Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 96-12-21

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 10:11 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ 21.12.96

Την αναστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων στη Βόρεια Ελλάδα αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μακεδονίας-Θράκης, στη χθεσινή συνεδρίασή της. Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή τονίζει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη ενόψει των Χριστουγέννων, ενώ ο πρωθυπουργός τους κάλεσε σε διάλογο. Χθες το απόγευμα συνεδρίασε στη Λάρισα η Πανθεσσαλική Επιτροπή των αγροτών και αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων και ενίσχυση των υπαρχόντων οδοφραγμάτων. Xθες βράδυ ανέστειλε τις κινητοποιήσεις της και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ναυτικών μετά την υπόσχεση της κυβέρνησης ότι θα επανεξετάσει την κατάργηση των φοροαπαλλαγών των ναυτικών, πριν καταθέσει το φορολογικό νομοσχέδιο στις 7 Ιανουαρίου. Οι ναυτικοί προειδοποιούν με νέες απεργίες εάν η κυβέρνηση επιμείνει στην κατάργηση των φοροαπαλλαγών τους. Τα δρομολόγια των πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας διεξάγονται κανονικά.

"Σημαντική επιτάχυνση στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων έχει η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο, καλύπτοντας για πρώτη φορά το 100%". Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, απαντώντας στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Μιλτιάδη ΄Εβερτ, ο οποίος, με παρέμβασή του, κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεγάλη καθυστέρηση στις εισπράξεις για τα έργα που χρηματοδοτούνται από την Κοινότητα. ΄Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαντωνίου, σύμφωνα με την τελική εκτίμηση του Γενικού Λογιστηρίου, το 1996 οι εισροές από τα κοινοτικά κονδύλια θα ανέλθουν στο 1 τρις 817 δις δραχμές έναντι 1 τρις 881 δις, που ήταν ο στόχος. ΄Όπως εξήγησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, θα υπάρξει στέρηση μόνο για 60 δις και η κάλυψη θα φτάσει το 97%. Μάλιστα, ο κ. Παπαντωνίου κατέθεσε και σχετικό έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με προχθεσινή ημερομηνία, σύμφωνα με το οποίο παρατηρείται σημαντική επιτάχυνση εισροών τόσο για το 1996 όσο και για το 1995. Από την πλευρά του ο κ. ΄Εβερτ, κατηγόρησε τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας ότι προσπαθεί να παραπλανήσει το Σώμα.

Ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή, χαρακτήρισε την κυβέρνηση "αποτυχημένη" και σημείωσε ότι "σε λίγο καιρό θα είναι παντελώς ανίσχυρη να εφαρμόσει οποιαδήποτε πολιτική". Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε όλα τα πολιτικά κόμματα ότι δεν λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και του αποκρύπτουν την πραγματικότητα. Στη συνέχεια, ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ έκανε αναφορά σε "αφανή", όπως είπε, "ελλείμματα, τα οποία δημιουργούνται από πάσης φύσεως δραστηριότητες του κράτους, αλλά δεν απεικονίζονται στον προϋπολογισμό". Μάλιστα, αναφερόμενος ειδικότερα στο έτος 1996, τόνισε ότι εκτός από το επίσημο έλλειμμα, αυξήθηκε με τον τρόπο αυτό και το δημόσιο χρέος, κατά 220 δισεκατομμύρια δραχμές από καταπτώσεις εγγυήσεων, κατά 100 δις από αγορές μετοχών της χρεοκοπημένης ΕΤΒΑ, κατά 126 δις από ανάληψη χρεολυσίων για λογαριασμό τρίτων, κατά 70 δις από κεφαλαιοποιημένους τόκους και κατά 248 δις από συναλλαγματικές διαφορές.

''O ελληνικός λαός μας έδωσε την εντολή να κυβερνήσουμε για άλλη μια τετραετία. Αυτή τη φορά όμως το νόημα της λαϊκής εντολής ήταν διαφορετικό: Δεν πήραμε εντολή διαχείρισης. Πήραμε εντολή σύγκρουσης'', τόνισε η Υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού. ''Το ΠΑΣΟΚ έχει λάβει εντολή σύγκρουσης με όλα εκείνα τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα, που κρατούν την Ελλάδα μακριά από το 2000. Μακριά από την Ενωμένη Ευρώπη και τις ευκαιρίες της. Μακριά από την ανάπτυξη. Μακριά από τον εκσυγχρονισμό με ανθρώπινο πρόσωπο. Και αυτή την εντολή, θα την τηρήσουμε'', σημείωσε η κ.Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συγκρουστεί-και το κάνει ήδη-για όσα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά της, όπως και με τον προϋπολογισμό.

