Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-03-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργιακός κλοιός
  • [02] Δεύτερη ημέρα συζήτησης του ασφαλιστικού
  • [03] Έπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο
  • [04] Διαβουλεύσεις για το Σκοπιανό
  • [05] Ινδία: Κρατούσαν ομήρους για να πωλούν το αίμα τους
  • [06] Επίθεση σε βάρος αστυνομικού
  • [07] Αυστραλία: Τον Οκτώβριο σε ισχύ η συμφωνία για τις συντάξεις
  • [08] Δε θα ξαναψηφίσουν στη Φλόριντα
  • [09] Πουλάει τη... ζωή του όσο όσο!
  • [10] Κίνα: Κατηγορούν το Δαλάι Λάμα για τις ταραχές
  • [11] Αργεντινή: 12χρονο κορίτσι, θύμα πυροβολισμού
  • [12] Πολύνεκρη επίθεση στην Κερμπάλα

    [01] Οικονομία

    Στην Ολομέλεια της Βουλής από χτες το ασφαλιστικό

    Απεργιακός κλοιός

    18/3/2008 9:55:00 πμ

    Δεν θα κινηθούν σήμερα Τρίτη οι συρμοί του Μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, του προαστιακού και του ΟΣΕ, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που συζητείται από χθες Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής. Αύριο, Τετάρτη, δε θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία και τραμ, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στις κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενώ σε ηλεκτρικό και μετρό θα εκτελούνται δρομολόγια από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί να μεταβούν στο συλλαλητήριο. Τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 10.30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Οι εργαζόμενοι στον προαστιακό πραγματοποιούν και αύριο Τετάρτη, 24ωρη απεργία, ενώ με 24ωρη απεργία συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Τετάρτης και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ. Προβλήματα ενδέχεται να παρατηρηθούν και στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού όλων των αεροπορικών εταιρειών λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ. Εξάλλου σήμερα απεργούν τραπεζοϋπάλληλοι, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές και τεχνικοί ιδιωτικών ΜΜΕ. Στην απεργία της 19ης Μαρτίου συμμετέχουν επίσης γιατροί, φαρμακοποιοί, εκπαιδευτικοί, μηχανικοί, δημοσιογράφοι και βενζινοπώλες. Συνέχιση εξάλλου, των κινητοποιήσεων μέχρι την Τέταρτη αποφάσισαν το βράδυ της Κυριακής οι μόνιμοι εργαζόμενοι στους δήμους, ενώ δεν συμμετέχει η ΠΟΠ-ΟΤΑ, που εκπροσωπεί τους συμβασιούχους. Συνεχίζουν με απεργία και την Πέμπτη οι δάσκαλοι, οι νηπιαγωγοί και οι καθηγητές. Διακοπές στην ηλεκτροδότηση με χρονική διάρκεια έως μία ώρα έχει προγραμματίσει και για σήμερα η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού λόγω της συνέχισης της απεργία των εργαζομένων παρά τη δικαστική απαγόρευση ανάλογης κινητοποίησης, με τα ίδια αιτήματα. Οι καταναλωτές ενημερώνονται για τις περιοχές από τα μέσα ενημέρωσης και το επίσημο site της ΔΕΗ.

    [02] Πολιτική

    Συνεχίζονται οι απεργίες

    Δεύτερη ημέρα συζήτησης του ασφαλιστικού

    18/3/2008 9:46:00 πμ

    Συνεχίζεται το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη με την ψήφιση του νομοσχεδίου. Κατά την πρώτη μαραθώνια συνεδρίαση, η αντιπολίτευση διατύπωσε τις ενστάσεις της επί της διαδικασίας, κάνοντας λόγο για "διαδικασία εξπρές" και ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου. Η κυβέρνηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών, εφόσον αυτές δεν αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της μεταρρύθμισης. Όπως δήλωσε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, η κυβέρνηση αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος -εάν υπάρχει- και προχωρά σε αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση που έχει στόχο να θωρακίσει τα δικαιώματα των σημερινών ασφαλισμένων και να εγγυηθεί για τις νέες γενιές.

    Το ΠΑΣΟΚ είπε ότι θα αποσύρει το νομοσχέδιο όταν αναλάβει την εξουσία γιατί θίγει εκατομμύρια ασφαλισμένους και βάζει βόμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος.

