Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρεκόρ πωλήσεων Ι.Χ. τον Αύγουστο
  • [02] Αντιπαράθεση για τον ΕΤΑΚ
  • [03] Στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Παπανδρέου
  • [04] Κριτική ΣΥΝ σε ψηφοδέλτια, τηλε-μαχία και συνεργασίες
  • [05] Συστράτευση Οικολόγων Ελλάδος- ΛΑΟΣ
  • [06] Ρουκέτες από το έδαφος του Λιβάνου προς το βόρειο Ισραήλ
  • [07] 18 νεκροί από ποτά μπόμπα στην Ινδία
  • [08] Επικρίσεις Τσάβες για τα αποικιακά στερεότυπα
  • [09] Ένοπλη συμπλοκή έξω από τα ΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη
  • [10] Ληστείες σε Ασπρόπυργο και Χαλάνδρι
  • [11] Oκτώ χρόνια από την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου
  • [12] Στον εισαγγελέα βιαστής ανηλίκων

    [01] Ρεκόρ πωλήσεων Ι.Χ. τον Αύγουστο

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 09 2009 16:32

    Ώθηση στην αγορά του αυτοκινήτου, παρά την παρατεταμένη οικονομική κρίση, έδωσαν τα κίνητρα της μείωσης του ειδικού φόρου ταξινόμησης, αφού σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία οι πωλήσεις καινούργιων Ι.Χ σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό 15,3% κατά το μήνα Αύγουστο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008.

    Συγκεκριμένα, αυξημένες πωλήσεις κατέγραψε η εγχώρια αγορά αυτοκινήτου τον Αύγουστο του 2009, απόρροια της μείωσης του Ειδικού Φόρου Ταξινομησης, γεγονός που λειτούργησε ως σωσίβιο στις εμπορίες αυτοκινήτων που επλήγησαν από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Ο μήνας Αύγουστος του 2009 θα μείνει στην ιστορία ως ο πλέον παραγωγικός μήνας των τελευταίων 10 ετών με 22.845 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων.

    Είδηση: 26646

    [02] Αντιπαράθεση για τον ΕΤΑΚ

    Ειδήσεις

    Σφοδρή αντιπαράθεση Ρηγίλης και Ιπποκράτους για το θέμα των φόρων στην Ακίνητη Περιουσία με αφορμή τη σχετική απάντηση του πρωθυπουργού στη συνέντευξη στο Μέγκα. Το ΠΑΣΟΚ που έχει ανακοινώσει οτι θα επαναφέρει το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή ότι παραπλανά συνειδητά τους πολίτες ή αγνοεί τους φόρους που έχει επιβάλει η κυβέρνησή του. Η Νέα Δημοκρατία δια του εκπροσώπου της χαρακτήρισε ψευδή τα στοιχεία που έδωσε η Ιπποκράτους, υποστηρίζοντας ότι η εφαρμογή του ΕΤΑΚ ωφέλησε τους μικρο-ιδιοκτήτες.

    Μαίνεται η κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ για το θέμα των φόρων στην ακίνητη περιουσία με αφορμή τις αναφορές του πρωθυπουργού σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

    Ο κ. Καραμανλής υπεραμύνθηκε της πολιτικής του, λέγοντας ότι με την επιβολή του ΕΤΑΚ επιβαρύνθηκαν και οι μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων και αντικρούοντας το παράδειγμα που παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ -με αριθμούς- ότι ιδιοκτήτης σπιτιού αξίας 1 εκατ. ευρώ πλήρωνε φόρο 4.376 ευρώ επί ισχύος του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας και επί των ημερών της ΝΔ πληρώνει φόρο 800 ευρώ.

