Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-06-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: Σκληρή δουλειά για να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στο λαό
  • [02] Παρέλαβε ο Α. Σαμαράς από τον Π. Πικραμμένο
  • [03] Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς και σχηματίζει κυβέρνηση
  • [04] Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αντώνης Σαμαράς για την εντολή και την ορκωμοσία
  • [05] Στην τελική ευθεία ο σχηματισμός κυβέρνησης
  • [06] Σ. Καρβούνης - Κ. Μίχαλος - Σ. Ρομπόλης
  • [07] Αρβανιτόπουλος-Παπαδημούλης-Κουκουλόπουλος-Λυκούδης για τη νέα κυβέρνηση
  • [08] Θ. Μαργαρίτης: Η ΔΗΜΑΡ δεν έχει σκοπό να βάλει κομματικά στελέχη στην κυβέρνηση
  • [09] Ν. Σηφουνάκης: «Αμιγώς τεχνοκράτες, δεν ξέρω αν υπάρχουν»
  • [10] Φ. Πιπιλή: Είμαι υπέρ του συνδυασμού πολιτικών στελεχών και τεχνοκρατών
  • [11] Σύρος- Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου
  • [12] Τα Κύθηρα συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής
  • [13] Εγκρίθηκαν τα προνοιακά επιδόματα σε 8 δήμους

    [01] Σαμαράς: Σκληρή δουλειά για να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στο λαό

    Αμέσως μετά την ορκωμοσία του και πριν μεταβεί στο μέγαρο μαξίμου ο νέος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα ελπίδας λέγοντας οτι θα ζητήσει σκληρή δουλειά από τους υπουργούς για να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στο λαό. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βγούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα από την κρίση, δήλωσε ο κ.Σαμαράς, κάνοντας λόγο για την ανάγκη αρραγούς εθνικής ενότητας.

    Η δήλωση του κ. Σαμαρά έχει ως εξής:«Ζητώ από τον Ελληνικό λαό πατριωτισμό και αρραγή εθνική ενότητα και εμπιστοσύνη.Mε τη βοήθεια του Θεού θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βγει ο λαός μας, μια ώρα νωρίτερα από την κρίση. Όπως και θα ζητήσω, αύριο το πρωί, από τη νέα κυβέρνηση, που θα σχηματιστεί, σκληρή δουλειά. Για να μπορέσουμε να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στο λαό μας».

    Σχετική είδηση:Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς και σχηματίζει κυβέρνηση

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 17:35

    Είδηση: 15423

    [02] Παρέλαβε ο Α. Σαμαράς από τον Π. Πικραμμένο

    Μετά την ορκωμοσία του ως πρωθυπουργός ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας και την ανάληψη της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς μετέβη στο μέγαρο Μαξίμου για να παραλάβει τα καθήκοντα του πρωθυπουργού από τον Παναγιώτη Πικραμμένο.

    «Αναλαμβάνετε τα καθήκοντά σας σε μια δύσκολη και ιστορική καμπή, έχετε να δώσετε πολλές μάχες και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», δήλωσε ο απερχόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, παραδίδοντας στον κ.Σαμαρά και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη και να λειτουργήσουν οι βασικές δομές του κράτους, η υγεία, η παιδεία, η ενέργεια.

    Ο κ. Σαμαράς τόνισε οτι έχει πλήρη επίγνωση των κρίσιμων στιγμών, την ανάγκη επιστροφής της αξιοπρέπειας στον ελληνικό λαό που έχει τραυματιστεί και την ανάγκη της γρήγορης ανάκαμψης της οικονομίας για να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συνοχή.

    Μιλώντας ανθρώπινα στον κ. Πικρααμμένο είπε οτι «από τις εμπειρίες σας και από τις γνώσεις σας αισθάνομαι ότι έχω αποκτήσει έναν φίλο, του οποίου τις εξαιρετικές αυτές γνώσεις θα ήθελα να μοιραστώ και στο μέλλον».

    Οι δηλώσεις κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής

    Σχετική είδηση: Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς και σχηματίζει κυβέρνηση

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 17:46

    Είδηση: 15421

    [03] Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς και σχηματίζει κυβέρνηση

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς παρέλαβε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και αμέσως μετά ορκίστηκε πρωθυπουργός και μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για την παραλαβή των πρωθυπουργικών καθηκόντων από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο. Στις 7 ο κ. Σαμαράς μαζί με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη θα συναντηθεί με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Ζανιά, ο οποίος αύριο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη συνεδρίαση του Eurogroup. Στη σύσκεψη συτή αναμένεται να παρευρίσκεται και ο Βασίλης Ράπανοςπου προωθείται για τη θέση του νέου υπουργού Οικονομικών.

