Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-03-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/03/2001

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [02] Μετοχές φούσκες
  • [03] Συνέντευξη Παπαντωνίου
  • [04] Δημοσκοπήσεις
  • [05] Επέτειος 25ης Μαρτίου
  • [06] Νέο αεροδρόμιο-Εγκαίνια Τα εγκαίνια αύριο του νέου αεροδρομίου, ο εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου, οι δημοσκοπήσεις για τη δύναμη των κομμάτων και οι προφυλακίσεις για μετοχές φούσκες είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

  • [01] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Με το δάκτυλο στη σκανδάλη. Ανήσυχη η Αθήνα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): "Γκάλοπ" για γέλια αλλά και για κλάματα.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ταραχή σε μεγαλόσχημους. Μετά τον Φάις φυλακή και ο Ζούλοβιτς

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οδηγός για συντάξεις και κοινωνική ασφάλιση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ανατρέπει το σκηνικό ο δήμαρχος. Επικίνδυνη συρρίκνωση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εξυπνες επενδύσεις για υψηλές αποδόσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Λιγότερα όπλα, περισσότερες παροχές μελετά η κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δε το θέλουν στο πάρτυ τους. Εκτός συνεδρίου Αβραμόπουλος

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κατήφορος χωρίς τέλος. Χαστούκια από δημοσκοπήσεις στο ΠΑΣΟΚ

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τι αλλάζει στις Ενοπλες Δυνάμεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: On line ΧΑΑ - Κορυδαλλός.23 υποθέσεις-φωτιά στην ανακρίτρια

    Εspresso: Το κλειδί του θανάτου της Ωνάση στα χέρια του Τσολμεκτσόγλου

    ΕΣΤΙΑ: Σπατάλες στο Ελληνικό. Λίγο πριν κλείση πέταξαν δισεκατομμύρια.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ρεκόρ για τον πιο ζεστό Μάρτιο.Ανησυχία για νερό-πυρκαγιές

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: "Κόλλησε" ο Αβραμόπουλος δείχνουν δυο γκάλοπ.

    Η ΧΩΡΑ: Μπλέκουμε άσχημα. Βιετνάμ στα σύνορά μας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 10 μέτρα κατά της λειψυδρίας.

    [02] Μετοχές φούσκες

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "Με ναρκοπέδιο μοιάζει πλέον η χρηματιστηριακή αγορά μετά και την τρίτη προφυλάκιση μεγαλόσχημου επιχειρηματία, του κ. Βασιλείου Ζούλοβιτς, πρώην ιδιοκτήτη της εταιρίας "Μακεδονικά Κλωστήρια".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "Απευθείας σύνδεση των φυλακών Κορυδαλλού με τη Σοφοκλέους εγκαινίασε η 19η ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια. Τρεις από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες-μετόχους, οι Β. Ζούλοβιτς, Σάμι Φάις και Στ. Παπασταύρου, βρέθηκαν ήδη προφυλακισμένοι".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ τονίζει ότι "Με ναρκοπέδιο μοιάζει πλέον η χρηματιστηριακή αγορά μετά και την τρίτη προφυλάκιση μεγαλόσχημου επιχειρηματία, του κ. Βασιλείου Ζούλοβιτς, πρώην ιδιοκτήτη της εταιρίας "Μακεδονικά Κλωστήρια".

    Η Espresso επισημαίνει ότι "Στις περιπτώσεις των Σάμι και Λούσι Φάις και του Βασίλη Ζούλοβιτς, ίσχυσαν και τα δυο. Η τελική αποτίμηση ήταν... γλυκόπικρη. Γλυκιά στην αρχή, όταν βρέθηκαν με 11 δισεκατομμύρια υπεραξίες στα ταμεία τους από τα παιχνίδια της ΜΑΚΛΩ και πικρή στο τέλος, όταν ο εισαγγελέας έδειξε στους δυο άνδρες το δρόμο για τον Κορυδαλλό και στη γυναίκα την ελευθερία μεν, αλλά με περιοριστικά μέτρα".

    [03] Συνέντευξη Παπαντωνίου

    Ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες, με το άνοιγμα των εσωκομματικών διαδικασιών, που θα αναδείξουν στελέχη και προτάσεις κυρίως μέσα από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, προτείνει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, ως βασικό "όπλο" του κυβερνώντος κόμματος στην πορεία προς τις επόμενες εκλογές. Επίσης, δηλώνει απόλυτα θετικός για την αποκομματικοποίηση των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

    [04] Δημοσκοπήσεις

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "Οι νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να επιβεβαιώσουν την κυριαρχούσα εδώ και αρκετό καιρό αίσθηση ότι ο παραδοσιακός δικομματισμός περνά τη σοβαρότερη ίσως, κρίση του κατά τη μεταπολεμική περίοδο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "Πικρό καφέ πίνουν και θα πίνουν κάθε πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Χαριλάου Τρικούπη, οι επικοινωνιολόγοι του ΠΑΣΟΚ. Οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κι αυτές που πρόκειται να "βγουν" τις επόμενες μέρες, αλλά και τα μυστικά γκάλοπ που έχει στη διάθεσή της η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, φέρνουν το κυβερνών κόμμα σε ιδιαίτερα δυσχερή σχέση, χωρίς καμία πιθανότητα αντιστροφής του δυσμενούς αυτού κλίματος".

