Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-11-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/11/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [3] Επίσκεψη Κλίντον
  • [4] Ελληνική οικονομία
  • [5] Γκάλοπ
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] ΗΠΑ - FED - Ανοδος επιτοκίων

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, γκάλοπ για τα πιστεύω της σημερινής νεολαίας και η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Νέοι: Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια... και Χρηματιστήριο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Απο την πόλη έρχονται. Κρίσιμες αποφάσεις παίρνουν Κλίντον - Ετσεβίτ στην Τουρκία.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ρουκέτα Μητσοτάκη για 17Ν. Προκάλεσε ταραχή ο Επίτιμος.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Επέτειος απουσιών και φόβων. Ο αντιαμερικανισμός δεν αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για το Πολυτεχνείο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πιστεύω είς έναν Θεόν, οικογένεια, αγάπη... Ερευνα: το σημερινό πρόσωπο της ελληνικής νεολαίας.

    Η ΑΥΓΗ: Νεκρή ζώνη για χάρη του Κλίντον. Απαγορεύτηκε η πορία της Παρασκευής.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Καρφώματα και μπλόφες για 17Ν.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι νέοι απορρίπτουν κοινωνία και θεσμούς.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αι γενεαί πάσαι οδεύουν το απόγευμα προ την αμερικανική πρεσβεία.

    ΕΘΝΟΣ: Γυρίζουν την πλάτη σε κόμματα και πολιτικούς. Γκάλοπ στη νεολαία 26 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στο επίκεντρο η θεωρία Ηλία Τσιάπα για τους σεισμούς. Σε τρείς συνέχειες δημοσιεύεται στην "Ε. Ω".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Χαστούκι στους πολιτικούς. Δεν τους εμπιστεύεται η ελληνική νεολαία σύμφωνα με επίσημη κρατική έρευνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δήλωση γρίφος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 26 ώρες "Κλειστόν". Για πορείες, συγκεντρώσεις σε κέντρο-αεροδρόμιο, λόγω Κλίντον.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Η συμφωνία σύνδεσης της Τουρκία με την ΕΕ. Η "Ε" αποκαλύπτει τους όρους που θα θέσουν στο Ελσίνκι οι "15".

    ΕΣΤΙΑ: Η γενιά της αποτυχίας. Πολυτεχνείο και σημερινή Ελλάς.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανάπτυξη 4% έως το 2001 κατά ΟΟΣΑ. Αλλά και φόβοι αναστολής λόγω πληθωρισμού.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Πρώτη γεύση... των "δώρων" του Κλίντον. Στην Κωνσταντινούπολη σήμερα ο Κ. Σημίτης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Γκάλοπ της V. PRC: Οι νέοι του 2000. Ναί στις αξίες-Οχι στα κόμματα.

    ΝΙΚΗ: Ρετρό απο Μητσοτάκη για την τρομοκρατία. Ανεβαίνει το θερμόμετρο περιμένοντας τον Κλίντον.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στόχοι της επίσκεψης Κλίντον και ο ρόλος της κυβέρνησης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Φωτιά στα καύσιμα, ενώ ο πληθωρισμός "τρέχει" με 2,3%, ανακοινώθηκαν νέες αυξήσεις.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ζητείται ελπίς. Τι πιστεύουν σήμερα οι νέοι, 26 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τετραήμερη ακροβασία. Κρίνονται τα ελληνοτουρκικά, οι σχέσεις με ΗΠΑ και οι πολιτικές εξελίξεις.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εντυπωσιασμός, παραπλάνηση και τελικά χαμένη η Ελλάδα.

    [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει οτι "με δηλώσεις και παροτρύνσεις υπέρ της ελληνοτουρκικής προσέγγισης και της εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο χωρών "βομβάρδισε" κυριολεκτικά και σε κάθε ευκαιρία τους Τούρκους οικοδεσπότες του ο πρόεδρος Κλίντον. Το τόνισε μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ντεμιρέλ, το υπογράμμισε μιλώντας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, το επανέλαβε στη Νικομήδεια ενώπιον των σεισμοπαθών και το υποστήριξε με πάθος απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες, λέγοντας οτι η Ελλάδα και η Τουρκία μπορούν να οδηγήσουν τις βαλκανικές χώρες στη νέα Ευρώπη".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει οτι "ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Κύπρο εκφράζοντας την ελπίδα οτι "οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα μας φέρουν πλησιέστερα στην επίτευξη μιας διαρκούς ειρήνης με πραγματική ασφάλεια για όλους τους Κυπρίους και να θέσει τέρμα στη διαίρεση του νησιού". Εκανε λόγο για τις συνομιλίες που θα αρχίσουν στις 3 Δεκέμβρη στη Νέα Υόρκη, μεταξύ του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Ο Μπίλ Κλίντον μιλάει για αξιοσημείωτο δείγμα προσπάθειας εξεύρεσης λύσης για το Κυπριακό"

