Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 96-12-31

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 12:57 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ 31.12.96

Ντυμένη στα γιορτινά της, ολοφώτιστη, η πρωτεύουσα του Μακεδονικού Ελληνισμού, η Θεσσαλονίκη, παίρνει απο τα μεσάνυχτα απόψε τη σκυτάλη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 1997, ένα θεσμό ο οποίος καθιερώθηκε το 1985 με πρωτοβουλία της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη. Χιλιάδες Θεσσαλλονικείς, θα υποδεχθούν το νέο έτος και την ανάληψη του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας με μια γιορτή-ποταμό, που θα αρχίσει στις 8,30 το βράδυ μπροστά στον φωταγωγημένο Λευκό Πύργο και θα διαρκέσει ως τα ξημερώματα. Στη γιορτή, λαμβάνουν μέρος 700 καλλιτέχνες, που θα παρουσιαστούν σε πέντε διαφορετικές σκηνές οι οποίες στήθηκαν στην παραλία της πόλης, ενώ φίρμες της γιορτής θα είναι η Ειρήνη Παπά, ο Μπομπ Γκέλντοφ, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, η Αφροδίτη Μάνου, οι Χειμερινοί Κολυμβητές κ.α. Με την υποδοχή του νέου χρόνου βεγγαλικά και 1.800 πυροτεχνήματα θα κάνουν τη νύχτα μέρα.

Τα προεόρτια, άρχισαν απο το πρωϊ σήμερα, με μπάντες που έπαιζαν τα κάλαντα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους έγιναν διαφορα χάπενινγκ με ζογκλέρ, ζωγραφική, ταχυδακτυλουργούς, χορευτές και μουσικά συγκροτήματα. Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτηρίζει το 1997 και τις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ως "έτος προβολής της εθνικής πολιτιστικής μας ταυτότητας", ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι κορυφαίο παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός για το 1997, αποτελεί η έκθεση κειμηλίων του Αγίου Ορους που θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο και για πέντε μήνες θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης.

Η Θεσσαλονίκη θα είναι μία από τις πιο επιτυχημένες πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα, που έχει τοπικό, εθνικό και διεθνές ενδιαφέρον, είναι ένα από τα πιο πλούσια στην ιστορία του θεσμού, είπε στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Θεσσαλονίκη '97, Δημήτρης Σαλπιστής, σχολιάζοντας τη μεγάλη γιορτή υποδοχής του καινούργιου χρόνου που διοργανώνει ο οργανισμός στην παραλία, δίπλα στον Λευκό Πύργο.

Ευχές να προχωρήσει η χώρα μας με ταχείς ρυθμούς προς την πρόοδο και την ευημερία " την οποία ο λαός μας προσδοκά και αξίζει" απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμα που απηύθυνε. Διαπιστώνοντας ότι στα εθνικά θέματα, παρά τις υφιστάμενες δυσκολίες, σημειώθηκαν και θετικά βήματα. "Στην Ευρώπη και γενικότερα διεθνώς, κατανοήθηκε και αναγνωρίστηκε περισσότερο από άλλοτε το δίκαιο μας, ενώ κατέστη πιο φανερή η επιθετικότητα της Τουρκίας, η οποία προσέλαβε νέες απειλητικές διαστάσεις. Στις απειλές αυτές η Ελλάς αντέδρασε με σταθερότητα και αυτοσυγκράτηση, έχει δε πλέον αναγνωριστεί ότι δεν υπάρχει λυσιτελέσθερος τρόπος επιλύσεως των διαφορών που σχετίζονται με την ερμηνεία διεθνών συμβάσεων και συνθηκών από την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης", υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τέλος, ο Πρόεδρος κ. Στεφανόπουλος επισημαίνοντας ότι οι κίνδυνοι είναι πάντοτε υπαρκτοί εκφράζει την ελπίδα ότι "με τη συνέχιση μιας σταθεράς πολιτικής θα προασπίσουμε τα δίκαια της πατρίδος μας και θα συμβάλομε στην επίλυση του προβλήματος της Κύπρου, που μας απασχολεί με το ίδιο πάντοτε πατριωτικό ενδιαφέρον".

Ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στο μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά, σημειώνοντας ότι το 1996 οι πολιτικές αλλαγές που συντελέστηκαν στην χώρα άνοιξαν δρόμους και γέννησαν ελπίδες, αναφέρεται στη ψήφο του ελληνικού λαού στις 22 Σεπτεμβρίου και στην εντολή του για μια πολιτική εκσυγχρονισμού και κοινωνικής ευαισθησίας και τονίζει: " Ο λαός ζήτησε έναν νέο τύπο διακυβέρνησης, μια νέα σχέση κυβέρνησης- κοινωνίας. Ο λαός θέλει η Ελλάδα να προχωρήσει με σταθερά βήματα στη νέα ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Ο λαός θέλει η Ελλαδα να αποκτά καθημερινά κύρος και ρόλο στις διεθνείς εξελιξεις. Με αυτήν την εντολή θα εργαστούμε το 1997". Συνεχίζοντας, ο κ. Σημιτης, επισημαίνει οτι η Ελλάδα για πρώτη φορά στην μεταπολεμική περίοδο βρίσκεται μπροστά σε τόσο μεγάλες ιστορικές ευκαιρίες και απαριθμεί τους τέσσερις στρατηγικούς στόχους που πρέπει να επιτευχθούν και που είναι η προώθηση του εκσυγχρονισμού, η οικοδομηση ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους, η ισότιμη συμμετοχή της χώρας στις εξελίξεις της Ε.Ε και ο νέος ρόλος της Ελλαδας στο περιβάλλον που διαμορφώνεται στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο. "Ο χρόνος που έρχεται είναι όπως κάθε καινούριος χρόνος συνδεδεμένος με ελπίδες και προσδοκίες. Θα είμαστε όλοι κερδισμένοι αν δούμε με ειλικρίνεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, συλλογικά και ατομικά, αν αποκτήσουμε καλύτερη γνώση για εμάς και τον γύρω μας κόσμο", υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός, καταλήγοντας ότι " το αύριο εξαρτάται από όλους εμάς. Δεν είναι μόνο οι απόμακρες κρατικές εξουσίες, η κυβέρνηση, τα κόμματα, η πολιτική που καθορίζει την καθημερινή μας πραγματικότητα. Ολοι παίζουμε ένα ρόλο. Ας τον ασκήσουμε όσο μπορούμε θετικά. Το 1997 θα είναι τότε ένας χρόνος πιο δημιουργικός για όλους".

"Η πατρίδα μας βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες ιστορικές προκλήσεις και είναι χρέος μας να προετοιμαστούμε γι αυτές" υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης σε μήνυμα του με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους. Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς που φεύγει, αφού τη χαρακτηρίζει από τις δυσκολότερες που έζησε ο τόπος και ο λαός μας μετά τη μεταπολίτευση, σημειώνει ότι "σημαδεύτηκε από μεγάλες πολιτικές ανακατατάξεις, από έντονες κοινωνικές συγκρούσεις και, κυρίως, από την αναζωπύρωση των κινδύνων που απειλούν την εθνική μας κυριαρχία και τον ελληνισμό". Μαζί με το 1996, τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής, έφυγαν για πάντα από κοντά μας μεγάλες προσωπικότητες της Πολιτικής, του Πολιτισμού, της κοινωνικής δράσης αφήνοντας ως παρακαταθήκη το έργο και το παράδειγμα της ζωής τους.

