Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-07-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/07/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Πρόταση νόμου ΝΔ
  • [3] Εξοπλισμοί
  • [4] Ολυμπιάδα
  • [5] Κυβέρνηση - Απασχόληση
  • [6] Ελληνοτουρκικά-Κυπριακό
  • [7] Γερμανικές αποζημιώσεις
  • [8] Τρομοκρατία
  • [9] Πυρκαγιές
  • [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [11] Χρηματιστήριο

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι πυρκαγιές που μαίνονται και οι προσπάθειες κατάσβεσής τους, το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά, η συζήτηση για αλλαγές στον τομέα της απασχόλησης και η προετοιμασία της Ολυμπιάδας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): ΠΑΣΟΚ εναντίον Σημίτη. Με κινητοποιήσεις απειλούν συνδικαλιστές και στελέχη για τις εργασιακές σχέσεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Χρηματιστήριο: Το βρόμικο κόλπο. Η ΝΔ αποκαλύπτει πως έφαγαν τα λεφτά του κοσμάκη.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: "Δουλεμπόριο" στην Ολυμπιακή. Επινοικιάζονται στην ΟΑ από ιδιωτικό γραφείο με 300.000 δρχ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ανίερος πόλεμος κατά Χριστόδουλου. Σε εξέλιξη σχέδιο μείωσης του κύρους του Αρχιεπισκόπου.

    Η ΑΥΓΗ: Παιδεία: Τελευταίοι στην Ευρώπη. Αποκαλυπτικά στοιχεία της ΕΕ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 540 σημεία απαγορευμένα για το ΙΧ. Ολόκληρο το σχέδιο Βερελή που αλλάζει το συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο Κ. Σημίτης διαιτητής στο "μέτωπο" της εργασίας. Σήμερα αποφασίζει η κυβέρνηση τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Παραιτείται η Γιάννα. Μπάχαλο πάλι με τους Ολυμπιακούς 2004.

    ΕΘΝΟΣ: Διχάζει η ανεργία. Επί τάπητος η πρόταση Γιαννίτση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η πόρνη το Βυζάντιο". Τρισάθλια "ταινία". Τουρκική υπερπαραγωγή παίζεται σε γερμανικούς κινηματογράφους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δεν κρύβω την αγωνία μου. Ενώ οργίαζαν οι φήμες για παραίτηση της Γιάννας Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στην ίδια τάξη το 20% της Β' Λυκείου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Θέμα Γιάννας στο 2004. Η κυβέρνηση διαψεύδει φήμες για παραίτηση, αλλά...

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Το δάχτυλο στη μάνικα. 48 ώρες υψηλού κινδύνου λόγω ανέμων.

    ΕΣΤΙΑ: Το κόστος αποκαταστάσεως. Ασυγκρίτως υψηλότερο του κόστους προλήψεως.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οξείες αντιδράσεις για το εργασιακό. Κινητοποιούνται οι συνδικαλιστές-Διχασμένη η κυβέρνηση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Νυστέρι στην εργασία. Ο Τ. Γιαννίτσης αλλάζει το τοπίο στις εργασιακές σχέσεις...

    ΤΑ ΝΕΑ: Μαχαίρι σε όλες τις υπερωρίες. Για δημόσιο και επιχειρήσεις.

    ΝΙΚΗ: Οι φωτιές "καίνε" τη Βάσω. Δυσαρεστημένος ο Σημίτης από την έλλειψη συντονισμού.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τώρα μέτωπο πάλης για την κοινωνική ασφάλιση.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Κυβέρνηση, εργοδότες και εργαζόμενοι άνω κάτω! Για απολύσεις και ωράριο.

    Η ΧΩΡΑ: Λίστα. Το Λονδίνο υποστηρίζει ότι "ακουμπάει" τη 17Ν. 20 ονόματα τρομοκρατών της οργάνωσης-φάντασμα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε ο Σημίτης.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Διακοπές για λίγους. Ενα στα δυο Ελληνόπουλα μένει στο σπίτι.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Το "αρχείο Χριστόδουλου" αναταράσσει την Ιεραρχία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Εκσυγχρονιστικά" ηλεκτροσόκ στις εργασιακές σχέσεις.

    [2] Πρόταση νόμου ΝΔ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι ``με εκπτώσεις κατατέθηκα τελικά χθες η πρόταση νόμου της ΝΔ για τη διαφάνεια στη σύναψη συμβάσεων δημοσίων έργων, κρατικών προμηθειών και υπηρεσιών. Εκπτώσεις που συνίστανται στο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υπαναχώρησε από την αρχική της θέση περί σύστασης ανεξάρτητης διοικητικής αρχής που θα έχει την ευθύνη προκήρυξης, σύναψης και παρακολούθησης της εκτέλεσης των μεγάλων συμβάσεων``.