    "Αποκλείεται. Δεν έχουν λάβει υπόψη το ΕΤΑΚ.Μαθηματικά δεν βγαίνει. Δεν μπορώ να σας κάνω τώρα τους υπολογισμούς, αλλά μαθηματικά δεν βγαίνει" τόνισε ο Κώστας Καραμανλής.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή ότι παραπλανά συνειδητά τους πολίτες

    "Με την αναφορά που έκανε στους φόρους ο πρωθυπουργός, στη χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη, είτε παραπλάνησε συνειδητά τους Έλληνες πολίτες, είτε δεν έχει ιδέα τι φόρους τους έχει επιβάλει. Αυτή η κατάσταση πρέπει να τελειώνει", τόνισε.

    Για ασύστολα ψεύδη έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ επισημαίνοντας ότι κανενας μικροϊδιοκτήτης δεν πληρώνει ΕΤΑΚ καθώς το αφορολόγητο φτάνει τα 200.000 ευρώ. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι ο ΦΜΑΠ ήταν διάτρητος καθώς προϋπέθετε δήλωση από τον φορολογούμενο και δήλωσε ότι το 2003 τα έσοδα από τον ΦΜΠΑΠ ανήλθαν σε 171,5 εκατ. ευρώ, το 2004 σε 172 εκατ. ενώ μέσω του ΕΤΑΚ μέχρι τώρα έχουν εισπραχθεί 300 εκατ. ευρώ

    Σύμφωνα με φοροτεχνικούς, ο φόρος για ένα σπίτι με αντικειμενική αξία 1 εκατ. ευρώ επί ΦΜΑΠ ο φόρος για τον άγαμο ήταν περίπου 4.370 ευρώ και με βάση το ΕΤΑΚ στα 900 ευρώ. Για το ίδιο ακινητο ο έγγαμος πλήρωνε φόρο 2.600 ευρώ και ΕΤΑΚ 800 ευρώ ενώ για ζευγάρι με 2 παιδιά το ΕΤΑΚ παραμένει το ίδιο ενώ με βάση τον ΦΜΑΠ έφτανε στα 1.550 ευρώ.

    "Οι αρχιτέκτονες της φορολογικής ασυλίας των υψηλών εισοδημάτων τσακώνονται για την κατάργηση ή μη του ΕΤΑΚ και την επαναφορά του ΦΜΑΠ. Είναι γνωστό, όμως, σε όλους ότι η μεν ΝΔ μέσω του ΕΤΑΚ επέβαλλε έναν άδικο φόρο επί δικαίων και αδίκων επιβαρύνοντας τα λαϊκά στρώματα. Το δε ΠΑΣΟΚ διατηρούσε τον ΦΜΑΠ ως έναν διακοσμητικό φόρο με περιορισμένη εμβέλεια, αφήνοντας στο απυρόβλητο την μεγάλη ακίνητη περιουσία", σχολίασε ο Συνασπισμός.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26648

    [03] Στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Παπανδρέου

    Εκλογές 2009 -

    ΠΑΣΟΚ

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συναντήθηκε σήμερα με φορείς της Θεσσαλονίκης ενώ το βράδυ θα επισκεφθεί περίπτερο της ΔΕΘ, και θα συναντηθεί με τα διοικητικά συμβούλια και τους εργαζόμενους της ΔΕΘ και της ΗΕLΕXPO. Ο Γιώργος Παπανδρέου, επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για χρόνια προβλήματα και έργα που παρουσιάζουν μεγάλη καθυστέρηση στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία και επισήμανε ότι με βάση την εικόνα αυτή η φράση "ή αλλάζουμε και πάμε μπροστά ή βουλιάζουμε", ταιριάζει απόλυτα.

