Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-03-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βοσνία: Τρεις νεκροί από έκρηξη νάρκης
  • [02] Ο Μίσα Μάισκυ στην Αθήνα
  • [03] "Μεγάλη Κυρία" στο Μιλάνο
  • [04] Γύρισε τη πλάτη στο τίτλο
  • [05] Όλα μηδέν στη Βέροια
  • [06] Ανάσανε η Νιούκαστλ
  • [07] "Σφραγίζει" τον τίτλο η Μπάγερν

    [01] Κόσμος

    Βοσνία: Τρεις νεκροί από έκρηξη νάρκης

    22/3/2008 7:56:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τρια άτομα έχασαν τη ζωή τους, δύο αστυνομικοί και ένα μέλος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Βοσνίας, όταν εξερράγη νάρκη κοντά στην πόλη Γκόραζντε, στα ανατολικά της χώρας. Οι αστυνομικοί Σούλιο Χούρτιτς και Ράντισλαβ Τσάραπιτς και ο Ράνκο Σίμιτς, μέλος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του Γκόραζντε, προσπαθούσαν να τοποθετήσουν πινακίδες στην περιοχή γύρω από τη νάρκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πραγματικότητα είχαν μπει, χωρίς να το γνωρίζουν, σε ένα ναρκοπέδιο για το οποίο δεν υπήρχε καμία σήμανση. Στην περιοχή έσπευσαν συνάδελφοι των δύο αστυνομικών αλλά και μια ομάδα Καναδών ειδικών στην εξουδετέρωση ναρκών που σταθμεύουν στο Γκόραζντε. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες αποκάλυψαν ότι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι η χώρα με τις περισσότερες νάρκες στην Ευρώπη. Σχεδόν στο 4% του εδάφους της υπάρχουν ακόμη νάρκες και άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Περισσότεροι από 470 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 1100 έχουν τραυματιστεί από εκρήξεις ναρκών μετά τη λήξη του πολέμου του 1992-95.

    [02] Πολιτισμός

    Για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Ο Μίσα Μάισκυ στην Αθήνα

    22/3/2008 7:28:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Ενας από τους σημαντικότερους τσελίστες των καιρών μας, ονομαστός τόσο για τη βιρτουοζιτέ όσο και για την εκκεντρικότητα του, μαθητής του Ροστροπόβιτς και του Πιατιγκόσρσκυ, στενός φίλος και τακτικός συνεργάτης του βιολονίστα Γκίντον Κρέμερ και της πιανίστριας Μάρθα Άργκεριχ, ο 60χρονος Λετονός Μίσα Μάισκυ έρχεται στη χώρα μας για να μας δείξει δια ζώσης από τί "υλικό" είναι φτιαγμένη η μεγάλη φήμη που περιβάλλει εδώ και δεκαετίες το όνομα του.

    "Η ερμηνεία του χαρακτηρίζεται από ποιητικότητα και εξαιρετική ευαισθησία, ταμπεραμέντο και θαυμάσια τεχνική" είχε πει ο Ροστροπόβιτς για τον ταλαντούχο μαθητή του ο οποίος γρήγορα καθιερώθηκε στο διεθνές μουσικό στερέωμα χάρη στις αριστοτεχνικές και γεμάτες πάθος εμφανίσεις του σε Λονδίνο, Παρίσι, Βιέννη, Νέα Υόρκη και Τόκιο.

    Στο ενεργητικό του μετρά σημαντικές διακρίσεις και περισσότερες από 30 αποκλειστικές ηχογραφήσεις με τη Deutsche Grammophone με μερικές από τις σημαντικότερες ορχήστρες του κόσμου όπως η Φιλαρμονικές της Βιέννης, του Βερολίνου και του Ισραήλ, η Συμφωνική του Λονδίνου και η Ορχήστρα των Παρισίων.

    Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του θεωρείται η παγκόσμια περιοδεία του το 2000, όταν έδωσε 101 ρεσιτάλ με τις σουίτες για βιολοντσέλο του Μπαχ. Στη χώρα μας, ο Μίσα Μάισκυ θα συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση ενός εκ των κορυφαίων Έλληνων μαέστρων της νεότερης γενιάς, του Μύρωνα Μιχαηλίδη, για δύο εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, στο Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα αρ. 1 του Σοστακόβιτς.

    Πρόκειται για ένα κοντσέρτο, που φέρει έντονα τη δυναμικότητα, τη μελαγχολία και τη βαθιά στοχαστικότητα του συνθέτη και το οποίο γράφτηκε το 1959 προς τιμήν του Ροστροπόβιτς. Η πρεμιέρα του έγινε την ίδια χρονιά στο Λένινγκραντ με τη Φιλαρμονική του Λένινγκραντ, σολίστ τον Ροστροπόβιτς και μαέστρο τον Μραβίνσκι, ενώ ένα χρόνο αργότερα έκανε πρεμιέρα στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, φτιάχνοντας μια αξεπέραστη ακόμα και σήμερα μουσική γέφυρα ανάμεσα στους δύο μεγάλους εχθρούς του Ψυχρού Πολέμου.

    Το ίδιο κοντσέρτο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 29 Μαρτίου 2008, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ώρα 21.00 και την Τρίτη 1η Απριλίου 2008, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Φίλων της Μουσικής), ώρα 20.30. Το πρόγραμμα των συναυλιών περιλαμβάνει επίσης τα έργα του ρωσικού ρομαντισμού: Modest Petrovich Mussorgsky: "Μία νύχτα στο φαλακρό βουνό' του Μουσορσγκυ και Συμφωνία αρ. 6 ("Παθητική") του Τσαϊκόφσκι.

    Προπώληση Εισιτηρίων

    Θεσσαλονίκη

    Εισιτήρια για τη συναυλία διατίθενται στο Ταμείο της Κ.Ο.Θ. στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-16:00. Την ημέρα της συναυλίας το Ταμείο της Κ.Ο.Θ. θα λειτουργήσει στο χώρο της συναυλίας (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης), από τις 19:00 έως τις 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 25,00 -20,00 -15,00 & μειωμένο-ομαδικό 15,00 -10,00. Οικογενειακό 50 -40,00 -30,00. Επίσης, εισιτήρια προπωλούνται από τα εκδοτήρια της πλατείας Αριστοτέλους και από τα καταστήματα i-stores (www.i-stores.gr). Τηλ. πληροφοριών και κρατήσεων εισιτηρίων i-stores: 80111151617 (αστική χρέωση). Πληροφορίες ταμείου: 2310-236 990.

    Αθήνα Εισιτήρια διατίθενται από τα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1, Eρμού 1 και Πλατεία Συντάγματος. Τηλ. 210-7282333. Τιμές εισιτηρίων: 4,00 (Φοιτητικά) -8,00-13,00-18,00-25,00 (διακεκριμένη ζώνη).

    [03] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Μεγάλη Κυρία" στο Μιλάνο