    [3] Εξοπλισμοί

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει ότι ``το Eurofighter είναι η τελική επιλογή της κυβέρνησης για την ενίσχυση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Οπως ξεκαθάρισε ο Α. Τσοχατζόπουλος, η χώρα μας θα προμηθευτεί 60 αεροσκάφη τέταρτης γενιάς αυτού του τύπου, που είναι ευρωπαϊκής συμπαραγωγής, στην οποία θα συμμετάσχει και η Ελλάδα. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της ``Ε``, στα 3,9-4 τρισεκατομμύρια δραχμές θα ανέλθει τελικώς το (ονομαστικό) κόστος του νέου πενταετούς εξοπλιστικού προγράμματος (ΕΜΠΑΕ) της χώρας για το διάστημα 2000-2005``.

    [4] Ολυμπιάδα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι ``δραματική έκκληση Σημίτη χθες, προς τα μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004: ``Βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, παίζεται η εικόνα της Ελλάδας, όλοι έχουμε ευθύνες και πρέπει να τις αναλάβουμε``. Ενώ λίγο μετά τη συνεδρίαση κυκλοφόρησαν φήμες για παραίτηση της κ. Αγγελοπούλου, τις οποίες χαρακτήρισε ανυπόστατες, όμως, ο κ. Χυτήρης``.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι ``διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει ως ύστατο μέσο πίεσης ακόμα και την παραίτησή της από το αξίωμα της Προέδρου του οργανισμού ``Αθήνα 2004``, εάν δεν καταστεί άμεσα εφικτή, η εποικοδομητική συνεργασία των επιτελών του ``ΑΘΗΝΑ 4004`` με τους συναρμόδιους υπουργούς, εμφανίστηκε χθες η Γιάννα Αγγελοπούλου κατά τη συνεδρίαση της διϋπουργικής επιτροπής``.

    Στο βασικό της σχόλιο η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι ``οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν ένα μεγάλο εθνικό στοίχημα. Αν η Ελλάδα το κερδίσει, τότε χωρίς αμφιβολία θα έχει κατορθώσει να βελτιώσει τα μέγιστα τη διεθνή της εικόνα, θα έχει αποδείξει ότι μπορεί να φέρει εις πέρας γιγαντιαία επενδυτικά εγχειρήματα. Διότι, αν μην αμφιβάλλουμε οι Ολυμπιακοί είναι ένα τέτοιο``.

    [5] Κυβέρνηση - Απασχόληση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ``η κυβέρνηση δρομολογεί μέτρα-σοκ τα οποία θα ανατρέψουν τον εργασιακό χάρτη της χώρας. Από την πλευρά τους, οι κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις δηλώνουν ότι θα αντισταθούν με κάθε μέσο σε αυτή την αιφνιδιαστική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων με εργαζομένους χωρίς δικαιώματα``.

    ΤΟ ΒΗΜΑ υπογραμμίζει ότι ``οι διαφορές απόψεων του υπουργού Εργασίας κ. Αν. Γιαννίτση και του υπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Ι. Παπαντωνίου για το εύρος και το περιεχόμενο των παρεμβάσεων στην αγορά εργασίας αναμένεται να κυριαρχήσουν στη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για το θέμα. Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης καλείται ως εκ τούτου να δώσει διέξοδο στις αντιθέσεις αποφασίζοντας ο ίδιος την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η νέα πολιτική για τις εργασιακές σχέσεις``.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "Οι συνδικαλιστές αντιδρούν ισχυρά στις κυβερνητικές εξαγγελίες για την επιτάχυνση των αλλαγών στην αγορά εργασίας και όπως όλα δείχνουν διαμορφώνεται ένα νέο "καυτό" μέτωπο για την κυβέρνηση, με αντανάκλαση αυτή τη φορά και στο εσωτερικό της".

    [6] Ελληνοτουρκικά-Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι ``την άμεση αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από τη νεκρή ζώνη στην περιοχή των Στροβιλίων της Κύπρου απαίτησε ο διοικητής της ειρηνευτικής δύναμης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο. Την ελπίδα ότι μέχρι το Σεπτέμβριο, που θα αρχίσει η νέα φάση του τρίτου γύρου συνομιλιών για το Κυπριακό, θα έχει αλλάξει η κατάσταση στα Στροβίλια Αμμοχώστου, εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου και του Λουξεμβούργου Λίντι Πόιλφερ, σε συνάντηση που είχαν χθες``.

