Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 97-11-16

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 18:21 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 16.11.1997

Αδιανόητο θεωρεί έναν πόλεμο στο Αιγαίο, ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, ο αμερικανός μεσολαβητής για το Κυπριακό, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "το Βήμα της Κυριακής" ο Αμερικανός προεδρικός απεσταλμένος για το κυπριακό υποστηρίζει, ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος για να γίνει ένα θερμό επεισόδιο στην περιοχή. Υπάρχει ένταση , τονίζει, αλλά δεν υπάρχει κρίση. Όσον αφορά στα σχέδιά του για το κυπριακό, δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει το παραμικρό. Ο Αμερικανός διπλωμάτης είπε πάντως, ότι δεν κομίζει κάποιο νέο σχέδιο, στη φάση αυτή τουλάχιστον. Συζητεί, όπως είπε, διάφορα σενάρια, αλλά δεν πρόκειται να καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις, πριν από τις εκλογές στην Κύπρο, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Αυτό που επιδιώκει τώρα, όπως τονίζει στην συνέντευξή του στην αθηναϊκή εφημερίδα, είναι να "παραμείνουν ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, να συμμετάσχουν οι Τουρκοκύπριοι στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη και οι συζητήσεις για τη λύση του κυπριακού να αρχίσουν αμέσως μετά τις εκλογές του Φεβρουαρίου. Σε άλλη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό ίδρυμα Κύπρου, ο Αμερικανός διπλωμάτης υποστήριξε ότι δεν βλέπει λύση του Κυπριακού, πριν περάσουν τέσσερα χρόνια. Υπογράμμισε ακόμη, το μεγάλο ενδιαφέρον, όπως είπε, του Αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ταχύτερη πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ε. Ε.

Στους σχεδιασμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στο καθεστώς του Αιγαίου αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του χτες το βράδυ σε συνεστίαση που οργάνωσε ο σύνδεσμος αγωνιστών ΠΑΚ. Είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να επιβάλλουν λύση ή συμφωνία στο Αιγαίο που θα εξυπηρετεί μόνο την ασφαλή μεταφορά πετρελαίου ή άλλων μορφών ενέργειας, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας και τις επιπτώσεις που θα έχει στην Ελλάδα, είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος και ξεκαθάρισε: Εμείς δεν πρόκειται να δεχτούμε κάτι τέτοιο. Ο υπουργός σημείωσε πως είμαστε η μόνη χώρα που δεχόμαστε απειλές και δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να θωρακίσουμε την άμυνα και να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε αποφασιστικά σε κάθε περίπτωση. Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο κ. Τσοχατζόπουλος αναγνώρισε ότι οι συνθήκες επιβάλλουν να έχει περιοριστικό χαρακτήρα αλλά σημείωσε πως πρέπει να διαφυλαχθεί και ο κοινωνικός χαρακτήρας της πολιτικής ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα κηρύξει αύριο το απόγευμα την έναρξη των εργασιών της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης με θέμα "Δημόσια Διοίκηση σε μετάβαση: Ενδυνάμωση του ρόλου, του επαγγελματισμού, των ηθικών προτύπων και αξιών της", την οποία οργανώνει το Τμήμα Οικονομικών Υποθέσεων του ΟΗΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών. Οι εργασίες της Διάσκεψης θα γίνουν στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλλάς" και θα πάρουν μέρος υπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι από 22 χώρες.

Με την καθιερωμένη συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους και την πορεία προς την Πολυτεχνική Σχολή, η οποία θα περάσει μπροστά από το Αμερικανικό Προξενείο, κορυφώνονται αύριο οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Σήμερα κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο των ηρώων του Πολυτεχνείου, που βρίσκεται στον προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, και οι εκδηλώσεις οργανώνονται από το σύνδεσμο εξορισθέντων και φυλακισθέντων στη διάρκεια της δικτατορίας, σε συνεργασία με φοιτητικούς συλλόγους. Στο μεταξύ, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης έθεσε σε επιφυλακή 3.000 αστυνομικούς για την περιφρούρηση του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, ενόψει της καθιερωμένης πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία, αύριο. Μηνύματα για την επέτειο του Πολυτεχνείου έστειλαν όλα τα πολιτικά κόμματα.

