Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 27 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-03-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/03/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εγκληματικότητα
  • [3] Συνέντευξη Παπαντωνίου
  • [4] Συνέντευξη Τσοχατζόπουλου

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η έξαρση της εγκληματικότητας, η πολιτική της κυβέρνησης για τις ΔΕΚΟ και τα εθνικά μας θέματα είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εγκλημα.Ποιοί έβγαλαν απο τη φυλακή τους δολοφόνους της Καλλιθέας;

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Συντάξεις :Τα νέα όρια ηλικίας.

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Διαγραφή Μητσοτάκη προανήγγειλε ο Κεφαλογιάννης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ανοίγουν οι λογαριασμοί της κόρης του Γιάννου για τη ρεμούλα των 30 δις και τις μίζες την ημέρα της υποτίμησης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ηφαίστειο η αστυνομία πάει για απεργία.Σκηνές Σικάγου στην Αθήνα.

    ΕΘΝΟΣ: Συμφωνία ή λουκέτο για την Ολυμπιακή Αεροπορία.Συνέντευξη του Γιάννου Παπαντωνίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Υψωσαν το λάβαρο του εθνικού ξεσηκωμού κατά της Σένγκεν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αλωνίζουν στο στράτευμα οι έμποροι ναρκωτικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κράτος φονιάς.Οργισμένοι πολίτες και αστυνομικοί για την εγκληματικότητα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σικάγο '98.Τρόμος: και μάχες τώρα στους δρόμους της Αθήνας.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Εκλογική ήττα βλέπουν 4 στους 10 οπαδούς της ΝΔ. Απογοητευμένο το 25% των ψηφοφόρων της απο τον Καραμανλή.

    ΕΣΤΙΑ: Σημεία και τέρατα με τον φόρο ακινήτων.

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ: Η Ελλάδα δεν ανήκει στους Ελληνες.Στο έλεος ξένων και ντόπιων δολοφόνων, ληστών, εμπρηστών οι απλοί πολίτες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ν' αλλάξει τώρα η οικονομική πολιτική. Συνέντευξη Ακη Τσοχατζόπουλου.

    [2] Εγκληματικότητα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ θυμίζει η Αθήνα ,με μάχες αστυνομικών-υποκόσμου, ακόμη και στους δρόμους.Ανήσυχη η ηγεσία του υπ.Δημόσιας Τάξης για την εκρηκτική διάσταση του προβλήματος".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ αναφέρει οτι "ελεύθεροι με την άδεια του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών κυκλοφορούσαν απο τις 5 Ιανουαρίου 1998 τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Παναγιώτης Αν.Βλαστός 34 και 27 χρόνων αντίστοιχα,που είχαν καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία δύο "ανθρώπων της νύχτας" το 1994 στο Χαϊδάρι και οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στηναιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς το βράδυ του Σαββάτου στην Καλλιθέα".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στο βασικό της σχόλιο σημειώνει οτι "ο τραυματισμός των δύο αστυνομικών το Σάββατο στην Καλλιθέα απο δύο κακοποιούς με βαρύ ποινικό μητρώο μετά απο ανταλλαγή πυρών, η δολοφονία άλλου ααστυνομικού προ τριημέρου απο άλλους κακοποιούς στην Καστρορία ( ο τέταρτος φόνος αστυνομικού τους τελευταίους μήνες) κάνει το ποτήρι της λαϊκής οργής να ξεχειλίσει.Πολύ περισσότερο που οι αστυνομικοί αυτοί έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους και ιδιατέρως στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν και καταστείλουν την εγκληματικότητα που τον τελευταίο καιρό καλπάζει αχαλίνωτη".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει οτι "πρωτοφανείς διαστάσεις έχει πάρει η δράση των αδίστακτων φονιάδων,οι οποίοι χτυπούν όχι μόνο φιλήσουχους πολίτες αλλά ακόμα και αστυνομικούς.Στα Σώματα Ασφαλείας επικρατεί αναβρασμός και ετοιμάζονται απεργιακές κινητοποιήσεις".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει οτι "τις βαριές ευθύνες κυβέρνησης και κράτους καταδεικνύει το προχθεσινό μακελειό στην Καλλιθέα.Η Πολιτεία εμφανίζεται να "χαϊδεύει" το έγκλημα να δένει τα χέρια των αστυνομικών,να αφήνει τελικά απροστάτευτες ζωές και περιουσίες πολιτών".

    Σύμφωνα με την ΕΞΟΥΣΙΑ,"με τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα ,η Αστυνομία επιχειρεί να αντιταχθεί στο οργανωμένο και κοινό έγκλημα,τη στιγμή που οι μοναδικές υπηρεσίες της που παρουσιάζουν πληρότητα είναι τα ..επιτελεία.Κανένας αστυνομικός δνε εγκατέλειψε την ασφάλεια των γραφείων, παρά τις σχετικές εξαγγελίες,με αποτέλεσμα η αστυνόμευση να επαφίεται σε λιγοστούς που είναι αποφασισμένοι να ριψοκινυνέψουν τη ζωή τους για την προστασία των πολιτών".