    22/3/2008 11:36:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νέο ενδιαφέρον λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε απέκτησε και πάλι το καμπιονάτο, καθώς η διαφορά της πρωτοπόρου Ίντερ από την δεύτερη Ρόμα μειώθηκε στους τέσσερις βαθμούς. Οι "νερατζούρι" έχασαν στο μεγάλο ντέρμπι της 30ης αγωνιστικής από την Γιουβέντους με 2-1 ενώ η Ρόμα νίκησε νωρίς το απόγευμα την Έμπολι με το ίδιο σκορ. Ο Καμορανέζι (με υποψία οφσάιντ) στο 49 και ο Τρεζεγκέ στο 63 πέτυχαν τα γκολ για τους "μπιανκονέρι", που στη συνέχεια είχαν ευκαιρίες να διερύνουν το σκορ. Ο Μανίς μείωσε στο 83, αλλά στις καθυστερήσεις ο Πορτογάλος είδε το πλασέ που επιχείρησε να σταματά στο δοκάρι του Μπουφόν (δοκάρι είχε στο πρώτο ημίχρονο και ο Στάνκοβιτς). Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ: Αταλάντα-Κατάνια 0-0 Φιορεντίνα-Λάτσιο 1-0 (77 Πατσίνι) Παλέρμο-Τζένοα 2-3 (24 πεν., 90+ Αμάουρι 29 Φιγκερόα, 50 Μιλανέτο, 61 Κόνκο) Ρετζίνα-Νάπολι 1-1 (90+ Μπριέντσα 76 Σόζα) Ρόμα-Έμπολι 2-1 (36 Τονέτο, 63 Πανούτσι 50 Τζιοβίνκο) Σαμπντόρια-Κάλιαρι 1-1 (90+ Φραντσεσκίνι 41 Φότζια) Σιένα-Πάρμα 2-0 (87 πεν., 90+ Μακαρόνε) Τορίνο-Μίλαν 0-1 (66 Πάτο) Ουντινέζε-Λιβόρνο 2-0 (19 Κουαλιαρέλα, 47 Ντι Νατάλε) Ίντερ-Γιουβέντους 1-2 (83 Μανίς 49 Καμορανέζι, 63 Τρεζεγκέ)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 30 αγώνες) Ίντερ 68 Ρόμα 64 Γιουβέντους 58 Φιορεντίνα 53 Μίλαν 49 Ουντινέζε 47 Σαμπντόρια 46 Τζένοα 39 Αταλάντα 38 Νάπολι 37 Λάτσιο 37 Παλέρμο 36 Σιένα 35 Τορίνο 31 Πάρμα 29 Κατάνια 29 Λιβόρνο 28 Ρετζίνα 27 Έμπολι 26 Κάλιαρι 25 * * Η Κάλιαρι έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 3 βαθμών.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Γύρισε τη πλάτη στο τίτλο

    22/3/2008 9:23:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε ιδανικό αυτόχειρα αναδεικνύεται ο Παναθηναϊκός καθώς για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική δεν μπόρεσε να πάρει το βαθμολογικό τρίποντο και οι ελπίδες του για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος μειώνονται δραματικά. Οι "πράσινοι" παραχώρησαν ισοπαλία 1-1 στον Ηρακλή στη Λεωφόρο, ενώ ο Γηραιός φωνάζει για κανονικό γκολ που του ακυρώθηκε. Το σκορ είχε ανοίξει για τον "Γηραιό" ο Φονσέκα στο 13, ενώ για τους "πράσινους" ισοφάρισε ο Γκούμας στο 17. Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους αγωνιστικούς οιωνούς, καθώς πριν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο είχαν ήδη σημειωθεί δύο γκολ. Ο Φονσέκα "πάγωσε" τη Λεωφόρο στο 13, όταν με ένα δεξί σουτ από πλάγια θέση αιφνιδίασε τον Μάλαρτζ και έκανε το 0-1, υποχρεώνοντας τον Πολωνό τερματοφύλακα να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα της ομάδας του. Η αντίδραση των "πρασίνων" ήταν όμως άμεση, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα και ύστερα από φάση διαρκείας στην εστία του "Γηραιού" ο Γκούμας ισοφάρισε με κοντινό σουτ 1-1. Ένα σουτ του Καραγκούνη, στο 26, δεν ανησύχησε τον Πάρντο, για να φτάσουμε στη φάση του 34ου λεπτού, για την οποία διαμαρτυρήθηκε (δικαίως) ο Ηρακλής: Στη σέντρα του Ααρόν από δεξιά ο Φονσέκα κατέβασε τη μπάλα και σούταρε, ο Μάλαρτζ απέκρουσε ασταθώς και ο -καλυπτόμενος- Ριμπέιρο την έστειλε από κοντά στα δίχτυα. Το γκολ όμως δεν έμελλε να μετρήσει, καθώς ο διαιτητής Χαραλαμπίδης είδε υψωμένη τη σημαία του βοηθού και ακύρωσε το τέρμα. Στη συνέχεια, ένα πολύ καλό σουτ του Παπαδόπουλου έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ και στο 37 νέο σουτ, από τον Γκούμα, κόντραρε στον Κατσαμπή και η μπάλα κατέληξε κόρνερ, στην τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο. Ένα καλό σουτ του Ίβανσιτς (48) έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πάρντο, τον οποίο οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνέχισαν να "βομβαρδίζουν" με μακρινά σουτ. Στο 54 το φάουλ του Μάτος έστειλε τη μπάλα με πολύ δύναμη πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στο 58 το σουτ του Καραγκούνη κόντραρε στον Μαλαγκένιο και έφυγε κόρνερ, στο 62 νέο φάουλ του Μάτος από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν βρήκε στόχο και στο 64 βολίδα του Ποστίγκα έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα του Ηρακλή. Έκτοτε οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν παρά μόνο στις καθυστερήσεις, με την απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάτος, που υποχρέωσε τον Πάρντο σε δύσκολη όσο και σωτήρια επέμβαση. Κίτρινες: Σαριέγκι, Νίλσον - Ραγκουέλ, Ααρόν, Κατσαμπής, Φονσέκα, Ριμπέιρο, Γκαρσία, Παπαζαχαρίας, Μπρούνο Λέιτε Διαιτητής: Ν. Χαραλαμπίδης (Σύνδεσμος Καβάλας) Παναθηναϊκός (Ζοζέ Πεσέιρο): Μάλαρτζ, Σαριέγκι, Μάτος, Γκούμας, Παπαδόπουλος (63΄ Ποστίγκα), Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης, Τζιόλης (74΄ Ρομέρο), Ίβανσιτς, Νίλσον (85΄ Σιμάο), Σπυρόπουλος. Ηρακλής (Άνχελ Πεντράθα) : Πάρντο, Κατσαμπής, Μαλαγκένιο, Παπαστεργιανός, Γιαννούλης, Φονσέκα, Ραγκουέλ, Γκαρσία (89΄ Παπαζαχαρίας), Ααρόν (81΄ Μπρούνο Λέιτε), Εντίνιο, Ριμπέιρο (75΄ Πουρσανίδης).