''Η ευχή αλλά και η σίγουρη ελπίδα μας είναι ότι το 1997, ένα μεγάλο μέρος του λαού, θα κατανοήσει την ανάγκη βαθιών αλλαγών και κυρίως θα ανακτήσει τη μεγάλη δύναμη να τις επιβάλει και να τις κατακτήσει'', τόνισε σε δηλώσεις της για το νέο έτος η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

''Το 1997, έτος κρίσιμο για την Ελλάδα, τον ελληνικό λαό και τον Ελληνισμό, απαιτεί συσπείρωση και αγώνα, για να αποτραπούν οι βλαπτικές εξελίξεις που μεθοδεύονται από τις μεγάλες ξένες δυνάμεις και τους οικονομικά ισχυρούς'', επισημαίνει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας. ''Με τις καλύτερες ευχές για υγεία και δύναμη, το ΔΗΚΚΙ απεύθυνεται προς τον απανταχού της γης Ελληνισμό και τον καλεί σε συστράτευση. Μόνον έτσι μπορούμε να αισιοδοξούμε για ένα καλύτερο αύριο, προς όφελος όλων των Ελλήνων και της χώρας. Γιατί οι Ελληνες αξίζουν- Η Ελλάδα μπορεί'', καταλήγει το μήνυμα.

''Το 1996 εκτιμώμενο στην ολοκλήρωσή του αποτέλεσε σημαντικό ιστορικό σταθμό για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ'', επισημαίνει στο μήνυμά της για το 1997 η Νομαρχιακή Επιτροπή πόλης Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι κορυφαία στιγμή για την ιστορία και τη μετεξέλιξη του Κινήματος ήταν η απώλεια του ιδρυτή του, Ανδρέα Παπανδρέου. ''Στο έτος αυτό, ακόμη, η ωριμότητα, η σοβαρότητα και η ευθύνη του οργανωμένου ΠΑΣΟΚ που διεξήλθε με επιτυχία τη δημοκρατική διαδικασία διαδοχής του, με τον Κώστα Σημίτη Πρόεδρο του Κινήματος, το ουσιαστικό περιεχόμενο του 4ου Συνεδρίου και τη σημαντική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Σεπτέμβρη δρομολόγησε θετικές και ευοίωνες εξελίξεις για το λαό μας και τη χώρα, στην πορεία της, προς την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση'', αναφέρεται στο μήνυμα της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, σε μήνυμά του με την ευκαιρία του νέου έτους, είπε ότι ''αναμένουμε μία διεθνή πρωτοβουλία για προώθηση λύσης τους προβλήματος'', εκφράζοντας την ελπίδα, αυτός ο χρόνος που μπαίνει, να είναι ένας χρόνος που θα ανοίξει ο δρόμος για τη λύση του κυπριακού προβλήματος.

Ληστεία σήμερα στις 10 το πρωί στην περιοχή του ΚΤΕΟ Θεσσαλονίκης. Τρία άτομα με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους της εταιρείας ''ΑΛΜΕΤ'', και αφού απέσπασαν εξήμιση εκατομμύρια δραχμές διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο.

Τα πτώματα των ναυκληρων Τσιργή και Ζυγούρη του φορτηγού πλοίου "ΔΥΣΤΟΣ", που βυθίστηκε λόγω ισχυρής θαλασσοταραχής, ενώ έπλεε τρία ναυτικά μίλια ανατολικά του ακρωτηρίου της Κύμης ανασύρθηκαν από δύτες το πρωί. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί τα πτώματα έντεκα ναυαγών. Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Σταύρος Σουμάκης έθεσε σε διαθεσιμότητα τον διευθυντή Ασφαλείας Ναυσιπλοΐας του Λιμενικού Σώματος, τον τμηματάρχη του θαλάμου επιχειρήσεων, τον πλωτάρχη και τους αξιωματικούς του λιμενικού που βρίσκονταν στο θάλαμο επιχειρήσεων τη μοιραία βραδιά. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης με οξύτατες ανακοινώσεις τους κάνουν λόγο για μη έγκαιρη κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Μία γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές από έκρηξη που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην Πρεσβεία του Περού, στην οδό Β. Σοφίας 105, στην Πλατεία Μαβίλη. Αγνωστος με τηλεφώνημα στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΚΑΙ" προειδοποίησε για την έκρηξη και ανέλαβε την ευθύνη, για λογαριασμό της οργάνωσης "Μαχόμενος Αντάρτικος Σχηματισμός", λέγοντας ότι η βομβιστική επίθεση γίνεται σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους αντάρτες που έχουν καταλάβει την κατοικία του Ιάπωνα πρέσβη στο Περού.