    Το ΚΚΕ χαρακτήρισε μεγάλη μπλόφα την ενοποίηση των ταμείων και ζήτησε κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης. Η κ. Παπαρήγα, προανήγγειλε εξάλλου, την κατάθεση αιτήματος διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας, επί της αρχής του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό και την αποχώρηση των βουλευτών του κόμματος από την κατ άρθρον συζήτηση.

    Ο ΣΥΝ έκανε λόγο για νομοσχέδιο "τερατούργημα" και "φονιά" του ασφαλιστικού συστήματος. Εν τω μεταξύ, τις θέσεις του για το ασφαλιστικό καταθέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συνεδριάσει δημόσια στις 11 το πρωί στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, όπου έχουν κληθεί και θα λάβουν το λόγο εκπρόσωποι από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΤΕΕ, ΔΣΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΛΜΕ και σωματεία εργαζομένων. Στις 7 το απόγευμα, ξεκινά η ολονύχτια συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και περικύκλωση της Βουλής, διεκδικώντας την απόσυρση του ν/σ για το ασφαλιστικό.

    Ο ΛΑΟΣ απέδωσε ασυνέπεια στην κυβέρνηση και την υπουργό Απασχόλησης.

    [03] Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη

    Έπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο

    18/3/2008 11:14:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/3/2008 11:31:12 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου "Huey" με τρία μέλη πλήρωμα έπεσε λίγο πριν τις 10.38 το πρωί και συνετρίβη έξω από το χωριό Βασιλούδη του νομού Θεσσαλονίκης. Νεκροί και τα τρία μέλη του πληρώματος. Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη βάση ελικοπτέρων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

    [04] Πολιτική

    Μέχρι τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

    Διαβουλεύσεις για το Σκοπιανό

    18/3/2008 10:31:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ -ΝΕΤ 105,8

    Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να επαναληφθούν οι συνομιλίες Αθήνας και Σκοπίων την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό - μετά την χθεσινή συνάντηση του με τους δύο διαπραγματευτές, κ.κ. Βασιλάκη και Ντιιμιτρόφ, στη Βιέννη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Νίμιτς ζήτησε από τα συμβαλλόμενα μέρη να επιστρέψουν με τις θέσεις τους και αν υπάρχουν πιθανότητες για πρόοδο να συναντηθούν εκ νέου την επόμενη εβδομάδα. Ο Μαθιου Νίμιτς εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας πάντως, ότι είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν και να επιλυθούν. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος απαντώντας σε ερώτηση για το πως σχολιάζει δημοσιεύματα για την ονοματολογία δήλωσε ότι η θέση της Αθήνας είναι σαφής και ξεκάθαρη, όπως διατυπώθηκε και από τον πρωθυπουργό στη σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Η Ελλάδα πρόσθεσε δεν σχολιάζει δημοσιεύματα σεβόμενη τη διαδικασία.

    [05] Κόσμος

    Ινδία: Κρατούσαν ομήρους για να πωλούν το αίμα τους

    18/3/2008 11:06:00 πμ

    Η ινδική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι συνέλαβε πέντε ανθρώπους που κρατούσαν ομήρους 17 άνδρες, τους οποίους υποχρέωναν να δίνουν αίμα πολλές φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα με τον Μιούς Μορντία, εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης Κοραχπούρ του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές στη βόρεια Ινδία, τα θύματα, τα οποία είναι πτωχοί άνθρωποι από άλλες περιοχές της χώρας, νοσηλεύονται. "Είναι πολύ αδύναμοι και δεν μπορούν ούτε να σταθούν στα πόδια τους", τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η συμμορία προσέλκυσε τα θύματά της υποσχόμενη δουλειές. Τα θύματα έδιναν αίμα πολλές φορές την εβδομάδα και ελάμβαναν 1.500 ρουπίες (37,5 δολάρια) τον μήνα. Το αίμα το πωλούσαν στη συνέχεια στα νοσοκομεία σε πολλαπλάσια τιμή, ανάλογα και με τη σπανιότητα της ομάδας αίματος. Το παράνομο εμπόριο αίματος απέφερε στη συμμορία ως και 30.000 ρουπίες τον μήνα ανά αιμοδότη.