    Ο διάλογος Παπούλια- Σαμαρά

    Στο διάλογο που είχαν Κάρολος Παπούλιας και Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι απέδωσε ο μαραθώνιος των διαβουλεύσεων για να απαντήσε ο Αντώνης Σαμαράς οτι απέδωσε στη δεδηλωμένη για μια μακρόπνοη κυβέρνηση που θα δώσει ελπίδα και σταθερότητα στον τόπο.

    Ο Κάρολος Παπούλιας ευχήθηκε και πάλι στον κ. Σαμαρά καλή επιτυχία γιατί, όπως είπε, είναι πολλά και δύσκολα τα προβλήματα και του παρέδωσε την εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.

    Σχετική είδηση:Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αντώνης Σαμαράς για την εντολή και την ορκωμοσία

    Τα ονόματα που ακούγονται για το νέο υπουργικό συμβούλιο

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 17:12

    Είδηση: 15419

    [04] Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αντώνης Σαμαράς για την εντολή και την ορκωμοσία

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μετέβη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του παραδώσει τη διερευνητική εντολή και να του ανακοινώσει οτι υπάρχει η δεδηλωμένη για το σχηματισμό κυβέρνησης και έτσι να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Αμέσως μετά θα ορκιστεί πρωθυπουργός και θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την παραλαβή των πρθυπουργικών καθηκόντων από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο. Στις 7 ο κ. Σαμαράς μαζί με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη θα συναντηθεί με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Ζανιά, ο οποίος αύριο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη συνεδρίαση του Eurogroup. Στη σύσκεψη συτή αναμένεται να παρευρίσκεται και ο Βασίλης Ράπανος που προωθείται για τη θέση του νέου υπουργού Οικονομικών.

    Ο διάλογος Παπούλια- Σαμαρά

    Στο διάλογο που είχαν Κάρολος Παπούλιας και Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι απέδωσε ο μαραθώνιος των διαβουλεύσεων για να απαντήσε ο Αντώνης Σαμαράς οτι απέδωσε στη δεδηλωμένη για μια μακρόπνοη κυβέρνηση που θα δώσει ελπίδα και σταθερότητα στον τόπο.

    Ο Κάρολος Παπούλιας ευχήθηκε και πάλι στον κ. Σαμαρά καλή επιτυχία γιατί, όπως είπε, είναι πολλά και δύσκολα τα προβλήματα και του παρέδωσε την εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.

    Ο διάλογος

    Κ.Παπούλιας: Τι απέδωσε ο μαραθώνιος;

    Α. Σαμαράς: Ο μαραθώνιος απέδωσε τη δεδηλωμένη για μια μακρόπνοη κυβέρνηση που θα δώσει σταθερότητα και ελπίδα στον τόπο.

    Σχετική είδηση:Στις 4 ο Σαμαράς ορκίζεται πρωθυπουργός- Ραγδαίες οι εξελίξεις

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, NET FM

    Ρεπορτάζ: Φρυσσα, Βιτάλης, Χρηστάκος, Μπαλής

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 16:56

    Είδηση: 15415

    [05] Στην τελική ευθεία ο σχηματισμός κυβέρνησης

    Έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αναλαμβάνουν αναλογικά το βάρος της συνευθύνης για την οριστική υπέρβαση της κρίσης, άλλοι αρνήθηκαν δυστυχώς να συμμετάσχουν, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και αυτό το μήνυμα θα μεταφέρει αύριο στο Eurogroup ο κ. Ζανιάς, ως απερχόμενος υπουργός Οικονομικών, επισήμανε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι το βράδυ θα συναντηθούν μαζί του οι αρχηγοί των τριών κομμάτων.

    Όπως γνωστοοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έως το βράδυ θα υπάρξει συμφωνία για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας την απόφαση της ΚΟ του κόμματός του να μη συμμετάσχουν βουλευτές του Κινήματος, το οποίο θα εκπροσωπηθεί με εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα.

    Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η νόμιμη, διαφανής και αξιοκρατική λειτουργία της κυβέρνησης, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι το πιο κρίσιμο θέμα είναι η συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, όπου και ο ρόλος των αρχηγών των κομμάτων είναι ενεργός, και αναφερόμενος για μία ακόμη φορά στον ΣΥΡΙΖΑ που "αρνείται τη συμμετοχή του".

