετρά απώλειες. Χθες ανήμερα Πρωτοχρονιά άλλος ένας Αμερικανός σκοτώθηκε από έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας στη νοτιοδυτική Βαγδάτη. Από το Μάρτιο του 2003, συνολικά 1.994 αμερικανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρας, σύμφωνα με στοιχεία του Πενταγώνου.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του τόνισε πως οι ΗΠΑ θα πολεμήσουν την τρομοκρατία και πως θα εργασθούν ώστε το 2007 να επιτευχθεί "ένα ελεύθερο κι ενιαίο Ιράκ". "Η νίκη επί των τρομοκρατών και των εξτρεμιστών αποτελεί την πρόκληση της εποχής μας. Θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της Ιστορίας μ εμπιστοσύνη και θα πολεμήσουμε αταλάντευτα για την ελευθερία", τόνισε ο Μπους, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του BBC ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει νέο στρατηγικό σχέδιο για την αποκατάσταση της σταθερότητας στο Ιρακ. Το σχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει την αύξηση του αριθμού των στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα, αναμένεται να εγείρει έντονες αντιδράσεις.

    [15] Ιράκ

    Κραυγές "τρόμου"

    Κάλεσμα για Τζιχάντ

    2/1/2007 6:27:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    O Εζάτ Ιμπραήμ δεύτερος στην ιεραρχία επί προεδρίας του Σαντάμ Χουσεΐν, κάλεσε όλες της οργανώσεις του Τζιχάντ να σχηματίσουν ένα "κοινό μέτωπο" για την "αντίσταση" και την "ελευθερία" του Ιράκ, σε μακροσκελή ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ιρακινού κόμματος Μπάαθ, αφού νωρίτερα απέτισε φόρο τιμής στο νεκρό ιρακινό πρόεδρο που οδηγήθηκε στην κρεμάλα. "Καλώ τους γενναίους ηγέτες του Τζιχάντ, τους ηρωικούς μαχητές όλων των οργανώσεων που υπερασπίζονται τον ιερό πόλεμο να ενεργήσουν σοβαρά για τη δημιουργία ενός μετώπου τζιχάντ και αντίστασης, για να καταστρέψουν τον εχθρό και να απελευθερώσουν το Ιρακ", αναφέρει ο Εζάτ Ιμπραήμ.

    Ωστόσο ζητά από τους οπαδούς του "να σεβαστούν πλήρως την ασφάλεια και τα αγαθά και να μην επιτρέψουν να εισβάλλει στις γραμμές τους η τρομοκρατία".

    [16] Οικονομία

    Λόγω της αύξησης του αφορολόγητου

    Οφέλη για τους φορολογούμενους

    2/1/2007 6:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/1/2007 7:07:30 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Τρία εκατομμύρια φορολογούμενοι, δεν θα πληρώσουν καθόλου φόρο για φέτος, λόγω της αύξησης του αφορολόγητου, και της μείωσης των συντελεστών. Στους κερδισμένους, ανήκουν τα μεσαία εισοδήματα, ενώ μέχρι το 2009, θα υπάρξει σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου και περαιτέρω μείωση των συντελεστών. Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, αίρεται το μέτρο της παρακράτησης μισθών και συντάξεων έως 600 ευρώ, για χρέη προς το δημόσιο. Παράλληλα αυξάνεται στα 300 ευρώ το ύψος της οφειλής για το οποίο δεν λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κατά των οφειλετών.

    Κερδισμένα τα μεσαία εισοδήματα

    Καλή χρονιά για την τσέπη τριών εκατομμυρίων φορολογουμένων το 2007, αφού δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ στην εφορία.

    Η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ και η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, θα φέρουν κέρδη σε όσους έχουν εισόδημα από 12.000 ευρώ και άνω και όσους έχουν οικογένεια με 2 παιδιά

    Για παράδειγμα, ζευγάρι με 2 παιδιά και εισόδημα 18.000 ευρώ, το 2006 πλήρωσε παρακρατηθέντα φόρο 1.477,50 ευρώ, ενώ το 2007 θα πληρώσει 1.142,60 ευρώ, Όφελος 334,90 ευρώ.

    Αν το ίδιο ζευγάρι είχε εισόδημα 28.000 ευρώ, το 2006 πλήρωσε παρακρατηθέντα φόρο 4.925 ευρώ, ενώ το 2007 θα καταβάλει 4000 ευρώ. Όφελος 925 ευρώ.

