Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-05-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/05/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Σημίτης - ΠΑΣΟΚ
  • [04] Εξοδος
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Παλαιστινιακό
  • [07] Σημίτης - ΠΑΣΟΚ
  • [08] Προσλήψεις
  • [09] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [10] Ελληνικές τράπεζες - Τουρκία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/05/2002

    Οι διεργασίες στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ, η έξοδος για το Πάσχα- προβλήματα, το Κυπριακό, το Παλαιστινιακό και οι προσλήψεις εποχικών στο δημόσιο είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδότηση για 50.000 μικρές επιχειρήσεις. Πως θα μπορέσετε να ''δικτυωθείτε''.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Απαγωγή - θρίλερ 6χρονης παιδούλας. Ευτυχώς, είχε αίσιο τέλος.

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ: Συνάντηση Σημίτη -Χριστόδουλου με πολιτικές προεκτάσεις. Ο πρωθυπουργός επιχειρώντας να κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα ζητάει τώρα και την ... ευλογία της Εκκλησίας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φρουροί για παιδιά. Προσλαμβάνουν ιδιωτικούς αστυνομικούς οι έχοντες, ενώ τρέμουν για την τύχη των παιδιών τους οι μη κατέχοντες.

    Η ΑΥΓΗ: Πρώτοι στους χορούς, τελευταίοι στο διάβασμα! Ευρωβαρόμετρο: Το Πολιτιστικό προφίλ του Ελληνα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Διμέτωπος κατά Δεξιάς και ''Αριστεράς'' χρειάζεται κύριε Σημίτη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πρώτες προσλήψεις για μερική απασχόληση στο Δημόσιο. Ως τον Ιούνιο συμβάσεις 6ωρης εργασίας στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέο φρένο ΣτΕ στις νομιμοποιήσεις των αυθαιρέτων.

    ΕΘΝΟΣ: Τα μυστικά για κέρδη στο ραντεβού με την Εφορία. Φορολογικές δηλώσεις: Πρεμιέρα σήμερα για μισθωτούς - συνταξιούχους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Επιτάφιος θρήνος προ και κατόπιν εορτής. Πάσχα 2002: 60 νεκροί και 700 τραυματίες, μέχρι στιγμής!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βροχή προσλήψεων μέχρι τις δημοτικές εκλογές. Για να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα και να διασωθεί ο Σημιτισμός.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ευρωαστυνομία για τους λαθρομετανάστες. Βρυξέλλες: Δημιουργείται ειδικό κοινοτικό σώμα για τη φύλαξη των συνόρων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πρώτοι στην TV πάτοι στον πολιτισμό. Οι Ελληνες σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο της ΕΕ.

    ΕΣΤΙΑ: Ανιση η ψήφος των πολιτών.

    Espresso: Τα 3 λάθη που έκαναν οι απαγωγείς της Μαρκέλας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κάτι συμβαίνει στην Ευρώπη. Νέο σήμα κινδύνου η δολοφονία του ακροδεξιού ηγέτη από φιλόζωο ακτιβιστή στην Ολλανδία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Καθοριστικό δίμηνο για το ΠΑΣΟΚ. Προτάσεις για πολιτική ''αντεπίθεση'' δέχεται ο πρωθυπουργός.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ψάχνουν τη 17Ν. Σε ... εξαφανι-σμένους. Κλειδί η περίοδος '67-΄82.

    ΝΙΚΗ: Συνήθης διάψευση από Σημίτη. Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ανάσταση δεν ήρθε για τον παλαιστινιακό λαό. Εγκλημα και συμπαιγνία από ΗΠΑ-Ισραήλ.

    Traffic News: Ετσι έζησα 27 ημέρες στα χέρια των απαγωγέων. ''Ρώσοι'' οι κακοποιοί. Τους έπιασαν από τα κινητά.