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει οτι "η συνάντηση Σημίτη-Ετζεβίτ αύριο στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΟΑΣΕ, υπο το πρίσμα φυσικά της εκεί παρουσίας Κλίντον και της στη συνέχεια άφιξής του στην Αθήνα μονοπωλούν το ενδιαφέρον της κυβέρνησης που προετοιμάζεται πυρετωδώς για να αντιπαρέλθει τους όποιους κινδύνους ελλοχεύει το επόμενο τριήμερο".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, "την έκδοση μιας κοινής δήλωσης, μέσω της οποίας οι κκ Σημίτης και Ετζεβίτ, θα μιλούν για την ανάγκη σεβασμού των υφιστάμενων συνόρων, προσανατολίζονται οι εμπλεκόμενες πλευρές κατά την αυριανή κατ' ιδίαν συνάντηση που θα έχουν στο ξενοδοχείο "Σιραγκάν" της Κωνσταντινούπολης".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει οτι"χωρίς προκαθορισμένη ατζέντα θα γίνει τελικά η συνάντηση-συζήτηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον Τύρκο ομόλογό του Μπουλέντ Ετσεβίτ αύριο στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της Διάσκεψης Κορυφής του ΟΑΣΕ, ενώ είναι πιθανό να υπάρξει και κοινή δήλωση των δύο πρωθυπουργών, κάτι που επιθυμούν οι ΗΠΑ, αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει οτι "δύο μόνο 24ωρα, πριν απο την κατ'ιδίαν συνάντησή του με τον Ελληνα πρωθυπουργό στην Κωνσταντινούπολη, και στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΑΣΕ, που ξεκινά την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπ. Ετσεβίτ επιχειρεί επίδειξη ισχύος. Η Αγκυρα, σαφέστατα ενθαρρυμένη και υπο την υπόδειξη όπως όλα δείχνουν, του προέδρου Κλίντον που εμφανίσθηκε ως εκπρόσωπος της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής για την ένταξή της στην ΕΕ, εμφανίσθηκε χθές μέσω του κ. Ετσεβίτ, σε ένα ακόμα "ρεσιτάλ" αδιαλλαξίας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης ) εκτιμά οτι "τους "διακριτικούς ρόλους" Ελλάδας και Τουρκίας στην περιοχή περιέγραψε και χθές ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον με τις κινήσεις, τις πρωτοβουλίες και τις δηλώσεις του στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της περιοδείας του στην περιοχή. Πάντως ο κ. Κλίντον προτίθεται να πιέσει τόσο την Αγκυρα όσο και την Αθήνα προκειμένου να υπάρξουν αποτελέσματα στην προσέγγιση των δύο χωρών".