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "Ιδιαίτερα αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ μήνυμα εκπέμπουν οι δυο τελευταίες δημοσκοπήσεις: Εχουν αμφότερα τα κόμματα απογοητεύσει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Κατά τη μια δημοσκόπηση η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 26,7 προς 22,9%. Κατά τη δεύτερη δημοσκόπηση η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη: 26,3 προς 19,2% αντιστοίχως".

    Σύμφωνα με το ΚΑΡΦΙ "Μια γνήσια σε αδρές γραμμές καταγραφή των απόψεων της κοινής γνώμης, που δεν επιδέχεται πολλές παρερμηνείες, δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις: μια της K-Research, που δημοσιεύθηκε στο "Βήμα" και μια ακόμη της Metron Analysis που θα παρουσιάσει σήμερα ο ΑΝΤ1".

    [05] Επέτειος 25ης Μαρτίου

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "Με την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που έγινε χθες το μεσημέρι στην Αθήνα κάτω από έναν ηλιόλουστο αττικό ουρανό και ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, ολοκληρώθηκαν οι λαμπρές εκδηλώσεις για την 180η επέτειο της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Η έκπληξη που επεφύλασσε η χθεσινή παρέλαση ήταν η ίδια η παρουσία του πρωθυπουργού, αφού είναι η πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 1996 οπότε ανέλαβε την πρωθυπουργία, που ο κ. Κ. Σημίτης παρίσταται σε μια στρατιωτική παρέλαση".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "Μήνυμα αισιοδοξίας και εθνικής ενότητας έστειλαν χιλιάδες μαθητές από όλη τη χώρα με την καθιερωμένη παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου. Παιδιά και έφηβοι βροντοφώναξαν το παρών σε μια εποχή που τα Βαλκάνια βρίσκονται σε αναβρασμό και η εθνική ομοψυχία αποτελεί βασική προϋπόθεση για την πρόοδο και την ανάπτυξη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "Ενώπιον της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας παρήλασαν σε άψογους σχηματισμούς και στέλνοντας το δικό τους μήνυμα σε όσους αμφισβητούν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα".

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "Με την πραγματοποίηση της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα κορυφώθηκαν χθες οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου. Η παρέλαση του αγήματος της Προεδρικής Φρουράς αλλά και οι πτήσεις αεροσκαφών των περισσότερων τύπων της Πολεμικής Αεροπορίας έδωσαν έναν τόνο λαμπρότητας στη φετινή παρέλαση".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "Προεδρική διακήρυξη που ορίζει την 25η Μαρτίου ως ημέρα εορτασμού της ελληνικής και της αμερικανικής δημοκρατίας υπέγραψε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ενώπιον 50 επιφανών ομογενών, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που έγινε για πρώτη φορά στο Λευκό Οίκο".

    [06] Νέο αεροδρόμιο-Εγκαίνια

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "Με ανοικτές πληγές ξεκινά τη λειτουργία του ο νέος αερολιμένας των Σπάτων, ενώ η κυβέρνηση μην έχοντας, μόλις δυο ημέρες από τα εγκαίνια του "Ελευθέριος Βενιζέλος", επιλύσει ζητήματα εύρυθμης λειτουργίας του προβαίνει σε εμβαλωματικές λύσεις και νέες εξαγγελίες για διευθέτησή τους στο μέλλον".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υπογραμμίζει ότι "Χωρίς τεχνική βάση βαριάς συντήρησης αεροσκαφών και χωρίς ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις θα λειτουργήσει η Ολυμπιακή Αεροπορία στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων, τα εγκαίνια του οποίου γίνονται αύριο από τον πρωθυπουργό".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτση) "Το νέο αεροδρόμιο της Αθήνας, που έρχεται να αντικαταστήσει το κατά κοινή ομολογία απαρχαιωμένο Ελληνικό, τίθεται σε λειτουργία, χωρίς όμως να έχουν σταματήσει οι αντεγκλήσεις, σε πολιτικό τουλάχιστον επίπεδο, αναφορικά με την πλήρη επιχειρησιακή του ετοιμότητα. Ωστόσο, από την Τετάρτη το αεροδρόμιο θα αρχίσει να δέχεται προσγειώσεις, ενώ από τα ξημερώματα της Πέμπτης θα αρχίσει την πλήρη λειτουργία του με την έναρξη των απογειώσεων, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στην αεροπορική ιστορία της Ελλάδας, που θα διαθέτει πλέον ένα από τα πιο σύγχρονα αεροδρόμια της Ευρώπης".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 26 March 2001 - 16:54:57 UTC