    [06] Κοινωνία

    Στην Ομόνοια

    Επίθεση σε βάρος αστυνομικού

    18/3/2008 10:37:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Αιματηρό επεισόδιο χθες σε βάρος αστυνομικού, που κινείτο με μοτοσικλέτα στη διασταύρωση Σοφοκλέους και Μενάνδρου, στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από ομάδα αλλοδαπών, οι οποίοι τον χτύπησαν στο πρόσωπο και του πήραν το όπλο. Κατά τη συμπλοκή, το όπλο εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε στο μηρό ένα σουδανό υπήκοο, ο οποίος συνελήφθη. Κάποιοι άλλοι άρπαξαν το πιστόλι, το οποίο δεν βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης. Ο αστυνομικός και ο Σουδανός διεκομίσθηκαν σε νοσοκομεία, όπου ο αλλοδαπός νοσηλεύεται φρουρούμενος. Έρευνες από την Αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο αστυνομικός υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Καισαριανής και ήταν εκτός υπηρεσίας.

    [07] Οικονομία

    Αυστραλία: Τον Οκτώβριο σε ισχύ η συμφωνία για τις συντάξεις

    18/3/2008 10:37:00 πμ

    Τον Οκτώβριο του 2008 θα τεθεί σε ισχύ η συμφωνία Αυστραλίας-Ελλάδας για τις συντάξεις, δήλωσε ο νέος πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδας, Τζέρεμι Νιούμαν. Ο Αυστραλός διπλωμάτης, που αναχωρεί για την Αθήνα την 1η Απριλίου, εξήγησε ότι "το κείμενο της συμφωνίας εξετάζεται από τα αρμόδια σώματα του εθνικού Κοινοβουλίου και αν δεν υπάρξουν εμπόδια οι Κυβερνήσεις της Αθήνας και της Καμπέρας θα υπογράψουν τη συμφωνία προς το τέλος Ιουλίου, ώστε να ενεργοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου". Υπενθυμίζεται, ότι η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε, προ μηνών το κείμενο της συμφωνίας και η ελληνική Κυβέρνηση αναμένει την ολοκλήρωση της χρονοβόρου διαδικασίας κύρωσης του κειμένου από το αυστραλιανό Κοινοβούλιο.

    [08] Κόσμος

    Δε θα ξαναψηφίσουν στη Φλόριντα

    18/3/2008 9:44:00 πμ

    Οι Δημοκρατικοί της Φλόριντα δεν πρόκειται να διοργανώσουν νέες προκριματικές εκλογές για να αναδείξουν τους υποψηφίους για το χρίσμα του κόμματος για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με μνημόνιό τους που απευθύνεται στα εθνικά όργανα της παράταξης. Προκριματικές εκλογές είχαν πραγματοποιηθεί και στις 29 Ιανουαρίου στη μεγάλη αυτή Πολιτεία, όμως εξαιτίας μίας διαφοράς με τη διοίκηση του κόμματος για την ημερομηνία, τα εθνικά όργανα αποφάσισαν να μην προσμετρήσουν τ αποτελέσματα της ψηφοφορίας και να συμπεριλάβουν τους 210 εκλέκτορές της. Κανείς από τους υποψηφίους δεν έκανε εκστρατεία στη Φλόριντα, μολαταύτα 1,8 εκατ. ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες και την αναμέτρηση κέρδισε η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον. "Την περασμένη εβδομάδα, το Δημοκρατικό Κόμμα της Φλόριντα έκρινε πως ο μόνος τρόπος για να συμπλεύσει με τους κανονισμούς του κόμματος ήταν να οργανώσει νέα αναμέτρηση και να ζητήσει την γνώμη των οπαδών" , εξηγεί το μνημόνιο, που φέρει την υπογραφή της Κάρεν Θέρμαν, προέδρου του κόμματος στη Φλόριντα.

    "Χιλιάδες άνθρωποι απάντησαν. Περάσαμε το Σαββατοκύριακο εξετάζοντας τα μηνύματά τους και μολονότι οι λόγοι διαφέρουν σημαντικά, είναι σαφές πως συγκλίνουν σε ένα πράγμα: η Φλόριντα δεν θέλει να ξαναψηφίσει. Οπότε δεν πρόκειται να γίνουν νέες εκλογές", τονίζεται στο ίδιο κείμενο.

    "Θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Τα διακυβεύματα είναι πολύ μεγάλα κι οι πιθανότητες για νίκη τον Νοέμβριο είναι πολύ μεγάλες", προσθέτει η Θέρμαν.