    "Είναι μια εικόνα που δημιουργεί συνεχώς κρίση, κρίση όχι μόνο οικονομική αλλά θεσμών, αξιών, πολιτικής και στην κοινωνία μας, ανασφάλεια. Ανασφάλεια για τον επιχειρηματία, ανασφάλεια για τον εργαζόμενο, ανασφάλεια για τον πολίτη και μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο ανασφάλειας, έλλειψης κανόνων σιγουριάς και σχεδίου, ούτε επενδύσεις μπορούμε να προσελκύσουμε, ούτε βεβαίως, να αναδείξουμε την πόλη της Θεσσαλονίκης, σε στρατηγικό σημείο για τη χώρα μας, για τα Βαλκάνια για την ευρύτερη περιοχή, που είναι βεβαίως στόχος όλων", είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

    "Απαιτείται λοιπόν, ένα σχέδιο. Ένα σχέδιο συνεκτικό, που έχει και το όραμα αλλά και το πρακτικό σκέλος και βεβαίως, μέσα σε αυτό το σχέδιο να δούμε τις συνεργασίες μας, το συντονισμό όλων των δυνάμεων, από το κράτος μέχρι τους παραγωγικούς και τους τοπικούς φορείς, όπου όλοι μας μπορούμε να συμβάλλουμε έχοντας και δικαιώματα, αλλά έχοντας και υποχρεώσεις".

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ_ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26643

    [04] Κριτική ΣΥΝ σε ψηφοδέλτια, τηλε-μαχία και συνεργασίες

    Κριτική στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων των δύο μεγάλων κομμάτων άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σε δηλώσεις του ανλεφερε: «Η κοινωνία δεν ασχολείται με το αν στις λίστες των ψηφοδελτίων θα είναι οι "βαρόνοι", τα "σέντερ μπακ", ή οι αστέρες της τηλεοπτικής ζωής. Η κοινωνία ενδιαφέρεται για το αν θα εφαρμοστεί μια διαφορετική πολιτική από αυτήν, που την βουλιάζει στο τέλμα της εργασιακής αβεβαιότητας».

    «Το στοίχημα που έχουμε να δώσουμε είναι αν από τις 4 του Οκτώβρη και μετά θα έχουμε μια κοινωνία όρθια με μια διαφορετική πολιτική για τη χώρα, ή θα έχουμε μια απλή κυβερνητική εναλλαγή με μία από τα ίδια και την κοινωνία να βουλιάζει», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Απαντώντας σε ερώτηση κατά την επίσκεψή του, στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων, σχετικά με την τηλε-μαχία των πολιτικών αρχηγών, είπε ότι «όσον αφορά το ντιμπέϊτ των δύο, εμείς προτείναμε να υιοθετήσουμε το γαλλικό μοντέλο που προβλέπει την αντιπαράθεση όλων μαζί και όλων ανά δύο. Από εκεί και πέρα, δεν διαφωνούμε με το να δούμε αυτήν την αντιπαράθεση μεταξύ των κυρίων Παπανδρέου και Καραμανλή, γιατί θα είναι μια τηλεοπτική αντιπαράθεση, που θα φανερώσει έκδηλα τις ομοιότητες, τις συμπτώσεις των πολιτικών προτάσεων και των προγραμματικών θέσεων των δύο μονομάχων».

    Την ίδια ώρα η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα όσα ακούγονται περί συνεργασιών της παράταξης, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με σαφήνεια από την ιδρυτική του διακήρυξη και με όλες τις μέχρι σήμερα αποφάσεις του έχει τοποθετηθεί και δεσμευθεί ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης και κυβερνητικής συνεργασίας, ή ακόμη και "ανοχής" στα κόμματα που είναι υπεύθυνα για την αντιλαϊκή πολιτική. Αυτό, σαφώς, αφορά και το ΠΑΣΟΚ».

    Επιπλέον, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «σήμερα ο λαός έχει ανάγκη από ισχυρή αντιπολίτευση για την αλλαγή των συσχετισμών και όχι για την εναλλαγή κεντροαριστερής ή κεντροδεξιάς διαχείρησης της κρίσης» και προστίθεται ότι «το δίλημμα της ακυβερνησίας, που τίθεται, είτε από αυτούς που προωθούν την αυτοδυναμία, είτε από αυτούς που θέλουν συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων, είναι υποκριτικό, γιατί στόχος τους είναι η υφαρπαγή της ψήφου του λαού για να εξαπολύσουν νέο κύμα επίθεσης στους εργαζόμενους».

