Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-08-19

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΟΣ
  • [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • [03] ΣΟΥΦΛΙΑΣ:Η ΑΕΓΕΚ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • [04] Η ΡΑΪΣ ΚΑΛΕΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΣΕ ΕΙΡΗΝΗ
  • [05] ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΟ 5ΜΗΝΟ Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
  • [06] ΑΠΟ ΤΙΣ 22/8 ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑμεΑ 2005 ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
  • [07] ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 160 ΝΕΑΡΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ
  • [08] ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ "ΕΓΝΑΤΙΑ"
  • [09] ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΪΛΑΤ
  • [10] ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛ. ΚΑΓΙΑΛΟΓΛΟΥ

  • [01] ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΟΣ

    Λονδίνο, 19 Αυγούστου 2005 (17:55 UTC+2)

    Ένα ακόμα αεροσκάφος της εταιρίας «Ήλιος», πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής αναγκαστική προσγείωση σε αεροδρόμιο του Λονδίνου. Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση Λάρνακα-Λούτον και τελικά προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, όταν ο πιλότος του ανέφερε ότι πιθανότατα είχε προβλήματα σε μία από τις πτέρυγες του αεροσκάφους.

    Μηχανικοί του αεροδρομίου εξετάζουν το αεροσκάφος, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο είναι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

    Η αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό έχει προκαλέσει παγκοσμίως ανησυχία στο επιβατικό κοινό ειδικά σε όσους αναγκάζονται να ταξιδεύουν συχνά με αεροπλάνο.

    Το πρωί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας επιβάτης με προορισμό το Στρασβούργο αφού επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο της «Ήλιος» έπαθε κρίση πανικού με αποτέλεσμα να καθυστερήσει την πτήση κατά δύο ώρες.

    Εν τω μεταξύ, στη δημιουργία μαύρης λίστας με τις αεροπορικές εταιρίες που δεν πληρούν τα κριτήρια ασφάλειας με στόχο την απαγόρευση των πτήσεών τους στα κράτη μέλη προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

    Αθήνα, 18 Αυγούστου 2005 (17:10 UTC+2)

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είχε το μεσημέρι στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη ήδη από 10ημέρου, για να εξετασθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό και να προσδιοριστούν οι μελλοντικές δράσεις των δύο χωρών στο θέμα που έχει ανακύψει από την άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

    «Η στρατηγικές μας επιλογές είναι γνωστές και παραμένουν σταθερές, διότι πιστεύουμε ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντά μας, αλλά και ότι ανταποκρίνονται στην επιθυμία των λαών μας για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή», δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

    Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «συμφωνήσαμε στο πλαίσιο των θέσεών μας και συντονίσαμε τα επόμενα βήματα και τις ενέργειές μας. Οι θέσεις αυτές και οι ενέργειες θα εκδηλωθούν στον κατάλληλο χρόνο στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης,δηλαδή στην συνεδρίαση των Μονίμων Αντιπροσώπων και στο προσεχές Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    Σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος τόνισε ότι «έχουμε καθορίσει την τακτική και την στρατηγική μας» και διευκρίνισε ότι «παραμένει αναλλοίωτη η θέση ότι θα προσπαθήσουμε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιτύχουμε το καλύτερο για την προώθηση λύσης του Κυπριακού και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται».

    Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής εξέφρασε εκ νέου τη θλίψη και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για το τραγικό δυστύχημα και τονισε τη βούληση της κυβέρνησης για την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων που το προκάλεσαν.

    «Οι έρευνες διεξάγονται ήδη με ταχείς ρυθμούς. Οι δύο κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως υποχρέωση τόσο προς τα θύματα όσο και προς τις οικογένειές τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

    Ο Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «αποφασίστηκαν πρόσθετες ενέργειες για την επίσπευση των ερευνών, σε ό,τι αφορά, κυρίως, στην ταυτοποίηση των θυμάτων αλλά και την διερεύνηση των συνθηκών και των αιτίων του δυστυχήματος».