Την έκδοση οδηγίας για τη θαλάσσια μεταφορά εις χύμα φορτίο ζητά με ερώτησή του από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει ουσιαστική συμβολή στην επίλυση των προβλημάτων πλοίων που φέρουν σημαίες κρατών-μελών. Ο κ.Αλαβάνος, επικαλούμενος την ανακοίνωση της Επιτροπής ''Κοινή Πολιτική για την Ασφάλεια στη θάλασσα'', υπογραμμίζει ότι ''από το 1975 περισσότερα από 280 πλοία μεταφοράς εμπορευμάτων σε χύμα, απωλέσθησαν'', ενώ σημειώνει ότι ανεξάρτητα από τα κοινοτικά μέτρα δε μπορεί να παραμείνει απαθής η ελληνική πολιτεία.

Τα γεγονότα της χρονιάς που έφυγε στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και την Κύπρο, περιλαμβάνονται μαζί με πλούσιο έγχρωμο φωτογραφικό υλικό σε εκτενή ανασκόπηση του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που από χθες λειτουργεί στον κόμβο του Μ.Π.Ε στο Internet (http://www.mpa.gr). Η ηλεκτρονική αυτή ανασκόπηση περιλαμβάνει τα σημαντικότερα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και άλλα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη διάρκεια του 1996 στην Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Π.Γ.Δ.Μ, τη Ρουμανία, την Γιουγκοσλαβία και την Κύπρο. Επισης υπάρχει ανασκόπηση των ειδήσεων σχετικά με τις δραστηριότητες της Ομογένειας στο χρόνο που έφυγε.Το ειδικό αυτό αφιέρωμα του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων πλαισιώνεται με γεωγραφικά και ιστορικά στοιχεία για τη κάθε μία απο τις βαλκανικές χώρες, καθώς επίσης και από μία σύντομη αναφορά στις πολιτικές δυνάμεις που αναπτύσσουν δραστηριότητα στη χώρα τους επηρεάζοντας το βαλκανικό περίγυρο.

Υπεγράφη στην Αθήνα η σύμβαση ανάθεσης των έργων που απαρτίζουν το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΣΕ, στην εταιρεία που έχει συσταθεί με αντικείμενο ακριβώς τη διαχείριση του εν λόγω προγράμματος, υπό το διακριτικό τίτλο "ΕΡΓΟΣΕ". Τη σύμβαση υπέγραψαν οι πρόεδροι των δύο εταιρειών, καθηγητές Χρήστος Παπαγεωργίου και Παναγιώτης Αλεξάκης. Η σύμβαση ρυθμίζει τα θέματα μεταφοράς των έργων του ΟΣΕ προς διαχείριση από την ΕΡΓΟΣΕ, καθώς και τα γενικότερα θέματα σχέσεων μεταξύ της μητρικής και της θυγατρικής εταιρείας. Το υπογραφέν κείμενο εστάλη προς έγκριση στο υπουργείο Μεταφορών, έγκριση που θα έχει τη μορφή υπουργικής απόφασης.

Ενεργά στηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) την εβδομάδα ελληνικών προϊόντων που διοργανώνει η HELEXPO στη Λευκωσία, από 15 έως 19 Ιανουαρίου 1997. Συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο επιδοτεί την αυτοτελή συμμετοχή των επιχειρήσεων-μελών του, ενώ θα έχει και το ίδιο παρουσία στην έκθεση με γραφείο πληροφοριών για τις υπηρεσίες που παρέχει. Το ΒΕΘ επιδοτεί τα μέλη του με εφάπαξ ποσό 200.000 δρχ.