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι ``ενέργειες, όπως αυτή της Τουρκίας, στα Στροβίλια της Κύπρου, είναι αυτονόητο ότι επηρεάζουν αρνητικά τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην ελληνική υπηρεσία του BBC. Οπως μεταδόθηκε από το Λονδίνο, ο κ. Παπανδρέου απαντώντας στην ερώτηση, αν η Ελλάδα σκοπεύει να ``σκληρύνει`` τη στάση της έναντι της Τουρκίας, με αφορμή το επεισόδιο, τόνισε, πως ``η Ελλάδα θεωρεί, κατ` αρχήν, το Κυπριακό πως δεν είναι ένα θέμα διμερές, δεν είναι ελληνοτουρκικό ζήτημα``.

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ ``προβληματισμό δημιουργεί το υπουργείο Εξωτερικών η τοποθέτηση, από τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετζεβίτ, του Μεσούτ Γιλμάζ στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και αρμόδιου για τη γραμματεία Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας. Την ίδια στιγμή, ``τριγμοί`` φαίνεται να δημιουργούνται μεταξύ ψευδοκράτους και Αγκυρας. Ο Γιλμάζ, ηγέτης του Κόμματος της Μητέρας Πατρίδας, θεωρείται στην Αθήνα ως άνθρωπος ``ψυχρός και αρτηριοσκληρωτικός``, που επιδιώκει παγίως ``να εμφανίζεται πιο Τούρκος από τους άλλους``. Ως εκ τούτου, ενδέχεται να προωθήσει την επιστροφή στην παλαιότερη γραμμή της Τουρκίας περί ``εδώ και τώρα`` διαλόγου εφ` όλης της ύλης``.

    Η ΑΘΗΝΑ`Ι`ΚΗ αναφέρει ότι ``οξύτατη επίθεση κατά της ελληνικής κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, εισερχόμενος για τη συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο του γγ για το Κυπριακό Αλβάρο ντε Σότο. Ο κ. Ντενκτάς έκανε λόγο για παρεμβολή στις συνομιλίες με σκοπό τη διάλυσή της και επανέλαβε την προκλητική άποψη περί ``νεκρής ζώνης`` στα Στροβίλια``.

    [7] Γερμανικές αποζημιώσεις

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι ``με κατανόηση αντιμετώπισε η Αθήνα το γερμανικό διάβημα για την κατάσχεση γερμανικών περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στην Αθήνα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκήρυξε την τακτική των κατασχέσεων, επικαλούμενος και τις δηλώσεις των Μ. Γλέζου και Γ.-Α. Μαγκάκη``.

    [8] Τρομοκρατία

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι ``στα ίχνη του δολοφόνου του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου στην Αθήνα, ο οποίος εκτελέστηκε από τη ``17Ν``, βρίσκονται οι ελληνικές και οι βρετανικές διωκτικές αρχές. Οπως αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα των ``Times`` του Λονδίνου, ``Βρετανοί και Ελληνες αστυνομικοί κατέληξαν σε λίστα 20 υπόπτων, κατά την αναζήτηση των δολοφόνων του ταξίαρχου Στίβεν Σόντερς``! Οι δύο πλευρές κάνουν πλέον λόγο για πρόοδο των ερευνών ``χωρίς προηγούμενο``... Το δημοσίευμα αναφέρεται σε έγκυρες πηγές που προέρχονται ``από τον κύκλο των ανθρώπων οι οποίοι διενεργούν από κοινού τις έρευνες για την αποκάλυψη των μελών της ``17ης Νοέμβρη`` και δεν αποσιωπά ότι οι 23 δολοφονίες έχουν μείνει επί 25 χρόνια ``ατιμώρητες``!``.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι ``στο ελληνικό αντιτρομοκρατικό παιχνίδι, φαίνεται πως κάνει δυναμική ``είσοδο`` η Βρετανία, μετά το τελευταίο χτύπημα της ``17Ν``, που στοίχισε τη ζωή του στρατιωτικού ακόλουθου της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Η Βρετανία δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, καθώς το χτύπημα της ``17Ν`` υποχρέωσε την ελληνική κυβέρνηση να κάνει επίδειξη των καλών της διαθέσεων για ``συνεργασία`` για την αντιμετώπιση του φαινομένου της τρομοκρατίας``.