Για προϋπολογισμό αφελληνισμού της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, που είναι οικονομικά αδιέξοδος και στηρίζει μόνο τους ''έχοντες και κατέχοντες'', ενώ παράλληλα ρίχνει όλα τα βάρη στις πλάτες των χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας. Προέβλεψε ότι θα συρρικνωθεί η παραγωγική βάση της χώρας και θα κλείσουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ αναφερόμενος στο δημόσιο χρέος, κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των τελευταίων 7 χρόνων, λέγοντας ότι το μόνο που πέτυχαν ήταν να το αυξήσουν σε 36 τρις δραχμές, δηλαδή σε 120% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (Α.Ε.Π.).

Με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ θα συναντηθεί το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο στο Κάιρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, που επισκέπτεται την Αίγυπτο, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών, Θεόδωρο Πάγκαλο. Στις συνομιλίες θα παρίσταται και ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Αμρ Μούσα. Επίκεντρο των εφόλης της ύλης συνομιλιών των δύο Προέδρων θα είναι τα διμερή θέματα. Ιδιαίτερη συνάντηση θα έχει ο Υπουργός Εξωτερικών, κ.Πάγκαλος με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμρ Μουσά, έναν τεχνοκράτη πολιτικό.

Με τη συμμετοχή του υφυπουργού Γεωργίας, Βασίλη Γερανίδη, ολοκληρώθηκαν στις Βρυξέλλες οι εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Αλιειας της ΕΕ. Το Συμβούλιο ψήφισε κανονισμό που καθορίζει τις αλιευτικές δυνατότητες για ορισμένα αποθέματα ιχθύων, την κατανομή τους στα κράτη-μέλη, τα συνολικά επιτρεπόμενα αλιεύματα για το 1997 και ορισμένους όρους, υπό τους οποίους είναι δυνατό να αλιεύονται, ενώ αποφάσισε επίσης, κατά πλειοψηφία, τη θέσπιση συστήματος ελέγχου της Κοινοτικής Αλιευτικής Πολιτικής, με την εγκατάσταση ενός δορυφορικού συστήματος παρακολούθησης των αλιευτικών στόλων, ολικού μήκους μεγαλύτερου των 20 μέτρων.

Ο προγραμματισμός για τον αθλητισμό καθώς και το θέμα των παράνομων στοιχημάτων, ήταν τα κύρια σημεία αναφοράς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Υφυπουργού Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα με τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. "Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για τον σχεδιασμό του 1997, για τις αθλητικές διοργανώσεις και για την πορεία διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004", υπογράμμισε ο κ. Φούρας, στους δημοσιογράφους.

Τη λήψη αυξημένων αστυνομικών μέτρων ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ειδικών προβλημάτων που παρατηρούνται την περίοδο αυτή αποφάσισε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ειδικότερα, θα αυξηθούν οι πεζές περιπολίες αστυνομικών, θα ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας σε χώρους χρηματικών συναλλαγών, ενώ ύστερα από συνεννόηση με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα επιδιωχθεί η συγκρότηση μεικτών συνεργείων ελέγχων, αναφορικά με το θέμα των παράνομων μικροπωλητών και της επαιτείας.

Μήνυμα προς τους απόδημους ΄Έλληνες απέστειλε, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου ΄Έτους, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Στο μήνυμά του ο κ. Παπανδρέου εκφράζει τις ευχές του στους αποδήμους και σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι τις γιορτινές αυτές ημέρες η σκέψη όλων "στρέφεται εντονότερα προς τον Ελληνισμό που διαβιεί στην Οικουμένη και που, στις επάλξεις του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, της παράδοσης και της πίστης, δίνει καθημερινά το φωτεινό του παρών".

