Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-03-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέος γραμματέας ο Γ. Ραγκούσης
  • [02] Την Τετάρτη στην Ολομέλεια
  • [03] Το Πάσχα των Καθολικών
  • [04] Ρωσία: περίεργοι θάνατοι 2 δημοσιογράφων
  • [05] Δεν υποχωρεί η Κίνα
  • [06] Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης νικητής στην Ταϊβάν
  • [07] Νίκη ανάσα του Εργοτέλη

    [01] Πολιτική

    Εκλογή νέου Πολιτικού Συμβουλίου

    Νέος γραμματέας ο Γ. Ραγκούσης

    22/3/2008 12:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/3/2008 1:49:32 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Ο Γιάννης Ραγκούσης, μέχρι σήμερα εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, με 159 ψήφους σε σύνολο 273, εξελέγη στη θέση του νέου γραμματέα του κινήματος, ύστερα από πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου. Ο Παντελής Οικονόμου που αυτοπροτάθηκε έλαβε 43 ψήφους, ενώ καταμετρήθηκαν 59 λευκά και 12 άκυρα ψηφοδέλτια. To πρωί του Σαββάτου ο κ. Ραγκούσης ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, που του παρέδωσε ο απερχόμενος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, Νίκος Αθανασάκης. Ευχετήρια κάρτα απέστειλε στο νέο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπης της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης. Ο κ. Ζαγορίτης εύχεται στον κ. Ραγκούση καλή δύναμη ενόψει του δύσκολου έργου που τον αναμένει.

    Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου εξέλεξαν την Παρασκευή και το νέο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, μετά από πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, συνθετική όλων των τάσεων, η οποία και υπερψηφίστηκε. Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι τα πρόσωπα αυτά σηματοδοτούν την ανανέωση και την ενότητα.

    Το νέο Πολιτικό Συμβούλιο αποτελείται από τους: Μπεγλίτη Παναγιώτη (154 ψήφους), Καρχιμάκη Μιχάλη (144), Μωραΐτη Θάνο (144), Κουτσούκο Γιάννη (139), Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα (133), Κατσέλη Λούκα (122), Παναγιωτακόπουλο Γεώργιο (119), Ανδρουλάκη Νίκο (110), Ρόβλια Ντίνο (105), Ασκούνη Κώστα (103), Ράπτη Συλβάνα (102), Αντωνίου Τόνια (96), Κουκουλόπουλο Πάρη (96), Γεννηματά Φώφη (71) Συνήγορος του Μέλους και του Φίλου εξελέγη με 158 ψήφους η Μαρία Αρσένη.

    Παπανδρέου: "Προχωράμε ενωμένοι"

    Το στίγμα των προτάσεών του για τα πρόσωπα που στελεχώνουν τα νέα όργανα, αλλά και για τη μετά το Συνέδριο πορεία του κόμματος έδωσε Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Εθνικού Συμβουλίου. "Αφήνουμε πίσω το ψυχικό χάσμα, τα στρατόπεδα, τις προσωπικές στρατηγικές και τις πικρίες που είναι ανθρώπινο να δημιουργήθηκαν. Σε ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ δεν εννοούνται ούτε προεδρική φρουρά ούτε εσωκομματική αντιπολίτευση" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Εν τω μεταξύ, σε τηλεφωνική έρευνα της εταιρείας Μetron Analysis στις 17/3, και με αφορμή το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το "άνοιγμα" Παπανδρέου για πιθανή μελλοντική κυβερνητική συνεργασία αξιολογείται θετικά από το 48,5% του συνόλου και από το 71% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, η πρόταση του κ. Παπανδρέου για μη συμμετοχή στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στελεχών με προηγούμενη κυβερνητική θητεία αξιολογείται θετικά από το 57,9% του συνόλου των ερωτηθέντων και από το 69,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

    [02] Οικονομία

    Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό

    Την Τετάρτη στην Ολομέλεια

    22/3/2008 2:40:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Ψηλά στην πολιτική ατζέντα παραμένει το ασφαλιστικό, καθώς την προσεχή Τετάρτη θα γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής η ονομαστική ψηφοφορία για την έγκριση του νομοσχεδίου επί του συνόλου του. Αμέσως μετά θα αρχίσει η συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, την οποία στηρίζουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η συζήτηση αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρεις ειδικές συνεδριάσεις.

