Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-11-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 03/11/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Μίνι ασφαλιστικό
  • [3] Ψήφος εμπιστοσύνης
  • [4] ΠΑΣΟΚ
  • [5] Ελληνική οικονομία
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] ΟΤΕ - Μετοχή - Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η συζήτηση στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης, το μίνι ασφαλιστικό, τα εσωκομματικά ΠΑΣΟΚ και η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):300.000 χάνουν τη μονιμότητα. Οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ που γίνονται ΑΕ. Απόφαση -"βόμβα" του ΣτΕ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ανω -κάτω το δημόσιο. Τέλος η μονιμότητα στις ΔΕΚΟ. Απολύσεις-εξπρές δημοσίων υπαλλήλων.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Τι είπε η Βάσω στον Σημίτη για τον Ακη. Θορυβημένος ο πρωθυπουργός μετά το μήνυμα της υπουργού. Λίγες ώρες πριν απο την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Τα τέσσερα σενάρια για την πτώση Σημίτη. Σύσκεψη επιτελών της Νέας Δημοκρατίας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μας ταϊζουν τρόφιμα θανάτου. Οργιο νοθείας σε γάλα, τυρί, λάδι, κρέατα. Εκθεση-σόκ του Γενικού Χημείου του κράτους.

    Η ΑΥΓΗ: Αναχρονιστική επιλογή η επιμονή στον "μονόδρομο". Απόψε η ψήφος εμπιστοσύνης του ΠΑΣΟΚ στην ίδια πολιτική.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στρατηγικός επενδυτής στην Ολυμπιακή. Σε ιδιώτες το 20% των μετοχών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πάγκαλος μαινόμενος. Βιαιοπράγησε σε υπαλλήλους και απέλυσε τον γγ Κ. Ζώρα. "Εκσυγχρονιστικός" τρόπος απόλυσης υπαλλήλων.

    ΕΘΝΟΣ: Τέλος οι μόνιμοι στους δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιούνται. Πόρισμα του Σ. Επικρατείας βάζει φωτιές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Φορέας του ΕΗΤΖ η... εισαγόμενη πορνεία. Πλαστά πιστοποιητικά σε αλλοδαπές ιερόδουλες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ψήφος χλευασμού, ενώ ο Κ. Σημίτης επιδίδεται σε πολιτικές κινήσεις απελπισίας. Υπο το κράτος απειλών, εκβιαστικών διλημμάτων και εκκλήσεων για την ενότητα ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φασισμός Πάγκαλου. Εξύβρισε, προπηλάκισε και πέταξε στο δρόμο μεταφράστριες του ΥΠΕξ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ω, τι κόσμος μπαμπά. Τρείς ιστορίες ελληνικής καθημερινής τρέλλας.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Τι προβλέπει το μίνι ασφαλιστικό. Επισπεύδει η κυβέρνηση λόγω.. πολιτικού κλίματος.276 δις για κατάρτιση 300.000 ανέργων- εργαζομένων.

    ΕΣΤΙΑ: "Οδηγίες " διαφυγής. Πολυτελής έκδοσις του υπ. Οικονομικών.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανοδος 6% στο ΧΑΑ πτώση των επιτοκίων. Θετικά αντιδρά η αγορά παρά το θολό πολιτικό τοπίο. ΟΟΣΑ: Εφικτός ο στόχος της Ελλάδος για την ΟΝΕ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εκρηξη στην Σοφοκλέους. Πτώση των επιτοκίων και ΟΤΕ ανέβασαν τις τιμές στο 5,8%

    ΤΑ ΝΕΑ: Με πρόστιμα φραγμός στην εργασία συνταξιούχων. Ετοιμο το νέο νομοσχέδιο.

    ΝΙΚΗ: Συγκλίνουν σήμερα αποκλίνουν απο αύριο. Η κυβέρνηση παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης. Οι διαφωνίες αναμένεται να εκφραστούν στη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η ΟΝΕ ασυμβίβαστη με την πρόοδο-ανεξαρτησία-ελευθερία των λαών. Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ξέσπασμα του λαού με δύο συλλαλητήρια.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Baby πορεία.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μεγαλεία ΟΤΕ με δόση τζόγου. Υπερβολικές-ως συνήθως- οι προσδοκίες στη Σοφοκλέους: +5,86%