Μέχρι και 560 δρχ. όφελος μπορεί να έχει ο οδηγός σε κάθε "φουλάρισμα" του ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του, ανάλογα με το βενζινάδικο που επιλέγει. Σε δειγματοληπτική έρευνα που πραγματοποίησε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) στα βενζινάδικα του νομού Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε "άνοιγμα" τιμών που ανέρχεται έως και τις 14 δρχ. τόσο για τη super, όσο και για την αμόλυβδη. Συγκεκριμένα, για τη super κατέγραψε κατώτατη τιμή 209 δρχ. και ανώτατη 223 δρχ., ενώ για την αμόλυβδη 193 δρχ. και 207 δρχ., αντίστοιχα. Ως εκ τούτου, ένα "φουλάρισμα" των 40 λίτρων βενζίνης μπορεί να κοστίσει μέχρι και 560 δρχ. ακριβότερα ή φθηνότερα, ανάλογα με την περίπτωση.

Νωπά και μεταποιημένα αγροτικά προϊόντα της χώρας μας προωθεί μέσω ολοκληρωμένου προγράμματος ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), στις αγορές της Τσεχίας, της Σλοβακίας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας. Στο πρόγραμμα -που υλοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Γεωργίας και με τη χρηματοδοτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης- συμμετέχουν 24 επιχειρήσεις και αγροτικοί συνεταιρισμοί από όλη την Ελλάδα.

Τρία ακόμη διατηρητέα κτίσματα , βρίσκονται στην ιδιοκτησία του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης "Θεσσαλονίκη 1997". Πρόκειται για κτίσματα των αρχών του αιώνα, τα οποία αγοράστηκαν έναντι του ποσού των 60, 9 εκατομμυρίων δραχμών και βρίσκονται στις οδούς Ηροδότου 17Α, Αχιλλέως και Θεοφίλου 13. Παράλληλα, ο Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, υπέγραψε σύμβαση για την κατασκευή ενός νέου χώρου πέντε χιλιάδων θέσεων, ο οποίος θα φιλοξενεί θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις.

Σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να αποπερατωθεί -το συντομότερο δυνατόν- το έργο της επιχωμάτωσης και εκβάθυνσης του έκτου προβλήτα, προτίθεται να προβεί ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ). Με ανακοίνωσή του, ο ΟΛΘ τονίζει ότι η εκτέλεση του έργου έχει σταματήσει εδώ και ένα μήνα, ενώ η υλοποίηση του έχει -μέχρι σήμερα- προχωρήσει σε βαθμό 75%. Ξεκαθαρίζει δε, ότι οι απαιτήσεις των εργαζομένων από την ανάδοχο του έργου κοινοπραξία ΑΡΜΟΣ, "αφορούν τη συγκεκριμένη εταιρεία και μόνο".

Άγνωστοι που εμφανίζονται ως υπάλληλοι της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και δήθεν πραγματοποιούν στατιστική έρευνα, τηλεφωνούν σε σπίτια Θεσσαλονικέων και ζητούν να μάθουν πότε θα απουσιάσουν από τα σπίτια τους, πού θα μεταβούν στις γιορτές και που θα κάνουν διακοπές. Με ανακοίνωσή της η Νομαρχία Θεσσαλονίκης γνωστοποιεί ότι καμιά υπηρεσία της δε διενεργεί τέτοιου είδους έρευνα και προειδοποιεί τους κατοίκους να έχουν αυξημένη την προσοχή τους, διότι διατρέχουν κίνδυνο να πέσουν θύματα διαρρήξεων και τους καλεί να καταγγέλλουν κάθε ύποπτο τηλεφώνημα.

Στο διορισμό επτά ανώτερων στελεχών του Λευκού Οίκου, μεταξύ των οποίων και τριών ελληνικής καταγωγής, αναφέρονται δημοσιεύματα των αμερικανικών εφημερίδων. Τον Τζωρτζ Στεφανόπουλο που αποχωρεί για να διδάξει στο Κολούμπια, να συνεργασθεί με το ABC και να γράψει βιβλίο, θα αντικαταστήσει ο Ραμ Εμάνουελ. Οι δύο από τους τρεις ελληνικής καταγωγής νεοπροσληφθέντες, ο Τζων Ποντέστα και η Σύλβια Μάθιους, διορίσθηκαν αναπληρωτές του νέου Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ε.Μπόουλς. Η τρίτη Βικτόρια Ραντ, διορίσθηκε διευθύντρια του Γραφείου του κ.Μπόουλς.