    Όφελος θα έχουν οι φορολογούμενοι και από τις εκπτώσεις των φόρων για ενοίκιο πρώτης κατοικίας, ενοίκιο φοιτητών και ασφάλιστρα ζωής και ασθένειας

    Συγκεκριμένα για τις κατοικίες:

    -καταργείται σταδιακά το χαρτόσημο στα ενοίκια σε 2 χρόνια. Από φέτος θα είναι 1,8% -αυξάνεται στο 40% το ποσό που εκπίπτει για τα ασφάλιστρα, έξοδα επισκευής και -μειώνεται ο ΦΠΑ από το 19% σε 9% για επισκευές παλαιών ακινήτων

    Το 2007 μας έφερε όμως και αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα στο πλαίσιο της εναρμόνισης με τα ισχύοντα στην ΕΕ.

    Στην αμόλυβδη βενζίνη ο ειδικός φόρος αυξάνεται κατά 5,8%, δηλαδή 2 λεπτά ανά λίτρο στη λιανική της τιμή.

    Κατά 3,4% αυξάνεται στη σούπερ αμόλυβδη και κατά 6,2% στο πετρέλαιο κίνησης.

    [17] Οικονομία

    Εγκύκλιος για ληξιπρόθεσμες οφειλές

    2/1/2007 1:56:00 μμ

    Σημαντικές διευκολύνσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους οφειλέτες του δημοσίου ισχύουν από 1/1/2007. Οι διευκολύνσεις αυτές προβλέπονται στο τελευταίο φορολογικό νόμο, ενώ το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε σε όλες τις εφορίες της χώρας εγκύκλιο με διευκρινίσεις για την εφαρμογή των νέων διατάξεων.

    Μεταξύ άλλων μειώνεται σε 5 τοις χιλίοις το παράβολο που καταβάλλεται με την αίτηση για την εξέταση αιτήματος διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής. Έτσι, για οφειλή 1.000 ευρώ το παράβολο ορίζεται πλέον σε 5 ευρώ από 15 ευρώ που ίσχυε και για οφειλή 1.500 ευρώ σε 7,5 ευρώ από 15 ευρώ.

    Στις ευνοϊκές διατάξεις της ρύθμισης υπάγονται και όλες οι μη ληξιπρόθεσμες δόσεις των οφειλών, οι οποίες όμως δεν μπορούν να υπερβούν συνολικά τις 48.

    Δεν θα βεβαιώνονται οφειλές μικρότερες των 30 ευρώ ανά οφειλέτη και στην περίπτωση που έχουν βεβαιωθεί τέτοια ποσά θα επιστρέφονται στον οφειλέτη.

    Αυξάνεται από τα 150 ευρώ σε 300 ευρώ το ποσό της οφειλής για το οποίο δεν θα λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κατά τον οφειλετών με ληξιπρόθεσμες οφειλές από την εφορία.

    Δεν θα επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων σε βάρος οφειλετών του δημοσίου, εφόσον το ποσό αυτών είναι μέχρι 600 ευρώ το μήνα. Αν ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει τα 600 ευρώ μηνιαίως επιτρέπεται η κατάσχεση μέχρι το 25% αυτών, όμως σε κάθε περίπτωση το ποσό που θα απομένει δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 600 ευρώ.

    [18] Οικονομία

    Αυξήσεις στα καύσιμα

    2/1/2007 11:33:00 πμ

    Αύξηση στην τιμή της βενζίνης κατά περίπου δύο λεπτά το λίτρο, έφερε το 2007. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην αναπροσαρμογή του ειδικού φόρου κατανάλωσης, στο πλαίσιο εναρμόνισης της χώρας μας με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [19] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Πρασινίζει" ο Αντριάνο

    2/1/2007 4:07:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πολύ κοντά στο να διαβεί την πόρτα της Παιανίας βρίσκεται ο επιθετικός της Πόρτο Αντριάνο. Ο Βραζιλιάνος φορ θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφική κίνηση των "πράσινων" για το νέο έτος αν καρποφορήσουν οι τελικές συζητήσεις που θα έχει σήμερα ο μάνατζερ του παίχτη Εσάου Ελίας με την διοίκηση των "δράκων". Ο εκπρόσωπος του βραζιλιάνου επιθετικού αναφερόμενος στην καθοριστική επαφή που θα γίνει σήμερα είπε στην αθλητική εφημερίδα "Sportday": "Ο Αντριάνο θέλει να παίζει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού αποτελεί μια καλή προοπτική, αλλά δεν είναι η μοναδική ομάδα που ασχολείται μαζί του. Δύο ισπανικές ομάδες έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να τον αποκτήσουν. Από την Τρίτη (2/1) θα υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα, αφού θα συναντηθώ με τους ιθύνοντες της Πόρτο. Ωστόσο, επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει ακόμη από την Πόρτο αλλά "αυτό αναμένεται να γίνει τις επόμενες ώρες", δήλωσε σχετικά ο μάνατζερ του Αντριάνο, ενώ απαντώντας για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Μπράγκα είπε: "Ο Αντριάνο δεν πρόκειται να παραχωρηθεί στη Μπράγκα, διότι ο ίδιος δεν θέλει να πάει σε άλλη πορτογαλική ομάδα πλην της Πόρτο. Προτιμά να μείνει στην Πόρτο, είτε να αγωνιστεί σε άλλο ευρωπαϊκό σύλλογο".