    Η ΧΩΡΑ: Ο Καραμανλής ανατρέπει τη φορολογία. Ολόκληρο το πρόγραμμα της ΝΔ. Επαναστατικά μέτρα για χαμηλόμισθους, συνταξιούχους και μικρομεσαίους.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πώς πιάστηκαν οι απαγωγείς της εξάχρονης. Αίσιο τέλος στο δράμα του μικρού κοριτσιού που το άρπαξαν πριν από 26 μέρες.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αντίδοτο στα γκάλοπ η Σοφοκλέους. Με όχημα τα διαθέσιμα των ταμείων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ''Δηλητηρίασαν'' το πνεύμα της Λαμπρής. φθόνησαν την επιτυχή εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης με 5 χιλιάδες συμμετέχοντες στο γλέντι της αγάπης.

    [03] Σημίτης - ΠΑΣΟΚ

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι ''η συνήθης στις περιπτώσεις αυτές διάψευση του πρωθυπουρ-γού, κάθε άλλο παρά αποδυναμώνει τα εντόνως φημολογούμενα σενάρια περί πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο. Ο Κ. Σημίτης τα χαρακτήρισε από το Ρόδο ''αστεία'' όμως ανάλογες διαβεβαιώσεις περί εξάντλησης της τετραετίας έδινε τόσο το 1996 όσο και το 2000, πριν προσφύγει αιφνιδιαστικά στις κάλπες''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι ''στο πλέον κρίσιμο εξάμηνο εισέρχονται πλέον τα φλέγοντα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη να φέρεται αποφασι-σμένος να τα χρησιμοποιήσει ώστε να πιέσει για την επίτευξη ενός ''αρραγούς μετώπου'' τόσο με τα άλλα κόμματα όσο και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ''.

    [04] Εξοδος

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι ''βασανιστική και επίπονη ήταν η επιστροφή για χιλιάδες και χιλιάδες ''δραπέτες'' της ''υδροκέφαλης'' πρωτεύουσας, καθώς ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη, στα εθνικά οδικά δίκτυα και ιδιαίτερα στο Αντίρριο και στα διόδια της Ελευσίνας''.

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι ''μήνυμα από το ... μέλλον αποτέ-λεσαν τα τεράστια μποτιλιαρίσματα και η αφάνταστη ταλαιπωρία ... Στην οποία υποβλή-θηκαν χιλιάδες κάτοικοι των αστικών κέντρων, ιδίως του Λεκανοπεδίου Αθηνών. Κατά την επιστροφή τους από τις πασχαλινές διακοπές''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι ''συνεχίστηκε και χθες ο Γολγοθάς των Αθηναίων που επέστρεφαν στην Αθήνα. Παράλληλα, το υπουργείο Δημ. Τάξης γι άλλη μια φορά με αλχημείες προσπαθεί να ''επιτύχει'' ... μείωση στους νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι ''η απίστευτη ταλαιπωρία των εκδρομέων του Πάσχα δεν ήταν σίγουρα η ... τελευταία. Το έργο ''βιτρίνα'' της ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2004. Δεν πρόκειται όμως να επιφέρει την πολυπόθητη κυκλοφοριακή ανακούφιση''.

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι ''για δεκάδες χιλιάδες επιβάτες ήλθε μετά το Πάσχα ο δικός τους Γολγοθάς στις εθνικές οδούς. Στο Αντίρριο η ουρά των ακινητοποιημένων ΙΧ έφθασε πολλά χιλιόμετρα. Αυτοί στάθηκαν τυχεροί σε σύγκριση με άλλους συμπολίτες μας που έβαψαν με το αίμα τους την άσφαλτο''.

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ, ''η μεγαλύτερη έξοδος της τελευταίας δεκαετίας έφερε όπως ήταν φυσικό και τη ...μεγαλύτερη επιστροφή με ουρές χιλιομέτρων στα διόδια της Ελευσίνας και ταλαιπωρία για τους χιλιάδες αγανακτισμένους εκδρομείς που δοκιμάζονται από την Δευτέρα το απόγευμα στα μεγάλα εθνικά οδικά δίκτυα. Αυτό βέβαια είναι φυσικό αφού η αναχώρηση έγινε τμηματικά, ενώ αποφάσισαν να επιστρέψουν μαζικά''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''η μεγαλύτερη έξοδος της δεκαετίας για τον εορτασμό του Πάσχα συνοδεύθηκε από πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο ιδιαίτερα χθες και προχθές κατά τη διάρκεια της επιστροφής των εκδρομέων''.