    Ευχαρίστησε δε για μία ακόμη φορά την ελληνική κυβέρνηση για την συμπαράσταση και την άμεση ενεργοποίησή της στην υπόθεση του δυστυχήματος, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν από τις ελληνικές αρχές οι οικείοι των θυμάτων.

    Στη συνέχεια οι κ.κ. Παπαδόπουλος και Καραμανλής και οι αντιπροσωπείες Ελλάδας και Κύπρου παρεκάθησαν σε γεύμα εργασίας.

    [03] ΣΟΥΦΛΙΑΣ:Η ΑΕΓΕΚ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Aθήνα, 19 Αυγούστου 2005 (13:16 UTC+2)

    Η κοινοπραξία ΑΕΓΕΚ- IMPREGILO - ANSALDO T.S.F. - SELI - ANSALDOBREDA ανακηρύχθηκε σήμερα προσωρινός ανάδοχος του έργου που αφορά την κατασκευή του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης της συμπρωτεύουσας.

    Ο κ. Σουφλιάς είπε ότι είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που θα γίνει στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για πολύπαθο έργο που συνεχώς αναβάλλεται επί 15 χρόνια και το περιμένουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης.

    Σημείωσε ότι πιθανότατα θα υπάρξουν προσφυγές και ενστάσεις, αλλά μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες θα αρχίσει η κατασκευή του έργου μήκους 9 χιλιομέτρων με 13 σταθμούς. Πρόσθεσε ότι για την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης θα χρειαστούν 5,5 χρόνια, ενώ σημείωσε πως θα υπάρξουν και επεκτάσεις. "Εξίσου σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά εξασφαλίσαμε 550.000.000 ευρώ ως εγκεκριμένο δάνειο με ευνοϊκούς όρους από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Έτσι, μαζί με τα 250.000.000 ευρώ που θα διατεθούν από το Γ' ΚΠΣ έχουμε πλέον εξασφαλίσει την πλήρη χρηματοδότηση του έργου που αφορά στην κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκη", διευκρίνισε ο ίδιος.

    Σε ό,τι αφορά στο διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", ο κ.Σουφλιάς είπε ότι υπάρχει οριστικός ανάδοχος και εκτίμησε ότι μετά από 15 ημέρες θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια θα αρχίσει η κατασκευή του έργου. Για την υποθαλάσσια αρτηρία ανέφερε ότι υπάρχει προσωρινός ανάδοχος, σημείωσε ότι εκκρεμούν ενστάσεις και προσφυγές και εκτίμησε ότι περί τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η εξέτασή τους οπότε και θα υπογραφεί η σύμβαση και θα κατατεθεί προς κύρωση στη βουλή.

    Σε ό,τι αφορά στο έργο Μαλιακός-Κλειδί,ο κ. Σουφλιάς τόνισε ότι υπάρχει ο προσωρινός ανάδοχος από τον Ιούλιο και εκτίμησε ότι το αργότερο μετά από δύο μήνες θα έχουν λήξει τα διαδικαστικά προβλήματα και θα προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης και η κατασκευή του έργου το οποίο θα γίνει με τη μέθοδο της παραχώρησης.

    Μεταξύ άλλων ο κ. Σουφλιάς επισήμανε ότι το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων προχωρεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Ηδη, όπως διευκρίνισε, έχει δημοπρατηθεί το 90% των δημοσίων έργων ύψους 5 δισ.ευρώ, το οποίο,όπως τόνισε, είναι διπλάσιο από τις προηγούμενες χρονιές.

    Σε ό,τι αφορά στην Εγνατία οδό, ο ΥΠΕΧΩΔΕ ανέφερε ότι ήδη έχει υπογραφεί η σύμβαση και εκτελείται το 90% του προγράμματος ύψους 2 δισ.ευρώ και εκτίμησε ότι μέχρι το 2008 θα έχει τελειώσει το έργο.

    [04] Η ΡΑΪΣ ΚΑΛΕΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΣΕ ΕΙΡΗΝΗ

    Ουάσινγκτον, 18 Αυγούστου 2005 (22:21 UTC+2)

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις προέτρεψε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς να προβούν σε περισσότερες προσπάθειες ώστε να επιτευχθεί ειρήνη, μετά την αποχώρηση του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.

