Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ματωμένη Παρασκευή στη Συρία
  • [02] Φοροκάρτα: Διευκόλυνση για τις αποδείξεις
  • [03] OHE: Πιθανές κυρώσεις στην Ακτή Ελεφαντοστού
  • [04] Βρετανικό Μουσείο: Μόνο δανεικά τα γλυπτά του Παρθενώνα
  • [05] Αυστραλία: Κοινός εορτασμός ύστερα από 25 χρόνια

    [01] Ματωμένη Παρασκευή στη Συρία

    Παρασκευη, 25 03 2011 20:09

    Με αίμα βάφτηκαν οι κινητοποιήσεις της Παρασκευής στη Συρία, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από τις δυνάμεις στην περιοχή Μουανταμίε της Δαμασκού. Προηγήθηκε επίθεση πολιτών σε αυτοκινητοπομπή υποστηρικτών του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ και ήταν η «απάντηση» σε διαδήλωση κατοίκων που κατήγγειλε τις δολοφονίες στην πόλη Ντέραα.

    Αυτό δεν ήταν το μόνο θανατηφόρο περιστατικό, καθώς στην πόλη Σαναμέιν, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο δίκτυο Αλ Τζαζίρα, ότι 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. Οι διαδηλωτές από τη Σαναμέιν, ήθελαν να πάνε στη Ντέραα, που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων.

    Σύρος αξιωματούχος που θέλησε να μείνει ανώνυμος, έκανε λόγο για 10 νεκρούς στην πόλη Σαναμείν, στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας

    «Καταδικάζουμε έντονα τις προσπάθειες της συριακής κυβέρνησης για την καταστολή και τον εκφοβισμό των διαδηλωτών», τόνισε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ. Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών πραγματοποιήθηκαν και στην πρωτεύουσα Δαμασκό, επίσης για υποστήριξη των διαδηλωτών της Ντεράα, αλλά στην πρωτεύουσα της Συρίας εκδηλώθηκε και διαδήλωση υποστηρικτών του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς

    Είδηση: 64675

    [02] Φοροκάρτα: Διευκόλυνση για τις αποδείξεις

    Παρασκευη, 25 03 2011 23:01

    Επί θύραις είναι η χρήση της φοροκάρτας που αναμένεται να διευκολύνει τους πολίτες στο θέμα της συγκέντρωσης των αποδείξεων, που από μεγάλο αριθμό χαρτιών, θα «μετεξελιχτούν» σε ηλεκτρονικές.

    Η φοροκάρτα θα αναγράφει τον αριθμό φορολογικού μητρώου και η προμήθειά της θα γίνεται από τα υποκαταστήματα των τραπεζών. Εύκολη θα είναι η ενεργοποίησής της με ένα απλό sms, αλλά και με τη χρήση διαδικτύου. Η πρακτική της εφαρμογή θα είναι σαν τις πιστωτικές κάρτες, όπου οι καταστηματάρχες την θα περνούν από τα ίδια μηχανήματα. Έτσι θα συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία αγορών και ταυτόχρονα και οι εφορίες θα αποκτούν τη δυνατότητα να ελέγχουν ταυτόχρονα τον τζίρο και τον ΦΠΑ των επιχειρήσεων και τις αποδείξεις των καταναλωτών. Για φέτος η χρήση της φοροκάρτας είναι προαιρετική.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 64679

    [03] OHE: Πιθανές κυρώσεις στην Ακτή Ελεφαντοστού

    Παρασκευη, 25 03 2011 21:26

    Παρέμβαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με αίτημα την επιβολή κυρώσεων στην πλευρά του ηττηθέντος αλλά αρνούμενου να αποχωρήσει, πρώην προέδρου Λοράν Γκμπαγκμπό, στην Ακτή του Ελεφαντοστού, πραγματοποίησε η Γαλλία, μέσω του πρεσβευτή της Ζεράρ Αρό.

    Την κίνηση αυτή υποστήριξε και η Νιγηρία, ενώ βασικός της στόχος είναι η απαγόρευση χρήσης βαρέων όπλων, που το τελευταίο διάστημα οδήγησαν σε εκατόμβη αμάχων, κυρίως υποστηρικτών του νικητή των προεδρικών εκλογών, Αλασάν Ουαταρά. Μεταξύ του αιτήματος παρέμβασης, περιλαμβάνεται και η συμμετοχή της ειρηνευτικής δύναμης 12.000 ανδρών του ΟΗΕ, με αυστηρότερα μέτρα προστασίας των αμάχων. Το σχετικό σχέδιο ψηφίσματος αναμένεται να μπει στη διαδικασία συζήτησής του την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά χωρίς να είναι σαφές πότε θα μπει σε ψηφοφορία και με ποιες τροποποιήσεις.