    Αρχικά, το Δημοκρατικό Κόμμα της Φλόριντα είχε προτείνει να διεξαχθεί νέα προκριματική αναμέτρηση στις 3 Ιουνίου. Το κόστος του προκριματικού γύρου εκτιμάτο πολύ αυξημένο στα 10 με 12 εκατ. δολάρια.

    [09] Ζωής ...σΤάσεις

    Η δημοπρασία στις 22 Ιουνίου στο eBay

    Πουλάει τη... ζωή του όσο όσο!

    18/3/2008 9:19:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ένας άνδρας από την Αυστραλία έβγαλε σε δημοπρασία τη... ζωή του, δηλαδή το σπίτι του, τη δουλειά του, τα ρούχα του, ακόμη και τους φίλους του, μετά τη διάλυση του γάμου του γιατί, όπως λέει, θέλει να κάνει μια καινούρια αρχή. "Είναι καιρός να προχωρήσω. Να κάνω μια εντελώς νέα αρχή. Θέλω να δω πού θα με πάει η ζωή", δήλωσε ο 44χρονος Ίαν Άσερ στην αυστραλιανή τηλεόραση. Ο Άσερ "πουλάει" τη ζωή του μαζί με το σπίτι του στο Περθ, η αξία του οποίου αγγίζει τα 420.000 δολάρια Αυστραλίας. "Το όνομά μου είναι Ίαν Άσερ και βαρέθηκα τη ζωή μου. Δεν την θέλω πια. Μπορείτε να την πάρετε αν θέλετε", γράφει στην ιστοσελίδα του, απ όπου παραπέμπει του υποψήφιους αγοραστές στο γνωστό site δημοπρασιών eBay. Η δημοπρασία, που θα ξεκινήσει στις 22 Ιουνίου, αφορά το σπίτι, το αυτοκίνητο, μια μοτοσικλέτα, ένα τζετ-σκι, μια σάουνα αλλά επίσης και τη γνωριμία με τους "θαυμάσιους φίλους" του, ακόμα και τη δουλειά ως πωλητή, σ ένα κατάστημα χαλιών του Περθ - αυτή η τελευταία για μια δοκιμαστική περίοδο 15 ημερών. Ο Άσερ είπε ότι η πρώην σύζυγός του έμαθε για τη δημοπρασία και το σχόλιό της ήταν: "Μου φαίνεται λίγο τρελό".

    [10] Κόσμος

    Στο Θιβέτ

    Κίνα: Κατηγορούν το Δαλάι Λάμα για τις ταραχές

    18/3/2008 8:59:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Για πρώτη φορά σήμερα Δευτέρα η Κίνα παραδέχτηκε, μέσω του πρωθυπουργού της, Ουέν Τζιαμπάο, ότι σημειώθηκαν επεισόδια και πέρα από το Θιβέτ και κατηγόρησε γι αυτά τον εξόριστο πνευματικό ηγέτη του, το Δαλάι Λάμα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της ετήσιας Συνόδου του κοινοβουλίου. Οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν από τη Λάσα επεκτάθηκαν κατόπιν και σε άλλες περιοχές της βορειοδυτικής Κίνας, όπου υπάρχουν κοινότητες Θιβετιανών. Ο Κινέζος Πρωθυπουργός υποστήριξε εξάλλου ότι ένας από τους στόχους των διαδηλώσεων στη Λάσα ήταν να σαμποταριστούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες που πρόκειται να διεξαχθούν στο Πεκίνο σε πέντε μήνες. Σύμφωνα με τον Ουέν Τζιαμπάο η Κίνα έχει "αποδείξεις" ότι οι ταραχές που σημειώθηκαν στη Λάσα την περασμένη εβδομάδα "υποκινήθηκαν και οργανώθηκαν" από την "κλίκα" του Δαλάι Λάμα, του εξόριστου ηγέτη του Θιβέτ, υποστήριξε σήμερα ο Κινέζος πρωθυπουργός,. "Αυτά τα τρομερά επεισόδια στη Λάσα και οι προσπάθειες να οργανωθούν παρόμοια επεισόδια σε άλλες περιοχές της Κίνας, αυτές οι επιθέσεις στο εξωτερικό εναντίον κινεζικών διπλωματικών αποστολών, δεν έχουν σχέση με αυτόν; (σ.σ. το Δαλάι Λάμα)", ρώτησε ο Ουέν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Πεκίνο.