    Πολιτική αντιπαράθεση

    Η Κυβέρνηση δεν φοβάται το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος καθώς είναι σίγουρη ότι παράγεται χρήσιμο κοινωνικό αποτέλεσμα, υπογράμμισε την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη νεολαία. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, χωρίς τις οποίες -όπως είπε- το μέλλον θα ήταν ζοφερό για τη νεολαία και καταλόγισε λαϊκισμό στην αντιπολίτευση.

    "Ο Πρωθυπουργός δεν τόλμησε να έρθει στη Βουλή για να υποστηρίξει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει εργασιακό μεσαίωνα, ιδιαίτερα για τους νέους", σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ενώ έκανε λόγο για "απόπειρα ποινικοποίησης του δικαιώματος της απεργίας".

    "Δεν μπορείτε να μας εγκαλείτε για λαϊκισμό όταν υποστηρίζουμε τη σταθερή δουλειά, το 7ωρο και αργότερα το 6ωρο", τόνισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος επέκρινε και αυτός την απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση για το ασφαλιστικό.

    Στο θέμα αναφέρθηκε ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος στην Πρέβεζα. Ο κ. Ζαγορίτης τόνισε πως το ασφαλιστικό μας σύστημα δεν θα άντεχε αν δεν γίνονταν οι αλλαγές, προαναγγέλλοντας συνέχεια των μεταρρυθμίσεων.

    Στο μέτωπο των κινητοποιήσεων

    Με νέες μορφές κινητοποιήσεων προειδοποιούν τα συνδικάτα, και στο πλαίσιο αυτό ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ άρχισαν τη συλλογή υπογραφών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ενώ την προσεχή εβδομάδα θα αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους. Τη Δευτέρα απεργούν οι υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος, οι δικηγόροι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους έως και τις 26 Μαρτίου, ενώ στα ευρωπαϊκά δικαστήρια δηλώνει ότι θα προσφύγει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Επίσης τη Δευτέρα έχουν κληθεί να παρουσιαστούν στον εισαγγελέα τα μέλη του Προεδρείου της ως ύποπτοι για παρακώλυση της ομαλής ηλεκτροδότησης κατά τη διάρκεια της απεργίας.

    [03] Κόσμος

    Το Πάσχα των Καθολικών

    22/3/2008 6:32:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ

    Πνεύμα κατάνυξης και ευλάβειας στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ, ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου των Καθολικών. Χιλιάδες Χριστιανοί ταξίδεψαν από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου για να προσευχηθούν εκεί όπου ετάφη και στη συνέχεια αναστήθηκε ο Κύριος. Χθες, Μεγάλη Παρασκευή, χιλιάδες πιστοί αψήφησαν τη βροχή και τους δυνατούς ανέμους και παρακολούθησαν την αναπαράσταση της πορείας του Θεανθρώπου προς τον Γολγοθά, γύρω από το Κολοσσαίο της Ρώμης. Στη Βραζιλία, οι πιστοί ζουν τα θεία Πάθη με αναπαράσταση της μεταφοράς του Σταυρού του Μαρτυρίου. Στην Κούβα, οι λιγοστοί καθολικοί αναβίωσαν το μαρτύριο του Ιησού, διασχίζοντας τους δρόμους της Αβάνας. Οι σχέσεις της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας με την κυβέρνηση της Κούβας έχουν βελτιωθεί από το 1998, οπότε και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Δεύτερος επισκέφθηκε την Αβάνα, ωστόσο για να πραγματοποιηθεί αυτή η τελετή ήταν απαραίτητη η άδεια της κυβέρνησης.