    [05] Κυπριακό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι ''για πρωτοβουλίες του ΟΗΕ προσπαθεί να υποβαθμίσει και άρα να τορπιλίσει ο Ραούφ Ντενκτάς ενισχύοντας έτσι την αδιάλλακτη και αδιέξοδη στάση του αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης στο κυπριακό ζήτημα''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι ''το πλήρες αδιέξοδο, στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι απευθείας συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς θα επιχειρήσει να αποτρέψει ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Αναν με την απόφασή του να επισκεφθεί τη Λευκωσίας στα μέσα του μήνα, καθώς ούτε στο νέο κύκλο συνομιλιών που ξεκίνησε χθες διαφαίνεται καμία ουσιαστική πρόοδος''.

    Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ''δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει κανείς με τις διαπιστώσεις του πρωθυπουργού για το Κυπριακό, δηλαδή τις δυσκολίες που υπάρχουν σχετικά με τη στάση της Τουρκίας στις συνομιλίες και τα εμπόδια που θα εγερθούν όσο πλησιάζει η ώρα της ένταξης στην ΕΕ. Ο Κ. Σημίτης με τις δηλώσεις του στη Ρόδο σκιαγράφησε το πολιτικό και διπλωματικό σκηνικό των επόμενων μηνών και ασφαλώς συνέδεσε χωρίς να το δηλώσει ανοιχτά, την πορεία των πολιτικών εξελίξεων με την πορεία του Κυπριακού''.

    Η Traffic News τονίζει ότι '' επαναλαμβάνονται με εμπλουτισμένη ατζέντα οι απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό μεταξύ του Κύπριου προέδρου Γλαύκου Κληρίδη και του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς παρουσία και του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) προσθέτει ότι ''ο Κύπριος πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης και ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς μέχρι την αρχή του καλοκαιριού έχουν κληθεί να βρουν λυση προκείμενου να ολοκληρωθεί η ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην ΕΕ. Τη λύση καλείται να δώσει η διεθνής κοινότητα και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί η επίσκεψη του γγ του ΟΗΕ Κόφι Αναν στην Κύπρο στις 14 Μαΐου''.

    Σύμφωνα με την Espresso, ''η τουρκική προπαγάνδα κάνει καλά τη δουλειά της και μάλιστα έχει καταφέρει να πείσει τους ''συμπατριώτες'' μας στην Ευρώπη ότι η διχοτόμηση της Κύπρου είναι πια δεδομένη. Και όχι μόνο αυτό αλλά επιπλέον ότι και η Κρήτη δεν ... ανήκει στην Ελλάδα. Τουλάχιστον αυτά τα ''κουφά'' παρουσιάζει στο Διαδίκτυο ο επίσημος ευρωπαϊκός οδηγός πόλεων για την Κρήτη και την Κύπρο''.

    [06] Παλαιστινιακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι ''μετά την εμπλοκή για την απελευθέρωση των εγκλείστων του Ναού της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ που προέκυψε από την άρνηση της Ιταλίας να δεχτεί τους ανεπιθύμητους Παλαιστινίους επίθεση τα μεσάνυχτα από καμικάζι της Χαμάς στο προάστιο Ρισόν Λεζιόν του Τελ Αβιβ σπέρνει τον τρόμο με 16 νεκρούς και πάνω από 51 πολίτες τραυματίες. Κατόπιν αυτού ο Σαρόν σκλήρυνε ακόμα περισσότερο τη στάση του στις συνομιλίες με τον Μπους στο Λευκό Οίκο αρνούμενος κάθε συζήτηση για παλαιστινιακό κράτος''.