    [2] Μίνι ασφαλιστικό

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "πιεσμένη απο το σε βάρος της πολιτικό κλίμα η κυβέρνηση επισπεύδει την ανακοίνωση και την εφαρμογή δέσμης μέτρων που αφορούν στο λεγόμενο μίνι ασφαλιστικό και στα προγράμματα κατάρτισης και επιδότησης ανέργων και εργαζομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε" ο υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα μεθαύριο Πέμπτη όλο το πακέτο του μίνι ασφαλιστικού, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων "μαχαίρι" στην εργασία συνταξιούχων και ενιαίο βιβλιάριο υγείας, καθώς και τη συγχώνευση - ενοποίηση 75 ταμείων και μια σειρά απο άλλες ρυθμίσεις".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει οτι "εκτός απο την περικοπή συντάξεως σε όσους απασχολούνται για να συμπληρώσουν τα πενιχρά εισοδήματά τους, το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο την Πέμπτη παραδίδεται στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, προβλέπει και τη σύσταση υπηρεσίας ελέγχου δαπανών σε.. στίλ "Ράμπο", στα πρότυπα του ΣΔΟΕ το οποίο μέχρι σήμερα έχιε να επιδείξει θετικό και μόν έργο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει οτι "μηχανισμός ελέγχου της διαχείρισης των δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων προβλέπεται με διάταξη στο λεγόμενο "μίνι ασφαλιστικό" νομοσχέδιο που κατατίθεται αυτή την βδομάδα στη Βουλή. Σύμφωνα με καταγγελία του προσωπικού του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής, οι απώλειες απο την έλλειψη ελέγχων ξεπερνούν τα 200 δις δρχ".

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ"φραγμό στη μισθωτή εργασία των συνταξιούχων επιδιώκει να βάλει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, επιβάλλοντας πρόστιμα και αναστολή της σύτναξης. Η αναστολή της σύνταξης αφορά όσους είανι κάτων των 55 ετών, παίρνουν σύνταξη και ταυτόχρονα εργάζονται ως μισθωτοί. Επίσης, οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων, που έχουν συνολική σύνταξη (κύρια και επικουρική) άνω των 250.000 δρχ θα αντιμετωπίσουν περικοπή κατά 70% του άνω των 250.000 δρχ ποσού σύνταξης, εφόσον εργάζονται ως μισθωτοί".

    [3] Ψήφος εμπιστοσύνης

    Η ΑΥΓΗ γράφει οτι "εκτός εποχής ακουγόταν η προσωπική αντιδικία μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ προχθές στη Βουλή. Η αναβίωση της δικομματικής αντιπαράθεσης στερείται πολιτικού υπόβαθρου, αφού τα δύο μεγάλα κόμματα συμφωνούν επί της "ακολουθητέας" σκληρής πολιτικής και αμφισβητεί το ένα στο άλλο την ικανότητα της αποτελεσματικής διαχείρισης".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει οτι"ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυκτα η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με την ονομαστική -φανερή- ψηφοφορία. Ο πρωθυπουγός έχει καταστήσει σαφές οτι αναμένει υπερψήφιση απο το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας δια του κυβερνητικού εκπροσώπου οτι κυβερνητικοί βουλευτάι που δεν θα παράσχουν ψήφον εμπιστοσύνης θα παραπεμφθούν στα αρμόδια κομματικά όργανα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει οτι "αργά σήμερα το βράδυ, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης απο τη Βουλή. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, θα στηρίξουν με την ψήφο τους την κυβέρνηση Σημίτη. Η ψήφος τους, όμως θα είναι ψήφος χλευασμού. Θα είναι ψήφος ανοχής και ανάγκης, προκειμένου να μην χαρακτηριστούν "αποστάτες" και "προδότες της δημοκρατικής παράταξης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει οτι "με τοποθετήσεις βουλευτών συνεχίσθηκε χθές στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, συζήτηση που λοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυχτα όπου ο πρωθυπουργός ευελπιστεί να συγκεντρώσει τον μαγικό αριθμό 159".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει οτι αναμένεται να είναι "ψηφοφορία ρουτίνας η αποψινή, αφού όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα "εμπιστευτούν" δια της ψήφου τους την κυβέρνηση. Προ της ψηφοφορίας θα μιλήσουν, εκτός των βουλευτών, και κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, που ως είθισται θα κάνουν αναφορά στο έργο τους στα διάφορα υπουργεία. Ναι, λοιπόν θα πούν σήμερα οι της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αλλά απο αύριο θα αρχίσουν οι διαφοροποιήσεις".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "συσπείρωση ενάντια στους κοινωνικούς αγώνες που γεννιούνται και αμφισβητούν τις συνέπειες της πορείας της χώρας προς την ΟΝΕ. Αυτή την απαίτηση εξέφρασε προς τους βουλευτές του κόμματός του προχτές - με εκβιαστικό τρόπο- ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυχτα με τη διενέργεια της σχετικής ανοιχτής ψηφοφορίας".