    Είδηση: 26640

    [05] Συστράτευση Οικολόγων Ελλάδος- ΛΑΟΣ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 09 2009 17:17

    Την απόφασή τους να συνεργαστούν σε αυτές τις εκλογές με το ΛΑΟΣ ανακοίνωσαν μετά την συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του κόμματός οι "Οικολόγοι Ελλάδος". Επίσης υποψήφιος με το κόμμα θα είναι και ο ειδικός ιατροδικαστής κ. Εμμανουήλ Νόνας.

    Μετά την συνάντηση και την απόφαση των οικολόγων να προσχωρήσουν στις τάξεις του Συναγερμού, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε: "Βρισκόμαστε στην εξαιρετικά ικανοποιητική θέση, να ανακοινώσουμε σήμερα, την συνεργασία των αυθεντικών Οικολόγων. Οι Οικολόγοι Ελλάδος υπό τον Πρόεδρο κ. Παπανικόλα θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ, σε όλη την χώρα, με την βεβαιότητα ότι θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του πνεύματος της Οικολογίας μέσα στην Βουλή των Ελλήνων. Εξάλλου το "Ο" του ΛΑΟΣ εκτός από Ορθοδοξία, θα μπορούσε άριστα να σημαίνει και Οικολογία.

    Σας καλωσορίζουμε κ. Πρόεδρε στον καλό και τίμιο αγώνα, και είμαι σίγουρος ότι αύριο από το βήμα της Βουλής όλα αυτά τα συνοδά στοιχεία της Οικολογίας, του περιβάλλοντος, θα μπορέσουν να γίνουν κτήμα του κοινοβουλίου. Εξάλλου προερχόμαστε από μια μεγάλη καταστροφή της Αττικής, τις πυρκαγιές, και νομίζω ότι η ήδη ανεπτυγμένη ευαισθησία των πολιτών σε θέματα οικολογίας έχει αυξηθεί σημαντικά

    κ. Πρόεδρε καλωσορίσατε στον καλό και τίμιο αγώνα του ΛΑΟΣ.

    Από την πλευρά του ο κ. Παπανικόλας δήλωσε: "Ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη για την εκλογική σύμπραξη, αλλά να διευκρινίσω ότι δεν είμαι Πρόεδρος των Οικολόγων Ελλάδος, αλλά γενικός υπεύθυνος. Έτσι βλέπω την θέση μου σαν υπεύθυνος να συμβάλλουμε στην διάσωση της Ελλάδος που αυτήν την στιγμή αντιμετωπίζει τον έσχατο κίνδυνο. Βλέπω την συμμετοχή μου στην πολιτική σαν ευθύνη, και γι' αυτό έχουμε τρεις βασικούς όρους για την συμμετοχή μας στην πολιτική ζωή. Πρώτον, Δημοκρατία στην πράξη. Δεύτερον, πολιτική ανιδιοτέλεια, και τρίτον οικολογική ζωή. Αυτά λείπουν από την Ελλάδα, για' αυτό η Ελλάδα βαδίζει πάρα πολύ άσχημα, και αν αυτές τις ηθικές αξίες δεν τις θέσουμε σαν σκοπό, δεν θα σωθούμε. Και όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και όλος ο κόσμος.

    Και επειδή το σύνθημα μας είναι "Η Ελλάδα για τους Έλληνες", θέλουμε να αγωνιστούμε, για αυτό συμπράττουμε για τον καλό και τίμιο αγώνα. Είμαστε ένα κίνημα 35 χρόνια δράση, όποιος έρθει σε επαφή μαζί μας αλλάζει η ζωή του, και αυτήν την ωφελιμότητα που δεχθήκαμε εμείς θέλουμε να την μεταδώσουμε σε όλο το κόσμο, και πιστεύουμε μέσα από το ΛΑ.Ο.Σ να το πετύχουμε αυτό.