    "Έχουμε αποδείξεις και τα γεγονότα βεβαιώνουν ότι τα επεισόδια αυτά υποκινήθηκαν και οργανώθηκαν από την κλίκα του Δαλάι Λάμα", συνέχισε ο Ουέν. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, οι ταραχές στη Λάσα στοίχισαν τη ζωή σε 13 άτομα. Εξόριστοι Θιβετιανοί ωστόσο κάνουν λόγο για εκατό και πλέον νεκρούς. Εξάλλου, ο Ουέν χαρακτήρισε "κατάφωρο ψέμα" την κατηγορία του Δαλάι Λάμα ότι στο Θιβέτ πραγματοποιείται μια "πολιτιστική γενοκτονία". "Από την ειρηνική απελευθέρωσή του το Θιβέτ γνωρίζει πρόοδο και ανάπτυξη, το να μιλά κανείς για πολιτιστική γενοκτονία στο Θιβέτ από την Κίνα είναι κατάφωρο ψέμα", υποστήριξε.

    Στο μεταξύ διαδηλωτές έκαψαν σήμερα κινεζικές σημαίες και φώναξαν συνθήματα υπέρ της "ελευθερίας στο Θιβέτ" μπροστά από το προξενείο της Κίνας στο Σίδνεϊ, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή αυτή. Κρατώντας πλακάτ στα οποία είχαν γράψει συνθήματα όπως "Αγαπώ το Θιβέτ" και "Παρακαλώ, βοηθήστε το Θιβέτ", περίπου εκατό άτομα, στην πλειοψηφία τους Θιβετιανοί, συγκεντρώθηκαν έξω από το προξενείο, στο κέντρο της πόλης. Αστυνομικοί απώθησαν τους διαδηλωτές μακριά από το κτήριο, αλλά δεν προχώρησαν σε συλλήψεις.

    [11] Κόσμος

    Νοσηλεύεται στην εντατική

    Αργεντινή: 12χρονο κορίτσι, θύμα πυροβολισμού

    18/3/2008 8:58:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Νέο κύμα βίας μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων συγκλονίζει την Αργεντινή, έπειτα και από το θάνατο ενός φιλάθλου της Βελές Σάρσφιλδ το Σάββατο. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ένα 12χρονο κορίτσι τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα, στην πόλη Μεντόσα, από οπαδούς της ομάδας Γκοντόι Κρους. Το κορίτσι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, στην εντατική σε νοσοκομείο της πόλης, σε απόσταση 1.100 χλμ δυτικά του Μπουένος Άιρες, έπειτα από πυροβολισμό που δέχθηκε στην πόρτα του σπιτιού της, ύστερα από παιχνίδι ανάμεσα στη Γκοντόι Κρους και την Ατλέτικο Ραφαέλα, για το πρωτάθλημα της Β' εθνικής. Ο πυροβολισμός προήλθε από φορτηγό που μετέφερε οπαδούς της Γκοντόι, σύμφωνα με τον παππού του θύματος. "Το κοριτσάκι δέχθηκε τη σφαίρα στο πρόσωπο και το βλήμα καρφώθηκε στη βάση του κρανίου της, όμως η σφαίρα δεν έπληξε τις ζωτικές ζώνες του εγκεφάλου", τόνισε στον Τύπο γιατρός του νοσοκομείου Παίδων.

    [12] Ιράκ

    Πολύνεκρη επίθεση στην Κερμπάλα

    18/3/2008 8:57:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τουλάχιστον 52 άνθρωποι, οι πέντε Ιρανοί, έχασαν τη ζωή τους και 75 τραυματίστηκαν, σε βομβιστική επίθεση χθες στην ιερή πόλη των σιιτών Κεμπάλα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών υπηρεσιών υγείας. Η βόμβα εξερράγη το απόγευμα ανάμεσα σε πιστούς, περίπου 100μ. από το μαυσωλείο του Ιμάμη Χουσέιν. Μόνο δύο από τα πτώματα δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί, δήλωσε ο Σαλίμ Καντίμ, εκπρόσωπος των αρχών της Κερμπάλα. Πρόκειται για την τέταρτη αιματηρή επίθεση στο Ιράκ από τις αρχές Φεβρουαρίου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 18 March 2008 - 9:50:12 UTC