    Κατά τη ΒΡΑΔΥΝΗ, "δριμύ κατηγορώ, για το μέγεθος του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα απο την πολιτική αδυναμία του πρωθυπουρογύ και της κυβέρνησής του, απηύθυναν χθές όλες οι πτέρυγες της Βουλής εκφράζοντας παράλληλα την αγωνίαι τους για το μέλλον του τόπου, κατά τη δεύτερη μέρα συζήτησης της πρότασης για την ψήφο εμπιστοσύσης προς την κυβέρνηση"

    [4] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι "σε καμία περίπτωση ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να αποδεχτεί διαρχία στο ΠΑΣΟΚ. Στο επικείμενο συνέδριο του Κινήματος θα είναι και πάλι υποψήφιος, πιθανότατα ο μοναδικός για το αξίωμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση που του απευθύνεται απο στελέχης της "εσωκομματικής αντιπολίτευσης" και άλλων πτερύγων του Κινήματος να περιοριστεί στα καθήκοντα του πρωθυπουργού και ν'ανοίξει το δρόμο για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει οτι "σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με τους εσωκομματικούς αμφισβητίες του εισέρχεται οριστικά σήεμρα ο πρωθυπουργός, ο οποίος αν και θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνςη απο τους βουλευτές του, θα σημειώσει ουσιαστικά "Πύρρειο νίκη". Οι εξελίξεις που αναμένονται τις επόμενες μέρε ςθα είανι ραγδαίεες με δεδομένο το δυσμενέςστατο κλίμα που διαμορφώθηκε τελικά απο τη συζήτηση και την πανθομολογούμενη θλιβερή παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ προσθέτει οτι "τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτης δεν τον απασχολεί τόσο το αποτέλσμα της αποψινής ψηφοφορίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του -αφού αυτή τη θεωρεί και είναι δεδομένη- αλλά η "συμμαχία" στην οποία κατέληξαν η Βάσω Παπανδρέου με τον Ακη Τσοχατζόπουλος. Ο Κ. Σημίτης τρομάζει στην ιδέα οτι θα πρέπει να επιλέξει οριστικά απο αύριο-και εν όψει του συνεδρίου το Μάρτιο- μεταξύ της εισήγησης της Βάσως Παπανδρέου για τη δημιουργία "ηγετικής ομάδας" και τις εισηγήσεις των υπολοίπων στενών συνεργατών του οτι θα πρέπει να την απορρίψει και να προχωρήσει σε "γενναίο άνοιγμα" στη "νεότερη γενιά".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ τονίζει οτι "την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ακη Τσοχατζόπουλου το Σαββατοκύριακο, σχετικά με τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη όπως εκδηλώθηκαν με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και το αίτημα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Απο την πλευρά του, ο Ακης Τσοχατζόπουλος φέρεται αποφασισμένος να διατυπώνει στο εξής τις θέσεις του αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία στο προσεχές Συνέδριο του κόμματος, τον Μάρτιο του 1999".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, "στο κόμα μεταφέρεται πλέον η εσωκομματική αντιπαράθεση στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με ιδάιτερη ένταση, ενώ ο πρωθυπουργός μετά το βαρύ κλίμα που δημιούργησε ο ανασχηματισμός αναζητεί νέες νεωτικές πρωτοβουλέις. Ταυτόχρονα ωστόσο διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση οτι θα είναι πιο αποφασιστικός στην οικονοική πολιτική και θα επιταχύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές".

    Κατά την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, "αλλαγές και στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ μελετά ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, μετά τον ανασχηματισμό στην κυβέρνηση. Ασφαλείς πληροφορίες ανέφεραν χθές οτι πρόθεση του Κ. Σημίτη είναι να επιχειρήσει αλλαγή στη σύνθεση του ΕΓ με σκοπό να απαλλαγεί απο "ενοχλητικά" μέλη του οργάνου, ενώ θα εμφανίσει το θέμα ως ανανέωση του ΕΓ".