    [3] Επίσκεψη Κλίντον

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει οτι "απαγορεύονται τελικώς οι διαδηλώσεις, κατά την διάρκεια της παραμονής του προέδρου των ΗΠΑ, κ. Μπίλ Κλίντον, στην Αθήνα. Η Κυβέρνησις κατέληξε στην απόφαση αυτή μετά παλινωδίες και αλλεπάλληλες συσκέψεις, επικαλείται δε "την προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητος του ανωτέρου ξένου επισήμου και των μελών της αποστολής του και της εξασφάλισης σ' αυτούς αισθήματος ασφαλείας κατά το χρόνο της παραμονής τους στη χώρα μας". Σημειωτέον δε, οτι δεν εξεδόθη πολιτική απόφασις, αλλά "διάταξις" της Γενικής Αστυνομικής Διευθύνσεως Αθηνών".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει οτι "με απαίτηση και υπόδειξη της αμερικάνικης πρεσβείας, η ελληνική κυβέρνηση, δια του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, χτές το βράδυ, έστειλε την απόφαση του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν", με απαγόρευση της πορείας για "λόγους ασφάλειας" απο την Παρασκευή 19/11 στις 3 μμ μέχρι και το Σάββατο 20/11 στις 5 μμ, αναφέροντας συγκεκριμένες οδούς και τους χώρους όπου "απαγορεύεται" να εκφράζουν τη γνώμη τους οι πολίτες αυτής της χώρας... Κι όλα αυτά, ακριβώς 26 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" της χούντας των συνταγματαρχών".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει οτι "η κυβέρνηση, κρυπτόμενη πίσω απο τις αστυνομικές αρχές, αποφάσισε χθές να απαγορεύσει συγκεντρώσεις και πορείας, απο την Παρασκευή το μεσημέρι ως το Σάββατο το απόγευμα, σε μια τεράστια περιοχή, απο το αεροδρόμιο εως τους Αμπελοκήπους, προκειμένου να ικανοποιήσει τις αμερικανικές αξιώσεις για "περίπατο" του Κλίντον στην Αθήνα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επέβαλε "δακτύλιο" και στην ενημέρωση, κάνντας αυστηρή επιλογή των μέσων ενημέρωσης που θα μετάσχουν στην συνέντευξη Τύπου του Κλίντον και αποκλείοντας τα έντυπα της αριστεράς με το επιχείρημα της κυκλοφορίας".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "ο φόβος φυλάει τα έρημα ή καλύτερα για τον Πλανητάρχη είναι προτιμότερο να τον πρστατεύουν σε έρημους δρόμους... έτσι χθές αποφασίστηκε απο την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής η απαγόρευση κάθε είδους συγκέντρωσης σε κεντιρκά σημεία της πρωτεύουσας. Η απαγόρευση ισχύει απο τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου που θα αποχωρήσει ο Πλανητάρχης. Οσοι είχαν λοιπόν όρεξη για πορείες είναι προτιμότερο να πάνε για ψάρεμα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι "σε... κλειστόν άστυ θα μεταβληθεί για 26 ώρες η Αθήνα, για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία και να προστατευτεί η παραμονή του προέδρου Κλίντον. Απο την Παρασκευή απαγορεύονται πορείες και συγκεντρώσεις σε μεγάλα τμήματα της πόλης, ενώ η κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζών θα επιτρέπεται μόνον όταν δεν κυκλοφορεί ο πρόεδρος Κλίντον".

    [4] Ελληνική οικονομία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "ελπίδες για ταχεία μεγέθυνση ητς ελληνικής οικονομίας και βεβαιότητα για την ένταξη της χώρας στη ζώνη του ευρώ μεταδίδει με την εξαμηνιαία έκθεσή του ο ΟΟΣΑ, παρ' όλο που στην κυβέρνηση αναπτύσσονται φόβοι γι ατον πληθωρισμό μετά τη νέα άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου πάνω απο τα 26 δολάρια το βαρέλι".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ αναφέρει οτι "το δωδέκατο μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης θα είανι απο τους πρώτους μήνες του 2000 η Ελλάδα, αφού θα έχει εκπληρώσει πλέον όλα τα κριτήρια ένταξης, εκτιμά στην ετήσια έκθεσή του ο ΟΟΣΑ. Στην έκθεση που δόθηεκ χθές στη δημοσιότητα επισημαίνεται οτι ο ρυθμός ανάπτυξης θα επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο το 2000 και θα ξεπεράσει το 4% του ΑΕΠ το 2001".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει οτι "στη σωστή ευθεία γι ατην ικανοποίηση των κριτηρίων του Μάαστριχτ στις αρχές του 2000 ευρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ. Στην έκθεση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθές, οι αναλυτές μιλούν για "δυναμική ανάπτυξη στην Ελάδα κατά το 1999, η οποία αναμένεται να επιταχυνθεί το 2000 αλλά και το 2001". Η ανάπτυξη αυτή οφείλεται σε μια δυνατή εσωτερική ζήτηση σε συνδυασμό με μια αύξηση των εξαγωγών, ενώ ο πληθωρισμός υποχώρησε χάρη στη μείωση των εσωτερικών δαπανών".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει οτι "επιτάχυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης εως και 3,5% για το 2000 προβλέπει η έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης με παράλληλα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων προοδευτικά. Για την ευρω-ζώνη η ανάπτυξη προβλέπεται στο 2,1% για φέτος και 2,8% την επόμενη διετία. Για τη χώρα μας η έκθεση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής της κεντρικής ισοτιμίας της δραχμής, ενώ ο ΟΟΣα δείχνει ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχει στον πληθωρισμό η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, το επόμενο έτος".