"Πρωθυπουργό των φόρων" χαρακτηρίζει τον Κώστα Σημίτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Η Βραδυνή της Κυριακής". Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο τονίζει ο κ. Καραμανλής και σημειώνει: "Βρισκόμαστε πάλι σε αναπτυξιακή στασιμότητα. Επενδύσεις δεν γίνονται , οι πόροι από τα κοινοτικά προγράμματα δεν απορροφώνται, παρότι έχει περάσει πλέον το 65 με 70% του χρόνου, για το δεύτερο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης και ταυτόχρονα ανεβαίνει η ανεργία και πέφτει η ανταγωνιστικότητα". Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή "η κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει την πολιτική που θα έπρεπε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα στην Ελλάδα είναι ο τρόπος που λειτουργεί το κράτος και ο ρόλος του. Αντί να είναι υπηρέτης, ή έστω αρωγός του πολίτη είναι δυνάστης του". Γι αυτό το λόγο επισημαίνει πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια διαφορετική πολιτική που θα στηρίζεται, κυρίως, σε διαρθρωτικές μεταβολές.

Καταρχήν συμφωνία στις υποψηφιότητες του Θρασύβουλου Λαζαρίδη και του Κώστα Παπαδόπουλου, για τα αξιώματα του δημάρχου και του νομάρχη Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα, επήλθε στη διάρκεια της ειδικής σύσκεψης με τη συμμετοχή μελών του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, βουλευτών, μελών της Κ.Ε. και αντιπροσωπείας της Ν.Ε. Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη αλλά από πολλούς παράγοντες θεωρείται καθοριστική η συγκεκριμένη σύσκεψη καθώς προσδιόρισε μια πορεία η οποία πολύ δύσκολα θα ανατρέψει το υπάρχον σκηνικό ως προς τα δύο ονόματα που θεωρούνται ότι έχουν πάρει το προβάδισμα. Το όλο ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και στη Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ. Πάντως, ο κ. Λαζαρίδης, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, με αφορμή το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ από τις 20 έως τις 22 του μήνα, ανάφερε ότι δεν εξαρτά ενδεχόμενη υποψηφιότητά του από κομματικές διεργασίες και ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να έχει το λαό με το μέρος του.

Συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας, με κύριο αίτημα την υπογραφή νέου ιατρικού μισθολογίου. Οι απεργοί επισημαίνουν ότι πληρώνονται με τον ίδιο βασικό μισθό από το 1986 και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι "χτυπάει" ουσιαστικά το ίδιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μόνο τα έκτακτα περιστατικά αντιμετωπίζονται από τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ αναβάλλονται και όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία. Την Πέμπτη αντιπροσωπεία των νοσοκομειακών γιατρών θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Οικονομικών, Νίκο Χριστοδουλάκη. Οι γιατροί ζητούν συναντήσεις και με τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών.

Την επέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα, για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των υπευθύνων, για τις επιλογές της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, σε ό, τι αφορά την κάλυψη κομματικών εκδηλώσεων ζητά το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ), που καταγγέλλει κυβέρνηση και διοίκηση των κρατικών μέσων για αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική συμπεριφορά, υπέρ του κυβερνώντος κόμματος. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το κόμμα, με αφορμή "τον απεριόριστο τηλεοπτικό χρόνο που διατέθηκε για την κάλυψη της ομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, με ανατροπή ακόμη και του ίδιου του ημερήσιου προγράμματος της ΝΕΤ, γεγονός που αποτελεί βάναυση πρόκληση στη δημοκρατική λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, όπως αυτή καθορίζεται από το άρθρο 15 του Συντάγματος".

Αυξημένα θα είναι από αύριο τα επιτόκια καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πίστεως. Συγκεκριμένα, στην Εθνική τα επιτόκια καταθέσεων θα αυξηθούν κατά 1% τα επιτόκια καταθέσεων ταμιευτηρίου και από 0,5 μέχρι 2% τα επιτόκια χορηγήσεων. Στην Τράπεζα Πίστεως οι αυξήσεις θα είναι της τάξης του 1,5% για τα επιτόκια χορηγήσεων και του 3,25% για τα επιτόκια χορηγήσεως.

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελούμενος από έξι γκαζάκια, εξερράγη σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο της Νεάπολης Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, εξερράγησαν μόνο τέσσερα από έξι γκαζάκια, με αποτέλεσμα να σπάσουν τρία τζάμια της κεντρικής εισόδου του Δημαρχείου. Η έκρηξη, που σημειώθηκε στις 6:30 το πρωί αναστάτωσε τους κατοίκους της Νεάπολης, που διαμένουν κοντά στο Δημαρχείο, ενώ προς το παρόν άγνωστοι παραμένουν οι δράστες, αλλά και τα αίτια που τους οδήγησαν να τοποθετήσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο Δημαρχείο. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Ι' τμήμα Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, από το οποίο διενεργείται προανάκριση.