    [04] Κόσμος

    Σε εξέλιξη οι έρευνες

    Ρωσία: περίεργοι θάνατοι 2 δημοσιογράφων

    22/3/2008 2:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/3/2008 2:32:35 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στη Ρωσία, ο περίεργος θάνατος άλλων δύο δημοσιογράφων, προκαλεί ερωτήματα και φέρνει στο νου τη δολοφονία της Αννας Πολιτκόφσκαγια. Ο 32χρονος Ιλίας Σουρπάγιεφ, δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης, βρέθηκε στο διαμέρισμά του στη Μόσχα, στραγγαλισμένος με μία ζώνη και μαχαιρωμένος. Στη συνέχεια οι δράστες έβαλαν φωτιά. Σύμφωνα με τις αρχές, ο Σουρπάγιεφ ενδεχομένως να γνώριζε τους δράστες της δολοφονίας του. Εν τω μεταξύ, κοντά στην Τσετσενία έπεσε νεκρός από τα πυρά ενόπλων και ένας δημοσιογράφος της τηλεόρασης του Νταγκεστάν, ο Γκάτζι Αμπαζίλοφ. Όπως έγινε γνωστό, βρισκόταν στο αυτοκίνητο του όταν δέχτηκε την επίθεση των αγνώστων δραστών. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος, ενώ ο οδηγός του τραυματίστηκε. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, Μαρκ Τολτσίνσκι, ο Αμπασίλοφ δολοφονήθηκε από αγνώστους ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του σε κεντρικό δρόμο της Μαχατσκάλα. Οι αρχές ερευνούν τόσο για τον εντοπισμό τον δραστών, όσο και για το εάν συνδέονται οι δύο δολοφονίες, καθώς οι δύο δολοφονηθέντες δημοσιογράφοι κατάγονταν από την ίδια περιοχή, το Νταγκεστάν. Ο εκπρόσωπος πάντως είπε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τα δύο περιστατικά. Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους μυστηριωδώς στη Ρωσία, από το 2.000 έως σήμερα, και σχεδόν όλοι είχαν ασχοληθεί στα ρεπορτάζ τους με την κρατική διαφθορά ή τους πολέμους της Ρωσίας στον Καύκασο.

    [05] Κόσμος

    Σε αυξητική τροχιά ο απολογισμός των θυμάτων

    Δεν υποχωρεί η Κίνα

    22/3/2008 1:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/3/2008 1:42:33 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις καταστολής στο Θιβέτ προκειμένου να συντρίψουν τις αντικινεζικές δυνάμεις, γράφει η Λαϊκή Ημερησία, όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Εν τω μεταξύ, αυξητική τάση παρουσιάζει ο απολογισμός των θυμάτων στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη Λάσα του Θιβέτ, την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του πρακτορείου "Νέα Κίνα", 19 άτομα (18 πολίτες και ένας αστυνομικός) έχασαν τη ζωή τους, στις ταραχές εναντίον της κινεζικής εξουσίας, ενώ ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 13 νεκρούς.

    Στον τελευταίο απολογισμό γίνεται λόγος για 241 τραυματίες αστυνομικούς (οι 23 σοβαρά) και 382 πολίτες (οι 58 σοβαρά). Διαφορετικά στοιχεία δίνει η εξόριστη κυβέρνηση του Θιβέτ, που κάνει λόγο για τουλάχιστον 99 νεκρούς.

    Ο νέος απολογισμός από τις ταραχές στη Λάσα δημοσιοποιήθηκε, ενώ αυξάνεται η ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για τον τρόπο που αντιμετώπισε το Πεκίνο τις αντικινεζικές διαδηλώσεις, επισκιάζοντας την εικόνα της διοργανώτριας χώρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Αυγούστου.

    Η εξόριστη στη βόρεια Ινδία κυβέρνηση του Θιβέτ κάνει λόγο για "επιβεβαιωμένο" απολογισμό 99 νεκρών στο Θιβέτ και στις όμορες κινεζικές επαρχίες όπου ζουν θιβετιανές μειονότητες.

    Το πρακτορείο "Νέα Κίνα", αποδίδει στους διαδηλωτές, τους οποίους αποκαλεί "ταραχοποιούς", την πυρπόληση επτά σχολείων, πέντε νοσοκομείων, 120 κατοικιών, 38 αυτοκινήτων και τη λεηλασία 908 καταστημάτων.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάϊερ άσκησε πιέσεις στο Πεκίνο ζητώντας από τις αρχές να υιοθετήσουν περισσότερη διαφάνεια και να αφήσουν τον υπόλοιπο κόσμο να δει μόνος του τί συμβαίνει στο Θιβέτ. "Η Κίνα το μόνο που κάνει είναι να αυτοτραυματίζεται εμποδίζοντας ξένους παρατηρητές να δουν τί συμβαίνει", τόνισε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Μπιλντ.