    Οι εξελίξεις σε αυτά τα θέματα είναι γρήγορες θα ολοκληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες. Γι' αυτό πρέπει να ετοιμαστούμε πολύ καλά για τη σύνοδο στις 28 και 29 Ιουνίου, σημείωσε.

    Όλη η δήλωση Βενιζέλου

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 15:51

    Είδηση: 15407

    [06] Σ. Καρβούνης - Κ. Μίχαλος - Σ. Ρομπόλης

    «Αυτό το διάστημα είχαμε υπηρεσιακή κυβέρνηση, το γενικό λογιστήριο έκανε καταπληκτική δουλειά. Οι υπάλληλοι δούλεψαν σκληρά και όχι μόνο κράτησαν την οικονομία, κράτησαν λογιστικά μεγέθη και κράτησαν- συγκράτησαν δαπάνες αλλά έχουν καταθέσει και σημαντικά στοιχεία αναφορικά με το δεδομένο ότι θα έχουμε την Τρόικα ξανά στη χώρα μας» δήλωσε ο ειδικός επιστήμονας Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Σταύρος Καρβούνης στην Πρωινή Ενημέρωση στη ΝΕΤ και πρόσθεσε τονίζοντας ότι «στο Γενικό λογιστήριο μπορεί να μην είχαμε κυβέρνηση αλλά έγινε σημαντική δουλειά από όλους μας».

    «Υπάρχει μια απόλυτη στασιμότητα στην αγορά αυτή την στιγμή. Το σημαντικότερο είναι η έλλειψη ρευστότητος» είπε ο πρόεδρος ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος και πρόσθεσε πρέπει να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πρέπει να λειτουργήσει εκ νέου το τραπεζικό σύστημα. «Αυτή την στιγμή τιμωρείται η χώρα και το τραπεζικό σύστημα, τιμωρείται όλη η αγορά γιατί ακόμα και οι υγιείς επιχειρήσεις που έχουν παραγγελίες δεν μπορούν να διεξάγουν την πρώτη ύλη».

    «Το θέμα είναι περίπλοκο. Η μια πλευρά είναι η παραγωγή της πρώτης ύλης, του χρήματος που δεν υπάρχει και δεύτερον είναι η είσπραξης της πρώτης ύλης» δήλωσε ο καθηγητής Παντείου και επιστημονικός διευθυντής ινστιτούτου εργασίας ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, Σάββας Ρομπόλης και τόνισε «Επομένως τώρα έχουμε δύο προβλήματα να αντιμετωπίσουμε σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο που ήταν η είσπραξης. Τώρα έχουμε της παραγωγής.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φ. Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 12:36

    Είδηση: 15388

    [07] Αρβανιτόπουλος-Παπαδημούλης-Κουκουλόπουλος-Λυκούδης για τη νέα κυβέρνηση

    Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις για την προγραμματική συμφωνία και τα πρόσωπα που θα μπουν στο κυβερνητικό σχήμα. Στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ μίλησαν για τις τελευταίες διαβουλεύσεις ο Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος, βουλευτής της ΝΔ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ο Σπύρος Λυκούδης, βουλευτής επικρατείας και γραμματέας Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ.

    Ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι έχουν καταλήξει σε μια προγραμματική συμφωνία, και πως θα γίνει προσπάθεια σύγκλισης μεταξύ των τριών κομμάτων για το τι ακριβώς θα επαναδιαπραγματευτούμε και τους τομείς του κυβερνητικού έργου. Υποστήριξε ότι θα πρέπει το κυβερνητικό σχήμα να απαρτίζεται από πολιτικά πρόσωπα κατά κύριο λόγο, γιατί -όπως είπε- η κρίση θέλει πολιτικές απαντήσεις. Οι τεχνοκράτες είναι χρήσιμοι σε ρόλο συμβούλου αλλά και σε κάποια συγκεκριμένα πόστα γιατί έχουν την εξειδικευμένη γνώση». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι είναι οξύμωρο να συμμετέχουν στην κυβέρνηση πολιτικοί οι οποίοι δεν εκλέχθηκαν. Αναφερόμενος στα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιπολιτευτική του πολιτική είπε πως είναι θετική η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι θα βοηθήσει ως αξιωματική αντιπολίτευση τις διαπραγματευτικές προσπάθειες.