Στον εισαγγελέα υπηρεσίας οδηγήθηκε το πρωί, ο 20χρονος τοξικομανής, ο οποίος χθες κατακρεούργησε την ανάπηρη γιαγιά του, Θεοκλείτη Κοφτερή 67 ετών, επειδή αρνήθηκε να του δώσει χρήματα. Ο 20χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και της οπλοχρησίας. Το έγκλημα έγινε στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης. Ο Χρήστος Σεϊτανίδης, πήγε το πρωί στο διαμέρισμα της γιαγιάς του για να της ζητήσει χρήματα. Εκείνη, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, αρνήθηκε και τότε ο 20χρονος, της κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι, με αποτέλεσμα η 67χρονη γιαγιά να βρει τραγικό θάνατο. Οι γείτονες, που άκουσαν τις φωνές της άτυχης 67χρονης, ειδοποίησαν την αστυνομία.

Διεθνές ενδιαφέρον προκαλεί το συνέδριο με θέμα "Ευρώπη και ΜΜΕ: Η πολιτιστική μας κληρονομιά" που διοργανώνει στις 24 και 25 Νοεμβρίου το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας "Θεσσαλονίκη ΄97" στις αίθουσες του ξενοδοχείου "Μακεδονία Παλλάς". Ηδη, εκτός των εκατό περίπου συνέδρων στους οποίους συγκαταλέγονται διευθυντές και επιτελικά στελέχη των σημαντικότερων ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης, έρχονται στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν το συνέδριο και να καλύψουν δημοσιογραφικά τις εργασίες του απεσταλμένοι από τα τρία μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου: το Associated Press, Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑFP) και το Ρόιτερ καθώς επίσης από το Ιταλικό Πρακτορείο ειδήσεων ANSA την εφημερίδα Corriera Dela Sera και την γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau. Παράλληλα τις εργασίες του συνεδρίου θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι του ΟΗΕ, της UNESCO, της Ευρωπαϊκής Ένωσης , του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

Συγκλονιστικά στοιχεία για την εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης, έρχονται στο φως, μετά τον εντοπισμό στη Μόσχα 250.000 εγγράφων, που είχαν κλέψει οι ναζί από τα αρχεία της εβραϊκής κοινότητας. Αντίγραφα των σημαντικών εγγράφων που περιέχονται στα αρχεία αυτά, μετά την ανακάλυψή τους στη Ρωσική πρωτεύουσα, μετά την ανακάλυψή τους από την ιστορικό Μίνα Ροζέν, επικεφαλής της έδρας ιστορίας για τον Ελληνικό Εβραϊσμό στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, βρίσκονται ήδη στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, όπου γίνεται επεξεργασία τους σε ψηφιακή μορφή. Μέχρι στιγμής ταξινομήθηκε το 15%-20% του αρχείου της Θεσσαλονίκης και οι ερευνητές μιλούν με δέος για τον πλούτο των πληροφοριών που αυτό περιέχει. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή", τα αρχεία των εβραϊκών κοινοτήτων Θεσσαλονίκης (της περιόδου 1870-1941) και Αθήνας (1901-1942), μεταφέρθηκαν από τους Γερμανούς, λίγο πριν το τέλος του πολέμου, στον Πύργο Althoff της Σιλεσίας, από όπου, μετά τη συντριβή των Χιτλερικών στρατευμάτων, ως λάφυρα του Κόκκινου Στρατού, φορτώθηκαν σε ένα τρένο για τη Μόσχα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την μαύρη επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, πραγματοποιήθηκε χθες έξω από το κτίριο της τουρκικής πρεσβείας στο Λονδίνο. Στη συγκέντρωση, που διοργάνωσε η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία, συμμετείχαν περισσότερα από 1.00 άτομα ενώ ιδιαίτερα αισθητή ήταν η συμμετοχή της φοιτητικής νεολαίας από πολλά πανεπιστήμια της Βρετανίας. Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Χάρη Σοφοκλείδη, θυροκόλλησε στην είσοδο της τουρκικής πρεσβείας επιστολή διαμαρτυρίας, στην οποία τονίζεται ότι "η μη αναγνώριση του ψευδοκράτους από τη διεθνή κοινότητα για 14 συνεχή χρόνια, υπογραμμίζει την παρανομία του", ενώ παράλληλα ζητείται από την Άγκυρα να διαφοροποιήσει τη στάση της στο κυπριακό.