    [20] Μπάσκετ

    Σπουδαία νίκη των Σέλτικς

    2/1/2007 12:58:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με ηγέτη τον Τόνι Αλεν που πέτυχε 22 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ οι Σέλτικς νίκησαν 89-81 τους Μπλέιζερς στο Πόρτλαντ και έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί των έξι ηττών. Σημαντική βοήθεια και από τον Ράιαν Γκόμες ο οποίος τελείωσε το ματς με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο Αλ Τζέφερσον προσέθεσε 14 πόντους και 11 ριμπάουντ, 15 πέτυχε ο Γουάλι Σέρμπιακ. Από την άλλη πλευρά ξεχώρισε ο ρούκι Μπράντον Ρόι με 18 πόντους, Ουντόκα και Γουέμπστερ τελείωσαν το ματς με 11 πόντους ο καθένας. Στη Σάρλοτ, με κορυφαίο τον Κέβιν Γκαρνέτ που τελείωσε το ματς με 32 πόντους και 14 ριμπάουντ, οι Τίμπεργουλβς νίκησαν 102-96 τους Μπόμπκατς. Ο Ντέιβις πρόσθεσε άλλους 25 πόντους για τη Μινεσσότα και ο Μαρκ Μπλάουντ 21. Από την άλλη πλευρά ο Ματ Κάρολ πέτυχε 23 πόντους και οΡάιμοντ Φέλτον 22 και εννέα ασίστ. Συνοπτικά τα αποτελέσματα: Σάρλοτ-Μινεσότα 96-102 Πόρτλαντ-Βοστώνη 81-89

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

    Τορόντο 13-18 Νιου Τζέρσεϊ 13-18 Νέα Υόρκη 13-20 Βοστόνη 11-19 Φιλαδέλφεια 8-22

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

    Ντιτρόιτ 18-11 Σικάγο 19-12 Κλίβελαντ 17-12 Ιντιάνα 17-15 Μιλγουόκι 16-15

    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

    Ουάσινγκτον 17-13 Ορλάντο 18-14 Μαϊάμι 13-17 Ατλάντα 9-19 Σάρλοτ 9-22

    ΔΥΣΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

    Γιούτα 22-9 Ντένβερ 16-12 Μινεσότα 14-15 Πόρτλαντ 13-19 Σιάτλ 13-19

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ

    Φοίνιξ 21-8 Λ.Α. Λέικερς 20-11 Γκόλντεν Στέιτ 16-16 Λ.Α. Κλίπερς 14-16 Σακραμέντο 13-15

    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

    Ντάλας 24-7 Σαν Αντόνιο 23-8 Χιούστον 19-12 Νέα Ορλεάνη 12-18 Μέμφις 7-25

    [21] Νίκη για Δανιηλίδου

    2/1/2007 1:16:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2007 η Λένα Δανιηλίδου, στο διεθνές τουρνουά τένις (145 χιλιάδων δολαρίων) που διεξάγεται στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Η Ελληνίδα τενίστρια προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο του τουρνουά κερδίζοντας 2-1 σετ (6-3, 4-6, 6-1) την Έλενα Κόστανιτς από την Κροατία. Στον β γύρο, το νούμερο 7 του τουρνουά θα αντιμετωπίσει τη Γαλλίδα Μάριον Μπαρτολί. Στο μεταξύ στο β γύρο του τουρνουά του Κατάρ (ενός εκατομμυρίων δολαρίων) προκρίθηκε ο Μάρκος Παγδατής. Ο Κύπριος πρωταθλητής ξεπέρασε το εμπόδιο του Γερμανού Φίλιπ Κοχλσκράιμπερ, κερδίζοντάς τον με 2-0 σετ παίρνοντας την πρόκριση για το δεύτερο γύρο.