    Ο κ. Παπαδημούλης αναφερόμενος στις δηλώσεις του Ε. Βενιζέλου ότι θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ στην διαπραγματευτική επιτροπή δήλωσε ότι δεν έχουν δεχτεί ανάλογη πρόταση από τον μέλλοντα πρωθυπουργό. «Αυτά θα τα πούμε με τον πρωθυπουργό και όχι με τον ηγέτη ενός από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Αν μας ζητηθεί από τον πρωθυπουργό ως αξιωματική αντιπολίτευση να συμβάλει με το 27% στο θεσμικό διακριτό της ρόλο να βοηθήσουμε στην προετοιμασία της διαπραγματευσης και με τη διαφορά στην πολιτική που πρέπει να ασκηθεί, εδώ είμαστε να συμβάλουμε. Οπότε η πρόταση του κ. Βενιζέλου είναι υπόλειμμα εμμονής του Βενιζέλου να καταργηθεί η αντιπολίτευση και με το στανιό να μπούμε στην κυβέρνηση». Επίσης, ανέφερε ότι «όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος και εμείς για την αντιπολίτευση που θα κάνουμε, θα κάνουμε αντιπολίτευση του 27% και όχι του 4%, που φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση όποτε γίνουν ξανά εκλογές, δεν θα κριτικάρει μόνο αλλά και θα βομβαρδίζει με προτάσεις». Επανέλαβε σε άλλο σημείο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι περνά από το χέρι τους να βγάλει τη θηλιά από το λαιμό της η χώρα και εάν η νέα κυβέρνηση καλέσει τον κ. Τσίπρα παραμονή της συνόδου να τον ενημερώσει και να του ζητήσει τις συμβουλές του τότε θα πάει στη συνάντηση. Ο κ. Τσίπρας είπε την Κυριακή και δεν δόθηκε σημασία: Προχωρήστε γρήγορα να κάνετε κυβέρνηση όσοι ενδιαφέρεστε, γιατί έχουμε κρίσιμες συνόδους», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδημούλης.

    Ο κ. Κουκουλόπουλος επισήμανε ότι από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ σημαντικής σημασίας είναι να κερδίσουμε την επιμήκυνση και δεύτερο σημείο οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ παραμένουν ανοιχτά τα άλλα θέματα, όπως εκλογικός νόμος κλπ. Υπογράμμισε ότι το μνημόνιο είναι παρά οι συνέπειες της ύφεσης η οποία πηγάζει από δύο αιτίες: τον μικρό χρόνο δημοσιονομικής προσαρμογής και την παντελή έλλειψη ρευστοτητας. Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να σχηματιστεί κυβέρνηση άμεσα και θα συμβάλει με όποιον τρόπο μπορεί.

    Ο κ. Λυκούδης ανέφερε ότι ήταν θετικά τα μηνύματα από τη συνάντηση των αντιπροσωπειών, επισημαίνοντας ότι τα θέματα των αποκρατικοποιήσεων, του εκλογικού νόμου και τα εργασιακά αποτελούν σημείο τριβής. «Εμείς βάζουμε όρο αδιαπραγμάτευτο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Η ΔΗΜΑΡ προσπαθεί να συμβάλει στη συγκρότηση μιας κυβέρνησης», σημείωσε. Τόνισε οτι είναι θετικό που ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει μια αντιπολιτευτική πολιτική αντίστοιχη του ποσοστού της, σχολιάζοντας τη σχετική δήλωση του κ. Παπαδημούλη. Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μπει σε μια στενή διαπραγματευτική ομάδα ως αντιπολίτευση, αλλά δεν μπορεί να μην δίνει και τη δέουσα σημασία στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 13:31

    Είδηση: 15375

    [08] Θ. Μαργαρίτης: Η ΔΗΜΑΡ δεν έχει σκοπό να βάλει κομματικά στελέχη στην κυβέρνηση

    Για πολυγλωσσία εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ που ενσωματώθηκε στην προεκλογική του στρατηγική και η οποία λειτουργούσε πολυσυλλεκτικά, έκανε λόγο στη ΝΕΤ FM ο Θεόδωρος Μαργαρίτης. Ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν έχει σκοπό να βάλει κομματικά στελέχη στην κυβέρνηση, αλλά, όπως είπε, θέλει να είναι η αντιμνημονιακή συνιστώσα μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι αυτή η κυβέρνηση θα είναι η τελευταία κυβέρνηση της χώρας μέσα στο ευρώ και στην ευρωζώνη.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Θ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: «Στο ΣΥΡΙΖΑ το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι η πολυγλωσσία ενσωματώθηκε στην προεκλογική στρατηγική. Αυτή η πολυγλωσσία λειτουργούσε πολυσυλλεκτικά. Εμείς δεν το κάναμε αυτό, δεν βγήκε κάποιο στέλεχός μας για παράδειγμα να πει: ''η γραμμή της ΔΗΜΑΡ είναι ότι δεν υπάρχουν προσλήψεις, αλλά εγώ λέω να υπάρχουν, οπότε αγαπητέ πολίτη-πελάτη άκου κι εμένα''».