    Εμμανουήλ Νόνας

    Επίσης υπψήφιος με την παράταξη του ΛΑΟΣ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα είναι στις εκλογές και ο ειδικός ιατροδικαστής, επίτιμος προϊστάμενος Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Υπουργείου Δικαιοσύνης και τέως καθηγητής Αστυνομικής Ακαδημίας Ελλάδος Εμμανουήλ Νόνας.

    Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε: "Με εξαιρετική χαρά υποδέχομαι τον ιατροδικαστή κ. Νόνα κοντά μας. Ένας άριστος επιστήμων, ένας ενεργός πολίτης, ένας άνθρωπος που συνοδεύεται μόνο με άριστες περγαμηνές. Καλέσαμε τον κ. Νόνα να μας συνδράμει και αν κρίνω από τα δεδομένα αυτών των εκλογών ίσως να χρειαστούμε την ειδίκευσή τουβ¦"

    Με τη σειρά του ο κ. Νόνας είπε: "Ευχαριστώ τον κ. Πρόεδρο και θα προσπαθήσω κατά το δυνατόν να ανταποκριθώ στις φιλοδοξίες σας οι οποίες είναι πρωτίστως ελληνικές και πάνω απ΄ όλα ανθρώπινες".Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26644

    [06] Ρουκέτες από το έδαφος του Λιβάνου προς το βόρειο Ισραήλ

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Οριακές είναι και πάλι οι σχέσεις Λιβάνου και Ισραήλ, μετά την επίθεση με ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν το πρωί της Παρασκευής από το έδαφος του Λιβάνου και την άμεση αντίδραση του Ισραηλινού στρατού που απάντησε με πυρά πυροβολικού. Όπως έγινε γνωστό από τις Αρχές Ασφαλείας και των δύο πλευρών, τουλάχιστον δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από το Λίβανο χτύπησαν το βόρειο Ισραήλ σήμερα, προκαλώντας την απάντηση του ισραηλινού στρατού, ο οποίος βομβάρδισε την περιοχή απ' όπου προήλθε η επίθεση.

    Μέχρι στιγμής, τόσο από τις δύο ρουκέτες που έπεσαν στο βόρειο τμήμα της χώρας, όσο και από τους βομβαρδισμούς, δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες. Η ισραηλινή τηλεόραση, αργότερα, ανακοίνωσε ότι μια τρίτη ρουκέτα προξένησε ζημιές σε έναν πυλώνα ηλεκτρικού. Οι αρχές ασφαλείας του Λιβάνου, που δήλωσαν ότι από το Λίβανο εκτοξεύθηκαν δύο ρουκέτες και ότι το Ισραήλ απάντησε με 15 βλήματα, δεν είπαν ποιοι μπορεί να εκτόξευσαν τις ρουκέτες.

    "Αρκετές ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από το Λίβανο εξερράγησαν σήμερα το απόγευμα στην περιοχή δυτικά της Γαλιλαίας, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού.

    "Οι δυνάμεις μας απάντησαν στα πυρά", πρόσθεσε.

    "Θεωρούμε αυτό το συμβάν πολύ σοβαρό και εκτιμούμε ότι η κυβέρνηση και ο στρατός του Λιβάνου πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη να σταματήσουν αυτές τις επιθέσεις", συνέχισε.

    Είναι η πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο που ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από το Λίβανο με στόχο το Ισραήλ, οξύνοντας την ένταση στα σύνορα των δύο χωρών, που παραμένουν ασταθή τρία χρόνια μετά τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

    Είδηση: 26657

    [07] 18 νεκροί από ποτά μπόμπα στην Ινδία

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 09 2009 17:27

    Στους 18 ανέρχεται ο αριθμός των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους από την κατανάλωση νοθευμένων οινοπνευματωδών ποτών στην Ινδία, ενώ σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αρκετά ακόμη. Από την πλευρά τους οι διωκτικές Αρχές έχουν ήδη συλλάβει τέσσερα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση της παρασκευής και διάθεσης στην αγορά των επικίνδυνων ποτών.