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Όλα μηδέν στη Βέροια

    22/3/2008 9:14:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ελάχιστοι θα θυμούνται το παιχνίδι της Βέροιας με τον ΠΑΟΚ καθώς το 0-0 αντιπροσωπεύει την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες. Η Βέροια και ο ΠΑΟΚ "κακοποίησαν" το ποδόσφαιρο σε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της εφετινής διοργάνωσης, με το αποτέλεσμα να αφαιρεί ελπίδες από τη γηπεδούχο ομάδα που παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία. Ύστερα από ένα "υποτονικό" πρώτο 25λεπτό, η πρώτη καλή φάση δημιουργήθηκε στο 27΄ και ήταν για τον ΠΑΟΚ. Ο Βερόν πραγματοποίησε ωραία ατομική προσπάθεια και σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αποστολίδη, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Το κακό ποδόσφαιρο των δύο ομάδων συνεχίστηκε, με εξαίρεση τη φάση του 42ου λεπτού όταν το σουτ του Μπαϊάνο απόκρουσε σταθερά ο Αποστολίδης. Όσοι περίμεναν καλύτερο θέαμα στο δεύτερο μέρος, διαψεύστηκαν οικτρά. Οι δύο ομάδες συνέχισαν στο ίδιο ράθυμο τέμπο, που οδηγούσε σε ένα παιχνίδι στείρο και άνευρο. Φάσεις μπροστά στις δύο εστίες δεν υπήρχαν και το μόνο αξιομνημόνευτο, ελλείψει οιασδήποτε άλλες ευκαιρίας, ήταν ένα φάουλ του Κονσεϊσάο στο 51 και ένα σουτ του Κριβοκάπιτς στο 73, με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ και στις δύο περιπτώσεις. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες συγκινήσεις αλλά με έντονο προβληματισμό και στα δύο "στρατόπεδα", αφού η Βέροια βρίσκεται πλέον ακόμη πιο κοντά στη Β Εθνική ενώ ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να μην πείθει. Κίτρινες: Κριβοκάπιτς, Πετκάκης - Κωνσταντινίδης, Χριστοδουλόπουλος Διαιτητής: Γ. Σταθόπουλος (Σύνδεσμος Αχαϊας) Βέροια (Γιώτης Τσαλουχίδης): Αποστολίδης, Σαμαράς, Ντε Λάνγκε (69΄ Ερέρα), Μπικόφσκι, Τσιμπλίδης, Κόλτζος, Κριβοκάπιτς, Καμάλ, Στεφανίδης (84΄ Ζέλσον), Πετκάκης (89΄ Αλεξίου), Τζιοβανίνι. ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος) : Φερνάντεζ, Κνολ, Σνάουτσνερ, Γκάβρανσιτς, Κωνσταντινίδης, Κονσεϊσάο (84΄ Γεωργιάδης), Βερόν, Μπαϊάνο, Γκονζάλες (60΄ Χριστοδουλόπουλος), Ηλιάδης, Φρούνζα (68΄ Ίλιεφ).