    [9] Πυρκαγιές

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι ``σε επίπεδα-ρεκόρ έφθασαν οι πυρκαγιές στη χώρα μας το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Οπως δήλωσε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, οι πυρκαγιές έφθασαν τις 1.010, ενώ είχαν εκδηλωθεί μόνο 570 το ίδιο διάστημα πέρυσι``.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι ``προβοκάτσια κατά της χώρας μας χαρακτήρισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τα φυλλάδια που κυκλοφόρησαν στη Σάμο, τα οποία με εύσχημο τρόπο προτρέπουν τους Τούρκους, να συνεχίσουν τις διακοπές τους στην Τουρκία. Ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε:``Πιστεύω ότι, αν υπάρχουν τέτοια φυλλάδια, πρόκειται για προβοκατόρικη ενέργεια που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα``.

    Κατά τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ``σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι Τούρκοι πυρπόλησαν τη Σάμο. Οι κυβερνώντες ομιλούν για οργανωμένο σχέδιο και εμπρηστικούς μηχανισμούς. Οι προκηρύξεις οι οποίες προέτρεπαν τους τουρίστες να εγκαταλείψουν το φλεγόμενο νησί και να μεταβούν στην Τουρκία ενισχύουν τις απόψεις αυτές. Οι κυβερνώντες δεν τολμούν να μιλήσουν εναντίον της Τουρκίας``.

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ αναφέρει ότι ``επίσκεψη ``θεραπείας`` των μεγάλων πληγών που προκάλεσε η φωτιά επιθυμεί να πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στη Σάμο, και όχι εντυπωσιασμού πάνω στις φλόγες. Για το λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πραγματοποιήσει την επίσκεψή του στο μαρτυρικό νησί αύριο Παρασκευή το πρωί, εκτός απροόπτου, οπότε και ελπίζεται ότι θα έχει τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά. Ο κ. Σημίτης θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 9 το πρωί και θα πετάξει -πλην απροόπτου- με ένα ``Σινούκ`` ίσως και για συμβολικούς λόγους, αφού αυτού του τύπου τα στρατιωτικά ελικόπτερα συμμετείχαν και στις επιχειρήσεις κατάσβεσης``.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι ``φωτιές`` άναψαν στην κυβέρνηση οι πυρκαγιές των τελευταίων ημερών. Ως συνήθως, άρχισαν οι αλληλοκατηγορίες και η φαγωμάρα μεταξύ των κυβερνητικών υπευθύνων για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη στα περί συντονισμού. Από το Μέγαρο Μαξίμου τα βέλη κατευθύνονται κατά της Βάσως Παπανδρέου και του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, των καθ` ύλην αρμόδιων υπουργών``.

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι ``τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κυρίως στο επίπεδο του συντονισμού των ενεργειών για την κατάσβεση των πυρκαγιών, χρεώνονται προσωπικά στην αρμόδια υπουργό Βάσω Παπανδρέου, η οποία γίνεται τώρα αποδέκτης των πρωθυπουργικών αιτιάσεων για αναποτελεσματικότητα``.

    Η ΕΣΤΙΑ επισημαίνει ότι ``οι κυβερνώντες έχουν διαπράξει ένα σοβαρώτατο σφάλμα: Ουδέποτε συνέδεσαν το κόστος που απαιτείται για την αποτροπή καταστροφών, με το κόστος αποκαταστάσεως των αντιστοίχων ζημιών. Και έτσι, ουδέποτε διεμόρφωσαν τα κονδύλια τα οποία διαθέτει το κράτος για την πρόληψη των πυρκαϊών, με γνώμονα την οικονομική ζημιά που προκαλέιται από αυτές``.

    [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Τα Βαλκάνια στη Σοφοκλέους. Προωθούνται τα μέτρα για την ανάδειξη του περιφερειακού ρόλου του ΧΑΑ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ραγδαίες αλλαγές στη χρηματιστηριακή αγορά. Πτώση 0,83% του Δείκτη".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Καμπανάκι για την προσαρμογή στο ευρώ. Κομισιόν: Μόνο το 6% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι έτοιμες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στην αναβάθμιση οι προσδοκίες Κουνιάκη για τη Σοφοκλέους".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Τρομοκρατούν την αγορά με σενάρια καταστροφολογίας. Οι Κασσάνδρες... πιάνουν πάλι δουλειά".

    [11] Χρηματιστήριο

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Τη σύντομη αναβάθμιση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς προσδοκά ο πρόεδρος του ελληνικού χρηματιστηρίου, Σπ. Κουνιάκης, θεωρώντας ότι τα βήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια "άνοιξαν" το δρόμο για αυτή την εξέλιξη, ενώ και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης έχουν εκφράσει αντίστοιχες προθέσεις, με χρονικό μάλιστα ορίζοντα το Νοέμβριο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 13 July 2000 - 16:42:29 UTC