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μετά από κατανάλωση νοθευμένων οινοπνευματωδών ποτών στην περιοχή Σαχαρανπούρ στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της βόρειας Ινδίας.

    Από την Τρίτη έχασαν την ζωή τους 18 άτομα, τρία από τα οποία υπέκυψαν σήμερα, μετέδωσε το πρακτορείο IANS επικαλούμενο πληροφορίες αξιωματικών της αστυνομίας της περιοχής που είπε ότι: "Οι περισσότεροι είχαν αγοράσει τα οινοπνευματώδη ποτά από την περιοχή Ντεομπάντ περί τα 450 χιλιόμετρα ΒΔ της πρωτεύουσας του κρατιδίου Λούκναου".

    "Τέσσερα καταστήματα πώλησης σφραγίστηκαν στην περιοχή και δείγματα από όλα τα οινοπνευματώδη ποτά εστάλησαν προς εξέταση.Πάνω από 24 άτομα αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

    Η αστυνομία συνέλαβε 4 άτομα συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής μίας συμμορίας που ήταν αναμειγμένη στην παρασκευή νοθευμένων οινοπνευματωδών ποτών.

    Είδηση: 26650

    [08] Επικρίσεις Τσάβες για τα αποικιακά στερεότυπα

    Ειδήσεις

    Αιχμηρά σχόλια κατά της δύσης την οποία κατηγόρησε ότι διαστρεβλώνει τα γεγονότα με σκοπό να βλάψει την Λατινική Αμερική, έκανε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας φτάνοντας στην Ισπανία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ενώ τόνισε πως πλέον η χώρα του είναι ισότιμη με την πρώην αυτοκρατορική δύναμη. O πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες που έφθασε στην Μαδρίτη για συνομιλίες με τον βασιλιά και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας τόνισε προς τα μέσα ενημέρωσης ότι απορρίπτει την ιδέα ότι η Ισπανία είναι η πύλη της Λατινικής Αμερικής στην Ευρώπη.

    "Δεν έχουμε ανάγκη αυτές τις πύλες, δεν πρέπει να συνεχίσουμε να επαναλαμβάνουμε τα αποικιακά στερεότυπα. Είμαστε ισότιμοι", δήλωσε ο πρόεδρος που έφθασε στην ισπανική πρωτεύουσα από την Μόσχα.

    Ο Τσάβες κατηγόρησε επίσης την Ισπανία και κυβερνήσεις άλλων δυτικών χωρών ότι διαστρεβλώνουν γεγονότα με βάση δεξιές ερμηνείες προκειμένου να βλάψουν τη Λατινική Αμερική.

    "Υπάρχει μία μεγάλη εκστρατεία μέσων ενημέρωσης για να παρουσιάσουν τον κόσμο ανάποδα.Οσους από εμάς αγωνιζόμαστε για πραγματική δημοκρατία αποκαλούν τυράννους και τους τυράννους αποκαλούν δημοκράτες", είπε ο πρόεδρος.

    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θα συναντηθεί με τον βασιλιά Χουάν Κάρλος, τον πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο και τον υπουργό Εξωτερικών Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος, εντός της ημέρας.

    Η επίσκεψή του στην Ισπανία δεν περιλαμβανόταν στην περιοδεία του Τσάβες σε Μέση Ανατολή, βόρεια Αφρική και Ευρώπη. Ισπανικές κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο Τσάβες ζήτησε την επίσκεψη.

    Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που οι σχέσεις μεταξύ Ισπανίας και Βενεζουέλας ακροβατούν, αφού είχαν διαταραχτεί και το Νοέμβριο του 2007 όταν ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος είπε στον Τσάβες "γιατί δεν το βουλώνεις;" όταν ο τελευταίος χαρακτήρισε τον τότε πρωθυπουργό της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Αθνάρ "φασίστα" σε μία Ιβηρο-Αμερικανική σύνοδο κορυφής στη Χιλή,αλλά αποκαταστάθηκαν όταν ο ισπανός μονάρχης δέχθηκε τον Τσάβες τον Ιούλιο του 2008.

    Είδηση: 26647

    [09] Ένοπλη συμπλοκή έξω από τα ΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη

    Κοινωνία

    Αντιμέτωπη με πάνοπλους ληστές που λίγο νωρίτερα είχαν αδειάσει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ εναντίον της μόλις την αντελήφθησαν, ήρθε μία αστυνομικός η οποία δεν κατάφερε να ακινητοποιήσει τους κακοποιούς. Να σημειωθεί ότι αυτό είναι το τρίτο περιστατικό με ανταλλαγή πυρών στο κέντρο της πόλης τις τελευταίες ημέρες.

    Συγκεκριμένα, η συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών, ανάμεσα σε αστυνομικούς και δύο οπλοφόρους, σημειώθηκε στη μία το μεσημέρι, έξω από υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στη συμβολή των οδών Κ. Καραμανλή και Μ. Μπότσαρη, στη Θεσσαλονίκη.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο άγνωστοι κρατώντας όπλα εισέβαλαν στο ταχυδρομικό υποκατάστημα και με απειλές απέσπασαν άγνωστο ως στιγμής χρηματικό ποσό. Την ώρα, που βγήκαν στον κεντρικό δρόμο έγιναν αντιληπτοί από περαστικό, ο οποίος ειδοποίησε γυναίκα - αστυνομικό της τροχαίας, που την ώρα εκείνη πραγματοποιούσε τυχαία έλεγχο σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

    Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, οι ένοπλοι αντάλλαξαν πυροβολισμούς με την αστυνομικό, η οποία καλύφθηκε πίσω από έναν γερανό της Τροχαίας. Οι δράστες «γάζωσαν» με ριπές αυτόματου όπλου το όχημα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί η τροχονόμος, και στη συνέχεια διέφυγαν σε άγνωστη κατεύθυνση.

    Στο σημείο της συμπλοκής οι δράστες άφησαν έναν σάκο μαζί με ένα όπλο, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους.

    Είδηση: 26642

    [10] Ληστείες σε Ασπρόπυργο και Χαλάνδρι

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 09 2009 14:14

    Τα ίχνη των μελών της σπείρας των κακοποιών που τις πρώτες πρωινές ώρες εισέβαλαν και άδειασαν αποθήκη στην περιοχή του Ασπροπύργου, αλλά και των μοναχικών ληστών που χτύπησαν το υποκατάστημα της PROTON BANK στο Χαλάνδι και το σουπερμάρκετ "Βερόπουλος" στη Νέα σμύρνη αναζητούν οι αστυνομικοί.

    Συγκεκριμένα, η πρώτη ληστεία, σημειώθηκε στις 03:30 τα ξημερώματα, όταν πέντε άγνωστα άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και ήταν οπλισμένα με πιστόλια και κυνηγετικό όπλο, μπήκαν στην αποθήκη της εταιρείας «Μέγκα Γκρουπ» που βρίσκεται στην περιοχή Δύο Πεύκα Ασπροπύργου. Αφού πρώτα έθεσαν εκτός μάχης τον αλλοδαπό φύλακα χτυπώντας τον με ένα ρόπαλο στο κεφάλι, άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ, δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές και είκοσι κλιματιστικά μηχανήματα τα οποία φόρτωσαν σε φορτηγό όχημα και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση

    Επίσης, στις 08.15 το πρωί σημειώθηκε και δεύτερη ληστεία, με στόχο αυτή τη φορά το υποκατάστημα της τράπεζας PROTON BANK στην οδό Κολοκοτρώνη 13, στο Χαλάνδρι.