    Για ασφάλεια του πολίτη, λαθρομετανάστευση και καταστολή επεισοδίων στην Αθήνα

    Θ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: «Για τη ΔΗΜΑΡ τα θέματα της ασφάλειας είναι υπαρκτά. Δεν τους δίνουμε συντηρητικό πρόσημο. Η ασφάλεια αποτελεί κυρίως δικαίωμα στην πόλη των φτωχών στρωμάτων. Τα μεγάλα προβλήματα είναι στις φτωχογειτονιές εκεί που είναι ανίσχυροι οι πολίτες».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Η ΔΗΜΑΡ δεν σκοπεύει να μπει με στελέχη της στην κυβέρνηση»;

    Θ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: «Κομματικά στελέχη, δηλαδή βουλευτές μέλη της εκτελεστικής και κεντρικής επιτροπής δεν έχει σκοπό να βάλει».

    Θ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: «Η ΔΗΜΑΡ θέλει να είναι η αντιμνημονιακή συνιστώσα μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση θα είναι η τελευταία κυβέρνηση της χώρας μέσα στο ευρώ και στην ευρωζώνη».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 16:20

    Είδηση: 15406

    [09] Ν. Σηφουνάκης: «Αμιγώς τεχνοκράτες, δεν ξέρω αν υπάρχουν»

    Η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση θα είναι ανάλογη της εντολής που έχει πάρει από τον ελληνικό λαό, επισήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Νίκος Σηφουνάκης. Ερωτηθείς αν τα στελέχη θα πρέπει να είναι υψηλόβαθμα ή περιφερειακά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτό εξαρτάται από το ποιον τομέα ευθύνης στην κυβέρνηση θα αναλάβει το ΠΑΣΟΚ. Απαντώντας στο αν θα πρέπει τα στελέχη να είναι τεχνοκράτες, εξέφρασε την αμφιβολία για το αν υπάρχουν αμιγώς τεχνοκράτες και τάχθηκε υπέρ των πολιτικών.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Για τον τρόπο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση

    Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: «Μην ξεχνάμε ποια ήταν και η προεκλογική διακήρυξη του ίδιου του προέδρου του Βαγγέλη Βενιζέλου ως προς το πώς έβλεπε την επόμενη μέρα κι αν θα είχε την ευθύνη του σχηματισμού μιας κυβέρνησης. Από την άλλη πλευρά βεβαίως υπάρχει ένας αντίλογος που λέει ότι υπάρχει μια νωπή εντολή του λαού κι αυτή η νωπή εντολή ανανέωσε την εμπιστοσύνη σε κόμματα, σε άλλα περισσότερο σε άλλα λιγότερο, το ίδιο όμως έπραξε κι όσον αφορά τα πρόσωπα. Υπό αυτήν την έννοια και στην κατάσταση στην οποία είναι η χώρα, στο κατά πόσο θα πρέπει τα πρόσωπα τα οποία θα στελεχώσουν μια κυβέρνηση να είναι πρόσωπα τα οποία να διαθέτουν και κύρος και αξιοπιστία, να έχουν εντιμότητα και βεβαίως, ένα ουσιαστικό κομμάτι είναι να έχουν εμπειρία».

    Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: «Το ΠΑΣΟΚ σε αυτή την κυβέρνηση θα πρέπει να έχει μια συμμετοχή που θα είναι ανάλογη της εντολής που έχει πάρει από τον ελληνικό λαό».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Τα στελέχη θα πρέπει να είναι υψηλόβαθμα, θα πρέπει να είναι περιφερειακά»;

    Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: «Ανάλογα σε ποιον τομέα ευθύνης στην κυβέρνηση θα αναλάβει το ΠΑΣΟΚ. Αν ζητάμε σε συγκεκριμένους τομείς να στελεχώσουν πρόσωπα, θα πρέπει αυτά τα πρόσωπα να έχουν τη δυνατότητα να χειριστούν αυτόν τον τομέα. Εκεί δεν θα κάνω τον διαχωρισμό ''λιγότερο νέος, περισσότερο παλαιός''».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Τεχνοκράτες»;

    Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: «Αμιγώς τεχνοκράτες, δεν ξέρω αν υπάρχουν. Παίρνονται καταρχήν οι πολιτικές αποφάσεις και στη συνέχεια παίρνονται οι αποφάσεις υλοποίησης των πολιτικών που επιλέγονται. Αν άλλοι αναλαμβάνουν τις πολιτικές αποφάσεις και θέλουμε άλλοι να τις εκτελούν, κι αυτοί θα είναι οι τεχνοκράτες ως καλύτεροι εκτελεστές, είναι υπό συζήτηση. Εγώ όμως πιστεύω στις πολιτικές».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 16:19

    Είδηση: 15400

    [10] Φ. Πιπιλή: Είμαι υπέρ του συνδυασμού πολιτικών στελεχών και τεχνοκρατών

    Υπέρ του συνδυασμού πολιτικών στελεχών και τεχνοκρατών, τάχθηκε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η Φωτεινή Πιπιλή, διότι, όπως είπε, είναι πολύ παγκοσμιοποιημένα τα προβλήματα της Ελλάδας για να τα χειριστεί αποκλειστικά το πολιτικό σύστημα. Η βουλευτής της ΝΔ, επισήμανε ότι αν δεν είναι μακράς πνοής η κυβέρνηση θα έχουμε μία από τα ίδια και πρόσθεσε ότι αυτό που μετράει στην παρούσα πολιτική φάση είναι το κατά πόσο η κοινωνία θα παρακολουθήσει αναγκαστικά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο τις πολιτικές αλλαγές. Ανέφερε, δε, ότι ο χαμένος των εκλογών ήταν η «μαφία της δραχμής», δηλαδή εκείνοι οι οποίοι εξωθούσαν τον κόσμο μέσα στη δυστυχία του να στραφεί προς την επιστροφή στην δραχμή και την έξοδό μας από την Ευρώπη.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Φ. ΠΙΠΙΛΗ: «Νομίζω ότι κάποια στιγμή και η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει αυτή την ευρωπαϊκή παιδεία των συνεργασιών και αυτό θα μας ωφελήσει και για το μέλλον για να μην υπάρχουν οι εντάσεις μεταξύ μας και το κυριότερο για να μην υπάρχουν οι διχασμοί μεταξύ των ψηφοφόρων. Όσο για τα πρόσωπα, ανέκαθεν ήμουν υπέρ της άποψης του συνδυασμού πολιτικών στελεχών και τεχνοκρατών, γιατί είναι πολύ παγκοσμιοποιημένα τα προβλήματα της Ελλάδας για να τα χειριστεί αποκλειστικά και μόνο το πολιτικό σύστημα».

    Φ. ΠΙΠΙΛΗ: «Αν δεν είναι μακράς πνοής η κυβέρνηση θα έχουμε πάλι δυστυχώς μια από τα ίδια και νομίζω ότι στην παρούσα πολιτική φάση αυτό που μετράει είναι κατά πόσο η κοινωνία θα παρακολουθήσει αναγκαστικά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο τις πολιτικές αλλαγές»...

    Φ. ΠΙΠΙΛΗ: «Από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο μεγάλος χαμένος ευτυχώς ήταν η «μαφία της δραχμής» και όπως έχετε αντιληφθεί «το μούγκωσαν» σε εισαγωγικά πολλοί λαλίστατοι, οι οποίοι εξωθούσαν τον κόσμο μέσα στη δυστυχία του να στραφεί προς την επιστροφή στην δραχμή και την έξοδό μας από την Ευρώπη»...

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 16:18

    Είδηση: 15395

    [11] Σύρος- Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου

    Ένα άρωμα αρχοντιάς πλημμυρίζει απ΄άκρη σ΄άκρη την πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Σκισμένο βελούδο και παλιά δαντέλα, μνήμες από το ένδοξο παρελθόν, αλλά και εικόνες από το όμορφο παρόν συνθέτουν την φυσιογνωμία της Σύρου.

    Κέντρο του Κυκλαδικού πολιτισμού, πρωτεύουσα της κομψότητας και της αρχοντιάς, η Σύρος φιλοξενεί φέτος για 8η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου από τις 9 έως τις 22 Ιουλίου. Το Διεθνές Φεστιβάλ υπόσχεται και φέτος ένα πλούσιο πολιτιστικό δεκαπενθήμερο με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Υπό τη διεύθυνση του Ελληνο-αμερικανού μαέστρου Πήτερ Τιμπόρις, σπουδαίοι ερμηνευτές συνεχίζουν τη λυρική παράδοση του θεάτρου «Απόλλων», ενός από τα πρώτα θέατρα του νεοελληνικού κράτους που κατασκευάστηκε το 1864 με πρότυπο τη Σκάλα του Μιλάνου και στέγασε ιστορικές παραστάσεις όπερας και μελοδράματος την εποχή της «ελληνικής αναγέννησης» του 19ου αιώνα.