    [07] Σημίτης - ΠΑΣΟΚ

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "σε δύο περίπου μήνες από σήμερα, στις 5 και 6 Ιουλίου, θα διεξαχθεί η Οργανωτική Συνδιάσκεψη του κυβερνώντος κόμματος με θέμα τις οργανωτικές του αλλαγές. Το διάστημα που παρεμβάλλεται από την παρούσα συγκυρία, κατά την οποία ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης προΐσταται της προσπάθειας για να βελτιωθεί το κλίμα γύρω από την κυβέρνηση, μέχρι τις αρχές Ιουλίου, αποκτά βαρύνουσα σημασία, όχι μόνο για το κυβερνών κόμμα, αλλά και για το ευρύτερο πολιτικό σκηνικό".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι "αποφασισμένος να προχωρήσει σε μετωπική σύγκρουση με την Δεξιά και τους συνοδοιπόρους της στην "Αριστερά", εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ο οποίος με μία σειρά πρωτοβουλιών που θα υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα φιλοδοξεί να αντιστρέψει το δυσμενές για το ΠΑΣΟΚ κλίμα και στη συνέχεια να προχωρήσει σε μία εκλογική αναμέτρηση που θα έχει δημοψηφισματικό χαρακτήρα".

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι "σε ένα μήνα από σήμερα θα ολοκληρώνεται η "Οργανωτική Συνδιάσκεψη" του ΠΑΣΟΚ (6,7 και 8 Ιουνίου) στην οποία αναμένεται ότι θα εγκριθή η "πρόταση Γ. Παπανδρέου" για την απ` ευθείας από τα μέλη του κόμματος εκλογή του Προέδρου του".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "ένα πυκνό πρόγραμμα συναντήσεων, επαφών και ταξιδιών περιμένει από σήμερα τον πρωθυπουργό. Βασικός στόχος του κ. Σημίτη, με τις επαφές που ξεκινά από σήμερα, είναι η αναστροφή του δυσμενούς για το ΠΑΣΟΚ πολιτικού κλίματος, το οποίο ανατυπώνεται πεντακάθαρα σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "αποφασισμένο όσο ποτέ άλλοτε να ανατρέπει το αρνητικό κλίμα σε κυβέρνηση και κόμμα όλα όσα επισύρει η παρατεταμένη κρίση στο ΠΑΣΟΚ, εμφανίζουν τον Κώστα Σημίτη οι συνεργάτες και οι συνομιλητές του".

    [08] Προσλήψεις

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "πρώτη πρόβα για ευέλικτες μορφές απασχόλησης στο Δημόσιο θα αποτελέσει η στελέχωσε των 1.000 Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 300 από αυτά θα αρχίσουν να λειτουργούν ως τον Ιούνιο και θα στελεχωθούν με φοιτητές εξάωρης απασχόλησης και αποφοίτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα πλαισιώσουν έναν μικρό πυρήνα μονίμων δημοσίων υπαλλήλων".

    [09] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Αβεβαιότητα και αστάθεια. Η καθυστέρηση της ανάκαμψης ''ταλαιπωρεί'' τις αγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Επιστολή της Morgan Stanley για επικείμενη άνοδο του τζίρου''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Εξοδος'' των τραπεζών στην τουρκική αγορά''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Θα ακριβύνουν όλα τα ''φθηνά φάρμακα''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Νέος κύκλος διεργασιών ξεκινά στον τραπεζικό χώρο. Κινητικότητα, παρά την επιφανειακή ηρεμία''.

    [10] Ελληνικές τράπεζες - Τουρκία

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι "στο στόχαστρο των ελληνικών τραπεζών μπαίνει σταδιακά η αγορά της Τουρκίας. Οι Τράπεζες Εθνική, Πειραιώς και Novabank έχουν ήδη κάνει τα πρώτα τους βήματα στη γειτονική χώρα, η οποία δεν αφήνει αδιάφορους τους άλλους μεγάλους τραπεζικούς ομίλους (Εμπορικής, Alpha Bank και EFG Eurobank Ergasias)".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 8 May 2002 - 14:11:38 UTC