    Υπενθυμίζεται ότι οι διαδηλώσεις άρχισαν στις 10 Μαρτίου στη Λάσα με την ευκαιρία της επετείου της εξέγερσης του 1959 κατά της κινεζικής κυριαρχίας, η οποία έχει εδραιωθεί από το 1951.

    [06] Κόσμος

    Προεδρικές εκλογές

    Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης νικητής στην Ταϊβάν

    22/3/2008 12:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/3/2008 3:55:37 μμ)

    Συντάκτης: Ανθή Νταουσάνη

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Προεδρικές εκλογές διεξήχθησαν στην Ταϊβάν, όπου οι κάλπες έκλεισαν στις 10 το πρωί, ώρα Ελλάδας. Με καταγεγραμμένο το σύνολο των αποτελεσμάτων, ο Μα Γινγκ-Τζέου του Εθνικιστικού Κόμματος (KMT) της αντιπολίτευσης αναδείχθηκε νικητής με μεγάλη διαφορά από τον ανίπαλό του, Φρανκ Χσιέχ, υποψήφιο του κυβερνώντος Προοδευτικού Δημοκρατικού Κόμματος (DPP). Λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση, ο υποψήφιος του ΚΜΤ και μεγάλο φαβορί των εκλογών, είχε ήδη ανακοινώσει τη νίκη του "για το λαό που ελπίζει μιαν αλλαγή". Στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας είχαν τεθεί οι σχέσεις με την κομμουνιστική Κίνα: ο Μα Γινγκ-τζέου, υποστηρίζει την προσέγγιση με το Πεκίνο, ενώ ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος είχε ταχθεί υπέρ της ανεξαρτησίας.

    Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε υπό αυστηρή επιτήρηση, τέσσερα χρόνια μετά την επίθεση κατά την οποία τραυματίστηκε ελαφρά από σφαίρα ο απερχόμενος πρόεδρος Τσεν Σούι-μπιαν που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας και είχε επανεκλεγεί τότε με μικρή διαφορά από τον αντίπαλό του.

    Δυο δημοψηφίσματα που διεξήχθησαν ταυτόχρονα με τις προεδρικές εκλογές στην Ταϊβάν και αφορούσαν ενδεχόμενη ένταξη της νήσου στον ΟΗΕ, ακυρώθηκαν λόγω ανεπαρκούς συμμετοχής. Το πρώτο, με πρωτοβουλία του DPP, καλούσε τους ψηφοφόρους να αποφανθούν για μια υποθετική ένταξη του νησιού στον ΟΗΕ με το όνομα Ταϊβάν. Το δεύτερο, προτάθηκε από το KMT και έθετε στους ψηφοφόρους το ερώτημα εάν η χώρα πρέπει να ενταχθεί στα Ηνωμένα Έθνη και, εάν ναι, με ποιο όνομα.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκη ανάσα του Εργοτέλη