Αφέθησαν ελεύθεροι χθες το απόγευμα, οι τέσσερις Γερμανοί τουριστες, τους οποιους απήγαγε το κατοχικό καθεστώς, κοντά στον κυκλοφοριακό κόμβο της Αχνας. Πρόκειται για μία γυναίκα και τρείς ανδρες, οι οποίοι μετέβησαν στο οδόφραγμα του "Λήδρα Παλας" και συνοδεύονται απο τον Σύμβουλο της Γερμανικής Πρεσβείας, Αντρέας Σρόϊντερ.

"Δεν έχει διαβιβαστεί προς την κυπριακή κυβέρνηση το έγγραφο για το Κυπριακο, που έχουν ετοιμάσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Χρήστος Ροζάκης και ο ευρωβουλευτής Γιάννος Κρανιδιώτης". Αυτό υπογράμμισε, ο Υπουργός Εξωτερικων της Κύπρου, Αλέκος Μιχαηλιδης, σημειώνοντας ότι "τέτοια έγγραφα αποτελούν βοηθήματα για εμάς και όχι κείμενα προς έγκριση".

ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

''Ο στρατός θα προασπίσει τη σταθερότητα και την ακεραιότητα της χώρας'' δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του γιουγκοσλαβικού Στρατού, Μόμτσιλο Πέρισιτς, στη δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Ο.Δ. Γιουγκοσλαβίας, Ζόραν Λίλιτς, τονίζοντας ότι ο στρατός παραμένει πιστός στα συνταγματικά του καθήκοντα. Εξάλλου σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο γιουγκοσλαβικός στρατός αναφέρεται ότι οι στρατιωτικές μονάδες της χώρας δεν πρόκειται να αναμειχθούν στην πολιτική και επικρίνονται οι προσπάθειες για τη χειραγώγηση που παρατηρείται, έτσι ώστε κάποια μέλη των στρατιωτικών κύκλων να τεθούν εκτός συνταγματικών πλαισίων.

Οκτώ άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βουλγαρία τις τελευταίες μέρες, με αιτία τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν. Όπως γράφει η εφημερίδα "Κοντινέντ" της Σόφιας, περαστικοί βρήκαν χθες τα πτώματα τριμελούς οικογένειας, κοντά στην πόλη Προβάντια, στο δρόμο Σόφιας- Βάρνας.

Τη διεξαγωγή δυο επισήμων διαγωνισμών για την ανάθεση του δικτύου αγωγών φυσικού αερίου αποφάσισε χθες η βουλγαρική κυβέρνηση, όπως γράφει η εφημερίδα "24 Ωρες" της Σόφιας. Σύμφωνα με τον επικεφαλείς του τμήματος "Αναθέσεις" του υπό παραίτηση Υπουργικού Συμβουλίου, Νικόλα Μπάλτοφ, στον πρώτο διαγωνισμό θα συμμετάσχουν οι φορείς εκείνοι οι οποίοι επιθυμούν να αναλάβουν την εκμετάλλευση του υπάρχοντος δικτύου αγωγών φυσικού αερίου, καθώς και των αγωγών για την τράνζιτ μεταφορά του φυσικού αερίου προς την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ και την Τουρκία.

Αντιδρά η Βαγδάτη στη "Δύναμη Αναγνώρισης" που θα αντικαταστήσει στο Βόρειο Ιράκ την πολυεθνική της οποίας η θητεία λήγει σήμερα. Ο υπουργός πετρελαίων του Ιράκ Ρασίντ , σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τζουμχουριέτ", δήλωσε πως το γεγονός ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις πτήσεις τους με τη "Δύναμη Αναγνώρισης" πάνω από το Βόρειο Ιράκ οδηγεί την τουρκική κυβέρνηση, που επέτρεψε τη συνέχιση της δραστηριότητας αυτής της δύναμης από το Ιντζιρλίκ, σε μία ντροπιαστική κατάσταση. Σύμφωνα με τον κ Ρασίντ με αυτόν τον τρόπο η Ουάσιγκτον σκοπεύει να βλάψει τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Νότιους ανέμους και τοπικές βροχές προβλέπει και για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με παροδική βροχή. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03 run on Tuesday, 31 December 1996 - 11:31:03 UTC