    Κατά τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζος), "η ανατίμηση της δραχμής έναντι της κεντρικής της ισοτιμίας θα μπορούσε να περιορίσει τις πληθωριστικές πιέσεις που αναμένεται να προκύψουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2000, εξαιτίας της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής και της αυξημένης ζήτησης που θα προκύψει απο τη μείωση των επιτοκίων. Αυτό επισημαίνεται στην έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεραγσίας και Ανάπτυξης που δόθηκε χθές στη δημοσιότητα, ενώ παράλληλα σημειώνεται οτι η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση για την ικανοποίηση των κριτηρίων".

    [5] Γκάλοπ

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν οτι "πιστοί στις αξίες που ενέπνεαν και τη γενιά του Πολυτεχνείου, όπως η ειρήνη, η ελευθερία και η αλληλεγγύη, αλλά αποξενωμένοι απο κόμματα και πολιτική νιώθουν οι σημερινοί νέοι, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου V. PRC για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ αναφέρει οτι "στην "αγχωμένη γενιά" των Ελλήνων του 2000 εξακολουθεί η οικογένεια να είναι η σημαντικότερη κοινωνική αξία. Η ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα παραμένουν ιδανικά και της σημερινής κοινωνίας που χρειάζεται βαθιές αλλαγές, τις οποίες όμως δεν μπορεί να προωθήσει η πολιτική στην οποία πιστεύουν μόνον οι πέντε στους δέκα νέους. Η ελληνική νεολαία αντιμετωπίζει με ανασφάλεια το μέλλον, αν και εμπιστεύεται τους θεσμούς, όπως ο στρατός, το σχολείο, η Εκκλησία και η Δικαιοσύνη".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, "ο Θεός, η οικογένεια και η αγάπη ρίζωσαν βαθιά στην ψυχή της νεολαίας. Η στροφή των νέων στις ηθικές αξίες και η απαρέσκειά τους για πολιτικούς, ακρότητες και διλήμματα εντυπωσιάζουν, όπως προκύπτει απο πανελλαδική έρευνα. Η γενιά αυτή, όμως είναι δέσμια του άγχους".

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι "ένα μεγαλοπρεπές "όχι" λέει η νεολαία σε πολιτικούς και κόμματα, όπως εκφράζονται και λειτουργούν σήμερα. Ταυτόχρονα δείχνει την ευαισθησία της σε αξίες σαν αυτές της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής ισότητας, της ατομικής ελευθερίας, της δημοκρατίας. Εντυπωσιακά είναι τα συμπεράσματα της έρευνας που η V. PRC διενήργησε για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στις ηλικίες μεταξύ 15 και 29 ετών".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ, η έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, η άνοδος στις τιμές των καυσίμων και η πτώση τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού Τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Σωστή πορεία, σφικτά "λουριά" - Εκθεση ΟΟΣΑ για την Ελληνική Οικονομία".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "H FED αύξησε τα επιτόκια αλλά... ράλι του Dow με δυναμική άνοδο 1,59%".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Συναγερμός για τις τιμές των καυσίμων - Πληθωρισμός: Ανησυχία από τον "καλπασμό" της τιμής του αργού".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Η FED ανεβάζει επιτόκια και Wall Street - Εκτιμήσεις για θετική αντίδραση και στην Αθήνα. ''

    [7] ΗΠΑ - FED - Ανοδος επιτοκίων

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι: "Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ επιβεβαίωσε το διπλό φύλακα της σταθερότητας των τιμών και της στήριξης του χρηματιστηρίου με την χθεσινή απόφαση να αυξήσει τα βασικά επιτόκια στις ΗΠΑ κατα 25 μονάδες βάσης. Η Wall Street αντέδρασε θετικά στην κίνηση της FED με τις ομολογιακές και μετοχικές τιμές να ενισχύονται θεαματικά κλείνοντας στο 1,59%".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 17 November 1999 - 8:57:39 UTC