    Στο Φεστιβάλ θα εμφανιστούν συνολικά 400 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων 19 χορωδίες από τις Η.Π.Α, τον Καναδά, τη Γαλλία και την Ελλάδα, προσκεκλημένοι μαέστροι, μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί από τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, ο θεατρικός Οργανισμός Aquila της Νέας Υόρκης, το πιάνο τρίο New Zealand Chamber Soloists, ο συνθέτης και μαέστρος Τζον Ρούτερ, ο πιανίστας Δημήτρης Σγούρος, ο μπάσος Δημήτρης Καβράκος και πολλοί ακόμα διακεκριμένοι σολίστ.

    Εκτός από το θέατρο Απόλλων, το φεστιβάλ αναπτύσσεται και σε άλλους δημόσιους χώρους της πόλης όπως είναι η επιβλητική πλατεία Μιαούλη, μπροστά στο περίφημο Δημαρχιακό Μέγαρο και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη συνοικία «Βαπόρια». Η αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει στις 9 Ιουλίου με τον πιανίστα Δημήτρη Σγούρο ενώ στις 10,12, και 14 Ιουλίου θα παρουσιαστεί η εντυπωσιακή παραγωγή της όπερας Σαλώμη του Ρίχαρντ Στράους σε σκηνοθεσία Ντερκ Σάτνερ. Στις 13 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, θα πραγματοποιηθεί η 3η Απογευματινή Συναυλία με θρησκευτική χορωδιακή μουσική ενώ το βράδυ στο θέατρο «Απόλλων» το περίφημο τρίο New Zealand Chamber Soloists θα ερμηνεύσει το τριπλό κοντσέρτο του Μπετόβεν υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ Πήτερ Τιμπόρις.

    Στις 16 Ιουλίου ο πιανίστας και συνθέτης Χρίστος Παπαγεωργίου θα παρουσιάσει στο θέατρο Απόλλων το νέο του έργο Στιλιστικές Παραλλαγές πάνω σε ένα τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη, για σόλο πιάνο. Το φεστιβάλ πλαισιώνουν επίσης εμφανίσεις του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και οι νέοι καλλιτέχνες του Greek Opera Studio που είναι ένα θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα φωνητικής το οποίο απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες και σε προχωρημένους σπουδαστές της όπερας.

    Πρωτεύουσα των Κυκλάδων η Σύρος μας εντυπωσιάζει με τους πυκνοδομημένους λόφους και τα νεοκλασικά της κτίρια. Η Ερμούπολη υπήρξε το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, πριν αναπτυχθεί ο Πειραιάς και γνώρισε μεγάλη εμπορική και πολιτιστική ανάπτυξη. Ο Θεόφιλος Γκωτιέ, ο περιηγητής που επισκέφθηκε το νησί στις αρχές του 19ου αιώνα έγραφε: «Η Σύρος...είναι περίπου ομφαλός της Ελλάδος, η πρωτεύουσα της κομψότητας και της αρχοντιάς. Ποιος αλήθεια θα φανταζόταν ότι θα συναντούσε τον κόσμο αυτό φυτεμένο σε ένα βραχονήσι του Αιγαίου».

    Η Ερμούπολη πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, με νεοκλασικά κτίρια, παλιά αρχοντικά, και κάτασπρα σπίτια που ξεκινούν ψηλά από τους δύο λόφους και κατεβαίνουν έως το λιμάνι. Στην κορυφή του λόφου δεσπόζει η εκκλησία της Ανάστασης. Από την παραλία προς το εσωτερικό της πόλης συναντάμε την πλακόστρωτη πλατεία Μιαούλη με τους φοίνικες και το εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο του Δημαρχείου, έργο του Αυστριακού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ, καθώς επίσης το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων (που είναι μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου).