    "Δεν μπορεί να είναι η Γάζα μόνο", φέρεται να δήλωσε η αμερικανίδα αξιωματούχος στην εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς.

    Ισραηλινοί στρατιώτες δια της βίας απομακρύνουν τους εβραίους εποίκους από το παλαιστινιακό έδαφος την Πέμπτη, στο πλαίσιο του σχεδίου του πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν αποχώρησης του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη.

    Η Ράις κάλεσε τους Ισραηλινούς να χαλαρώσουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς που είχαν επιβάλλει στη Λωρίδα της Γάζας και να αποχωρήσουν από τις περισσότερες παλαιστινιακές πόλεις, ενώ ζήτησε από τους Παλαιστίνιους να καταπολεμήσουν τις οργανώσεις που καταφεύγουν στη βία.

    [05] ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΟ 5ΜΗΝΟ Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

    Αθήνα, 19 Αυγούστου 2005 (13:35 UTC+2)

    Αυξημένη σε ποσοστό 0,2% στον αριθμό των αδειών, 2% στην επιφάνεια και 0,9% στον όγκο, καταγράφηκε η οικοδομική δραστηριότητα το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου 2005, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που γνωστοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδας (ΕΣΥΕ).

    Με βάση τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, η οικοδομική δραστηριότητα στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου 2005 ανήλθε σε 32.228 άδειες που αντιστοιχούν σε 8.157,1 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας και 29.605,7 χιλιάδες κυβικά μέτρα όγκου, έναντι 32.159 αδειών 7.997,4 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων επιφάνειας και 29.336,2 χιλιάδων κυβικών μέτρων όγκου της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του 2004.

    Σχετικά με τον αριθμό των αδειών, από τη σύγκριση των αντίστοιχων πεντάμηνων του 2005 και του 2004 προκύπτει ότι φέτος σημειώθηκε αύξηση (του αριθμού των αδειών) στις περιφέρειες: Θεσσαλίας, κατά 5,7%, Δυτικής Ελλάδας 8%, Αττικής 4,5% και Κρήτης 9,3%.

    Στον αντίποδα, μείωση στη χορήγηση των αδειών σημειώθηκε στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας κατά 12,7% της Ηπείρου κατά 19,4%, του Βορείου Αιγαίου 19,6%, του Νοτίου Αιγαίου κατά 16% και των Ιονίων νήσων 12,9%.

    [06] ΑΠΟ ΤΙΣ 22/8 ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑμεΑ 2005 ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

    Αθήνα, 19 Αυγούστου 2005 (13:19 UTC+2)

    Ξεκινά στις 22 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως και τις 27 του τρέχοντος μήνα, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ στην πόλη Espoo της Φινλανδίας, με τη συμμετοχή 750 και πλέον αθλητών, από 47 χώρες. Η ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από 120 αθλητές, η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ για τα ελληνικά χρώματα, έχει ήδη αναχωρήσει για τη Φινλανδία.

    O Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Κώστας Κουκοδήμος, αποδεικνύοντας έμπρακτα για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον του για τον Αθλητισμό των ΑμεΑ, θα μεταβεί τη Δευτέρα στη Φινλανδία, προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό της ελληνικής αποστολής.

    Οι Έλληνες αθλητές, σε δηλώσεις κατά την αναχώρησή τους, δεσμεύτηκαν να χαρίσουν στη χώρα μας πολλά μετάλλια και να επισφραγίσουν έτσι την ανοδική πορεία του ελληνικού αθλητισμού.

    [07] ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 160 ΝΕΑΡΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 19 Αυγούστου 2005 (10:51 UTC+2)

    Αποφάσισαν να αφήσουν για λίγο τη μπάλα, προκειμένου να θαυμάσουν μπάλα άλλων εποχών.

    Περισσότεροι από 160 νεαροί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι συμμετέχουν στο τουρνουά «Εγνατία» που διοργανώνεται από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και το Επαρχείο Λαγκαδά, θα επισκεφθούν το Μουσείο Αθλητισμού αύριο, Σάββατο, 20 Αυγούστου στη 1 μ.μ.

    Ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής των Λοκομοτίβ Σόφιας, Ντιναμό Βουκουρεστίου, Παναθηναϊκού, Ηρακλή, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, καθώς και των μικτών ομάδων Ρώμης και Λαγκαδά θα ξεναγηθούν στην έκθεση που είναι αφιερωμένη στο ελληνικό και διεθνές ποδόσφαιρο και θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για το άθλημα που αγαπούν.

    [08] ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ "ΕΓΝΑΤΙΑ"

    Θεσσαλονίκη, 18 Αυγούστου 2005 (22:41 UTC+2)

    Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα το 3ο Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Νέων «Εγνατία».

    Στην αναμέτρηση που έγινε στο γήπεδο Λαγκαδά η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ με σκορ 1-0. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Βαλλιάνος στο 56'. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Παλιούρας, απέκρουσε πέναλτι του Ζορμπά.

    Εξάλλου, ο ΠΑΟ έχασε από τη Μικρή Ρώμης με σκορ 1-2 σε αγώνα που έγινε, επίσης, στο γήπεδο του Λαγκαδά. Το σκορ άνοιξε για την Μικτή Ρώμης ο Νόμπιλε, μόλις στο δεύτερο λεπτό και για τον ΠΑΟ ισοφάρισε ο Κοσμίδης στο 59'. Το 2-1 έκανε για τη Μικτή Ρώμης ο Ρίλι στο 69'.

    Η Λοκομοτίβ νίκησε την Δυναμό με 3-0 (γήπεδο Ασπροβάλτας). Τα γκολ για την Δυναμό πέτυχαν ο Ντιμιτρόφ (πέναλτι 20'), ο Αντάροφ (πέναλτι 32') και ο Πεσμέφ (48').

    Τέλος, ο αγώνας του Ηρακλή με την Μικτή Λαγκαδά έληξε ισόπαλος με 2-2. Τα γκολ για τον Ηρακλή πέτυχαν ο Βουτσινός (25') και Τάμπας (34') και για την Μικτή Λαγκαδά ο Καλούδης (20') και ο Κυπαρίσης (69').

    [09] ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΪΛΑΤ

    Αμάν, 19 Αυγούστου 2005 (12:38 UTC+2)

    Μια ρουκέτα εκτοξεύθηκε κοντά σε αμερικανικό πολεμικό πλοίο που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Ακαμπα στην Ιορδανία χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς ή υλικές ζημιές, ανακοίνωσε ο πλοίαρχος Τζεφ Μπρέσλαου.

    "Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι μια ρουκέτα πέρασε πάνω από την πλώρη του πλοίου Ashland και σφηνώθηκε στη στέγη αποθήκης. Κανείς ναύτης ή πεζοναύτης δεν έχει τραυματισθεί", δήλωσε ο πλοίαρχος του πλοίου που ανήκει στον 5ο στόλο του αμερικανικού ναυτικού.

    Παράλληλα, ο ραδιοφωνικός σταθμός του ισραηλινού στρατού μετέδωσε ότι ρουκέτα έπεσε στο λιμάνι του Εϊλάτ, δίπλα στην Ακαμπα, ότι εκτοξεύθηκε από ιορδανικό έδαφος και ότι πρόκειται για συντονισμένη με εκείνη της Ακαμπα επίθεση.

    Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού έσπευσαν στον τόπο της επίθεσης, ενώ το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

    [10] ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛ. ΚΑΓΙΑΛΟΓΛΟΥ

    Χανιά, 18 Αυγούστου 2005 (22:19 UTC+2)

    Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ), η ΚΕ΄ Εφορεία Κλασικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ο Δήμος Χανίων και ο Δήμος Σούδας συνδιοργανώνουν για τρίτη φορά μια γιορτή, τη βραδιά της Πανσελήνου (19 Αυγούστου), στις 21:30, με την Αλίκη Καγιαλόγλου στα Άπτερα.

    Στο ρεσιτάλ αυτό η Αλίκη Καγιαλόγλου με συνοδεία κιθάρας από τον Μιχάλη Σουρβίνο θα ερμηνεύσει τραγούδια Ελλήνων συνθετών και όχι μόνο.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 19 August 2005 - 18:13:37 UTC