    δράστης, ένας ένοπλος με κράνος, ο οποίος αφού ακινητοποίησε με την απειλλή του όπλου του υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξε άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγε με μοτοσικλέτα.

    Είδηση: 26638

    [11] Oκτώ χρόνια από την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 09 2009 16:38

    Τις σκηνές που συγκλόνισαν τον κόσμο θυμάται σήμερα η Αμερική, οκτώ χρόνια μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους, που στοίχισε τη ζωή σε 2.751 ανθρώπους. Φέτος για πρώτη φορά η ημέρα είναι αφιερωμένη στην προσφορά. Τελετές μνήμης πραγματοποιούνται από το πρωί στο σημείο μηδέν, αλλά και στο Πεντάγωνο.

    Οκτώ χρόνια από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, την ημέρα που ο κόσμος άλλαξε σελίδα.

    Οι Αμερικανοί δεν ξεχνούν την τραγωδία που συγκλόνισε τη χώρα τους και θα τιμήσουν τους νεκρούς από τα πολλαπλά χτυπήματα στους Δίδυμους Πύργους, στο Πεντάγωνο και στην Πενσυλβάνια.

    Επίκεντρο των εκδηλώσεων μνήμης, είναι το σημείο μηδέν στη Νέα Υόρκη. Δύο προβολείς, τα φώτα των οποίων σχίζουν τον ουρανό, ορίζουν το σημείο της καταστροφής. Στο χώρο όπου στέκονταν οι δίδυμοι πύργοι, κατασκευάζονται πέντε ουρανοξύστες, ένα μουσείο και ένα μνημείο.

    Στην τελετή, όπου οι παρευρισκόμενοι κρατούν ενός λεπτού σιγή τέσσερις φορές, θυμίζοντας τις στιγμές που οι δύο πύργοι κτυπήθηκαν και κατέρρευσαν, παρέστη και ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης Τζο ΜπάΪντεν.

    Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων των αιματηρών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ τήρησε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

    Για πρώτη φορά ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ομπάμα τήρησε σιγή ενός λεπτού, έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του Μισέλ, στον Λευκό Οίκο, στις 08:46 (τοπική ώρα), ακριβώς την ώρα που το πρώτο αεροσκάφος που είχε καταληφθεί από αεροπειρατές έπεσε στον έναν από τους διδύμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη.

    Ο Ομπάμα έφερε το χέρι στην καρδιά, την ώρα που ήχησε το σιωπητήριο στη μνήμη των θυμάτων.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος, στο πλαίσιο των τελετών στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας, συναντήθηκε με μέλη των οικογενειών των εκλιπόντων σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πεντάγωνο έξω από την Ουάσιγκτον.

    Τη μνήμη των χιλιάδων νεκρών τίμησαν και οι στρατιώτες στη βάση της Οκινάουα στην Ιαπωνία. Από το πρωί ηχούν οι σάλπιγγες και η σημαία της βάσης κυματίζει μεσίστια.

    Πηγή: NET

    Είδηση: 26637

    [12] Στον εισαγγελέα βιαστής ανηλίκων

    Στον εισαγγελέα οδηγείται 32χρονος Αλβανός κατηγορούμενος για τον βιασμό 17χρονου αγοριού με νοητική στέρηση και της 12χρονης εξαδέλφης του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο δράστης που είχε αρραβωνιαστεί την αδελφή του 17χρονου- βίαζε τα δυο παιδιά κατ' εξακολούθηση την τελευταία πενταετία. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η 12χρονη αποκάλυψε όσα συνέβαιναν στον πατέρα της και εκείνος το κατήγγειλε στην αστυνομία. Το δράμα εκτυλισσόταν στο Παλαιό Φάληρο.

    Είδηση: 26636


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 September 2009 - 16:53:30 UTC