    22/3/2008 7:10:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ενενηντάλεπτο στο Περιστέρι στο εναρκτήριο παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα, ο Εργοτέλης χαμογέλασε με το νικητήριο τέρμα του Ογκουνσότο (1-2), ενώ ο Ατρόμητος μπήκε σε βαθύ προβληματισμό. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με τον Περόνε στο 26, ενώ για τους Κρητικούς είχε ισοφαρίσει ο Μπούντιμιρ στο 67. Με αυτό το "τρίποντο" ο Εργοτέλης έφτασε τους 24 βαθμούς και, πλέον, ισοβαθμεί στη 13η θέση με τον Λεβαδειακό. Το πρώτο ημίχρονο κυλούσε "άχρωμο, άοσμο, άγευστο" και χωρίς την παραμικρή φάση έως το 26ο λεπτό, οπότε ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ στην πρώτη οργανωμένη και σωστά εκδηλωμένη επίθεση της αναμέτρησης, αν και χρειάστηκε η "συνδρομή" του άπειρου Αθανασίου για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα. Σε εκείνο το σημείο, λοιπόν, ο Κορακάκης σέντραρε, ο Περόνε έπιασε την κεφαλιά κι ενώ όλα έδειχναν ότι η φάση θα τελείωνε με τη μπάλα να καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακα του Εργοτέλη, αυτός υπολόγισε λάθος και η ομάδα του βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ 1-0. Το γκολ άλλαξε άρδην τη φυσιογνωμία του αγώνα, καθώς ο συντηρητισμός με τον οποίο είχαν αρχικά προσεγγίσει το παιχνίδι αμφότεροι οι αντίπαλοι έδωσε τη θέση του σε μία διαρκώς αυξανόμενη επιθετικότητα εκ μέρους του Εργοτέλη. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Όγιος προσπαθούσαν να βρουν τους χώρους για να "χτυπήσουν" σε κάποια αντεπίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι, αμέσως μετά το 1-0, ο Εργοτέλης είχε μια πολύ καλή στιγμή με το χτύπημα φάουλ του Κένεντι (27), που εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Μιχαηλίδης. Στο 33 ο Τσίγκας δεν πρόλαβε να βρει τη μπάλα στην κεφαλιά-πάσα του Περόνε και στο 36 ο Ογκουνσότο σούταρε χλιαρά, αναγκάζοντας όμως τον Μιχαηλίδη να διώξει τη μπάλα κόρνερ, καθώς είχε τροχιά προς την εστία του. Στο 40 καταγράφηκε η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο, όταν ο Κουτσιανικούλης δέχθηκε μια βαθιά μπαλιά αλλά βρέθηκε πλάγια δεξιά και το σουτ που επιχείρησε βρήκε το σώμα του γκολκίπερ του Ατρόμητου, που είχε κλείσει σωστά την αριστερή γωνία του. Ο Εργοτέλης ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο όσο επιθετικά είχε ολοκληρώσει το πρώτο μέρος. Έτσι, στο δίλεπτο 47-48 τα σουτ των Ογκουνσότο και Βακουφτσή πέρασαν άουτ και κόρνερ (απέκρουσε ο Μιχαηλίδης), αντίστοιχα, ενώ στο 50 ο Αθανασίου εξουδετέρωσε με τη σειρά του την απειλή που δημιούργησε για την εστία του ο Τσίγκας. Στο 65 οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να κάνουν και την τρίτη αλλαγή τους, και δεύτερη υποχρεωτική, καθώς ο Λουτσιάνο αποχώρησε με τράβηγμα. Δύο λεπτά αργότερα ο Εργοτέλης έφτασε στην ισοφάριση με τον Μπούντιμιρ, που πλάσαρε ωραία τον Μιχαηλίδη (1-1) κι ενώ είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο μόλις τέσσερα λεπτά πριν. Η "απάντηση" της αθηναϊκής ομάδας ήταν μια κεφαλιά του Κορακάκη (72) κι ένα σουτ του Κορακάκη (73), με τον Αθανασίου να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ και τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ, αντίστοιχα. Κι ενώ ο αγώνας φαινόταν να οδεύει στην ισοπαλία, ένα "μοιραίο" λάθος του Κάστρο ("πούλημα" της μπάλας) έφερε τον Ογκουνσότο απέναντι στον Μιχαηλίδη, με τον Νιγηριανό κυνηγό να σκοράρει (1-2) το τέταρτο γκολ του στο πρωτάθλημα και να δίνει βαθμολογικό "οξυγόνο" στην ομάδα του, που πλέον ατενίζει το μέλλον της στην κατηγορία με αισιοδοξία. Κίτρινες: Γελαδάρης, Σκοπελίτης, Κάστρο, Περόνε - Μπούντιμιρ Διαιτητής: Δ. Κύρκος (Σύνδεσμος Ηπείρου) Ατρόμητος (Γκιγιέρμο Όγιος): Μιχαηλίδης, Κατεμής, Γελαδάρης, Ανατολάκης (46΄ Κάστρο), Ολιβέιρα, Κορακάκης, Σκοπελίτης, Ρόβας, Λουτσιάνο (65΄ Τρέχο), Τσίγκας (57΄ Κριπηντήρης), Περόνε. Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Αθανασίου, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης, Γιαλούσης, Κένεντι, Γραμμόζης, Κουτσιανικούλης (63΄ Μπούντιμιρ), Φραγκουλάκης (55΄ Θεοδωρίδης), Τζούνιορ, Ογκουνσότο, Βακουφτσής (84΄ Μάθις).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 22 March 2008 - 17:49:57 UTC