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ανάσανε η Νιούκαστλ

    22/3/2008 7:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/3/2008 10:49:47 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τα μεγάλα ντέρμπι της Μάντσεστερ με την Λίβερπουλ και της Τσέλσι με την Άρσεναλ που γίνονται αύριο (Κυριακή) μπορεί να κλέβουν την παράσταση από τους αγώνες της 31ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο η μεγάλη κερδισμένη από τα σημερινά ματς ήταν η Νιούκαστλ. Οι "ανθρακωρύχοι" επικράτησαν της Φούλαμ με 2-0 και έδιωξαν -μάλλον οριστικά- το άγχος του υποβιβασμού. Παράλληλα, ο Κέβιν Κίγκαν πανηγύρισε την πρώτη του νίκη μετά από εννέα αγώνες στο πρωτάθλημα, ενώ η Φούλαμ θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα για να μείνει στην κατηγορία. Ο Καμερουνέζος αμυντικός Αντρέ Μπίκεϊ είναι ο "ήρωας" του Ρέντινγκ, καθώς με δύο δικά του γκολ η τοπική ομάδα νίκησε 2-1 τη Μπέρμιγχαμ, σ΄ένα ματς με τεράστια βαθμολογική σημασία. Ανάλογη επιτυχία και για τη Σάντερλαντ, με κεντρικό πρόσωπο τον Μάικλ Τσόπρα, που σκόραρε επτά λεπτά πριν το τέλος του αγώνα με την Άστον Βίλα και χάρισε πολύ σπουδαία νίκη στην ομάδα του Ρόι Κιν. Τέλος, η Μπόλτον με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο να παίζει το... σύνηθες δεκάλεπτο (μπήκε ως αλλαγή στο 83 στη θέση του Μάθιου Τέιλορ), έμεινε στο 0-0 με τη Μάντσεστερ Σίτι. Τότεναμ-Πόρτσμουθ 2-0 (79 Μπεντ, 80 ΟΧάρα) Άστον Βίλα-Σάντερλαντ 0-1 (83 Τσόπρα) Μπλάκμπερν-Γουϊγκαν 3-1 (12, 63 Σάντα Κρους, 45 Ρόμπερτς 17 πεν. Κινγκ) Μπόλτον-Μάντσεστερ Σίτι 0-0 Μίντλεσμπρο-Ντέρμπι 1-0 (32 Τουντσάι) Νιούκαστλ-Φούλαμ 2-0 (6 Βίντουκα, 83 Οουεν) Ρέντινγκ-Μπέρμιγχαμ 2-1 (31, 79 Μπίκεϊ 64 Ζαράτε) Έβερτον-Γουέστ Χαμ 1-1 (8 Αγεγκμπένι 68 Άστον) Κυριακή, 23/3 Μάντσεστερ Γ.-Λίβερπουλ Τσέλσι-Άρσεναλ