    [3] Κυπριακό

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει οτι "την έντονον αντίδρασιν της Αντιπολιτεύσεως και την χαμηλοτέρων τόνων απάντησιν της κυπριακής ηγεσίας προεκάλεσεν η στάσις του υπ.Εξωτερικών κ. Θ. Παγκάλου. Μετά την συνάντησίν του με την Αμερικανίδα ομόλογόν του κ. Μ. Ολμπράϊτ, ο κ. Πάγκαλος κατάφερε καίριον πλήγμα είς την μέχρι τώρα κοινώς εκφραζομένην πολιτικήν Λευκωσίας και Αθηνών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "οι "S-300" για την "Ε.Ω." δεν αποτελεί έκπληξη - σύντομα θα μετατραπούν σε "S-000", αφού ο πλανητάρχης απαιτεί απο τον Κληρίδη την ΜΗ εγκατάστασι των πυραύλων στην Κύπρο. Στην απαίτησι του Κλίντον συμμορφώθηκε ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει οτι "οι προσπάθειες των Αμερικανών να κάμψουν την τουρκική αδιαλλαξία εκμεταλλευόμενοι την ένατξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Κύπρου-ΕΕ απέτυχε.Ο εκπρόσωπος της εκβιαστικής διπλωματίας Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ προσέκρουσε στην απόλυτα αρνητική στάση του κατοχικού ηγέτη".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει οτι "την ακύρωσης της παραγγελίας των ρωσικών πυραύλων S-300 αποτην κυπριακή κυβέρνηση ζήτησε με επιτακτικό τρόπο ο αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλιντον με επιστολή του προς τον Κύπριο πρόεδρο Γλ. Κληρίδη,δημιουργώντας νέα δεδομένα στην υπόθεση της λύσης του Κυπριακού".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει οτι "αντιδράσεις,τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Λευκωσία, προκάλεσε η πρόταση του Θ. Πάγκαλουπρος την Αμερικανίδα ομόλογό του, σύμφωνα με την οποία η Κύπρος θα παραιτηθεί απο την εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων, εφόσον η Τουρκία δεσμευθεί να μην πραγματοποιεί στρατιωτικές υπερπτήσεις στο νησί".

    Η ΚΑΛΗΜΕΡΑ προσθέτει οτι "αμηχανία και προβληματισμό έχουν προκαλέσει στη Λευκωσία οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου,μετά τη συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με την ομόλογό του Μαντλίλν Ολμπράϊτ.Επίσημα η κυπριακή κυβέρνηση δεν σχολιάζει τις "παράξενες " δηλώσεις του κ. Πάγκαλου,"αναμένοντας" να διευκρινισθεί τι ακριβώς εννοούσε".

    [3] Συνέντευξη Παπαντωνίου

    Αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση των στόχων της για την Ολυμπιακή ειναι η κυβέρνηση, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, κ. Παπαντωνίου, προειδοποιώντας οτι "αν δεν υπάρξει συμφωνία στο πρόγραμμα εξυγίανσης θα κλείσει". Επίσης, αναφέρεται στο χρονοδιάγραμμα των επόμενων 20 μηνών μετοχοποιήσεων και εξυγίανσης των ΔΕΚΟ, ανακοινώνει επίσης τη κατάθεση του μικρού πακέτου για το ασφαλιστικό το Μάϊο. Οσο για την υποτίμηση της δραχμής τονίζει οτι ηταν υπερεπαρκής και δεν θα γίνει άλλη.

    [4] Συνέντευξη Τσοχατζόπουλου

    Αλλαγή της οικονομικής πολιτικής τώρα, με έμφαση στην αναπτυξιακή της διάσταση, θεωρεί ως αναγκαίο συμπλήρωμα της επιλογής για την ένταξη της δραχμής στον ΕΝΣ ο Ακης Τσοχατζόπουλος με συνέντευξή του στα ΝΕΑ. Ο υπουργός Αμυνας αφήνει σαφως να φανούν οι επιφυλάξεις που έχει για ορισμένους τουλάχιστον χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση της υποτίμησης. Επίσης θεωρεί αναγκαίες ορισμένες "ειδικές ρυθμίσεις" για την αντιμετώπιση περιπτώσεων "κοινωνικής σκληρότητας" που θα αναδειχθούν απο την υποτίμηση. Αναφερόμενος στις δημοτικές εκλογές είπε οτι "κλειδί" της επιτυχίας είναι κυρίως οι συνεργασίες που θα επιτευχθούν.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.02j run on Tuesday, 24 March 1998 - 16:29:30 UTC