    Η συνοικία Βαπόρια στην Ερμούπολη με τα νεοκλασικά, επιβλητικά αρχοντικά τα σφηνωμένα στα στενά δρομάκια, ν΄ακουμπάνε κυριολεκτικά στη θάλασσα θα μας εντυπωσιάσει και θα μας φέρει στο νου εικόνες από την παλαιά δόξα του νησιού. Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου δεσπόζει με τον γαλάζιο τρούλο της στη συνοικία. Χτίστηκε τον 19ο αι. με έξοδα των καραβοκύρηδων του νησιού. Αξιόλογη είναι και η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου όπου φυλάσσεται ένα πολύ σπουδαίο έργο τέχνης. Είναι η ομώνυμη εικόνα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου στην οποία ο διάσημος ζωγράφος υπογράφει με ολόκληρο το όνομά του και όχι ως El Greco.

    Η Άνω Σύρος με τα στενά δαιδαλώδη σοκάκια με τα αμέτρητα σκαλιά και τις καμάρες, διατηρεί σχεδόν ακέραια, τη μεσαιωνική, γοητευτική της ατμόσφαιρα. Η περιήγηση στην Άνω Σύρο είναι μία μοναδική εμπειρία, ενώ κατά την βόλτα σας στο νησί θα συναντήσετε όμορφες παραλίες και τουριστικά θέρετρα όπως ο Γαλησσάς, η Ντελαγκράτσια, ο Φοίνικας, το Κίνι κ.ά.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Φωνή της Ελλάδας

    Ρεπορτάζ: Νότα Χατζηαναστασίου

    Επιμέλεια: Νικόλας Περδικάρης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 14:28

    Είδηση: 14952

    [12] Τα Κύθηρα συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

    Στην Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής συμμετέχουν και εφέτος τα Κύθηρα, από σήμερα Τετάρτη, 20 Ιουνίου και την Πέμπτη 21 Ιουνίου. Στην Αγία Πελαγία, το παλιό λιμάνι και στον μαγευτικό Αυλαίμωνα θα πραγματοποιηθούν μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο στο κοινό, προσελκύοντας τόσο τους κατοίκους των Κυθήρων, όσο και στους επισκέπτες του νησιού.

    Με τη γιορτή της μουσικής ξεκινάει εφέτος και το καλοκαίρι στα Κύθηρα Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται για δεύτερη χρονιά στο νησί, στο πλαίσιο ενός θεσμού που έχει πια καθιερωθεί. Τη διοργάνωση των μουσικών και χορευτικών γεγονότων, που τελούν υπό την Αιγίδα του Δήμου Κυθήρων, ανέλαβαν συγκεκριμένα:

    - Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Πελαγιας

    - Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αυλαίμωνα «ο Φιλόξενος».

    Οι συναυλίες και τα δρώμενα πραγματοποιούνται με την υποστήριξη Επαγγελματιών και της Ένωσης Ξενοδόχειακών & Τουριστικών Καταλυμάτων Αγίας Πελαγίας και τη στήριξη των Επαγγελματιών του Αυλαίμωνα. Τον τοπικό συντονισμό έχουν αναλάβει οι: Ναστάζια Μπέικοφ, Παναγιώτης Γιαννιώτης.

    Οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν ζωντανά από την επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού.

    Δείτε τα βίντεο

    Αναλυτικά, το πρόγραμμα της Γιορτής της Μουσικής στα Κύθηρα

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Φωνή της Ελλάδας

    Ρεπορτάζ: Νότα Χατζηαναστασίου

    Επιμέλεια: Νικόλας Περδικάρης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 13:06

    Είδηση: 15390

    [13] Εγκρίθηκαν τα προνοιακά επιδόματα σε 8 δήμους

    Σε οκτώ δήμους εγκρίθηκαν τα Προνοιακά επιδόματα και προχωρά η εκταμίευση του κονδυλίου, ώστε να φθάσουν στα χέρια των δικαιούχων. Τα χρήματα δίνονται στους δήμους Τρικκαίων, Λιβαδέων, Κομοτηνής, Χαλκιδέων, Καλαμάτας, Αλεξανδρούπολης, Λαμιέων και Πατρέων.

    Το συνολικό ποσόν ανέρχεται σε 17 εκατομμύρια ευρώ. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να καταβληθούν τα επιδόματα από τους Δήμους Γρεβενών, Ρόδου, Παλλήνης και Ρεθύμνου. Από τους 61 δήμους της χώρας οι 45 έχουν ήδη ολοκληρώσει την εκκαθάριση των δικαιούχων και έχουν προχωρήσει στην πληρωμή των επιδομάτων. Ωστόσο, παρατηρούνται ορισμένες καθυστερήσεις, λόγω του όρου των τραπεζών που διαθέτει τα χρήματα στους δικαιούχους, τρεις ημέρες μετά από την κατάθεσή τους.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 15386


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 20 June 2012 - 16:49:41 UTC