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 31 αγώνες) Μάντσεστερ Γ. 70 -30αγ. Άρσεναλ 67 -30αγ. Τσέλσι 65 -30αγ. Λίβερπουλ 59 -30αγ. Έβερτον 57 Πόρτσμουθ 50 Άστον Βίλα 49 Μάντσεστερ Σίτι 49 Μπλάκμπερν 49 Γουέστ Χαμ 44 Τότεναμ 39 Μίντλεσμπρο 34 Νιούκαστλ 32 Ρέντινγκ 31 Γουίγκαν 31 Σάντερλαντ 30 Μπέρμιγχαμ 27 Μπόλτον 26 Φούλαμ 23 Ντέρμπι 10

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Σφραγίζει" τον τίτλο η Μπάγερν

    22/3/2008 7:39:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Λούκα Τόνι με τα δύο τέρματα που πέτυχε ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση της Μπάγερν με την Λεβερκούζεν (2-1) και οδήγησε τους Βαυαρούς σε ακόμη ένα ουσιαστικό βήμα προς την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Ο Ιταλός επιθετικός πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, έφτασε τα 16 στη Μπουντεσλίγκα και έδωσε ξανά "αέρα" επτά βαθμών στους Βαυαρούς, που εκμεταλλεύθηκαν την απώλεια του Αμβούργου (1-1 με τη Βόλφσμπουργκ). Ο Φάνης Γκέκας ήταν στο αρχικό σχήμα της Λεβερκούζεν, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει και αντικαταστάθηκε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου από τον Φράιερ, ο οποίος δημιούργησε το γκολ της ομάδας του (Μπουλίκιν 83). Από τους υπόλοιπους αγώνες, ξεχώρισαν οι... αποτυχίες των δύο ουραγών, τόσο γιατί αγωνίζονταν εντός έδρας όσο και γιατί είχαν βαθμολογικά αδιάφορους αντιπάλους. Η Νυρεμβέργη, με τον Αγγελο Χαριστέα να μένει "καθηλωμένος" στον πάγκο από τον προπονητή του, Τόμας Φον Εεσεν, έμεινε στο 1-1 με την Κότμπους, ενώ με το ίδιο σκορ ολοκληρώθηκε και ο αγώνας Ντούισμπουργκ-Ανόβερο και ενδεικτικό είναι πως οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες μόλις στο 5, λόγω αποβολής του Χάνκε. Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 25ης ημέρας του γερμανικού πρωταθλήματος: Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Κότμπους 2-1 (59 Κάιο, 65 Ρους - 48 Ροστ) Νυρεμβέργη-Μπόχουμ 1-1 (8 Μισίμοβιτς 5 Σέστακ) Μπάγερν-Λεβερκούζεν 2-1 (17, 59 Τόνι 83 Μπουλίκιν) Ντόρτμουντ-Καρλσρούη 1-1 (24 Πέτριτς 63 Φράις) Ντούισμπουργκ-Ανόβερο 1-1 (77 Λάμεϊ 42 Στάινερ) Στουτγκάρδη-Χάνσα Ροστόκ 4-1 (52 πεν. Πάρντο, 54 Κακάου, 87 Γκόμεζ 90+ Μπαστούρκ 56 αυτ. Γκόμεζ) Βόλφσμπουργκ-Αμβούργο 1-1 (52 Λιουμπόγια 14 Ράινχαρντ) Αρμίνια Μπιλ.-Βέρντερ Βρέμης 23/3 Χέρτα Βερολίνου-Σάλκε 23/3

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 25 αγώνες) Μπάγερν Μονάχου 53 Αμβούργο 46 Λεβερκούζεν 44 Βέρντερ Βρέμης 43 -24αγ. Σάλκε 41 -24αγ. Στουτγκάρδη 41 Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 39 Καρλσρούη 37 Βόλφσμπουργκ 37 Ανόβερο 34 Χέρτα Βερολίνου 32 -24αγ. Μπόχουμ 32 Ντόρτμουντ 30 Χάνσα Ροστόκ 24 Αρμίνια Μπίλεφελντ 20 -24αγ. Κότμπους 20 Νυρεμβέργη 19 Ντούισμπουργκ 19


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 22 March 2008 - 21:49:46 UTC