    [5] Ελληνική οικονομία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "σε πλήρη αναντιστοιχία με το πολιτικό κλίμα των ημερών και την κατήφεια που περιβάλλει το κυβερνητικό στρατόπεδο, η οικονομία, αυτονομημένη σε μεγάλο βαθμό, αρχίζει να επανακτά το χαμένο δυναμισμό της και δείχνει σημάδια ανάκαμψης, προεξοφλώντας τις προοπτικές ένατξης στη ζώνη του ευρώ και υποστηριζόμενη απο τις διαφαινόμενες τάσεις αποπληθωρισμού. Το έναυσμα έδωσαν η πτώση των τραπεζικών επιτοκίων και οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν για την επιταχυνόμενη καθοδική τους πορεία στο προσεχές μέλλον, καθώς και η επιτυχής πώληση του νέου μεριδίου του ΟΤΕ".

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει οτι "σε κλίμα ευφορίας πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη χθεσινή συνεδρίαση του Χηρματιστηρίου, καθώς η Σοφοκλέους δέχεται μια σειρά απο θετικά μηνύματα, τα οποία προκάλεσαν σήμερα "έκρηξη" τιμών και συναλλαγών. Ο γενικός δείκτης τιμών μετά απο περίπου 30 συνεδριάσεις "έσπασε το φράγμα" των 2200 μονάδων κλείνοντας στις 2289,60 μονάδες, με μεγάλη άνοδο 5,86%. Η ιδιαίτερη επιτυχία που σημείωσε η τρίτη μετοχοποίηση του ΟΤΕ, η σημαντική μείωση των τραπεζικών επιτοκίων που αναμένται να έχει συνέχεια και στα επιτόκια των κρατικών τίτλων, η έκθεση του ΟΟΣΑ η οποία αναθεωρεί προς το καλύτερο τις προβλέψεις της για την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών, η εμμονή της κυβέρνησης στην ίδια οικονομική πολιτική, καθώς και η εμπιστοσύνη που εκφράζουν οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι για την επίτευξη του στόχου της ένταξης σητν ΟΝΕ, δημιουργούν στη Σοφοκλέους ένα θερμό κλίμα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης ) αναφέρει οτι "έντονα ανοδική ήταν η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με σαφή την επανατοποθέτηση ξένων θεσμικών. Οι επενδυτές κινούνται, πλέον με γνώμονα τη μείωση των επιτοκίων και τις εξελίξεις των ευρωπαϊκών χρηαμτιστήριων, γεγονός που χαρακτήρισε απόλυτα η χθεσινή μέρα, κατά την οποία ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε σημαντικά κέρδη".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η μετοχή του ΟΤΕ στο Χρηματίστηριο της Νέας Υόρκης, οι εκτιμήσεις για μείωση του πληθωρισμού τον Οκτώβριο, η μεγάλη άνοδος τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις για το 1998 και η ανάκαμψη στα Διεθνή Χρηματιστήρια είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Kλίμα ευφορίας στη Σοφοκλέους - "Εκρηξη" τιμών και συναλλαγών στο ΧΑΑ".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Εσοδα ενός τρισ. το 98! από το πρόγραμμα μετοχοποιήσεων - ιδιωτικοποιήσεων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Γιατί απογειώνεται η Σοφοκλέους - Ανοδος του δείκτη κατά 5,86% με υψηλό τζίρο".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Και νέα αποκλιμάκωση του πληθωρισμού μετά το 4,8% - Προσδοκίες μείωσης επιτοκίων στην αγορά".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Απογείωση της μετοχής του ΟΤΕ σε Σοφοκλέους και Wall Street - Ραλι τιμών και στην αγορά των ομολόγων".

    [7] ΟΤΕ - Μετοχή - Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης

    Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι: "Επίσημη πρώτη χθες για τη μετοχή του ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου στο τέλος της συνεδρίασης η τιμή της ήταν 11,31 δολάρια (+2,84%) με τιμή εκκίνησης 11 δολάρια. Η μετοχή ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση της με τη συνοδεία της χορωδία των εργαζομένων του Οργανισμού που συνόδεψαν έμμετρα το χτύπημα του κουδουνιού από τον κ. Γ. Χρυσολούρη, διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Tuesday, 3 November 1998 - 10:16:26 UTC