    [22] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ποδαρικό με γκολ έκανε ο Γιώργος Σαμαράς

    2/1/2007 12:36:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    "Ποδαρικό" στο 2007 με δύο γκολ έκανε ο Γιώργος Σαμαράς. Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός, βρήκε δίχτυα στο 50ο και 72ο λεπτό οδηγώντας τη Μάντσεστερ Σίτι στη νίκη επί της Έβερτον με 2-1, σε αγώνα για την 22η ημέρα της Πρέμιερσιπ. Το γκολ των "εφοπλιστών" σημείωσε ο Οσμάν στο 84ο λεπτό. Το σκορ της αγωνιστικής το σημείωσε η Ρέντινγκ που συνέτριψε 6-0 στην έδρα της τη Γουέστ Χαμ, τη στιγμή που στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα "σκαρφάλωνε" η Λίβερπουλ. Οι "κόκκινοι", επικράτησαν 3-0 της Μπόλτον στο "Άνφιλντ" και έφτασαν τους 40 βαθμούς, 13 λιγότερους από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και επτά από τη δεύτερη Τσέλσι που όμως έχουν από ένα ματς λιγότερο. Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ: Λίβερπουλ-Μπόλτον 3-0 (61 Κράουτς, 63 Τζέραρντ, 83 Κούιτ) Φούλαμ-Γουότφορντ 0-0 Μάντσεστερ Σίτι-Εβερτον 2-1 (50, 72-πέναλτι Σαμαράς / 84 Οσμάν) Μίντλεσμπρο-Σέφιλντ Γιουν. 3-1 (36 Βίντουκα, 69, 76-πέναλτι Γιακούμπου / 45-πέναλτι Γιαγκέλκα) Πόρτσμουθ-Τότεναμ 1-1 (29 Μπενιάνι / 50 Μαλμπρανκέ) Ρέντινγκ-Γουέστ Χαμ 6-0 (12 Γκούναρσον, 14 Χαντ, 30-αυτογκόλ Φέρντιναντ, 36, 78 Ντόιλ, 53 Λίτα) Γουίγκαν-Μπλάκμπερν 0-3 (37-αυτογκόλ Χέσκι, 58 Ντέρμπισαϊρ, 75-πέναλτι ΜακΚάρθι) Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Γ. 2-2 (33 Μίλνερ, 73 Έντγκαρ / 40, 46 Σκόουλς) Άρσεναλ-Τσάρλτον (2/1) Άστον Βίλα-Τσέλσι (2/1)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες) 1. Μάντσεστερ Γ. 54 2. Τσέλσι 47-21αγ. 3. Λίβερπουλ 40 4. Μπόλτον 39 5. Αρσεναλ 36-21αγ. 6. Πόρτσμουθ 36 7. Τότεναμ 32 8. Εβερτον 31 9. Ρέντινγκ 30 10. Μάντσεστερ Σίτι 29 11. Μπλάκμπερν 28-21αγ. 12. Φούλαμ 27 13. Νιούκαστλ 26 14. Αστον Βίλα 25-21αγ. 15. Μίντλεσμπρο 24 16. Σέφιλντ Γιουν. 23 17. Γουίγκαν 22-21αγ. 18. Γουεστ Χαμ 18 19. Τσάρλτον 16-21αγ. 20. Γουότφορντ 12-20αγ.

    [23] Ζωής ...σΤάσεις

    Ταχυδρομικοί Beatles

    2/1/2007 11:52:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η πρώτη σειρά ειδικών γραμματοσήμων που θα κυκλοφορήσει για το 2007 στη Βρετανία θα απεικονίζει εξώφυλλα από έξι συλλογές τραγουδιών του θρυλικού συγκροτήματος των Beatles, ανακοίνωσαν σήμερα τα βρετανικά ταχυδρομεία.

    Τα εξώφυλλα των άλμπουμ "Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band" και "With the Beatles" θα ανήκουν στην πρώτη κατηγορία γραμματοσήμων, ενώ τα εξώφυλλα των "Abbey Road" και "Help" θα ανήκουν στην κατηγορία των γραμματοσήμων που στοιχίζουν 64 πένες και αυτά των "Let it Be" και "Revolver" στην κατηγορία των γραμματοσήμων που στοιχίζουν 72 πένες.

    Τα γραμματόσημα θα κυκλοφορήσουν στις 9 Ιανουαρίου. Είναι η πρώτη φορά που τα θρυλικά "σκαθάρια" αποτελούν το θέμα σειράς βρετανικών γραμματοσήμων, τα οποία απεικονίζουν συνήθως μεγάλες στιγμές, διάσημες επετείους και σημαντικά πολιτιστικά θέματα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 2 January 2007 - 17:51:39 UTC