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί από 6 μέχρι 16 Μαρτίου η 24η Διεθνής Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, στην οποία θα συμμετάσχουν 250 μαθητές από 22 τουλάχιστον χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Η σύνθεση της ελληνικής αποστολής, που θα συμμετάσχει στην Σύνοδο, θα καθοριστεί μεθαύριο, Κυριακή, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος. Αντικείμενα της Γενικής Συνέλευσης θα είναι οι σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου, η περιφερειακή συγκρότηση της Ε.Ε. και η αρχή της επικουρικότητας, η εναρμόνιση της εισαγωγής των μαθητών των χωρών - μελών της Ένωσης στα Πανεπιστήμια και η αντιτρομοκρατική πολιτική και τα Συνταγματικά Δικαιώματα σε εθνικό και ατομικό επίπεδο.

Από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κομοτηνή και την Κατερίνη προέρχονται -κατά κύριο λόγο- οι επιχειρήσεις που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην 4η έκθεση ελληνικών προϊόντων στην Κύπρο . Στην έκθεση, που διοργανώνει η HELEXPO στη Λευκωσία από 15 έως 19 Ιανουαρίου 1997, συμμετέχουν επίσης -ομαδικά- πέντε Επιμελητήρια: Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κομοτηνής, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρισας, καθώς και Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πιερίας. Μάλιστα, το ΒΕΘ επιδοτεί τα μέλη του που θα λάβουν μέρος στην έκθεση με το ποσό των 200.000 δρχ.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έφθασε χθες το απόγευμα στο Βελιγράδι η αντιπροσωπεία του ΟΑΣΕ, η οποία θα εξετάσει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, κατά τις δημοτικές εκλογές της 17ης Νοεμβρίου. Η αντιπροσωπεία, της οποίας ηγείται ο πρώην Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Φελίπε Γκονζάλες, θα παραμείνει στη γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα έως αύριο.

Συντονισμένες επιχειρήσεις με τη συμμετοχή βομβαρδιστικών αεροσκαφών εναντίον στρατοπέδων του ΡΚΚ στο Βόρειο Ιράκ, αλλά και τη Νοτιοανατολική Τουρκία, πραγματοποιούν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Χουρριέτ", έξι πολεμικά αεροσκάφη F-16 που απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ, πραγματοποίησαν εξόδους στους "τρομοκρατικούς στόχους" Μετίνα και Χακούρ, στους οποίους παρατηρήθηκε κινητικότητα. (Πρόκειται για τα δύο στρατόπεδα όπου προσπαθούν να στεγαστούν τα μέλη του ΡΚΚ στο Βόρειο Ιράκ).

Τις ευχαριστίες τους προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για "το ενδιαφέρον που δείχνουν για την επίλυση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου", εξέφρασαν αμέσως μετά τη συνάντησή τους στα Τίρανα, ο Αλβανός πρόεδρος, Σαλί Μπερίσα και ο ηγέτης των Αλβανοφώνων του Κοσσυφοπεδίου, Ιμπραχίμ Ρουγκόβα. Όπως μετέδωσε η Αλβανική Τηλεόραση, οι δύο πολιτικοί χαρακτήρισαν ως "απαραίτητη" την ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γαλλίας για την επίλυση του προβλήματος αυτού και χαιρέτισαν τις διαμαρτυρίες των φοιτητών του Βελιγραδίου, οι οποίες, όπως τόνισαν, "αξίζει να υποστηριχτούν".

Βουλγαρική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία έλαβε μέρος στη συνεδρίαση του γραφείου της μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Βουλγαρίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες. Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Νικολάι Κάμοφ, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στη Βουλγαρία, καθώς και την ελπίδα τους ότι η χώρα θα δείξει πιο κατηγορηματική και συνεπή πολιτική σχετικά με την επιδίωξή της για ένταξή στους ευρωπαϊκούς και τους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Η επόμενη συνεδρίαση της μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Βουλγαρίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Απριλίου του 1997, στις Βρυξέλλες.

ΚΑΙΡΟΣ

Η εξασθένιση των ανέμων και οι τοπικές πρόσκαιρες βροχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού. Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις με βροχή, όμως από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03 run on Saturday, 21 December 1996 - 15:34:22 UTC