    γ

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς, Γαλλικό

    Είδηση: 64678

    [04] Βρετανικό Μουσείο: Μόνο δανεικά τα γλυπτά του Παρθενώνα

    Παρασκευη, 25 03 2011 20:45

    Επιμένουν μόνο στο δανεισμό και όχι στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα οι Βρετανοί, αυτή τη φορά...μέσω Αυστραλίας. Το Βρετανικό Μουσείο δεν πρόκειται να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα αλλά είναι πρόθυμο να της τα δανείσει, λέει συγκεκριμένα ο διευθυντής του Νιλ Μαγκρέγκορ.

    Όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές της ΕΡΤ στην Αυστραλία Αλέκος Μάρκελλος και Έμμα Παπαεμμανουήλ, σε δημοσίευμά της η ομογενειακή εφημερίδα της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος» επισημαίνει οτι οι απόψεις αυτές του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου περιλαμβάνονται στο ένθετο Spectrum της εφημερίδας The Sydney Morning Herald όπου παρουσιάζεται δισέλιδο αφιέρωμα και συνέντευξη του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου Νιλ Μαγκρέγκορ με αφορμή τη διάλεξη που πρόκειται να δώσει στο Art Gallery στο Σίδνεϊ στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου βιβλίου του. Σε σχέση με τα Γλυπτά του Παρθενώνα υποστηρίζει πως «τα συγκεκριμένα αντικείμενα έχουν νόημα μόνο όταν εκτίθενται στο σύνολό τους, ως αφηγητής όλης της ανθρώπινης ιστορίας», συνεπώς είναι «απαραίτητο να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος, ώστε όλος ο κόσμος να τα επισκεφθεί, εφόσον δεν μπορούν να ενσωματωθούν στον Παρθενώνα». Ο κ. Μαγκρέκορ επαναλαμβάνει την γνωστή και αμετάβλητη στάση του Μουσείου πως τα Μάρμαρα μπορούν να έλθουν στην Ελλάδα με δανεισμό και μάλιστα με σειρά προτεραιότητας αλλά η ελληνική κυβέρνηση «αρνείται να τα δανειστεί».

    Πηγή: ERT Australia Είδηση: 64677

    [05] Αυστραλία: Κοινός εορτασμός ύστερα από 25 χρόνια

    Παρασκευη, 25 03 2011 20:22

    Όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές της ΕΡΤ στην Αυστραλία Αλέκος Μάρκελλος και Έμμα Παπαεμμανουήλ, σχεδόν μια γενιά πέρασε μέχρι να ζήσει η Ελληνική παροικία της Μελβούρνης στιγμές όπως αυτές που εξελίσσονται τούτες τις ημέρες. Συγκεκριμένα:

    -Μετά από 25 ολόκληρα χρόνια, ομογένεια και εκκλησία γιορτάζουν ενωτικά την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

    Η αρχή έγινε με μια λαμπρή, πανηγυρική τελετή στον ομώνυμο ιστορικό ναό που χτίστηκε πριν από 115 χρόνια από τα πρώτα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας (κεντρική φωτογραφία).

    Η εκκλησία ήταν κατάμεστη από πιστούς και το κλίμα ιδιαίτερα συγκινητικό. Στην τελετή παρέστησαν η Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη Ελένη Λιανίδου, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ της Κοινότητας και δεκάδες εκπρόσωποι Ομογενειακών οργανώσεων.

    Στον πανηγυρικό εσπερινό, την Πέμπτη το βράδυ, χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δέρβης Ιεζεκιήλ και ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το πρωί της Παρασκευής, ο Επίσκοπος Μιλητουπόλεως Ιάκωβος.

    Στην ομιλία του ο Επίσκοπος Δέρβης Ιεζεκιήλ(φωτό αριστερά) αναφέρθηκε με ζεστά λόγια στην ιδιαίτερη σημασία του κοινού εορτασμού και επεσήμανε τη συμβολή της ηγεσίας της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας και του προέδρου της Βασίλη Παπαστεργιάδη στον γόνιμο διάλογο με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας που οδήγησε στην υπέρβαση παλαιών διαφορών.

    Οι εκδηλώσεις στην πολιτεία της Βικτώρια κορυφώνονται την Κυριακή με την μεγάλη παρέλαση μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, επισφραγίζοντας τις κοινές, ενωτικές εκδηλώσεις για πρώτη φορά μετά από ένα τέταρτο του αιώνα. Την παρέλαση αναμένεται να παρακολουθήσουν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες ομογενείς.

    Στη φωτογραφία δεξιά: ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης-Βικτώριας Βασίλης Παπαστεργιάδης.

    Πηγή: ERT Australia Είδηση: 64676 Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------q-q.html Είδηση: ------q-q.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 25 March 2011 - 21:51:29 UTC