Συνεχίζεται η κρίση στον Περσικό Κόλπο, ενώ οι προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών επικεντρώνονται στην εξεύρεση διπλωματικής λύσης και την αποφυγή ενός θερμού επεισοδίου. Ο αμερικανός Πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, είχε σήμερα συνομιλία με τον Γάλλο ομόλογό του Ζακ Σιράκ, ενώ οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι πριν από οποιαδήποτε πράξη βίας θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στη διπλωματική οδό και να ασκηθούν πιέσεις προς την κατεύθυνση του Ιράκ έτσι ώστε να συμμορφωθεί στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Ο κ. Κλίντον είχε ακόμη τηλεφωνική επικοινωνία με τον βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλέρ. Στο μεταξύ η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ περιοδεύει στις χώρες του Αραβικού κόσμου επιδιώκοντας τη στήριξη των γειτονικών προς το Ιράκ χωρών για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Κουβέιτ αποφάσισε να μην επιτρέψει στις Αμερικανικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν τις βάσεις στη χώρα για τις εξορμήσεις κατά του Ιράκ.

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 77 ετών ο γάλλος κομμουνιστής ηγέτης Ζορζ Μαρσέ. Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας από το 1975 είχε συνεχή καρδιακά προβλήματα και πριν από λίγες μέρες εισήχθη στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα. Γεννήθηκε το 1920, εντάχθηκε στο Κομμουνιστικό Κόμμα το 1947. Το 1972 συνυπέγραψε το κοινό πρόγραμμα της Αριστεράς και δύο χρόνια αργότερα υποστήριξε τον Φρανσουά Μιττεράν στις Προεδρικές εκλογές. Ήταν υποψήφιος του κόμματός του στις Προεδρικές εκλογές του 1981. Το 1994 προβλήματα υγείας τον υποχρέωσαν να απομακρυνθεί από τη θέση του Γενικού Γραμματέα. Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα για τον θάνατο του γάλλου κομμουνιστή ηγέτη έστειλαν η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και ο Χαρίλαος Φλωράκης.

Χωρίς εφημερίδες σήμερα η αλβανική πρωτεύουσα, καθώς οι εκδότες κήρυξαν απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το οικονομικό αδιέξοδο που έχουν περιέλθει. Οι εκδότες των εφημερίδων και του περιοδικού τύπου είχαν προαναγγείλει απεργία για την 15η Νοεμβρίου, την οποία όμως ανέστειλαν για μια ημέρα, εξαιτίας της κηδείας των θυμάτων του τραγικού ναυαγίου του Οτράντο. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύνδεσμος εκδοτών αλβανικού τύπου, καταγγέλλεται η "απαράδεκτη, όπως χαρακτηρίζεται, αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση Νάνο, στα αιτήματα που επανειλημμένα έχουν προβάλλει οι εκδότες τους τρεις τελευταίους μήνες". Κύριο αίτημα είναι η άρση όλων των φόρων που πλήττουν τις εφημερίδες και ιδιαίτερα η μείωση του ΦΠΑ. Η αύξηση που επέβαλε στον ΦΠΑ η κυβέρνηση, συνετέλεσε ώστε η πλειοψηφία των εφημερίδων να έχει περιέλθει στα πρόθυρα χρεοκοπίας, υποστηρίζουν οι εκδότες.

Αρχίζει σήμερα στο Κατάρ η 4η οικονομική διάσκεψη των χωρών της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής. Στη διάσκεψη δεν θα στείλουν εκπροσώπους οι περισσότερες από τις 22 χώρες μέλη του Αραβικού Συνδέσμου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση του Ισραήλ να εφαρμόσει τις συμφωνίες για μη εποικισμό των κατεχομένων αραβικών εδαφών. Για τον ίδιο λόγο δεν θα μετέχει στη διάσκεψη και η Παλαιστινιακή πλευρά.

Βελτιωμένος θα είναι αύριο ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα, αύριο στη βορειοανατολική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 μέχρι 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 μέχρι 16 και στα νησιά από 10 μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αύριο προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα βροχής κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 4 μέχρι 10 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Sunday, 16 November 1997 - 17:05:21 UTC